זוכרים את הימים שבהם ויקטור חסון לימד את המצרים איך מכינים קפה שחור?
תארו לכם את הפרצוף של אדון חסון, כשהוא היה פוגש במכונה הבאה.

ככה זה אמריקאים ויפאנים אוהבים צעצועי הייטק מוגזמים, וככה על הדרך לפעמים מסבכים עניינים פשוטים בלי שום טעם, עם האמריקאים זה קרה כאשר הם גילו שהם אוהבים צלילה ופתאום התחילו להופיע שנורקלים עם שני שסתומים חד כיווניים. חגורות משקולות אורטופדיות עם כיוונונים וסגירות ושיחרורים מהירים מיוחדים. ומאזנים ווסתים עם כל מיני סיבוכים.דבוטאנט כתב:זה כבר הפילטר הממוחשב השלישי שיש בפורום...
משוגעים האמריקאים האלה....

דבוטאנט כתב:יש מקומות במנהטן שתקבל בהם אספרסו יותר טוב מהרבה מקומות באיטליה....

אתה צודק, לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב, התכוונתי בדברי לבתי קפה/קלייה ממה שמכונה ה"גל השלישי", Stumptown זה בדיוק אחד מהמקומות האלו . הקפה שהם(דווקא אותם עוד לא יצא לי לטעום, אבל הרבה אחרים כן) מייצרים הוא בהיר במיוחד, מאוד פירותי וחמצמץ, טעם שלי לקח להתרגל אליו הרבה זמן, ואני מניח שהרבה אנשים לא יאהבו בכלל.דבוטאנט כתב:מה זה בהיר אצלך?...
ץראה מה זה קלייה בינונית שיצא לי לקנות בארה"ב...
פחם נטו. לא יודע מה זה כהה אם זה בהיר...
ב stumptown במנהטן קניתי קפה שאכן היה בהיר - אבל זה מקום בוטיק ייחודי כזה...

גם מהניסיון שליbnaya_d כתב:דבוטאנט כתב:יש מקומות במנהטן שתקבל בהם אספרסו יותר טוב מהרבה מקומות באיטליה....אבל צריך לדעת לאן ללכת.
קשה להשוות את זה לאיטליה, כי זה סגנון אחר של קלייה (אם כי הניסיון שלי מוגבל לקפה מיובא ושדה התעופה ברומא, אז יכול להיות שאני טועה)
יכול להיות שהרבה אנשים הקפה יהיה פירורי וחמצמץ מידי, הם (האמריקאים) ממש ממש בקטע של קלייה בהירה...

אם הקפה הזה הוא של מי שאני חושב אז זה קולומביאני אופייני שקלה בצורה רשלנית או פשוט הדפיס שקיות ואחר כך החליט להמשיך ולהשתמש בשקיות הישנות בלי קשר למה שיש בפנים.דבוטאנט כתב:מה זה בהיר אצלך?...
ץראה מה זה קלייה בינונית שיצא לי לקנות בארה"ב...
פחם נטו. לא יודע מה זה כהה אם זה בהיר...
ב stumptown במנהטן קניתי קפה שאכן היה בהיר - אבל זה מקום בוטיק ייחודי כזה...

אתה מלךדבוטאנט כתב:כל הדיבורים על הגלים האלה נראים לי מוזרים.
בתי קפה כל הזמן הוציאו קפה וחיפפו. באו כמה גיקים אמריקאים והתחילו לעשות בבית אספרסו כמו שצריך.
עכשיו יש בעלי בתי קפה שלמדו מהחובבנים איך לעבוד באמת אז נותנים לזה שמות וסופרלטיבים...
מצחיק....

היפאניםדבוטאנט כתב:אמריקאים מגזימים אבל כשהם נכנסים במשהו הם עושים אותו הכי טוב....

זה לא נושא חשוב כל כך, אז באמת אין הרבה סיבות להתווכח, אבל טעות בידך. ה"גל השלישי" הוא הרבה מעבר לטכניקה דחיסה מסוימת, או דרך הכנה של אספרסו בכלל. (להפך, כל פעם שאני מבקש אספרסו הבריסטה מגלגל עיניים במבט של "אספרסוזהכזהאלפייםותשע", פילטר קונוס זה הרבה יותר באופנה במקומות האלה). ה"גל השלישי " (שם דבילי) זה תנועה (/טרנד) שהתחילה בשנות ה90 (לפני שהום בריסטה וחבריו היו קיימים) שהתמקדה בפול הקפה עצמו, כל מה שקשור למערכת היחסים שבין הקולה לחוואי, קטיף , עיבוד, וכן הלאה. כתוצאה מכך, או כחלק מאותה גישה, הקולים עברו לקלייה בהירה יותר, שכן לטענתם רק כך ניתן באמת למצות את הטעמים הייחודיים שיש בכל זן. (וגם, אספרסו איבד בחלק מהמקומות את הבכורה שלו לפילטר הידני, הפחות" אלים", ומתאים בדיוק לאותה גישה)דבוטאנט כתב: באספרסו האמריקאים החליטו שאלפי שנים ששתו קפה עד עכשיו הן חסרות משמעות ולכן הן גל 1.
אחר כך בנו מכונות אספרסו וזה הגל השני עאלק.
וברגע שהאמריקאים גילו את הדאבל בוילר והתחילו להקפיד על אספרסו אז זהו - זה הגל השלישי.. קשקוש.
רואים את זה מצוין בתחרות בריסטה העולמית. המנצח דוחס ב 4 כיוונים כמו שהומבריסטה כתבו כבר לפני 10 שנים - אבל הוא המציא לזה שם פלצני
ואף אחד לא העמיד אותו במקום... גל שלישי במיטבו....