שלום חברים,
יש ברשותי היום מזגן טורנדו לא עילי שממוקם מספר סנטימטרים מעל הרצפה ,והוא בערך בן 10 לדעתי .
הסלון שלי הוא יחד עם פינת האוכל בצורת "ר" ,שניהם יחד 30 מ"ר ,והמזגן ממוקם בחלק העליון של ה - "ר" מול הסלון עצמו.
בהמשך ישנו מסדרון של שני מטרים בערך המוביל לחדר בגדול 10 מ"ר בערך.
למזגן יש 26,000 bTU לקירור והוא מקרר במידה מספקת גם את החדר שינה.
אני חושש שהוא קרוב לסיום חייו .
אני לא מעונין לקנות מזגן בנפרד לחדר שינה,אלא מעונין במזגן אחד שיקרר את הסלון בעיקר ומעט את החדר ברמת קירור של זה שיש לי כיום.
1.על איזה מזגן תמליצו ?
2.האם כדאי אינוורטר או שהוא לא יהיה יעיל עבור הדירה שציינתי?
תודה !
ניר
מזגן אחד לשני חדרים
בוקר טוב ניר.
אם 26000BTU אכן מספיק לכל החלל שציינת (נשמע לי מפתיע, אבל אשריך) אז המזגן שנמצא אצלי בסלון אמור להספיק לך.
זה תדיראן 35A. הותקן לפני שנה למיטב זכרוני, ועושה מלאכתו נאמנה בקיץ הבלתי נסבל, אפילו די בשקט. 28000BTU.
לגבי אינוורטר, אני לא איש מיזוג, אבל לדעתי השאלה איננה היעילות, אלא השימושיות- האם אתה זקוק למזגן שיפעל למשך שעות ארוכות, נניח כל היום או כל הלילה או שניהם. המטרה שלו היא ליצור אקלים יציב ע"י פעולה רציפה. זה עושה אותו מאוד שקט, אבל כנראה שגם מעלה את צריכת החשמל.
יום טוב,
חנן.
אם 26000BTU אכן מספיק לכל החלל שציינת (נשמע לי מפתיע, אבל אשריך) אז המזגן שנמצא אצלי בסלון אמור להספיק לך.
זה תדיראן 35A. הותקן לפני שנה למיטב זכרוני, ועושה מלאכתו נאמנה בקיץ הבלתי נסבל, אפילו די בשקט. 28000BTU.
לגבי אינוורטר, אני לא איש מיזוג, אבל לדעתי השאלה איננה היעילות, אלא השימושיות- האם אתה זקוק למזגן שיפעל למשך שעות ארוכות, נניח כל היום או כל הלילה או שניהם. המטרה שלו היא ליצור אקלים יציב ע"י פעולה רציפה. זה עושה אותו מאוד שקט, אבל כנראה שגם מעלה את צריכת החשמל.
יום טוב,
חנן.