הזמן חלף וחולף לו לעיתו ושום כלום לא השתנה
הוסיפו את חינוכית 23 ובכך סתמו לנו את הפיות.. וואו 6 תחנות בחינם! ועוד שלל תחנות רדיו באיכות שמע עלובה
איפה ערוץ 24 שממומן ע"י פרסומות וקיים ברשת בחינם?
איפה ערוץ ישראל פלוס שהוא ערוץ מסחרי שקיים ברשת ובחינם וגם שורד על פלטפורמת פרסומות?
מה עם ערוצי הידברות/66?
מה עם ערוץ הקניות שגם קיים באינטרנט בחינם והוא ערוץ מסחרי לכל דבר ועניין...?
כמה ערוצים כדי לשפר חווית משתמש אבל לא.. אנחנו תמיד נפגר אחורה בטכנולוגייה כאשר כל העולם צועד קדימה... תראו את ה-DTT בבריטניה... כל כך הרבה ערוצים בחינם וב-HD... ואנחנו? אנחנו נשב ונתרפק על הלוגו החדש של ערוץ 1 שבא וצוחק על כולנו... כולנו שרצנו לקנות את אותם ממירי HD שמוכנים לטכנולוגייה שלא הגיעה וגם לא תגיע...
נערך לאחרונה על ידי benny123 ב 02/06/2013 12:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
1. לא ניתן להקים ערוצי טלוויזיה פרטיים בישראל (בדקו, לא ניתן לרכוש רישיון) - בניגוד למדינות אחרות בהן עשרות תחנות באוויר בכל הז'אנרים.
2. רשות השידור כושלת, מפעילה ערוץ אחד בלבד ועוד ערוץ של שידורים חוזרים באיכות שידור מזעזעת ותכנים לא מענייינים - בניגוד למדינות אחרות בהן הרשויות מפעילות מספר ערוצים בז'אנרים שונים ובאיכות HD.
1. המיזם הזה הוא מיזם של המדינה למטרות מסחריות = קרי, הוא צריך להצדיק את עצמו.
2. בשביל להצדיק את עצמו, כל ערוץ שרוצה להופיע על התשתית הזו צריך לשלם 4 מיליון ש"ח בשנה.
3. משום מה אנשים חושבים (בעיקר בגלל שיווק) שהמיזם הזה נולד בכדי לתת פתרון או תחרות אמיתית ליס ולהוט ולגרום להם להוזיל את המחירים שלהם. לא כך הדבר. הסיבה ליצירת המיזם הזה היה בכדי להפטר מהעלויות המטורפות של שידור והפצה של ערוצים 1+2 האנלוגיים...
4. הוספה של תדרים נוספים ושל איכות קליטה תלויים בתקציבים שכרגע לא ברור מתי הם יועברו. הפרוייקט של הוספת תדרים בעיצומו אבל לא אופתע אם כל הפרוייקט יוקפא או יגנז.
5. יש מקום גם בתשתית הנוכחית להעברת עוד ערוצים, השאלה היא לא אם אפשר לשדר את ערוץ 24 על גבי התשתית הזו אלא אם שווה לערוץ כמו 24 (או ערוץ 9) לשלם 4 מיליון ש"ח בשנה על תשתית שתוסיף לו שני צופים ורבע... הרבה יותר יעיל להשתמש בכסף בכדי להגדיל את מספר הצופים בקרב מנויי יס/הוט מאשר לנסות ולשכנע אנשים לעבור לעידן+...
6. באנגליה ה-DTT נוצר בגלל שיש תחרות גדולה. אין רשות ממשלתית שמשדרת וידאו (נעשה שידור ציבורי). לא לשכוח שבאנגליה תחום הטלויזיה הוא מהמובילים בעולם ויש שם תחרות מאוד חזקה בין גופים רבים. בישראל יש סטנגציה ואין כסף לערוצים המסחריים להתחרות (ע"ע ערוץ 10), הערוץ הציבורי בקושי חי, וחברות הלויין והכבלים בקושי עושים כסף...
או הבדיחה העצובה באמת כפי שקראתם לה היא זאת:
הבטיחו לאנשים שכל מה שהם צריכים לשלם זה 250 ש"ח(או משהו בסביבות זה) וזהו יש להם את כל הערוצים הפופולריים בישראל.
זה לא היה נכון.
גם אמרו שאם אנשים קונים ממיר והוא לא עובד להם, הם יכולים להחזיר אותו לקבל את כספם בחזרה.
גם זה לא היה נכון.
אני זוכרת שצפיתי בחצאי סרטים(בימים שערוץ 10 נדמה לי, עוד היה שם סרט במוצ"ש).
גם את הכסף לא הסכימו בחנות להחזיר.
הקליטה לא היתה טובה ואז היה צורך לקנות מגבר בעוד 150 ש"ח שזה תוספת כסף למה שהבטיחו שנצטרך להוציא. מה גם שהמגבר לא עזר, התמונה עדיין קיבלה פריז פתאומי ולא זזה.
עכשו תחשבו על אנשים שאין להם ותבינו כמה הבדיחה הזאת עצובה...
בקשר לסעיפים 1-3 שרשם oferlaor אני קצת מגזימה אבל כנראה שעבדו על הציבור טוב.
כולם חשבו שמקלים על המגזר המוחלש,מתברר שהכוונות האמיתיות היו אחרות.
זה קצת מוגזם כמובן, אבל לא יכולתי שלא להיזכר בסצנה של הסנדק (לא הסרט הראשון) ברגע שהוא מנסה לעבוד בצורה נקיה וחוקית מתברר שדווקא אז הוא פוגש את הגנבים והרמאים הכי גדולים(דווקא כי משם מצופה לקבל עבודה חוקית ונקיה)...כמובן שאני קצת מגזימה בדמיון בין המקרים, אבל זה בדיוק מה שעלה לי בראש כשקראתי את הסעיפים 1-3.
גם אני לא רואה המשך לעידן + בטח לא בתנאים שעופר הזכיר, ואני גם לא יודעת היכן עומד הסיפור של הסכם עם הוט ויס שיתנו חבילה לפי בחירה ב-120 ש"ח.
ממה שקראתי אין הרבה ברירות טובות לצפיה בטלויזיה בישראל לכל גורם בשוק יש הבעיות שהוא מביא איתו.
בהוט למשל צריך לחכות המון זמן בטלפון וכמעט בלתי אפשרי להשיג טכנאי.
ועם זאת, לא מזמן קראתי על בכירה בהוט שפרשה עם הטבה של מיליונים.
איך זה עובד יחד. אני לא מצליחה להבין.
ביס לא התנסיתי אבל גם משם התגובות לא בדיוק מעודדות וגם לא שמעתי על איזה חבילה זולה שלהם (כלומר חבילה בסיסית) כמו שמציעים בהוט, אולי יש, לא יודעת, אני לא שמעתי עליה.
כנראה שהבשורה האמתית תגיע (מבחינת מחירים) רק כאשר שחקנים חדשים יכנסו לחגיגה. כרגע עדיין לא ידוע מה תוכנית ההשקה של סלקום (שטכנית יכולה להדליק את השירות מחר בבוקר), ככל הנראה הם ממתינים להקלות רגולטוריות.
אביבית, בקטע של הקליטה אני לא חושב שאפשר לבוא בטענות.
אנשים מנסים לקלוט עם אנטנה בתוך הבית ומתפלאים שיש פריזים. אם ירימו תורן לא תהיה בעיה... למקרה קיצוני יש את הלווין עמוס.
סה"כ הכיסוי טוב. בטורקיה מרימים עכשיו רשת שתגיע רק לתשעים אחוז מהמדינה.
היתה באמת בעיה שמנכ"ל הרשות השנייה הצהיר שאין צורך באנטנה חיצונית.
הבעיה העיקרית שלי היא ההיצע העלוב. גם כי רשות השידור לא מתפקדת וגם כי למיטב ידיעתי תחנות פרטיות לא יכולות לרכוש רישיון שידור בישראל.
יש רק את 2-10 בזכיינות תחת רגולציה כבדה.
נערך לאחרונה על ידי asaf23 ב 05/06/2013 12:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
oferlaor כתב:כנראה שהבשורה האמתית תגיע (מבחינת מחירים) רק כאשר שחקנים חדשים יכנסו לחגיגה. כרגע עדיין לא ידוע מה תוכנית ההשקה של סלקום (שטכנית יכולה להדליק את השירות מחר בבוקר), ככל הנראה הם ממתינים להקלות רגולטוריות.
...
הם אף פעם לא הכריזו על התוכנית שלהם? ממה ששמעתי זה אמור להיות כמו סוג של עידן+ עם VOD, לא?
ומה עם אורנג'?
כנראה שהשדלנים של החברות הרב ערוציות עושים עבודה טובה מבחינתם ... ... ...
"אלה שהופכים מהפכה שלווה לבלתי אפשרית יהפכו מהפכה אלימה לבלתי נמנעת ... ... ..." _______________________________________
יש לדאוג לניצולי השואה הנזקקים! לא תהיה כל מחילה על הבושה החרפה והכלימה! הביזיון הזה לא יפסח על כל אחד ואחד מאיתנו בעתיד!
ראיתי שיש כאן כמה תגובות למה שכתבתי לכן אענה עליהם:
אנשים שקנו את עידן + רובם לפי דעתי אינם טכנאים או מומחים לאנטנות או אפילו לא יודעים איך בדיוק האנטנה עובדת או קולטת אותות מבחוץ.
אני אישית גם לא יודעת איך טכנית שמים אנטנה על שלבים של תריסים למי שאין מרפסת, כך שהיא לא תעוף החוצה.
מה שסיפרו לאנשים זה שבמקום לשלם לכבלים 200 ש"ח בחודש הם יוכלו ברכישה חד פעמית של 250 ש"ח לקבל שידורי טלויזיה, אמנם בסיסיים, אבל יהיו שידורים.
בסוף זה עלה יותר(לפחות אצלי) וגם לא ראו כל הזמן.
עכשיו הכיסוי טוב יותר, אני דיברתי על תחילת הדרך.
במקום לדאוג שיהיה כיסוי רחב בארץ מראש אז שלחו אנשים לקנות כדי שיראו חצאי שידורים במקרה הטוב.
או לחילופין יכלו לומר באזורים אלו ואלו שמכוסים היטב אפשר ללכת באותם אזורים ללכת לקנות עידן + , ובאזורים אחרים שיחכו שתהיה קליטה טובה.
היו גם ממירים שנקנו ופשוט לא עבדו. וגם לא קיבלו על זה כסף חזרה כמו שהובטח.גם על הממירים לא היה שום פיקוח. יכול להיות שאצל מי שזה עבד מההתחלה פשוט בחר את הממיר הנכון עם האנטנה הנכונה.
אני שמחה ועיני לא צרה באף אדם שמתחילת השידורים עידן + עובד לו מצויין, כנראה שהוא נמצא בקרבת מקום שמכוסה היטב או שהוא בקי בלהתקין אנטנות. אני שמחה שטוב לו. אלא שלא כולם חשו כך בראשית הדרך.
גם ההיצע מציק, אבל בהודעה שלי התייחסתי להוצאה ואי יכולת הצפייה גם בהיצע הדל שעידן + הציעו לכן לא כתבתי על כך.
בנוסף, לאחר שהבנתי שכל רעיון עידן + מלכתחילה לא נועד להקל על שכבות מסוימות אלא פועל יוצא של רצון אחר זה מה שהכעיס אותי ולכן כתבתי את מה שכתבתי.
כמובן שההיצע עלוב,אני למשל הייתי מאוד שמחה אם היו כל התחנות שיש היום (אגב, גם ערוץ הכנסת שילם 4 מיליון כדי להיות בתוך החבילה?) + אפשרות למשהו בסגנון VOD בתקווה שהמחיר יהיה שפוי לכל סרט או פרק בסדרה. או לפחות שיוסיפו ערוץ סרטים ראוי.לנוכח 4 מיליון שדורשים רק בשביל לשדר ברור לי למה עוד אין דבר כזה.
לגבי רשות השידור דווקא היתה תקופה שהיו בה סדרות כמו חוק וסדר, והיום יש אחוזת דאונטון. כמובן שזה לא מספיק. זה מה שמוביל למצב שקיים אצלי - רוב הזמן הטלוויזיה כבויה.