האם יש צורך ב HTPC לאחר קניית טלויזיה חדשה סמסונג 6030 עם חיבור DLNA?
אהלן חברה,
קניתי ביום חמישי טלויזיה חדשה של סמסונג דגם 6030 55 אינץ, בטלויזיה יש חיבור DLNA מה שאומר שאני יכול לחבר אותה לראוטר ואז לנגן בטלויזיה קבצים (באלחוטי) שנמצאים בלפטופ שמחובר לרשת הביתית...
השאלה אם יש לי טעם לקנות גם מחשב מולטימדיה בנוסף ? מה הוא יכול לתרום לי עוד? מאוד התלהבתי מ Raspberry Pi אבל השאלה אם יש לי בכלל טעם לקנות אותו?!?
האם את מערכת ה XMBC אני יוכל להפעיל רק אם יש לי סטרימר/HTPC ? או שאם אני מוריד ללפטופ XMBC אז אני יכול לנגן את זה בטלויזיה ללא חיבור כבל HDMI אלא דרך הטלויזיה.
תודה מראש,
קניתי ביום חמישי טלויזיה חדשה של סמסונג דגם 6030 55 אינץ, בטלויזיה יש חיבור DLNA מה שאומר שאני יכול לחבר אותה לראוטר ואז לנגן בטלויזיה קבצים (באלחוטי) שנמצאים בלפטופ שמחובר לרשת הביתית...
השאלה אם יש לי טעם לקנות גם מחשב מולטימדיה בנוסף ? מה הוא יכול לתרום לי עוד? מאוד התלהבתי מ Raspberry Pi אבל השאלה אם יש לי בכלל טעם לקנות אותו?!?
האם את מערכת ה XMBC אני יוכל להפעיל רק אם יש לי סטרימר/HTPC ? או שאם אני מוריד ללפטופ XMBC אז אני יכול לנגן את זה בטלויזיה ללא חיבור כבל HDMI אלא דרך הטלויזיה.
תודה מראש,
גם אם הטלויזיה מחוברת ישירות לראוטר , והלפטופ נמצא ממש ממש קרוב (אבל עדיין מחובר אלחוטי?)toxin כתב:קח בחשבון שלהזרים תכנים של HD דרך DLNA יהיה מאוד קשה בגלל שזה יעבוד על ה WIFI שלך....
בנוסף האם יש אפשרות לנגן תוכן מה XMBC שנמצא בלפטופ לטלויזיה דרך ה DLNA ? או שחייבים סטרימר /HTPC שיקשר בניהם ?
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
גם אם הלפטופ קרוב מאוד לראוטר ויש קליטה מלאה, להזרים ככה תוכן HD לא יתן לך את התוצאות הכי טובות.
אם יש לך סטרימר שמחובר לTV אתה כבר לא צריך את הלפטופ ולא את הDLNA. הכל יזרום דרכו. השאלה רק תהיה איך אתה מעביר את התוכן שאתה תרצה לראות אל הסטרימר (דרך רשת חוטית, הארד דיסק פנימי או חיצוני). קח בחשבון שסטרימר ייעודי מוכר למשל כמו הפופקורן או הDUNE יש לו ממשק משלו ולא מותקן עליו XBMC.
אם יש לך סטרימר שמחובר לTV אתה כבר לא צריך את הלפטופ ולא את הDLNA. הכל יזרום דרכו. השאלה רק תהיה איך אתה מעביר את התוכן שאתה תרצה לראות אל הסטרימר (דרך רשת חוטית, הארד דיסק פנימי או חיצוני). קח בחשבון שסטרימר ייעודי מוכר למשל כמו הפופקורן או הDUNE יש לו ממשק משלו ולא מותקן עליו XBMC.
אם אני רוצה להזרים באלחוטי אז האם יש הבדל בין להזרים ישירות לטלויזיה דרך DLNA מהמחשב לבין להזרים אלייה מהלפטופ באלחוטי אל הסטרימר/מחשב מולטימדיה ואז לחבר לטלויזיה בכבל HDMI .?toxin כתב:גם אם הלפטופ קרוב מאוד לראוטר ויש קליטה מלאה, להזרים ככה תוכן HD לא יתן לך את התוצאות הכי טובות.
אם יש לך סטרימר שמחובר לTV אתה כבר לא צריך את הלפטופ ולא את הDLNA. הכל יזרום דרכו. השאלה רק תהיה איך אתה מעביר את התוכן שאתה תרצה לראות אל הסטרימר (דרך רשת חוטית, הארד דיסק פנימי או חיצוני). קח בחשבון שסטרימר ייעודי מוכר למשל כמו הפופקורן או הDUNE יש לו ממשק משלו ולא מותקן עליו XBMC....
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אגב, למה לא להתקין XBMC על הלפטופ ולחבר את הלפטופ עם HDMI לטלויזיה?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אז בשימוש אלחוטי לא תוכל להשתמש בXBMC, רק לעשות סטרימינג מהלפטופ אל הטלויזיה.
אם הרשת תקינה, ניתן להזרים גם 1080P באופן אלחוטי, אבל לעיתים ייתכנו לאגים והפרעות, תלוי במרחק ובאיכות הרשת
אם הרשת תקינה, ניתן להזרים גם 1080P באופן אלחוטי, אבל לעיתים ייתכנו לאגים והפרעות, תלוי במרחק ובאיכות הרשת
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אם הלפטופ כל כך קרוב, למה לא לחבר גם אותו ישירות לראוטר בכבל רשת?keidar כתב:גם אם הטלויזיה מחוברת ישירות לראוטר , והלפטופ נמצא ממש ממש קרוב (אבל עדיין מחובר אלחוטי?)...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אך ורק מבחינת נוחות... ככה אני שם את הטלויזיה שגם ככה נמצא ליד הראוטר ומחבר בניהם...pixies כתב:אם הלפטופ כל כך קרוב, למה לא לחבר גם אותו ישירות לראוטר בכבל רשת?keidar כתב:גם אם הטלויזיה מחוברת ישירות לראוטר , והלפטופ נמצא ממש ממש קרוב (אבל עדיין מחובר אלחוטי?)......
ואז אפשר לשבת עם המחשב בסלון בכיף ולשלוט על מה שקורה בטלויזיה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה כל כך כיף בלשים לפטופ על הברכיים כשאתה צופה בסרט?
תעבוד עם מקלדת אלחוטית או שלט רחוק.
תעבוד עם מקלדת אלחוטית או שלט רחוק.
למה שיהיו בעיות ברשת אלחוטית? כשעוד טרחתי להשתמש בטלויזיה/HTPC שלי (אני באמת צריך להשמיש אותם שוב. מעניין מתי יהיה לי זמן...), יכולתי להעביר 720p ללא שום בעיה דרך רשת G (כשהנתב נמצא בממ"ד) ו- 1080p ב- bitrate גבוה ברשת N לכרטיס שתומך רק ב- 150Mbps.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כנראה שהציוד שאתה משתמש בו, יחד עם תנאי ה-RF איפה שאתה גר, מאפשרים הזרמת HD ב-Wi Fi ללא גמגומים.
לרוב האנשים שמנסים את זה אין הצלחה ויש להם גמגומים בהזרמת תכני HD.
לרוב האנשים שמנסים את זה אין הצלחה ויש להם גמגומים בהזרמת תכני HD.