צריך עזרה בקניית HTPC
היי לכולם,
אני מעוניין לקנות HTPC, הבעיה היא שאני ומחשבים אלה שני עולמות נפרדים. קראתי פה לא מעט מהמאמרים, אבל האמת שזה רק בלבל אותי יותר...
בגלל חוסר הידע, הייתי מעדיף לקנות מארז קומפלט מאחת מחנויות המחשבים ולא להסתבך עם חלקים בודדים בנפרד.
השימושים יהיו סרטי HD תלת מימד ובלו ריי. וגלישה בסיסית באינטרנט.
בחיבור למערכת קולנוע ביתי ברמה גבוהה, אז אני מניח שצריך גם כרטיס מסך טוב וגם כרטיס קול משודרג, לא?
התקציב שלי הוא באיזור ה1200-1500 ש"ח, האם ניתן לקבל משהו ראוי בתקציב הזה?
אני מעוניין לקנות HTPC, הבעיה היא שאני ומחשבים אלה שני עולמות נפרדים. קראתי פה לא מעט מהמאמרים, אבל האמת שזה רק בלבל אותי יותר...
בגלל חוסר הידע, הייתי מעדיף לקנות מארז קומפלט מאחת מחנויות המחשבים ולא להסתבך עם חלקים בודדים בנפרד.
השימושים יהיו סרטי HD תלת מימד ובלו ריי. וגלישה בסיסית באינטרנט.
בחיבור למערכת קולנוע ביתי ברמה גבוהה, אז אני מניח שצריך גם כרטיס מסך טוב וגם כרטיס קול משודרג, לא?
התקציב שלי הוא באיזור ה1200-1500 ש"ח, האם ניתן לקבל משהו ראוי בתקציב הזה?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
כמה שאלות להבהרה, קודם כל תגדיר מה זה קומפלקט
מקלדת אלחוטית משולבת עם עכבר צריך?
הסרטים יהיו מאוכסנים על המחשב נכון? אז 1TB דיסק קשיח לפחות צריך?
ניגון בלוריי זה אומר דיסק בלוריי מקורי מלא כן? לא ריפ של BRRIP או משהו כזה שנפוץ באינטרנט. האם אתה מתכוון לכונן BLURAY שתוכל לנגן איתו דיסקים מקוריים? (עולה כמו התקציב שלך), או רק היכולת לנגן קבצים כאלו (בדר"כ BLURAY מקורי שוקל סביבות ה40 ג'יגה אבל זה משתנה)
אל הרסיבר אתה יכול להשתמש בכבל HDMI 4.1 זה יתמוך לך בכל הצרכים.
בכל אופן, יש לך העדפה לחנות מחשבים מסוימת שבה יורכב המפרט? ככה תראה כמה יוצא
ניגון בלוריי זה אומר דיסק בלוריי מקורי מלא כן? לא ריפ של BRRIP או משהו כזה שנפוץ באינטרנט. האם אתה מתכוון לכונן BLURAY שתוכל לנגן איתו דיסקים מקוריים? (עולה כמו התקציב שלך), או רק היכולת לנגן קבצים כאלו (בדר"כ BLURAY מקורי שוקל סביבות ה40 ג'יגה אבל זה משתנה)
בכל אופן, יש לך העדפה לחנות מחשבים מסוימת שבה יורכב המפרט? ככה תראה כמה יוצא
קודם כל, תודה על התשובה.tomer953 כתב:כמה שאלות להבהרה, קודם כל תגדיר מה זה קומפלקט
בכל אופן, יש לך העדפה לחנות מחשבים מסוימת שבה יורכב המפרט? ככה תראה כמה יוצא...
כשאמרתי קומפלט התכוונתי מארז כולל ולא להתחיל לקנות לוח אם פה ורכיבים אחרים שם ולהרכיב כי אני לא מבין בזה.
בקשר לבלו ריי, התכוונתי לניגון בלו ריי מהמחשב, לא נגן(היכולת לנגן קבצים כאלה).
הארד דיסק גדול זה יתרון אבל יש לי גם הארד דיסק חיצוני של 1tb
אני צריך שינגן סאונד בצורה טובה(גם סרטים וגם מוזיקה), אני סקפטי שהתוצאות שכרטיס קול גנרי שמגיע על לוח האם יהיו ראויות. אני טועה?
בקשר לחנות, חשבתי על אייבורי או קייאספי או משהו בסגנון. אם יש איזו חנות נישה שהמוכרים שם מבינים בכיוון הזה יותר, אני אשמח. הבעיה בסתם ללכת לחנות זה שיכול להיות שאני אקנה מחשב עם דברים שאני לא צריך / בלי דברים שאני ממש צריך, ומכיוון שאני סטודנט וכל שקל חשוב לי רציתי ללכת כשאני יודע בדיוק מה אני רוצה לקנות.
מעבד i5 וזכרון 4gb זה טריוויאלי אני כבר יודע. השאלה היא כרטיסי מסך וקול מומלצים בתקציב שפוי ואם יש עוד משהו חשוב אז אני אשמח לדעת.
תודה רבה על העזרה, באמת מעריך את זה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בהנחה שאתה מתעתד לרכוש רסיבר עם כניסות HDMI (אפילו זה שמוכרים בדיוטי פרי ב-$200 כולל אותם), אין צורך בכרטיס קול מיוחד.
גם בכרטיס מסך אין צורך. מעבדי ה-Core i3/i5/i7 שמוכרים היום כוללים את כל מה שצריך עבור ניגון תכני HD ו-3D.
ואגב, אפשר בהחלט להסתפק ב-Core i3. אין צורך ב-Core i5 לשימושים שציינת.
לכן, אין ממש צורך "להרכיב" מפרט מסובך כפי שציינת. אפשר ללכת לכל חנות מחשבים סבירה ולרכוש HTPC.
ההצעה שלי - תתחיל בבחירת מארז המוצא חן בעיניך ומתאים לתקציב ונמשיך משם.
מארזים שבעיני הם יפים ואיכותיים - ISK 310-150 ו-NSK2480 של Antec.
גם בכרטיס מסך אין צורך. מעבדי ה-Core i3/i5/i7 שמוכרים היום כוללים את כל מה שצריך עבור ניגון תכני HD ו-3D.
לכן, אין ממש צורך "להרכיב" מפרט מסובך כפי שציינת. אפשר ללכת לכל חנות מחשבים סבירה ולרכוש HTPC.
מארזים שבעיני הם יפים ואיכותיים - ISK 310-150 ו-NSK2480 של Antec.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
קניתי לפני מספר חודשים את המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6922
עלה לי כ 1000 שקל ללא כונן קשיח, שמתי עליו כונן קשיח ממחשב אחר שהתקלקל , התקנתי WIN8 ו תוכנת XBMC לניגון הסרטים, חיברתי את המחשב לאינטרנט , למסך עם כבל DVI ל HDMI ולמגבר מכרטיס הקול של המחשב והכל עובד יופי.
סוחב יפה מאוד סרטי HD ו FHD בפורמט MKV, הילדים רואים בו סדרות בצפייה ישירה.
המחשב שקט ואני לא מרגיש בו איטיות הוא אפילו די משתלב בסלון ואני חושב שזה פיתרון יותר גמיש מסטרימר. אין לי אפילו מקלדת או עכבר אלחוטיים. יש עוד פתרון אפילו יותר זול והוא לקנות קופסה שמותקן עלייה אנדרויד , סיפור של כ 200 שקל באתרים שונים ברחבי סין אבל זה כבר עולם אחר ואין לי אותו למרות שמדגדג לי לקנות עבור הטלויזיה בחדר שינה.
עלה לי כ 1000 שקל ללא כונן קשיח, שמתי עליו כונן קשיח ממחשב אחר שהתקלקל , התקנתי WIN8 ו תוכנת XBMC לניגון הסרטים, חיברתי את המחשב לאינטרנט , למסך עם כבל DVI ל HDMI ולמגבר מכרטיס הקול של המחשב והכל עובד יופי.
סוחב יפה מאוד סרטי HD ו FHD בפורמט MKV, הילדים רואים בו סדרות בצפייה ישירה.
המחשב שקט ואני לא מרגיש בו איטיות הוא אפילו די משתלב בסלון ואני חושב שזה פיתרון יותר גמיש מסטרימר. אין לי אפילו מקלדת או עכבר אלחוטיים. יש עוד פתרון אפילו יותר זול והוא לקנות קופסה שמותקן עלייה אנדרויד , סיפור של כ 200 שקל באתרים שונים ברחבי סין אבל זה כבר עולם אחר ואין לי אותו למרות שמדגדג לי לקנות עבור הטלויזיה בחדר שינה.
מן הסתם ברסיבר תהיה כניסת HDMI, חשבתי שהתוצאה שתתקבל עם כרטיס הקול שעל לוח האם תהיה בינונית, כנראה שההנחה שלי היתה מוטעית. ואותו דבר חשבתי גם לגבי כרטיס מסך, כן חשוב לי האיכות של השמע והוידאו.pixies כתב:בהנחה שאתה מתעתד לרכוש רסיבר עם כניסות HDMI (אפילו זה שמוכרים בדיוטי פרי ב-$200 כולל אותם), אין צורך בכרטיס קול מיוחד.
מארזים שבעיני הם יפים ואיכותיים - ISK 310-150 ו-NSK2480 של Antec....
האמת? הצורה החיצונית של המארז ממש לא משנה לי
הסתכלתי קצת באתרים של אייבורי וקייאספי על מה שהם מוכרים, ראיתי שקשה לרדת מ2000 ש"ח וזה עוד לפני מערכת הפעלה.
אם אין ברירה אני אמתח את התקציב עד ל2500 אבל זה באמת כל מה שאני יכול להוציא...
אלה המחשבים הכי זולים שראיתי בשני האתרים האלה(עם מעבדי i , לא רוצה מעבדים אחרים):
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6929
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6931
http://ksp.co.il/?uin=15891
האמת שחשבתי שזה יהיה יותר זול. אם אני אלך על מחשב במארז שולחני רגיל, זה ישפר בגדול את התמורה(אמנם כתבתי שחיצוניות לא משנה לי, אבל זה בהנחה שזה דגם שנכנס במזנון. אם הפער בין מה שמקבלים הוא מאוד גדול אני אשקול לשים בסלון מחשב רגיל למרות שזה די נוראי...)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המחשב אינו עושה שום עיבוד למידע הדיגיטלי, ומעביר את פס הקול (DTS, DD וכו) כמו שהוא לרסיבר, שהוא זה שמפענח את פס הקול, ממיר אותו לאותות אנלוגיים ומגביר אותם לכיוון הרמקולים.
לכן, אין ממש חשיבות לעניין. איכות הוידאו זהה בכרטיסי המסך מובני המעבדים ואין ממש צורך בכרטיס מסך חיצוני, השימושי בעיקר לעיבודי אנימציה מסובכים למשחקים כבדים.
לגבי מחירים:
מארז HTPC טוב ואיכותי עולה 500 ש"ח כולל ספק, אבל אפשר למצוא גם ב-300.
לוח אם, מעבד Core i3 וזכרונות - אזור ה-1000 +.
כונן קשיח מוסיף עוד כמה מאות שקלים, תלוי בגודל. אם יש לך כונן קשיח לא עתיק מדי ממחשב ישן יותר, אפשר בהחלט לשים אותו שם ולחסוך קצת כסף.
בכל מקרה, בדוק אם השרשור הזה מסייע לך מבחינת עלויות:
http://www.hometheater.co.il/vp1881526#1881526
מדובר במפרט מצויין ומומלץ. ה-G2020 אינו תומך בבלו ריי 3D מלא, אבל כן תומך בכל השאר. אפשר לשים במקומו Core i3 בתוספת של 200-300 ש"ח.
לכן, אין ממש חשיבות לעניין. איכות הוידאו זהה בכרטיסי המסך מובני המעבדים ואין ממש צורך בכרטיס מסך חיצוני, השימושי בעיקר לעיבודי אנימציה מסובכים למשחקים כבדים.
לגבי מחירים:
מארז HTPC טוב ואיכותי עולה 500 ש"ח כולל ספק, אבל אפשר למצוא גם ב-300.
לוח אם, מעבד Core i3 וזכרונות - אזור ה-1000 +.
כונן קשיח מוסיף עוד כמה מאות שקלים, תלוי בגודל. אם יש לך כונן קשיח לא עתיק מדי ממחשב ישן יותר, אפשר בהחלט לשים אותו שם ולחסוך קצת כסף.
בכל מקרה, בדוק אם השרשור הזה מסייע לך מבחינת עלויות:
http://www.hometheater.co.il/vp1881526#1881526
מדובר במפרט מצויין ומומלץ. ה-G2020 אינו תומך בבלו ריי 3D מלא, אבל כן תומך בכל השאר. אפשר לשים במקומו Core i3 בתוספת של 200-300 ש"ח.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
pixies - אני מבין ממה שרשמת שאין השפעה על איכות הסרט \ איכות האודיו מצד רכיבי המחשב [כרטיס קול כרטיס מסך]
אם נניח יש לי קובץ בלוריי עם סאונד DTS
לאיזה מוצר יש את ההשפעה הגדולה ביותר על האיכות?
לטלווזיה ולרסיבר ולרמקולים? למחשב עצמו? שילוב של כל המרכיבים?
תודה
אם נניח יש לי קובץ בלוריי עם סאונד DTS
לאיזה מוצר יש את ההשפעה הגדולה ביותר על האיכות?
לטלווזיה ולרסיבר ולרמקולים? למחשב עצמו? שילוב של כל המרכיבים?
תודה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כל עוד החיבור לרסיבר הוא דיגיטלי (SPDIF או HDMI), למחשב אין שום השפעה על איכות הסאונד, אלא רק לרסיבר והרמקולים בדיוק כפי שקודמי כתב.
איכות התמונה - תלויה בטלוויזיה בד"כ. לפעמים גם בגלל בעיות תוכנה או הגדרות לא נכונות, ואז המחשב "אשם" בבעיות כמו תנועה לא חלקה, אבל כאמור זה בעיקר בגלל תוכנה ולא חומרה.
איכות התמונה - תלויה בטלוויזיה בד"כ. לפעמים גם בגלל בעיות תוכנה או הגדרות לא נכונות, ואז המחשב "אשם" בבעיות כמו תנועה לא חלקה, אבל כאמור זה בעיקר בגלל תוכנה ולא חומרה.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
תודה רבה, עזרתם לי מאוד. כמעט וקניתי כ.מסך וכ.קול מבלי שבאמת הייתי צריך את זה.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
שאלה די דחופה... הבחור בחנות המחשבים אמר לי שבשביל 3d אני צריך גם כרטיס מסך שתומך בhdmi 1.4. זה שונה ממה שנכתב פה ואני מאמין שכאן יודעים יותר... האם זה נכון? והכרטיס קול הוא 5.1 אבל זה כבר ענו כאן שלא משנה
מדובר על מעבד Intel Core i3 3220 3.3Ghz s1155
מדובר על מעבד Intel Core i3 3220 3.3Ghz s1155
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

התקן המסך מובנה המעבד של ה 3220 תומך באופן מלא בבלוריי 3D מלא, כולל HDMI 1.4. הסר דאגה מלבך. המוכר כנראה רחוק מלהיות מומחה לעניין.