שאלה על מגבררר :)
- michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
לגבי האונקיו - מיטב הבנתי (שיתכן שאיננה מדויקת), זה אומר כמה כוח הוא יכול להעביר לכל רמקול. אצלי למשל יש רסיבר שעבד בלי מגבר שנתן מעט יחסית לכל ערוץ. אחר כך נוסה חיבורו למגבר. ההשפעה של החיבור למגבר התבטאה בכך שזה נתן יותר "דחיפה" לרמקולים "ופתח אותם" (יש יתר באס, מרגשים יותר אלמנטים).
רמקלים שצריכים הגברה שהנה חזקה מכפי שהרסיבר יכול לספק פשוט לא ימצו את מלא הפוטנציאל שלהם ותצטרך גם לעבוד בווליום גבוהה בשביל לשמוע. ספציפית לגבי הנתונים המספריים שנתת - אני לא חושבת שיש לזה משמעות (אני מניחה שזרקת מספר לשם הדיון).
לגבי רמקולים רצפתיים - אם אתה בקטע של יד שנייה - אני יכולה להמליץ לך על חנות של דני בכור - יש לו שם מלא "שמעטס" תקינים (אני מקווה), שפעם עלו המון והיום נמכרים במחיר שפוי, דגמאת: מרטין לוגן, אופרה, אמפיון, פרואק ועוד (הייתי אצלו לפני כמה שבועות אז אני יודעת). שווה לנסות.
דני בכור
Audio-X-stream
052-5766823
רמקלים שצריכים הגברה שהנה חזקה מכפי שהרסיבר יכול לספק פשוט לא ימצו את מלא הפוטנציאל שלהם ותצטרך גם לעבוד בווליום גבוהה בשביל לשמוע. ספציפית לגבי הנתונים המספריים שנתת - אני לא חושבת שיש לזה משמעות (אני מניחה שזרקת מספר לשם הדיון).
לגבי רמקולים רצפתיים - אם אתה בקטע של יד שנייה - אני יכולה להמליץ לך על חנות של דני בכור - יש לו שם מלא "שמעטס" תקינים (אני מקווה), שפעם עלו המון והיום נמכרים במחיר שפוי, דגמאת: מרטין לוגן, אופרה, אמפיון, פרואק ועוד (הייתי אצלו לפני כמה שבועות אז אני יודעת). שווה לנסות.
דני בכור
Audio-X-stream
052-5766823
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2492 פעמים
סחטן על קידום המכירות עבור מר' בכור.michal20600 כתב:לגבי האונקיו - מיטב הבנתי (שיתכן שאיננה מדויקת), זה אומר כמה כוח הוא יכול להעביר לכל רמקול. אצלי למשל יש רסיבר שעבד בלי מגבר שנתן מעט יחסית לכל ערוץ. אחר כך נוסה חיבורו למגבר. ההשפעה של החיבור למגבר התבטאה בכך שזה נתן יותר "דחיפה" לרמקולים "ופתח אותם" (יש יתר באס, מרגשים יותר אלמנטים).
דני בכור
Audio-X-stream
052-5766823...
- michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

תגיד את זה לדני, אולי יצא לי מזה משהו...

המגבר שלך מספיק חזק בשביל הרמקולים.
המצב שלך, בו הרמקולים מסוגלים לטפל בעוצמה גבוהה מזו שהמגבר מסוגל להוציא הוא מצב בריא שימנע נזק לרמקולים.
חשוב גם לבדוק התאמה בין העכבה של הרמקולים למגבר.
בעיות בדחיפה של רמקולים יהיו קיימות בשימוש במגברים חלשים יותר, ואז מה שחשוב הוא לא ההספק שהרמקולים מסוגלים לקבל אלא דווקא הנצילות שלהם.
המצב שלך, בו הרמקולים מסוגלים לטפל בעוצמה גבוהה מזו שהמגבר מסוגל להוציא הוא מצב בריא שימנע נזק לרמקולים.
חשוב גם לבדוק התאמה בין העכבה של הרמקולים למגבר.
בעיות בדחיפה של רמקולים יהיו קיימות בשימוש במגברים חלשים יותר, ואז מה שחשוב הוא לא ההספק שהרמקולים מסוגלים לקבל אלא דווקא הנצילות שלהם.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הפוך גוטה הפוךהמצב שלך, בו הרמקולים מסוגלים לטפל בעוצמה גבוהה מזו שהמגבר מסוגל להוציא הוא מצב בריא שימנע נזק לרמקולים....
עדיף מגבר עם הספק גבוה יותר . בדרך כלל מה שקורה הוא שהמגבר נכנס לקיליפינג (רוויה) ,במצב של סיבוב חוגת הווליום לעוצמות גבוהות לאורך זמן.
במצב זה המגבר מוציא קו ישר ,במקום גל סינוס וזה מתכון בטוח לשריפת הסליל של הטוויטר בעיקר.
לאור האמור אין שום בעיה לחבר מגבר שההספק שלו למשל הוא 2X200 וואט לרמקולים שרשום עליהם נניח MAX 120 וואט.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
הפוך גוטה הפוך
עדיף מגבר עם הספק גבוה יותר . בדרך כלל מה שקורה הוא שהמגבר נכנס לקיליפינג (רוויה) ,במצב של סיבוב חוגת הווליום לעוצמות גבוהות לאורך זמן.
במצב זה המגבר מוציא קו ישר ,במקום גל סינוס וזה מתכון בטוח לשריפת הסליל של הטוויטר בעיקר.
לאור האמור אין שום בעיה לחבר מגבר שההספק שלו למשל הוא 2X200 וואט לרמקולים שרשום עליהם נניח MAX 120 וואט....
החכמתי.istarmini כתב:הפוך גוטה הפוךהמצב שלך, בו הרמקולים מסוגלים לטפל בעוצמה גבוהה מזו שהמגבר מסוגל להוציא הוא מצב בריא שימנע נזק לרמקולים....![]()
לאור האמור אין שום בעיה לחבר מגבר שההספק שלו למשל הוא 2X200 וואט לרמקולים שרשום עליהם נניח MAX 120 וואט....
למרות זאת מעניין אותי לדעת מה קורה במצב שבו המגבר מוציא עוצמה גבוהה מזו שהרמקול תוכן עבורה?
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
טעות מאוד נפוצה בד״כ לאלה שפחות מנוסים בתחום.המגבר שלך מספיק חזק בשביל הרמקולים.
המצב שלך, בו הרמקולים מסוגלים לטפל בעוצמה גבוהה מזו שהמגבר מסוגל להוציא הוא מצב בריא שימנע נזק לרמקולים....
עדיף לדוגמה לקחת מגבר של 400w ולחבר לו רמקול של הספק מקסימלי של 100w מאשר לעשות את ההיפך קרי מגבר של 100w על רמקול של 400w.
נזק לרמקול דווקא יכול להתרחש במקרה השני ולא בראשון בניגוד להגיון כביכול שאומר שמגבר חזק מדי יכול ״לשרוף״ רמקול חלש..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

זה הכל בתאוריה כי אתה צריך להבין שבחדר ממוצע מעל 7-8W נקי אתה בורח במהירות של אצן מרתון ולכן כל ענין הנתונים ,שהחברות השונות נוהגות לשחרר,לא ממש רלוונטי.shayf כתב:החכמתי.istarmini כתב:הפוך גוטה הפוךהמצב שלך, בו הרמקולים מסוגלים לטפל בעוצמה גבוהה מזו שהמגבר מסוגל להוציא הוא מצב בריא שימנע נזק לרמקולים....![]()
למרות זאת מעניין אותי לדעת מה קורה במצב שבו המגבר מוציא עוצמה גבוהה מזו שהרמקול תוכן עבורה?...
מה שחשוב הוא שהמגבר יכול לספק זרם לרמקול ברמה מספקת ברגע שהרמקול יורד לעכבה נמוכה ,בתדרים נמוכים ,וזה מה שמתכוונים שאומרים רמקול תובעני מבחינת המגבר. ברגע שהרמקול יורד לעכבה נמוכה נניח 2-3 אוהם המגבר נדרש לספק לו יותר זרם. ברגע שהמגבר לא מסוגל הוא "נחנק" ואז הרמקול לא מוציא את האיכויות סאונד שהוא תוכנן להוציא.
- michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

יואב - זה מסביר למה כשחיברתי את הרסיבר למגבר - הרמקולים שלי הוציאו יותר באס (ממש כאילו הוספתי סאב)?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא מכיר לא את הרסיבר שלך ולא את הרמקולים.michal20600 כתב:יואב - זה מסביר למה כשחיברתי את הרסיבר למגבר - הרמקולים שלי הוציאו יותר באס (ממש כאילו הוספתי סאב)?...
במידה והרמקולים היו "גדולים " על ההגברה של הרסיבר יתכן שזו הסיבה