בעיית מהירות ברשת ביתית - מה חסר לי?
שלום,
אתחיל מהסוף, אני מנסה לצפות ברשת הביתית באמצעות הסטרימר בסרטים שנמצאים במחשב הנייח (שמחובר קווית) אך המהירות שהוא מגיע היא משהו כמו 500-1000 KB לשניה ולכן הסרטים לא זזים.
מצ"ב שרטוט
ממצאים עד כה- הכול בחיבורים קוויים:
1. חיבור ישיר בין המחשב לראוטר ומהראוטר לסטרימר הניב 70 מגה.
2. חיבור ישיר בין המחשב לסוויץ - מהסוויץ לראוטר - מהראוטר לסטרימר הניב 40 מגה.
3. הרשת הביתית עובדת חלק, מהירות הורדה מהאינטרנט עומדת על 10-13 מגה, העלאה 700-750K.
אשמח לעצות כיצד לפתור את הבעיה.
תודה אוהד
אתחיל מהסוף, אני מנסה לצפות ברשת הביתית באמצעות הסטרימר בסרטים שנמצאים במחשב הנייח (שמחובר קווית) אך המהירות שהוא מגיע היא משהו כמו 500-1000 KB לשניה ולכן הסרטים לא זזים.
מצ"ב שרטוט
ממצאים עד כה- הכול בחיבורים קוויים:
1. חיבור ישיר בין המחשב לראוטר ומהראוטר לסטרימר הניב 70 מגה.
2. חיבור ישיר בין המחשב לסוויץ - מהסוויץ לראוטר - מהראוטר לסטרימר הניב 40 מגה.
3. הרשת הביתית עובדת חלק, מהירות הורדה מהאינטרנט עומדת על 10-13 מגה, העלאה 700-750K.
אשמח לעצות כיצד לפתור את הבעיה.
תודה אוהד
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
התמונה שלך לא ברורה - איפה המודם? איך הוא מחובר לנתב?
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
אני מודה שאני עדיין לא מבין לחלוטין את מבנה הרשת שלך ואיפה בדיוק נוצרת הבעיה, אבל אני אנסה לנחש:
1. אם אתה מחבר את המחשב ישירות למתג של טפלינק (לא דרך הכבל שעובר בקיר) הכל עובד כמו שצריך.
2. הבעיה מתחילה כהמחשב נמצא בחדר ומחובר דרך הכבל שעובר בקיר אל המתג של טפלינק.
אם זה המצב -- הייתי בודק שני דברים:
1. משנה את הכניסה במתג אליו מתחבר הכבל שמגיע מהחדר.
2. בודק את הכבל שעובר בקיר בין החדר למתג.
1. אם אתה מחבר את המחשב ישירות למתג של טפלינק (לא דרך הכבל שעובר בקיר) הכל עובד כמו שצריך.
2. הבעיה מתחילה כהמחשב נמצא בחדר ומחובר דרך הכבל שעובר בקיר אל המתג של טפלינק.
אם זה המצב -- הייתי בודק שני דברים:
1. משנה את הכניסה במתג אליו מתחבר הכבל שמגיע מהחדר.
2. בודק את הכבל שעובר בקיר בין החדר למתג.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
תודה,
אני אנסה להסביר,
הרשת שלי מתחילה בראוטר בסלון שמחובר לקו של בזק. מהראוטר בסלון יוצא כבל רשת שמתחבר לקיר והצד השני שלו מגיע לארון תקשורת. בארון תקשורת הוא מחובר לסויץ.
מהסוויץ יוצא כבל רשת לחדר שמחובר למחשב.
בכל זמן נתון כשהכול מחובר כמו שכתבתי יש אינטרנט מהיר והכול בסדר.
הבעיה מתחילה ברשת התוך ביתית.
תשובות:
1. אם אתה מחבר את המחשב ישירות למתג של טפלינק (לא דרך הכבל שעובר בקיר) הכל עובד כמו שצריך -
כשאני מחבר את המחשב ישירות לראוטר אני מקבל מהירות 80 מג.
עשיתי את מה שכתבת ואם אני מחבר את המחשב בכבל (לא דרך הכבל שעובר בקיר) לטפלינק וממנו בכבל(לא דרך הכבל שעובר בקיר) לראוטר אני מקבל מהירות 40מג.
2. . הבעיה מתחילה כהמחשב נמצא בחדר ומחובר דרך הכבל שעובר בקיר אל המתג של טפלינק. - הבעיה קיימת גם
כשהמחשב מחובר בכל מחוץ לקיר לטפלינק ומהטפלינק דרך הקיר לראוטר.
1 .משנה את הכניסה במתג אליו מתחבר הכבל שמגיע מהחדר. - בדקתי זה לא עזר.
2. בודק את הכבל שעובר בקיר בין החדר למתג- איך לבצע בדיקה? הרי הכבל כן עובד ומעביר אינטרנט בצורה טובה.
תודה מראש
אוהד
אני אנסה להסביר,
הרשת שלי מתחילה בראוטר בסלון שמחובר לקו של בזק. מהראוטר בסלון יוצא כבל רשת שמתחבר לקיר והצד השני שלו מגיע לארון תקשורת. בארון תקשורת הוא מחובר לסויץ.
מהסוויץ יוצא כבל רשת לחדר שמחובר למחשב.
בכל זמן נתון כשהכול מחובר כמו שכתבתי יש אינטרנט מהיר והכול בסדר.
הבעיה מתחילה ברשת התוך ביתית.
תשובות:
1. אם אתה מחבר את המחשב ישירות למתג של טפלינק (לא דרך הכבל שעובר בקיר) הכל עובד כמו שצריך -
כשאני מחבר את המחשב ישירות לראוטר אני מקבל מהירות 80 מג.
עשיתי את מה שכתבת ואם אני מחבר את המחשב בכבל (לא דרך הכבל שעובר בקיר) לטפלינק וממנו בכבל(לא דרך הכבל שעובר בקיר) לראוטר אני מקבל מהירות 40מג.
2. . הבעיה מתחילה כהמחשב נמצא בחדר ומחובר דרך הכבל שעובר בקיר אל המתג של טפלינק. - הבעיה קיימת גם
כשהמחשב מחובר בכל מחוץ לקיר לטפלינק ומהטפלינק דרך הקיר לראוטר.
1 .משנה את הכניסה במתג אליו מתחבר הכבל שמגיע מהחדר. - בדקתי זה לא עזר.
2. בודק את הכבל שעובר בקיר בין החדר למתג- איך לבצע בדיקה? הרי הכבל כן עובד ומעביר אינטרנט בצורה טובה.
תודה מראש
אוהד
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
כיוון שמהירות האינטרנט שלך נמוכה מ-40M אתה לא מרגיש את הבעיה בגלישה סטנדרטית. אתה חווה את הבעיה רק כאשר אתה מעביר כמות גדולה של מידע בתוך הרשת הביתית.
לגבי מקור הבעיה - מה כתבת בסעיף 1 ו-2 סותר את עצמו:
1. אם אתה מחבר את המחשב בכבל עצמאי (לא הכבל שעובר בקיר) אל ה-SWITCH של TPLINK - אתה מקבל מהירות של 40M?
2. אם במקום הכבל החיצוני, אתה משתמש בכבל שעובר בקיר, האם אתה מקבל הרבה פחות מ-40?
כל המטרה של הבדיקות הללו היא לבודד את הגורם לבעיה - הכבל בין החדר ל-SWITCH או ה-SWITCH עצמו.
לפי מה שאתה מתאר - הכבל בין ה-SWITCH לראוטר תקין כי אתה מקבל 80M. הסיכוי ש-SWITCH ילך לעולמו הוא די קטן. אני חושד שהכבל בין החדר ל-SWITCH אינו תקין.
לגבי מקור הבעיה - מה כתבת בסעיף 1 ו-2 סותר את עצמו:
1. אם אתה מחבר את המחשב בכבל עצמאי (לא הכבל שעובר בקיר) אל ה-SWITCH של TPLINK - אתה מקבל מהירות של 40M?
2. אם במקום הכבל החיצוני, אתה משתמש בכבל שעובר בקיר, האם אתה מקבל הרבה פחות מ-40?
כל המטרה של הבדיקות הללו היא לבודד את הגורם לבעיה - הכבל בין החדר ל-SWITCH או ה-SWITCH עצמו.
לפי מה שאתה מתאר - הכבל בין ה-SWITCH לראוטר תקין כי אתה מקבל 80M. הסיכוי ש-SWITCH ילך לעולמו הוא די קטן. אני חושד שהכבל בין החדר ל-SWITCH אינו תקין.
תודה על התגובות, מצטער שאני כל כך לא מובן אבל זה יותר מדי מסובך עבורי.
netcheif
- לשאלותיך: 1. אם אתה מחבר את המחשב בכבל עצמאי (לא הכבל שעובר בקיר) אל ה-SWITCH של TPLINK - אתה מקבל מהירות של 40M?
בהמשך למה שכתבת הסוויץ מחובר גם בכבל מחוץ לקיר לראוטר והראוטר לסטרימר. וכן זאת המהירות.
2. 2. אם במקום הכבל החיצוני, אתה משתמש בכבל שעובר בקיר, האם אתה מקבל הרבה פחות מ-40? כן אני מקבל 250-800K והסרט לא זז.
בנוסף כתבת - לפי מה שאתה מתאר - הכבל בין ה-SWITCH לראוטר תקין כי אתה מקבל 80M. הסיכוי ש-SWITCH ילך לעולמו הוא די קטן. אני חושד שהכבל בין החדר ל-SWITCH אינו תקין.
יכול להיות, בגדול מדובר בכבלים חדשים יחסית, הכבל עצמו מעביר אינטרנט ורשת אבל בצורה איטית, זאת בעיה נפוצה? יכול להיות שלא חיברתי את כל הגידים או משהו כזה? יש כזה דבר?
ירח - איך עושים את זה? או מה לחפש כדי לעשות את זה?
jagheadg - כן הסטרימר מחובר קווית לראוטר. לגבי המהירות זה סטרימר SW3, כתוב 70,000K אז אני מניח שזה 70 מגה, בכל מקרה הסרט זורם גם ב40 מג.
netcheif
- לשאלותיך: 1. אם אתה מחבר את המחשב בכבל עצמאי (לא הכבל שעובר בקיר) אל ה-SWITCH של TPLINK - אתה מקבל מהירות של 40M?
בהמשך למה שכתבת הסוויץ מחובר גם בכבל מחוץ לקיר לראוטר והראוטר לסטרימר. וכן זאת המהירות.
2. 2. אם במקום הכבל החיצוני, אתה משתמש בכבל שעובר בקיר, האם אתה מקבל הרבה פחות מ-40? כן אני מקבל 250-800K והסרט לא זז.
בנוסף כתבת - לפי מה שאתה מתאר - הכבל בין ה-SWITCH לראוטר תקין כי אתה מקבל 80M. הסיכוי ש-SWITCH ילך לעולמו הוא די קטן. אני חושד שהכבל בין החדר ל-SWITCH אינו תקין.
יכול להיות, בגדול מדובר בכבלים חדשים יחסית, הכבל עצמו מעביר אינטרנט ורשת אבל בצורה איטית, זאת בעיה נפוצה? יכול להיות שלא חיברתי את כל הגידים או משהו כזה? יש כזה דבר?
ירח - איך עושים את זה? או מה לחפש כדי לעשות את זה?
jagheadg - כן הסטרימר מחובר קווית לראוטר. לגבי המהירות זה סטרימר SW3, כתוב 70,000K אז אני מניח שזה 70 מגה, בכל מקרה הסרט זורם גם ב40 מג.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
המשמעות של כל הבדיקות שלך הן שהכבל שעובר בתוך הקיר בין החדר ל-SWITCH לא תקין או שהראשים שלו לא חוברו כמו שצריך.