הטבות "רק ללקוחות חדשים" - חוקי או לא?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

מצד אחד, כולנו מכירים את ההטבות ללקוחות חדשים (בבזק/HOT/יס ושלל ספקיות האינטרנט), וזה משהו שהפך לנורמה ומוקד חיכוך קבוע.

מצד שני, אני נתקל בכתבה כמו זו שמגדירה את ההטבות הנ"ל כלא חוקיות. אז איפה האמת?
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000756868

מדיניות המקפחת לקוחות ותיקים לעומת מצטרפים חדשים אינה דבר חדש בחברת yes. אולם כמה רחוק מוכנים ללכת בחברה כדי למנוע הטבה מלקוח קיים?

תשאלו את א', מנוי הלוויין שביקש ליהנות מהמבצע המציע את ערוצי ספורט 1 ו-2 בחינם. כשהתקשר למוקד השירות גילה כי המבצע אינו מיועד אליו כלקוח קיים - ולפיכך, ביקש להתנתק ולהתחבר מחדש לקראת משחקי היורו. הנציגה הסבירה כי עבור ההתקנה מחדש ייאלץ לשלם 290 שקל, ו-א' הסכים.

"ואז הנציגה שלפה את נשק יום הדין", הוא מתאר: "'אין בעיה', היא אמרה, 'תוכל להתנתק, אבל לא תוכל להתחבר אלינו 4 חודשים'. שאלתי אם זה עונש, והיא הסבירה שמדובר ב'תקופת צינון שבה לא תוכל להתחבר מחדש'".

הלקוח ההמום הודה בנימוס, הסביר שאם כך כבר מוטב מבחינתו לא לחזור בכלל לחברה וניסה לברר אם מדובר בנוהל נקודתי או כולל. הנציגה הסבירה כי אלה ההנחיות עבור כל לקוח שמתנתק.

תגובת yes: "מבדיקה מעמיקה של הדברים עולה כי מדובר בטעות שנעשתה בתום-לב מצד הנציגה אשר שוחחה עם הלקוח, ואנו מצרים על כך. אין כל הנחיה בחברה בדבר תקופת צינון. לאור הפנייה אנו חוזרים ומחדדים את הנושא בקרב נציגינו. הלקוח אכן הוסב למבצע שביקש".
...

Eksh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

למה שלא יהיה חוקי? זה זכות של חברה להחליט למי מתאים כל מבצע ואם היא רוצה שמבצע מסויים יקבלו רק גמדים עם רגל אחת אז ככה יהיה
אפשר להגיד שזה מסריח, אבל זה בהחלט חוקי

ובכתבה הדבר ה"לא חוקי" היה זה שהיא אמרה לו שהוא לא יוכל להתחבר 4 חודשים...

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

לפי מה שכתוב התניית המבצע רק למנויים חדשים אינה באמת קיימת. ברגע שלקוח מתנתק הוא הופך לזכאי למבצע אם הוא מתחבר מחדש. היות ואין דבר כזה תקופת צינון , למעשה החברות עובדות על כולם בעיניים.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

Eksh כתב:למה שלא יהיה חוקי? זה זכות של חברה להחליט למי מתאים כל מבצע ואם היא רוצה שמבצע מסויים יקבלו רק גמדים עם רגל אחת אז ככה יהיה

...
סבבה, אני רוצה להציע מבצע ייחודי לאשכנזים הטרוסקסואלים. חוקי, לא?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

למרות שתגובת YES היא:
"מבדיקה מעמיקה של הדברים עולה כי מדובר בטעות שנעשתה בתום-לב מצד הנציגה אשר שוחחה עם הלקוח, ואנו מצרים על כך. אין כל הנחיה בחברה בדבר תקופת צינון..."
אני יכול לומר מניסיון שלי ושל אחרים, שהנשק הזה נשלף בכל פעם שמנסים לקבל מבצע למצטרפים חדשים, כך שזו לא טעות בתום לב של נציג כזה או אחר, אלא דפוס פעולה של YES.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #6 

AviBiton כתב:למרות שתגובת YES היא:
"מבדיקה מעמיקה של הדברים עולה כי מדובר בטעות שנעשתה בתום-לב מצד הנציגה אשר שוחחה עם הלקוח, ואנו מצרים על כך. אין כל הנחיה בחברה בדבר תקופת צינון..."
אני יכול לומר מניסיון שלי ושל אחרים, שהנשק הזה נשלף בכל פעם שמנסים לקבל מבצע למצטרפים חדשים, כך שזו לא טעות בתום לב של נציג כזה או אחר, אלא דפוס פעולה של YES.
...
האם לדעתכם יש משהו לעשות עם זה?
אין לי בעיה להגיד לנציג יס שזה לא חוקי או שאני מתכוון לפנות עם זה לתקשורת. לא חושב שזה ירשים מישהו.

Eksh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

NegativeIQ כתב:
Eksh כתב:למה שלא יהיה חוקי? זה זכות של חברה להחליט למי מתאים כל מבצע ואם היא רוצה שמבצע מסויים יקבלו רק גמדים עם רגל אחת אז ככה יהיה

...
...
אם העסק שלך וככה אתה מחליט, אז כן, אתה יכול וזה חוקי. מסריח ויגרור הרבה התלהמות, אבל חוקי

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #8 

Eksh כתב:
NegativeIQ כתב:

...
...
אם העסק שלך וככה אתה מחליט, אז כן, אתה יכול וזה חוקי. מסריח ויגרור הרבה התלהמות, אבל חוקי
...
במקרה הספציפי הזה אני דווקא לא חושב שזה חוקי.
אסור להפלות על רקע: גזע, דת, מין.
גם אם זה עסק פרטי שלך.

Eksh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

keyser כתב:
Eksh כתב:
NegativeIQ כתב:

...
...
...
במקרה הספציפי הזה אני דווקא לא חושב שזה חוקי.
אסור להפלות על רקע: גזע, דת, מין.
גם אם זה עסק פרטי שלך.
...
חשבתי על הכיוון הזה באמת, אבל אני חושב שמבחינת החוק מה שממש נחשב לעבירה זה גילויי אלימות או הסתה כלפי מגזרים

יש עכשיו את המקרה עם הסופרלנד וממה שידוע לי רק בודקים אם אפשר להעמיד אותם לדין על זה (וגם זה עסק פרטי וגם הוא סוג של עשה משהו על מה שאנחנו מדברים עליו)

nerya40
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #10 

תאמת לא חסר מבצעים "גזעניים" בכל התחומים. יש מבצעים רק לרוסים, רק לחרדים, רק למקום מגורים מסויים, רק לנשים, רק לעובדי חברה מסויימת, רק לבעלי מגבלויות, רק לכאלה שמרוויחים הרבה, רק כאלה שמנויים לחברה מסויימת וכו'.
אני לא רואה שעושים משהו נגד זה...

VideoPhill
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

מבצעים כאלה לא נדירים בישראל ולא הם לא חוקיים בעליל. למשל יש מבצע מיוחד של חבר מביא חבר ברשת (שאני לא יזכיר את שמה) שמקבל שיחות ללא הגבלה,2000 סמסים ו4 גי'יגה של גלישה,כול זה ב35-40 לחודש.
המבצע הוא מתחת לשולחן,הוא לא מפורסם בשום מקום כאשר "תנאי" המבצע הם:
1. אתה בעל משפחה.
2.אתה חילוני.
3. אתה יוצא עדות מזרח אירופה.
אני אישית לא מכניס את רגלי לעניין,אבל שמעתי מחברים שיש דברים בגו ואני מכיר לפחות 6 אנשים שנכנסו למבצע הזה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #12 

VideoPhill כתב:מבצעים כאלה לא נדירים בישראל ולא הם לא חוקיים בעליל. למשל יש מבצע מיוחד של חבר מביא חבר ברשת (שאני לא יזכיר את שמה) שמקבל שיחות ללא הגבלה,2000 סמסים ו4 גי'יגה של גלישה,כול זה ב35-40 לחודש.
1. אתה בעל משפחה.
2.אתה חילוני.
אני אישית לא מכניס את רגלי לעניין,אבל שמעתי מחברים שיש דברים בגו ואני מכיר לפחות 6 אנשים שנכנסו למבצע הזה.
...
מה זה, הטבות למעמד הביניים??? :)))

VideoPhill
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

dima_vy כתב:
VideoPhill כתב:מבצעים כאלה לא נדירים בישראל ולא הם לא חוקיים בעליל. למשל יש מבצע מיוחד של חבר מביא חבר ברשת (שאני לא יזכיר את שמה) שמקבל שיחות ללא הגבלה,2000 סמסים ו4 גי'יגה של גלישה,כול זה ב35-40 לחודש.
1. אתה בעל משפחה.
2.אתה חילוני.
...
מה זה, הטבות למעמד הביניים??? :)))
...
חחחחחחחחחחח,אני מניח שיוצאי עדות המזרח הם לא מעמד ביניים חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח :lol:

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #14 

מבחינת חוקיות נטו, לכאורה נראה כי מדובר באופציה חוקית. ספק השרות חותם חוזה להספקת שירות מסוים בתנאים מסויימים עם לקוח, והלקוח מצידו מסכים לתנאי החוזה. ספק השירות אינו מחויב לשנות את תנאי החוזה בהמשך והלקוח אינו מחויב להמשיך ולהשתמש בשירותי הספק.

נתקלתי יותר מפעם אחת בספקי שירות שאינם מסכימים לתת ללקוחות ותיקים את התנאים להם זוכים לקוחות חדשים. יש בכך הגיון מסוים, לפיו ספק השירות מוכן להרויח פחות כדי לגייס לקוח חדש.

אם תוצאת "הפליית" לקוחות ותיקים תהיה נטישה של הרבה לקוחות, כנראה שהספק לא ישתמש בטקטיקה זו. מכיון שהשוק בישראל הוא מאד ריכוזי וללקוח אין הרבה אפשרויות חליפיות, לקוחות מוכנים לקבל תנאים נחותים מבלי לנטוש את ספק השרות.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

VideoPhill
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

yanivol כתב:מבחינת חוקיות נטו, לכאורה נראה כי מדובר באופציה חוקית. ספק השרות חותם חוזה להספקת שירות מסוים בתנאים מסויימים עם לקוח, והלקוח מצידו מסכים לתנאי החוזה. ספק השירות אינו מחויב לשנות את תנאי החוזה בהמשך והלקוח אינו מחויב להמשיך ולהשתמש בשירותי הספק.

נתקלתי יותר מפעם אחת בספקי שירות שאינם מסכימים לתת ללקוחות ותיקים את התנאים להם זוכים לקוחות חדשים. יש בכך הגיון מסוים, לפיו ספק השירות מוכן להרויח פחות כדי לגייס לקוח חדש.

אם תוצאת "הפליית" לקוחות ותיקים תהיה נטישה של הרבה לקוחות, כנראה שהספק לא ישתמש בטקטיקה זו. מכיון שהשוק בישראל הוא מאד ריכוזי וללקוח אין הרבה אפשרויות חליפיות, לקוחות מוכנים לקבל תנאים נחותים מבלי לנטוש את ספק השרות.
...
ומה מונע מאותם קבוצות של לקוחות ותיקים להתאגד לגוף מספיק משמועתי ,להתנתק מאותם חברות ולהתחבר לעידן+ לתקופה של שנתיים רק על מנת לייבש את אותם חברות? כלום לא מונע בעדם. זה לא רק הריכוזיות אלא חוסר הרצון להתאגד ולעמוד על שלך כחברה,סוג של מוגבלות שכלית שבה החברה הישראלית לוקה...(די דומה לחברה הערבית).

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

VideoPhill כתב:
yanivol כתב:מבחינת חוקיות נטו, לכאורה נראה כי מדובר באופציה חוקית. ספק השרות חותם חוזה להספקת שירות מסוים בתנאים מסויימים עם לקוח, והלקוח מצידו מסכים לתנאי החוזה. ספק השירות אינו מחויב לשנות את תנאי החוזה בהמשך והלקוח אינו מחויב להמשיך ולהשתמש בשירותי הספק.

...
ומה מונע מאותם קבוצות של לקוחות ותיקים להתאגד לגוף מספיק משמועתי ,להתנתק מאותם חברות ולהתחבר לעידן+ לתקופה של שנתיים רק על מנת לייבש את אותם חברות? כלום לא מונע בעדם. זה לא רק הריכוזיות אלא חוסר הרצון להתאגד ולעמוד על שלך כחברה,סוג של מוגבלות שכלית שבה החברה הישראלית לוקה...(די דומה לחברה הערבית).
...
כן, אבל יש סיבה שאנשים לא רוצים להתאגד ולעבור לעידן+ לדוגמא. כי פשוט חסר תוכן, שאנשים מוכנים לשלם עליו, כמו ספורט לדוגמא. מעניין כמה מתוך האנשים שסובבים אותך היו מוכנים להתנתק מטלויזיה רב ערוצית ולעבור לעידן+. אני יודע שבין האנשים מסביבי אין הרבה כאלה, ונראה לי אני היחידי בכלל שמשתמש בשירות הזה. יש רק עוד חבר אחד שעבר לשירות של kartina.tv, שזה IPTV, הכולל הרבה ערוצי תוכן, בעיקר ברוסית, כולל ערוצי ספורט.

VideoPhill
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

dima_vy כתב:
VideoPhill כתב:

...
...
כן, אבל יש סיבה שאנשים לא רוצים להתאגד ולעבור לעידן+ לדוגמא. כי פשוט חסר תוכן, שאנשים מוכנים לשלם עליו, כמו ספורט לדוגמא. מעניין כמה מתוך האנשים שסובבים אותך היו מוכנים להתנתק מטלויזיה רב ערוצית ולעבור לעידן+. אני יודע שבין האנשים מסביבי אין הרבה כאלה, ונראה לי אני היחידי בכלל שמשתמש בשירות הזה. יש רק עוד חבר אחד שעבר לשירות של kartina.tv, שזה IPTV, הכולל הרבה ערוצי תוכן, בעיקר ברוסית, כולל ערוצי ספורט.
...
לא אמרתי שיש מספיק תוכן בעידן+ אלא הצעתי שיתבצע חרם קולקטיבי על אותם חברות. כול העניין בחרם צרכני,זה לסבול למען עיקרון מסויים. אם עידן+ היה בעל מספיק תכנים אז לא היה צורך בחרם קולקטיבי,ופשוט אנשים היו מתחברים לעידן+ וזהו.אבל זה לא הולך לקרות בעתיד הקרוב,לכן צריך לבלוע את הגלולה המרה,להחרים אותם למשך שנה וחצי שנתיים בכמות מסיבית ואני בטוח שאחרי חרם כזה המחיר ירד למקסימום 149 ש"ח לחודש ומינימום 99 אם לא יותר.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

חרם לא יקרה, כי עם השנים נהינו מפונקים. כמה פעמים ניסו להרים חרם על חברות סלולר? שום דבר לא זז, וגם ניסיונות שהיו ממש לא הזיזו לאף אחד. השינוי בשוק הסלולר נגרם רק ע"י כניסה של מתחרים נוספים. אותו דבר יקרה גם בשוק הטלויזיה. אני מקווה שחברות אחרות יצטרפו לשוק הזה, רק אז ירד המחיר.
נטישה מסיבית של הלקוחות לא תקרה, כי אנשים לא מוכנים לוותר על הכיף שלהם לצפות בערוצי ספורט, ובתכנים אחרים שהרבה יותר נגישים באמצעות ממיר שיש בבית, מאשר לגנוב באמצעות האינטרנט, VPN, טורנטים וכד'.

VideoPhill
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

dima_vy כתב:חרם לא יקרה, כי עם השנים נהינו מפונקים. כמה פעמים ניסו להרים חרם על חברות סלולר? שום דבר לא זז, וגם ניסיונות שהיו ממש לא הזיזו לאף אחד. השינוי בשוק הסלולר נגרם רק ע"י כניסה של מתחרים נוספים. אותו דבר יקרה גם בשוק הטלויזיה. אני מקווה שחברות אחרות יצטרפו לשוק הזה, רק אז ירד המחיר.
נטישה מסיבית של הלקוחות לא תקרה, כי אנשים לא מוכנים לוותר על הכיף שלהם לצפות בערוצי ספורט, ובתכנים אחרים שהרבה יותר נגישים באמצעות ממיר שיש בבית, מאשר לגנוב באמצעות האינטרנט, VPN, טורנטים וכד'.
...
אז חבל מאוד,אז שלא יתלוננו בהמשך על תקלות או מחיר גבוהה של הקרטל,הציבור מטומטם לכן הציבור משלם והכוונה היא לכול בעלי יס והוט הנוכחיים כולל אלי(שהייתי בעל ממיר של יס לצערי ). :(

VideoPhill
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

dima_vy כתב:חרם לא יקרה, כי עם השנים נהינו מפונקים. כמה פעמים ניסו להרים חרם על חברות סלולר? שום דבר לא זז, וגם ניסיונות שהיו ממש לא הזיזו לאף אחד. השינוי בשוק הסלולר נגרם רק ע"י כניסה של מתחרים נוספים. אותו דבר יקרה גם בשוק הטלויזיה. אני מקווה שחברות אחרות יצטרפו לשוק הזה, רק אז ירד המחיר.
...
אז חבל מאוד,אז שלא יתלוננו בהמשך על תקלות או מחיר גבוהה של הקרטל,הציבור מטומטם לכן הציבור משלם והכוונה היא לכול בעלי יס והוט הנוכחיים כולל אלי(שהייתי בעל ממיר של יס לצערי ). :(

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”