לקראת רכישה צפויה של מסך דק, אני קורא הרבה השוואות בין פלאזמה ל - LCD. מכל הכתבות הללו עולה לי שאלה אחת:
בהנחה שאני מחליט לרכוש מסך פלאזמה, למה בעצם לרכוש פלאזמה בכ - 15000 ש"ח (פלאזמה מהטובות) שתחזיר מעמד 10 שנים? האם לא עדיף לרכוש פלאזמה נחותה שהמחיר שלה זול, וכך להשתדרג תוך מספר שנים למסך איכותי כשהטכנולוגיה כבר תתגבר על כל הכשלים הקיימים כיום במסכים הנוכחיים (כמו הטבעת מסך, אורך חיים, צפייה באור וכד')? כמו כן, סביר שגם מסכי LCD יוזלו משמעותית תוך 4-5 שנים. אז למה בעצם לרכוש היום מוצר יקר?
האמור לעיל הינו בהנחה שאני כצופה, איני אנין טעם לאיכות התמונה ואיני נזקק כרגע למסך HD. כבר היו אצלי טלויזיות סיניות באיכות בינונית ומטה וחייתי עם זה בשלום.
האם כדאי להשקיע במסך יקר?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. רצוי שתערוך את הכותרת כי היא לא "מושכת" אנשים להיכנס להודעה שלך, להיפך.
2. מאיפה המספר הזה - 10 שנים?
זה פונקציה של כמות השעות שתשתמש בה ביום.
אם אורך החיים של פלזמה ו-LCD כיום שווה והוא עומד על בין 60-100 אלף שעות, אני לא מבין את הבעייתיות בפלזמה דווקא.
גם ל-LCD אורך חיים דומה (אורך חיי התאורה האחורית).
3. כשלים קיימים -
"הטבעת מסך" - אני מניח שאתה מתכוון לצריבה. אין ממש דרך להתגבר על זה. יש דרכים להפחית את זה אבל לא להעלים את זה לגמרי, כי זה אינהרנטי לטכנולוגיה. גם ל-CRT יש אותה תופעה ואף פעם זה לא היה ISSUE שם.....
"אורך חיים" - כמו שאמרתי קודם, אורך החיים של שתי הטכנולוגיות דומה או זהה. אין יתרון משמעותי לאחד על השני, לא בדור הנוכחי של המסכים.
"צפיה באור" - לא ברורה לי הטענה. שתי הטכנולוגיות מאפשרות צפייה באור ללא בעיה מיוחדת.
דווקא ל-LCD יש זויות צפיה צרות יותר (בגלל מבנה הטכנולוגיה).
4. "האם לא עדיף לרכוש פלזמה נחותה שהמחיר שלה זול, וכך להשתדרג תוך מספר שנים למסך איכותי"
"כמו כן, סביר שגם מסכי LCD יוזלו משמעותית תוך 4-5 שנים. אז למה בעצם לרכוש היום מוצר יקר? "
זה כבר שיקול סובייקטיבי לחלוטין.
האם שווה לקנות אוטו חדש או אוטו בן שנה?
שווה למי?
כמה שווה לך ההרגשה של "קריעת הניילונים" ?
כמה שווה לך לחיות כמה שנים עם מסך פחות טוב תמורת כמה אלפי ש"ח נוספים? אין לזה תשובה חד משמעית, רק אתה יכול להגיד כמה דברים כאלו שווים לך. כל החלטה שתיקח היא בסדר.
2. מאיפה המספר הזה - 10 שנים?
זה פונקציה של כמות השעות שתשתמש בה ביום.
אם אורך החיים של פלזמה ו-LCD כיום שווה והוא עומד על בין 60-100 אלף שעות, אני לא מבין את הבעייתיות בפלזמה דווקא.
גם ל-LCD אורך חיים דומה (אורך חיי התאורה האחורית).
3. כשלים קיימים -
"הטבעת מסך" - אני מניח שאתה מתכוון לצריבה. אין ממש דרך להתגבר על זה. יש דרכים להפחית את זה אבל לא להעלים את זה לגמרי, כי זה אינהרנטי לטכנולוגיה. גם ל-CRT יש אותה תופעה ואף פעם זה לא היה ISSUE שם.....
"אורך חיים" - כמו שאמרתי קודם, אורך החיים של שתי הטכנולוגיות דומה או זהה. אין יתרון משמעותי לאחד על השני, לא בדור הנוכחי של המסכים.
"צפיה באור" - לא ברורה לי הטענה. שתי הטכנולוגיות מאפשרות צפייה באור ללא בעיה מיוחדת.
דווקא ל-LCD יש זויות צפיה צרות יותר (בגלל מבנה הטכנולוגיה).
4. "האם לא עדיף לרכוש פלזמה נחותה שהמחיר שלה זול, וכך להשתדרג תוך מספר שנים למסך איכותי"
"כמו כן, סביר שגם מסכי LCD יוזלו משמעותית תוך 4-5 שנים. אז למה בעצם לרכוש היום מוצר יקר? "
זה כבר שיקול סובייקטיבי לחלוטין.
האם שווה לקנות אוטו חדש או אוטו בן שנה?
שווה למי?
כמה שווה לך ההרגשה של "קריעת הניילונים" ?
כמה שווה לך לחיות כמה שנים עם מסך פחות טוב תמורת כמה אלפי ש"ח נוספים? אין לזה תשובה חד משמעית, רק אתה יכול להגיד כמה דברים כאלו שווים לך. כל החלטה שתיקח היא בסדר.