http://www.tapuz.co.il/Forums2008/viewM ... =169369773
תיקון קל בנושא השרשור ההוא:את המקרן קניתי לפני כשנתיים ולא לפני כשנה. במשך שנתיים הוא עבד ללא דופי (פרט לפעם אחת, לפני כחצי שנה, שבה הוא הציג שתי מנורות אדומות:מנורת הטמפרטורה ומנורת הנורה,אבל לאחר כמה ימים שבהם המקרן היה מנותק הדלקתי אותו שוב והוא המשיך לעבוד בצורה מושלמת).
הרסיבר והמקרן נדפקו לי בו זמנית, לפני מספר ימים
בינתיים תיקנו לי את הרסיבר בטופ אודיו, שם החליף לי רובי את כרטיס ה-HDMI שנדפק וזה עלה לי 2200 ש"ח.
לדברי רובי, הסיבה לתקלה הבו זמנית ברסיבר ובמקרן היא בגלל שחיברתי אותם לממיר ולמודם של הוט ובגלל שלא היה מחובר להם איזולטור אז הם שלחו מתח גבוה מדי לכניסות ה-HDMI בשני המכשירים ואו לכניסת ה-LAN ברסיבר וזה גרם לשריפת הכרטיסים בשני המכשירים (מה שמסביר את התקלה הבו זמנית בשניהם).
מסרתי את המקרן למעבדה של אפסון שבמגדלי שקל בבני ברק (ברחוב ז'בוטינסקי 108) ושם אמרו לי שנשרף איזשהו מעגל דיגיטלי פנימי בלוח המרכזי של המקרן ולא ניתן לתקן זאת. התיקון היחידי הוא החלפת הלוח שתעלה 1400 יורו. מסרתי את המקרן למעבדה פרטית, בעקבות המלצת אור (opv) בפורום תפוז והטכנאי אישר את הדברים.
אור גם המליץ לי שם לפנות לאפסון העולמית ולספר להם על המקרה וככה עשיתי היום ב-4 לפנות בוקר ואני מחכה לתשובתם.
מה דעתכם ? האם כזה לוח צריך לעלות אלפי שקלים ? הא אולי ניתן להשיג ב-EBAY לוח חליפי ? ראיתי באיביי לוח ראשי של אפסון 5500 למכירה ב-280 דולר, אבל הלוח הזה אינו מתאים מבחינת האופטיקה לאפסון 8500 לי (כפי שאמר לי כבר הטכנאי מהמעבדה של אפסון בארץ). האם אולי יש כאן גורו נוסף שיוכל לעזור לי בעצה נוספת ? אולי במקרה יש לאיזה טכנאי/חובב מגולשי הפורום לוח כזה למכירה במחיר סביר ?
ולסיום האם יש כאן עוד חברים קרתה לה תקלה דומה בגלל הוט - אם כן, אז נוכל להתאגד ביחד ולתבוע מהוט את עלות התיקונים ואולי גם עוד פיצוי קטן על עגמת הנפש.