שאלה בקשר לחיבור די וי די\מגבר סטריאו\טלויזיה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

הי,

חבר שלי קנה מגבר סטריאו ושני רמקולים. בדי וי די יש לו יציאת קומפוזיט (אדום, שחור, צהוב), יציאה קואקסלית (זה מה שאני יודע כרגע).
הוא חיבר בצורה הכיח טריויאלית את הכבל הצהוב לטלויזיה ואת האדום שחור למגבר. הוא טוען שתוך כדי שהסרט מתקדם, הקול מתחיל לאבד סנכרון עם התמונה. אני לא שמעתי על תופעה כזאת. למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?
היום בערב הוא הלך לקנות כבל אופטי כדי לחבר בין הטלויזיה למגבר. הוא חיבר מיציאת אופטי בטלויזיה לכניסת אופטי במגבר ולא שומעים כלום. כשהכבל מחובר לאחד הצדדים, רואים שיש נורה אדומה קטנה בקצה הכבל שדולקת מה שאומר שכנראה הכבל תקין.
מה הדרך לחבר את הסיפור הזה?

תודה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

העניין של התקדמות הסרט, שיקנה סרט מקורי ולא צריבה... אם צופים במחשב המקודדים יודעים לתקן את הפריימרייט החסר, הDVD שלך כנראה לא יודע? איזה DVD זה?

לאחר שמחברים כבל אופטי, צריך להגדיר ברסיבר ש"ימשוך" את האודיו מכניסה אופטית ולא מאנלוגית. איך? רשום בספר ו\או בהגדרות המכשיר תחת לחצן MENU \ SETUP...

וזה לא נורה אדומה בקצה הכבל... כבל אופטי בנוי מסיב אופטי... סיב פלסטיק דק, ה"נורה" היא ביציאה של הDVD והאור "מטייל" לכל אורך הכבל עד לצד השני.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

קודם כל תודה רבה

אני אבדוק באיזה סרט מדובר. אני דווקא חושב שלא מגובר בצרוב. אני מניח שהוא גם לקח סרט שעבד לו כשהדי וי די היה מחובר לטלויזיה

בדקתי איתו לגבי מה לבחור במגבר. הוא אכן בחר בכניסה הנכונה

תודה לגבי ההסבר על האור האדום

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #4 

התקלה בDVD. למגבר אין כל קשר לחוסר סנכרון הזה (יש כמובן מקרים של דיליי ברסיברים, והם ניתנים לתיקון. אך מדובר בדיליי קבוע, ולא כמו זה שאתה מתאר) וכנראה שזה גם לא יפתר בחיבור דיגיטלי.
..

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

אוקיי

העיניין הוא שכשהדי וי די מחובר ישירות לטלויזיה אין שום דיליי.

אגב הסרט הוא די וי די מקורי שנקנה ונבדק כשהדי וי די היה מחובר לטלויזיה ישירות. הדבר היחיד שהחבר שיחק איתו זה עם ההגדרות של הסאונד בתוך הכותר עצמו כאשר שינה את פורמט הסאונד מ 5.1 לסטריאו. ביקשתי שיבדוק עם 5.1 אבל לא נראה לי שזאת הבעיה כי הוא טען שבשני כותרים מקוריים שונים היתה את אותה הבעיה

תודה

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”