איפה הישראלים עומדים מבחינת תביעות על שיתוף P2P ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

עם התמוטטות היוזנט, יוצא לי יותר ויותר לחזור לטורנטים.

אני חייב לציין שכל מה שקשור להורדות טורנטים, האמריקאים בפאניקה חסרת תקדים. ארגוני זכויות היוצרים מכים בהם מצד אחד (עם תביעות על סך אלפי דולרים שלא נפסקות לרגע), בעוד ספקיות האינטרנט מכות בהם מהצד השני (עם תוכנית ה- "six strikes" החדשה)... בין החדשות החמות מהתנור: האולפנים תבעו גם משתמשים מסויימים שהשתמשו ב VPN כדי להגן על עצמם... (מסתבר שלא כל ספקי ה- VPN נותנים לכם את אנונימיות מקסימלית, אך יש כאלו שבהחלט כן).

נהוג להתייחס למדינת ישראל כ-"אי של יציבות בעולם סוער", השאלה היא האם נכון לייחס את התיאור הזה גם לנושא הורדות טורנטים, או שעדיף לא להיות שאננים ולנקוט באמצעי מנע ?

אני חושב שעם Seedbox, טורנטים (עם private trackers) מתחרים ראש בראש בכל מה שיש ליוזנט להציע (בתקופה שליוזנט היה מה להציע, לא היום כמובן) וגם כבר מתחרים במהירות של היוזנט, כל עוד לא מנסים להסוות את הפעילות באפקטיביות מקסימלית. יש דרך לאנונימיות מוחלטת בהורדות טורנטים עם Seedbox, העניין רק שזה טיפה יקר (סיפור של 30 דולר לחודש בערך, כולל הכל), וגם המהירות מאוד נפגעת (יורדת לבערך עשירית מהמהירות כשאתה לא מוגן הרמטית), והשאלה היא האם זה לא Overkill בשלב הזה עבור ישראלים.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 26/05/2013 21:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

לא ברורה מאיפה התאוריה הזו, הטורנט חיי וקיים וזמין, הכל ניתן להוריד משם.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

mp3lll כתב:לא ברורה מאיפה התאוריה הזו, הטורנט חיי וקיים וזמין, הכל ניתן להוריד משם.
...
אתה מתכוון היוזנט אני מניח...

לא, הוא ממש לא חי וקיים. הוא בקושי נושם. מה שאפשר היה לפני שנה להשיג שם, היום ממש אי אפשר. כל הנושא של ה- Retention כבר הופך פחות ופחות רלוונטי, כשדברים נמחקים תוך זמן לא ארוך אחרי שהועלו (אני מעריך שבזמן הקרוב נתחיל לשמוע על סגירה של ספקיות יוזנט, הודות לירידה דרמטית בביקושים).

פשוט נמאס לי מהמרדף הזה אחרי ספקית היוזנט שעדיין לא מחקה הכל, אחרי שירות חיפוש ה NZB שלא נסגר, ושניתן להיכנס אליו, אחרי סרטים או סדרות שהם לא החדשים ביותר ועדיין ניתן להשיג אותם... כל הדברים הללו פשוט המאיסו עלי את היוזנט. בגזרת הטורנטים לעומת זאת הדברים נראים הרבה יותר טוב מכל הבחינות, הבעיה העיקרית שם מבחינתי זה עניין האנונימיות (כמו שאמרתי קודם, הגנה הרמטית ב- P2P עולה לא מעט, ומורידה את קצב ההורדה דרמטית), ועד כמה, בתור ישראלי, אני צריך להגן על עצמי מפני תביעות עתידיות.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

לא לא הכוונה לטורנט...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

mp3lll כתב:לא לא הכוונה לטורנט...
...
אבל איפה כתבתי שאי אפשר להשיג משהו בטורנטים ? להיפך אני חושב שאפשר למצוא שם הכל, ועם Seedbox וטראקר פרטי אפילו לקבל מהירויות נהדרות, הבעיה היחידה שלי שאני רואה את הפאניקה של המשתמשים האמריקאים, ושואל את עצמי האם זה חכם להפעיל Seedbox שכמעט ולא מהווה שום שכבת הגנה, מבלי להוסיף שכבות הגנה נוספות שיביאו להגנה הרמטית מתביעות עתידיות פוטנציאליות. או אולי מצד שני אנחנו בישראל לא חלק ממשחק הרדיפות הזה של האולפנים (ולפני שנהיה נקבל הודעה על כך, או שפשוט עלולים להפתיע אלפים מאיתנו יום אחד ?) ?

zivw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 685
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #6 

נתקלתי בהשוואה עדכנית ועומד לרכוש את boxpn מספר 6 בסקירה
http://netforbeginners.about.com/od/rea ... viders.htm
נראה לי שזה מסמן v על הפרטיות בטורנט.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

zivw כתב:נתקלתי בהשוואה עדכנית ועומד לרכוש את boxpn מספר 6 בסקירה
http://netforbeginners.about.com/od/rea ... viders.htm
נראה לי שזה מסמן v על הפרטיות בטורנט.
...
זיו, Boxpn נשמע VPN מאוד מעניין ממספר בחינות:
1. שרת בישראל והבטחה למהירויות גבוהות.
2. מחיר אטרקטיבי.
3. משרדי החברה בטורקיה, לא סביר שינסו בכלל לתבוע אותם מארה"ב.

מה שאני לא אוהב לגבי Boxpn, זה שבמידה והם מקבלים צו בית משפט עם כתובת IP שלהם שביצעה הורדה לא חוקית בנקודת זמן מסוימת, לא השתכנעתי שאין להם את היכולת הטכנית להתאים בין כתובת ה IP הזו, לבין הלקוח שהשתמש בה באותה נקודת זמן. במידה ולספק ה VPN יש יכולת טכנית לבצע התאמה שכזו, הוא באופן מיידי נפסל כספק VPN בעל ערך כלשהו עבורי.

אתה יכול לראות כאן רשימה של ספקי VPN שלפחות חלקם מתחייבים שאין להם יכולת טכנית לדעת בדיעבד מי מהלקוחות שלהם השתמש באיזו כתובת IP שלהם:

http://torrentfreak.com/vpn-services-th ... on-130302/

אני משתמש ב PrivateInternetAccess, ושים לב מה הם כותבים:

We absolutely do not maintain any VPN logs of any kind. We utilize shared IP addresses rather than dynamic or static IPs, so it is not possible to match a user to an external IP. These are some of the many solutions we have implemented to enable the strongest levels of anonymity amongst VPN services. Our company currently operates out of the United States with gigabit gateways in the US, Canada, Germany, France, UK, Switzerland, Sweden, the Netherlands and Romania. We chose the US, since it is one of the few countries without a mandatory data retention law. We will not share any information with third parties without a valid court order. With that said, it is impossible to match a user to any activity on our system since we utilize shared IPs and maintain absolutely no logs

לזה אני קורא פרטיות באינטרנט, ואני לא אסתפק בפחות (הבעיה שאיתם, ואני מבין שכמעט עם כל ספקי ה VPN, מהירות ההורדה נפגעת מאוד). צריך לברר האם Boxpn עומדים בסטנדרטים הללו, אחרת הגורל שלך בידיים שלהם. קראתי את ה Privacy Policy שלהם, ולמרות שהם מציינים שהם לא שומרים Logs, הם רושמים לאחר מכן שהם כן שומרים כתובות IP. לא ברור לי האם יש להם או אין להם את היכולת הטכנית לדעת בדיעבד איזה לקוח השתמש באיזה כתובת IP. הכי גרוע זה "ללכת בלי, ולהרגיש שאתה עם"...

zivw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 685
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #8 

יופי של תשובה (Y)
האמת אותי סיפקה העובדה שהמשרדים בתורכיה. השאלה אם וכאשר יקבלו תביעה, יאלצו לחשוף נתוני משתמשים x שנים אחורה, או רק מנקודת זמן התביעה, שלבטח תפורסם ברשת?
מחר אבדוק את השירות שאתה משתמש בו.
לילה

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

zivw כתב:יופי של תשובה (Y)
האמת אותי סיפקה העובדה שהמשרדים בתורכיה. השאלה אם וכאשר יקבלו תביעה, יאלצו לחשוף נתוני משתמשים x שנים אחורה, או רק מנקודת זמן התביעה, שלבטח תפורסם ברשת?
מחר אבדוק את השירות שאתה משתמש בו.
לילה
...
תודה זיו. מכיוון שמהירות ההורדה חשובה לי, שווה לבדוק את הסיפור של Boxpn יותר לעומק. שלחתי עכשיו לשירות הלקוחות של Boxpn שאלה מאוד מפורשת בנושא. לפי תשובתם נדע להסיק מסקנות. אעדכן פה ברגע שתהיה תשובה.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #10 

רגע אם אני מוריד קבצים משרת FTP מוצפן
משאני מוריד חשוף??

כי אני מדי פעם משכיר סידבוקס עכשיו החברה ממנה אני משכיר
מספקת גישה מוצפנת ל FTP של הסידבוקס אז לכן אני שואל

אגב נועם מה מהירות הורדה שאתה מקבל אם PrivateInternetAccess ??

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #11 

אם אתה מוריד מFTP באופן מוצפן SSL או SFTP בין אם זה TLS או SSL זה מוצפן לגמריי ואי אפשר לדעת בכלל מה אתה מוריד.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #12 

אני בהתחלה הייתי עובד עם יוזנט וטורנט אבל בסוף נשארתי רק עם טורנט
אבל אני גם מתבעס שאין יוזנט כי הוא היה מקור טוב
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #13 

מצחיק כמה זמן כסף ואנרגיה כולנו משקיעים כדי להמשיך לצרוך חומר פיראטי.....
לו רק התאגידים היו מספקים את התוכן בזול ובצורה זמינה כולם היו מרוויחים.
פשוט אבסורד בילתי נתפס.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #14 

liorreem כתב:מצחיק כמה זמן כסף ואנרגיה כולנו משקיעים כדי להמשיך לצרוך חומר פיראטי.....
לו רק התאגידים היו מספקים את התוכן בזול ובצורה זמינה כולם היו מרוויחים.
פשוט אבסורד בילתי נתפס.
...
אתה צודק (Y)
התאגידים רק רוצים לבלוע כמה שיותר מין חזירות כזאת (n)

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

MrYair כתב:רגע אם אני מוריד קבצים משרת FTP מוצפן
משאני מוריד חשוף??

כי אני מדי פעם משכיר סידבוקס עכשיו החברה ממנה אני משכיר
מספקת גישה מוצפנת ל FTP של הסידבוקס אז לכן אני שואל

אגב נועם מה מהירות הורדה שאתה מקבל אם PrivateInternetAccess ??
...
מהירות ההורדה שלי מה- Seedbox היא בערך חצי מגבייט (לא ביט) לשנייה (כאשר בלי ה VPN אני מקבל מהירות גבוהה פי 10).

אתה שואל אם אתה חשוף כאשר אתה מוריד משרת FTP מוצפן.

כשאתה מוריד משרת FTP מוצפן, כל מי שנמצא בין השרת הזה, לבין המחשב שלך (למשל, ספקית האינטרנט שלך), לא יכולים לדעת מה אתה מוריד, אז מהבחינה הזו אתה לא חשוף.

העניין הוא שמה שאותי מטריד זה ממש לא מי שנמצא בין שרת ה FTP לבין המחשב שלך, מה שאותי מטריד זה מי שנמצא בין שרת ה FTP (או יותר מדוייק תוכנת הטורנט ב- Seedbox) לבין האינטרנט. הסיבה היא כי אם ספקית האינטרנט שלך תגלה אחרי בדיקה עצמאית שלה שהורדת משהו לא חוקי, הם אולי יתנו לך איזו אזהרה (אם זו פעם ראשונה) ומקסימום ינתקו לך את השירות (ואז תחליף אותם בספקית אחרת). לעומת זאת, אם האולפנים יגלו שה- IP מה- Seedbox שלך הוריד קובץ מוגן בזכויות יוצרים (אחרי שעשו Seeding לקובץ שהורדת ורשמו את ה- IP של ה Seedbox שלך) מה שהם יעשו (אם ירצו) זה ישלחו צו בית משפט לספק ה Seedbox שלך בבקשה שיגלה מי הלקוח שמסתתר מאחורי כתובת ה IP שהורידה את הקובץ המוגן באותה נקודת זמן (במטרה לתבוע ממך אלפים רבים של דולרים). ספק ה- Seedbox אז בשימחה (או שלא בשימחה) יוכל לתת להם מגוון פרטים מסגירים עליך (ה- IP האמיתי שלך, כתובת המייל שנתת להם, אמצעי התשלום שנתת להם...), ואז העובדה שהקבצים שירדו מה- P2P ל- Seedbox עברו למחשב שלך ב FTP מאובטח, עוזרת לך בערך כמו כוסות רוח למת.

הפתרון הנוח ביותר היה אם ספק ה Seedbox היה מאפשר את אותה דרגת אנונימיות כמו שירות VPN טוב - כלומר חוסר יכולת טכנית לקשור בדיעבד בין IP חיצוני של ה- Seedbox, לבין פרט מידע כלשהו של הלקוח שהשתמש בו. העניין הוא שלא מצאתי עדיין ספק Seedbox שמאפשר דבר כזה. נראה שקשה להשיג שתי ציפורים במכה אחת, ולכן הכי בטוח זה לגשת ל- Seedbox דרך שירות VPN אמין (ולא דרך ה IP האמיתי של הבית), ובנוסף לדאוג שלספק ה- Seedbox אין שום דרך לקשור את ה Seedbox אליכם, שזה אומר לשלם ב- Bitcoins (התשלום מתבצע בצורה אנונימית לגמרי, והרבה ספקי Seedbox מקבלים אותו, וניתן לקנות Bitcoins בקלות דרך ebay), ולהשתמש בתיבת Email שנפתחה דרך ה VPN, ולא לתת שום פרט אמיתי עליכם כשאתם פותחים את ה- Seedbox.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #16 

נועם,
איפה נעלמת? היית בזמנו אחד האנשים היותר פעילים בפורום מקרנים.
....

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

חח זה היה עד שקניתי את ה Panasonic AX200... לאחר מכן איבדתי את המוטיבציה להמשיך ולהשתתף, כדי לא לגלות כמה הקניה שלי מתיישנת מהר :)

האמת שה- AX200 משרת אותי נאמנה עד היום (אפילו על אותה הנורה..).

היום מה שמאוד מעניין אותי בתחום התצוגה זו ההתפתחות בנושא משקפי ה- Oculus Rift...

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני רוצה לשתף אתכם בשיחה שהיתה לי עם ספקית ה Seedbox הנוכחית שלי (SeedStuff). בשיחה ביקשתי לברר עד כמה אני אנונימי ובטוח דרכם, חשבתי שאולי התשובות שלהם יגרמו לי לחשוב שלהתחבר אליהם דרך VPN יהיה מיותר:

השאלה שלי:

Regarding privacy, do you keep logs of user activity, and will/can you reveal user details in case you are asked by law ?

התשובה שלהם:

Our servers keep error logs however we clear these often. We do not log user activity.

אז מהתשובה שלהם מבינים שהם לא מבצעים Logging לפעילויות המשתמשים, מה שאומר שהם מספקים אנונימיות מלאה... האומנם ? המשכתי לשאול:

Regarding you not logging user data, it is important for me to understand things clearly:

If you get a valid court order that says that one of your IPs violated DMCA at a certain point in time (let's say someone used your seedbox to download a copyrighted file 1 weeks ago), and this court order demand to know who is the customer behind this IP, can you technically provide this information ? do you have the technical ability to provide any personal information about the guy who used this IP ? you say that you keep no logs of user activity, but I just want to be sure about it, maybe there is something else that you keep that can link that customer to that IP ?

התשובה שלהם:

We do not have a DMCA law in Canada. In the event of a legal subpoena we would refer to our lawyers.

Please also keep in mind that we do not allow copyright infringement on our services and doing such is a violation of our current terms and services.

לא הסתפקתי בתשובה שלהם, והמשכתי ללחוץ:

I do not want to use your service to download illegal files, but I can't always be sure what I'm downloading, and I want to know that I'm protected in any case.

You did not specifically answer my question: If you get a legal subpoena, and your lawyers say you must comply with this subpoena and give any detail that you can about the customer who used that IP address at the specific time that is written in the subpoena, do you have the technical ability to do this ? or is the fact that you keep no logs, means that even if you need and want to do this, it is simply not technically possible...

Please I would very much like a clear (and honest) answer.

התשובה שלהם:

This would depend on many different scenarios as our servers would see any active connections through FTP even if not being logged.

Your question is very hard to give a 100% positive yes or no, so we would prefer not to answer as we would not want it to be used against us later on.

Hopefully this is understandable.

אז כמו שאתם מבינים, הם לא מספקים אנונימיות מלאה, ולא יכולים לפסול את האפשרות שייתכן ותהיה להם יכולת טכנית להפליל אתכם (למרות שהם כביכול טוענים שהם לא שומרים User logs). לכן אני טוען שלא ניתן להסתמך על שירות Seedbox לשימוש אנונימי ובטוח בטורנטים, יש להוסיף VPN אמין.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

לגבי Boxpn, זו היתה השאלה ששאלתי אותם:

Hello,
I would please like a clear answer for the following specific question:

If you receive a valid court order asking you to reveal which of your customers used a certain IP address at a certain time, is it technically possible for you to make this match, is it technically possible for you to provide any detail of any sort about the customer who used this IP address at that certain time ?

Thank you very much.

וזו היתה תשובתם:

Hello Noam,

Thank you for your email.

There is NO LOG policy on boxpn network for your activities. So there is no way to match such information. Our clients are totally secure on boxpn network.

כלומר, נראה שהם כן מסוגלים לספק אנונימיות מלאה בכך שלא מסוגלים טכנית להצליב בין ה IP שהם מספקים, לבין פרטי הלקוח שהשתמש ב IP הזה.

הבעיה עם Boxpn זה שביררתי איתם ואין להם סרבר בישראל (כמו שנטען בטעות במקום אחר), ולכן אני לא יודע לגבי המהירות שלהם. הם אומרים שלדעתם דרך הסרברים שלהם באירופה אקבל יותר מאשר 0.5 מגבייט לשניה (שזה מה שאני מקבל עכשיו דרך ה VPN הנוכחי שלי) ושהם מוכנים להחזיר לי את הכסף אם לא אהיה מרוצה... אולי שווה לנסות.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #20 

אמנם מ-2007 אבל עדיין רלוונטי - טרנט רנזור מ-NIN שולח את מעריציו "לגנוב" את האלבומים שלו היות ומחירי התכנים ה"חוקיים" גבוהים באופן שערורייתי:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”