זה כזה ז*** שכל שאין לכם מושג. כל כדורי ההרזייה הפופלריים מכילים קפאין (בד"כ בשילוב של דברים נוספים כמו אל-קרניטין). באופן אישי זה מאוד עזר לי בתחילת הדרך ועדיין לפני אימון זה מעורר נהדר. הורדתי כבר קרוב ל-15 ק"ג במהלך 5 השנים האחרונות מאז שסיימתי את הלימודים.
זה לא אומר שמרזים מהקפה סתם ככה אבל הוא מספק תחושת שובע ובשילוב של אימונים, אירובי ותזונה נכונה אפשר בהחלט להרזות ולא להשמין.
כמה דברים (לפני הכל למען ההגינות אומר שלא קראתי את המאמר לעומק אלא קריאה מרפרפת זריזה למדי):
א. אין דבר כזה כדורי הרזיה, או יותר נכון - אין דבר כזה כדור הרזיה שעובד. יש (רוב) "כדורי הרזיה" ממריצים.
קפה עשוי לתרום לתהליך של הירידה במשקל (בדגש על קפה, לא קפאין, לכן גם קפה נטול קפאין עשוי לעזור). עם זאת, התרומה היא כל כך שולית שאפשר לוותר על זה והתוצאות לא יפגעו.
ב. לגבי הכתבה עצמה - לדעתי זה לא יותר מניסיון לשווק את הכנס וכמובן את אותה יועצת (אגב, שמתם לב שהיא בכלל לא תזונאית?).
ומילה אחרונה על טבעונות - עוד לא ראיתי אתלט ברמה גבוהה שהוא טבעוני ונקי מסמים. חומר למחשבה...
אין לי מושג אם קפה מרזה או משמין, אבל אני יודע שני דברים:
1. קפה חומצי מאוד לקיבה (אני לא יודע מה הוא עושה לדם). TUMS הם החברים הכי טובים שלי, אחרי האספרסו של הבוקר.
2. קפה ממריץ את פעילות המעיים. זו נקודה חשובה כשרוצים לרזות
קפה לא יכול להיות חומצי לקיבה. משום שבקיבה יש ph 1-2 שזה הכי חומצי שיש.
אם כבר אז הוא יכול להגביר טיפה את ייצור החומצה ו/או להשפיע על ה lower esophageal sphincter ובכך לגרום לריפלקס משמעותי יותר ובגלל זה אתה צריך טאמס.
לא ממש קראתי את הכתבה למען האמת. אבל זה נשמע לי קצת שגוי. הגוף מלא בבאפרים שמהר מאוד מאזנים שינויים קלים בחומציות.