HTCP או סטרימר, מחפש המלצה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
UriShacham פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
שם מלא: Uri Shacham-Gurfinkel
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
העברתי את כל סוף השבוע האחרון בקריאה פה בפורומים ובסקירות השונות של החברים. כל הכבוד על ההשקעה העצומה בסקירות ובמדריכים השונים. (Y)

כמו שמישהו כבר כתב לפני, ככל שאני מתעמק יותר בתחום (בו הבנתי יחסית דלה) ככה אני מבין עד כמה הוא סבוך וכמה קשה להחליט מה מתאים ומה עדיף. :מבולבל:
לכן החלטתי בסוף להרשם ולבקש אם תוכלו לנסות ולהכווין אותי בהתאם לפירוט להלן. אנסה לתת כמה שיותר פרטים שנראים לי רלוונטים בהתאם למה שקראתי, אם יש צורך להוסיף משהו תגידו לי.

[*]המטרה הסופית- לצפות בסרטים וסדרות הנמצאים היום על המחשב על מסך הטלוויזיה בסלון (LG 42'' Full HD). במידת האפשר גם לצפות בתכנים מיוטיוב וסטרימים מאתרי תוכן שונים (לצורך העניין הישראלים- הוט, יס, רשת, קשת, ערוץ 10 - מה שאפשר).
[*]הטלוויזיה לא מחוברת לרסיבר.
[*]אין צורך ב- 3D.
[*]לא מפריע שיהיה אבל אין צורך בכונן DVD או בלו ריי.
[*]התכנים במחשב מחולקים לקבצים ישנים יותר בפורמטי Xvid בעיקר ותכנים חדשים יותר ב- HD בפורמט mkv. הרוב 720p, מיעוט של 1080p (אם כי יתכן שעבור הטלוויזיה אשתמש מעתה ב- 1080. בשביל לצפות במסך מחשב לא היה טעם).
[*] כיום אנחנו צופים בתכנים במחשב באמצעות WMC או XBMC.
[*]הראוטר נמצא ליד הטלוויזיה ככה שיש אפשרות לחבר את הסטרימר/HTPC בכבל רשת. אם כי רצוי מאד שתהיה אפשרות לחיבור אלחוטי במידה והדברים בבית ישנו מיקום או שנעבור דירה...
[*]המחשב מחובר לראוטר ב- WIFI באמצעות סטיק USB (אין לו כרטיס רשת אלחוטי). הוא נמצא באותו חלל של הראוטר אז יש לו קליטה טובה (קצת רחוק אבל אין קירות בדרך...)
[*]מכיוון שיש לנו עקרונית מחשב אחד, כרגע לא מוגדרת רשת ביתית בבית וברור שיהיה צורך להגדירה.
[*]תמיכה בתרגומים בעברית SRT.
[*]חשוב מוביג'וקבוקס איכותי. עדיפות למשהו שיכיר גם סדרות ישראליות. לא חשוב אם התקצירים וכו' יהיו בעברית או באנגלית.
[*]בהמשך לנקודה הקודמת, המשתשמים אמורים להיות בעיקר אשתי ואני. אני אמנם קצת לא מעודכן ולא בעניינים אבל יש לי גישה טובה מאד לטכנולוגיה. לאשתי פחות. בנוסף ישתמשו גם קצת אורחים שחלקים מעט מאותגרים טכנולוגית. לכן חשוב לי שהתוצאה הסופית תהיה נוחה לשימוש, אבל אם ההגדרות בדרך טיפה יותר מסובכות- לא נורא. גם ככה אני זה שאחראי להן...
[*]באופן עקרוני הייתי רוצה עד 1000 ש"ח. אבל בגלל שאני רוצה משהו איכותי כנראה שבכל מקרה אחרוג. בואו נגיד שעד 1500 ש"ח. אם יש אפשרות לקפיצת מדרגה מהותית ומשמעותית- עוד 100-200 ש"ח לא יהיו מה שיפילו את הקנייה.

ממה שקראתי עד כה בתחום הסטרימרים (אם אלך על זה) נראה לי שהכי מתאים לנו ה- Popcorn Hour A400.
השאלה אם ב- 1400 ש"ח לא שווה כבר לקנות HTCP ולהשתמש ב- XBMC.
ראיתי את הסקירה על מחשב של Arctic שמריץ OpenELEC XBMC וזה נשמע לי אחלה פתרון. חבל שהוא כבר לא זמין, בטח שלא במחיר המדהים בו הוא נמכר כשנכתבה הסקירה.

באופן עקרוני עברה במוחי גם מחשבה נוספת- המחשב שיש לנו כרגע הוא בכל מקרה מחשב HTPC (לא משחקים במחשב ועבור צפייה בסדרות, גלישה באינטרנט ולעיתים רחוקות שימוש באופיס העדפנו את המארז הקטן שיושב על השולחן ולא על הרצפה). תיאורטית אני יכול לקנות מחשב חדש ואת הנוכחי להסב ל- OpenELEC XBMC.
מה שאני מפחד זה שהמחשב כבר בן שנתיים ומתחיל לעשות בעיות ככה שאולי בכל מקרה יהיה צורך להחליפו בקרוב...

אשמח לשמוע מה דעתכם.
תודה רבה! (Y)
אורי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
אני בעד HTPC... קרא את השרשור על התחליף לארקטיק MC001, יש שם רעיונות נחמדים ל-HTPC קטן שאפשר להשיג במחיר סביר בהחלט.
לגבי זה שהמחשב שלך מחובר ל-Wi Fi, קח בחשבון שרשת אלחוטית מאוד לא מומלצת להזרמת תכני HD, וכדאי לשקול בכל זאת העברת רשת קווית מהסלון לחדר - אולי דרך הצינורות הקיימים של נקודות הטלפון, אם יש.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

UriShacham פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה pixies על התגובה.
בגלל שאין פורום משותף תהיתי אם לשאול פה או בפורומים סטרימרים. אני תוהה אם שם הייתי מקבל תשובה אחרת :wink:

קראתי את השרשור על תחליף לארקטיק אבל נראה לי שלבנות מפרט קצת גדול עלי כרגע גם כי אני לא בעניינים בכלל מבחינת איכות הרכיבים וגם מפאת חוסר בזמן.

עקרונית המחשב הקיים נמצא גם בסלון אבל לא בא לא לי להעביר כבלים לאורכו (סלון גדול והמחשב מרוחק מהראוטר). לא חשבתי על צינורות של טלפון, יתכן שזו אופציה- אבדוק (יש תשתית ישנה שאנחנו לא משתמשים בה- אני צריך לראות איפה הנקודות כשאהיה בבית).
האמת שרוב המדיה היום נמצאת על כונן חיצוני (אם להיות קטנוניים כונן פנימי שנמצא במגירה חיצונית). אם אני הולך על HTPC יתכן שפשוט אשתמש בכונן הזה ככונן שלו ואעביר את התוכן מבעוד מועד וכך לא יהיה צורך בהזרמה בזמן הצפייה.

בכל מקרה, mkv 720p לא יצליח לעבור טוב ב- wifi (נעזוב אץ ה- 1080p בצד רגע)?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

לא בכל מקרה, לפעמים כן ולפעמים לא יעביר 720P, תלוי בתנאי הרשת שלך ובאיכות הרכיבים של ה-Wi Fi (כרטיס הרשת, הראוטר וכו).

UriShacham פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

עוד שאלת המשך.
בהנחה שאני הולך על HTPC ומתקין XBMC על Win7 או OpenELEC איך אתם ממליצים לשלוט על המחשב?
עכבר ומקלדת אלחוטיים? מקלדת מיני עם touchpad לעכבר? שלטים שמתחברים למיניהם? גם וגם (בנפרד להגדרות ולצפייה)?

בגלל שאני לא מכיר, איך התמיכה של OpenELEC במקלדות ועכברים אלחוטיים? אמור לזהות בלי בעיה או שצריך לבדוק מראש תאימות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

ערכת MCE IR. עובדת מצויין בכל מערכות ההפעלה.
הנה דוגמא:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 6&lang=heb
יש כמובן זולים יותר באיביי וכו.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #7 

אם אתה עובד עם Openelec אין טעם בעכבר.
מקלדת שימושית במיוחד לחיפושים בתוספים שונים כמו youtube אך לרוב אפשר להסתפק בשלט MCE פשוט כפי ש-Pixies ייעץ.

מבחינת שילוב בין שלט סטנדרטי למקלדת (יש לו גם Air Mouse, לא אטרקציה לדעתי) זה השלט הכי מוצלח שראיתי (צריך להגיע אלי אוטוטו).
http://www.hometheater.co.il/vt188366.% ... -HTPC.html
שים לב שזה שלט RF לכן לא תוכל להשתמש בשלט חכם כמו Harmony עם מקלט ה-USB ולוותר על השלט.
חיסרון נוסף הוא שמדובר ככל הנראה (אין שום מידע בעניין) בבטריה פנימית נטענת.

לא צריכה להיות כל בעיה ב-Openelec עם התקנים אלחוטיים שמגיעים עם משדר/מקלט USB משלהם.
הבעיה מתעוררת עם התקני Bluetooth, המגבלה היא שאין (נכון פעם אחרונה שבדקתי) יכולות לקנפג בקלות התקני Bluetooth ב-Openelec, אך זה כן ישתנה בקרוב להבנתי ברגע שתוסף ההגדרות החדש של Openelec יצא.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”