nfs או SMB זו השאלה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #1 

אהלן

רבות נכתב פה ששיתוף SMB מספיק לצורך הזרמת תכני בלוריי בצורה תקינה. במיוחד הוזכר שב DUNE מומלץ לעבוד עם SMB .

אתמול ניסיתי להזרים בעזרת שיתוף SMB את הסרט עמי ותמי גירסת תלת מיימד. הכל התחיל אחלה אבל לאחר מספר דקות החלו קירטועים ,שלא איפשרו את המשך הצפיה בסרט.

החלטתי לנסות ולהגדיר שיתוף NFS . כבר כמה ימים שאני מנסה ולא מצליח להגדיר את ה NFS הזה ב DUNE .
הפופקורן מזהה את שיתופי ה NFS שיש ברשת ואז לחיצה על כל אחד מהם והשיתוף מתווסף לרשימה.
מתברר שה DUNE לא מזהה את שיתופי ה NFS (את שיתופי ה SMB הוא כן מזהה) ולכן יש להגדיר כל שיתוף NFS באופן ידני.
לקח לי זמן לעלות על הקטע שתקיית שיתוף כמו WD MOVIES שנמצאת אצלי במחשב יש להקליד אותה ב DUNE
כ WD_MOVIES ,כלומר יש להוסיף קו תחתון.

ובכן לאחר שהגדרתי את שיתופי ה NFS הפעלתי שוב את הסרט עמי ותמי והופס הכל רץ חלקקק. :)

אז המסקנה שלי היא ששיתוף NFS עדיף על SMB ואני ממליץ לכל מי שנתקל בקירטועים בלתי נסבלים לנסות ולהגדיר שיתוף NFS אולי זה יעזור ,כמו שעזר אצלי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46357
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #2 

NFS תמיד נתמך בצורה טובה יותר בסטרימרים מבוססי Sigma Designs ולכן זוהי צורת העבודה המועדפת. מצד שני, היא מעט מסובכת יותר להגדרה ולכן פחות נפוצה. מי שיש בידו NAS, מסודר מהבחינה הזו כי כל ה- NAS-ים מכילים שרת NFS מובנה. עבור שרת NFS בסביבת חלונות, יש להצטייד במחשב בעל מערכת הפעלה מסוג Windows XP בו הגדרת שרת כזה הינה פשוטה או פתרונות בתשלום עבור מערכות הפעלה מתקדמות יותר.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #3 

ziv_r כתב:NFS תמיד נתמך בצורה טובה יותר בסטרימרים מבוססי Sigma Designs ולכן זוהי צורת העבודה המועדפת. מצד שני, היא מעט מסובכת יותר להגדרה ולכן פחות נפוצה. מי שיש בידו NAS, מסודר מהבחינה הזו כי כל ה- NAS-ים מכילים שרת NFS מובנה. עבור שרת NFS בסביבת חלונות, יש להצטייד במחשב בעל מערכת הפעלה מסוג Windows XP בו הגדרת שרת כזה הינה פשוטה או פתרונות בתשלום עבור מערכות הפעלה מתקדמות יותר.
...
ללא ספק ה XP מעולה לצורך הזרמה וזה בדיוק מה שאני עושה. ארגנתי מחשב ענתיקה בן 12 שנה עם XP התקנתי NFS והכל אחלה. :)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”