אחלה סקירה. יצא לי לנסות את הZIK כשיוגב עבר אצלי, ומה אומר... במקרה זה הקנקן נראה שווה (מאוד) מבחוץ אבל בהחלט ולא פחות מזה מבפנים.
איכות בנייה פנטסטית, הכל מפלסטיק rubberized קשיח, מתכת ועור (או דמוי עור מסוג protein-pleather שנחשב לסוג ברמה הגבוהה ביותר למיטב ידיעתי). מעט כבדות אבל פיזור משקל מצויין, עומק מצויין של הרפידות כך שאוזניי נשארו חופשיות לגמרי.
הקישוריות האלחוטית נפלאה, פעם ראשונה לאחר שנים של ניסיונות כושלים שהצלחתי להתממשק בBT עם הנגן שלי (Cownon S9). כמובן שלא הייתה שום בעייה עם הטלפון.
הסאונד עם הNC היה אכן יותר טוב מהמוד הפסיבי שהיה מאוד באסי בהושוואה, אבל זה tuning נפוץ אצל אוזניות NC כך שזה לא מקרה מיוחד. שמעתי אותן ללא הDSP והתוכנה המשלימה. מול הרפרנס שלי, Sony MDR-CD900st (אוזניות מוניטור) הסאונד של ZIK רחב ורגוע עם באס בריא ודינאמי, יש זליגה מסויימת שלו למידריינג' אבל עדיין יש הבחנה טובה ואין מריחה כמו באוזניות כבדות באס רציניות (V-moda crossfade, AKG K518 unmodded). מידריינג' שנשמע לי בדיוק במקום, לא קדמי ולא מרוחק, צלול ומפורט במידה שלא נופלת מהסוני מהשוואה קצרה (אם כי הסוני צריכות מעט הגברה). הטרבל נשמע לי מעט מלאכותי, לא חד מדי אבל הייתה צרימה קלה אבל שמיעה בבירור עם כלים אקוסטיין כמו מצילות ותווים גובהים של גיטרה אקוסטית כמו לדגומא באלבום של מאיה איזקוביץ' המוזכר. זה עוד מאפיין נפוץ של אוזניות NC ממה שקראתי.
ולZIK יש גם תחושת אמביאנס ומרחב אקוסטי מצויינת לאוזניות סגורות, הרבה יותר משכנעת מהסוני CD900 למשל. עם הDSP פועל זה כנראה עוד יותר מרשים.
בקיצור האוזניות האלחוטיות הכי טובות ומגניבות שהיה לי העונג לשמוע.