רוצה לקנות מחשב בתקציב 5000-6000 ש"ח אבל רוצה IO מהיר... ( נרכש + תמונות )
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
הי,
קראתי פה לא מעט שירשורים של המלצות למחשבים חזקים. בהחלט נראה שאנשים מבינים בחומרה וההמלצות נראות מצויינות. מה ששמתי לב שבכולם שמו דגש על מארז פה ושקט, מעבד חזק מאוד וכמות זכרון גדולה אבל כולם גם הסתיימו בדיסק SSD למערכת ההפעלה ועוד דיסק רגיל של 2 טרה לדאטא.
לאותם אנשים זה הספיק. אני חושב שצוואר הבקבוק במחשבים זה דווקא ה IO. אם אתה משתמש בדיסק רגיל, לא תצליח לנצל את המעבד שלך עד תום.
דיסקים של SSD עדיין יקרים ומעל 128 ג'יגה המחירים בשמיים אז זה לא אופציה.
נגיד ואני מוכן למתוח את התקציב עד 10000 ש"ח, איך אני יכול להעמיד מחשב חזק שגם יהיה בו כמות גדולה של דיסקים לאיחסון ובאמצעות RAID גם יהיה מהיר.
תודה רבה מראש
קראתי פה לא מעט שירשורים של המלצות למחשבים חזקים. בהחלט נראה שאנשים מבינים בחומרה וההמלצות נראות מצויינות. מה ששמתי לב שבכולם שמו דגש על מארז פה ושקט, מעבד חזק מאוד וכמות זכרון גדולה אבל כולם גם הסתיימו בדיסק SSD למערכת ההפעלה ועוד דיסק רגיל של 2 טרה לדאטא.
לאותם אנשים זה הספיק. אני חושב שצוואר הבקבוק במחשבים זה דווקא ה IO. אם אתה משתמש בדיסק רגיל, לא תצליח לנצל את המעבד שלך עד תום.
דיסקים של SSD עדיין יקרים ומעל 128 ג'יגה המחירים בשמיים אז זה לא אופציה.
נגיד ואני מוכן למתוח את התקציב עד 10000 ש"ח, איך אני יכול להעמיד מחשב חזק שגם יהיה בו כמות גדולה של דיסקים לאיחסון ובאמצעות RAID גם יהיה מהיר.
תודה רבה מראש
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 25/07/2013 13:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
מה המטרה?
רוב המפרטים שמומלצים כאן הם למחשבי מדיה ולפעמים גיימינג, לא לזה ולא לזה צריך אחסון מהיר כ"כ (מעבר לSSD למערכת הפעלה שיעשה טוב לכל מחשב)
באיזה מצבים בדיוק אתה נתקל בצוואר בקבוק?
רוב המפרטים שמומלצים כאן הם למחשבי מדיה ולפעמים גיימינג, לא לזה ולא לזה צריך אחסון מהיר כ"כ (מעבר לSSD למערכת הפעלה שיעשה טוב לכל מחשב)
באיזה מצבים בדיוק אתה נתקל בצוואר בקבוק?
- stompy
- חבר ותיק

- תגובות: 1416
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
אני בונה לך מחשב חלומות ברגע
אבל אני ממליץ שתחכה טיפה למעבדים החדשים
רק אתמול NVIDIA השיקה את GTX780 סדרה חדשה
ובקרוב נדע קצת פרטים על המעבדים החדשים של אינטל.
לדעתי שווה לחכות אם בכל זאת תרצה אני בונה לך משהו מפציץ ושקט ברמות.
אבל אני ממליץ שתחכה טיפה למעבדים החדשים
רק אתמול NVIDIA השיקה את GTX780 סדרה חדשה
ובקרוב נדע קצת פרטים על המעבדים החדשים של אינטל.
לדעתי שווה לחכות אם בכל זאת תרצה אני בונה לך משהו מפציץ ושקט ברמות.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
open up the gates
systems get replaced
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
סתם לבנות מחשב בתקציב גבוה זה לא בעיה. פשוט לוקחים את הרכיבים הכי חדשים והכי חזקים. זה כל ילד יכול. השאלה היא מה המטרה של המחשב, כל הרעיון הוא לדעת להשקיע במקומות הנכונים ולחסוך (או יותר נכון - לא לבזבז) במה שלא צריך.
אם הרעיון הוא מחשב כל-יכול אז קח את הדגם האחרון מכל דבר.
ותוכנות (עם כמה יוצאים מן הכלל) ומשחקים לא יראו הבדלי ביצועים עם SSD, יהיו זמני עליה וטעינה נמוכים משמעותית אבל הgameplay וכו' יהיו אותו דבר.
אם הרעיון הוא מחשב כל-יכול אז קח את הדגם האחרון מכל דבר.
ותוכנות (עם כמה יוצאים מן הכלל) ומשחקים לא יראו הבדלי ביצועים עם SSD, יהיו זמני עליה וטעינה נמוכים משמעותית אבל הgameplay וכו' יהיו אותו דבר.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
תבדיל בין IO מהיר למערכת עצמה לבין IO לנתונים אם אתה נניח עובד עם קבצים ענקיים.
מערכת הפעלה - צריך SSD. ככל שהוא יהיה מהיר יותר ככה טוב יותר, יש הרבה סוגים והרבה אפשרויות. מSSD בודד רגיל ועד רייד של SSD או PCIE SSD. במקרה של כונן בודד מומלץ לחברו למחבר SATA 6GB שיהיה יחיד על הבקר וכמובן ביוס UEFI כך שאפשר יהיה לעשות ממנו BOOT.
לגבי נתונים, איך צורך בכזו מהירות אלה אם אין בעית תקציב, אבל כונני HD ברייד 0 יתנו קצב תעבורה גבוה וגם נפח גדול.
מערכת הפעלה - צריך SSD. ככל שהוא יהיה מהיר יותר ככה טוב יותר, יש הרבה סוגים והרבה אפשרויות. מSSD בודד רגיל ועד רייד של SSD או PCIE SSD. במקרה של כונן בודד מומלץ לחברו למחבר SATA 6GB שיהיה יחיד על הבקר וכמובן ביוס UEFI כך שאפשר יהיה לעשות ממנו BOOT.
לגבי נתונים, איך צורך בכזו מהירות אלה אם אין בעית תקציב, אבל כונני HD ברייד 0 יתנו קצב תעבורה גבוה וגם נפח גדול.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- stompy
- חבר ותיק

אם ככה אתה חושב שאני מרכיב מחשב... תמשיך לחשוב כמו כל ילד.סתם לבנות מחשב בתקציב גבוה זה לא בעיה. פשוט לוקחים את הרכיבים הכי חדשים והכי חזקים. זה כל ילד יכול...
open up the gates
systems get replaced
open up the gates
systems get replaced
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אל תקח את זה אישית, לא כל אחד מבין בזה ובטח שלא יודע להרכיב מחשב כמו שצריך.
זה כמו קבוצת כדורגל מלאת כוכבים, זה לא אומר שהיא תקח ליגת אלופות.
זה כמו קבוצת כדורגל מלאת כוכבים, זה לא אומר שהיא תקח ליגת אלופות.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
מסכים ... אותי אישית מעצבנים אנשים שדוחפים ספקים בהספק של פי שלוש ממה שהמערכת צורכת במאמץ מלא 
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אז לא הבנתם אותי, אני נגד לבנות ככה מחשב, זה לא חכם ולא תמיד אופטימלי. זה בדיוק למה שאלתי מה המטרה.
לבנות מחשב אני יודע טוב מאוד, stompy לא התכוונתי אליך אישית
, הכוונה היתה שכדאי לדעת איפה להשקיע - הצעת כרטיס מסך עוד לפני שאנחנו יודעים שלמחשב יחובר מסך בכלל..
לבנות מחשב אני יודע טוב מאוד, stompy לא התכוונתי אליך אישית
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אוקיי
קודם כל לא לריב. דבר שני תודה רבה לכל המגיבים.
המחשב הוא מחשב אישי. אני רואה בו יוטיוב, גולש באינטרנט, מוריד אליו בלוריי מלא ופותח את קבצי הראר הגדולים עליו
כמו כן אני עדיין צופה ב DVDRIP על די וי די של פיוניר ועל מנת לצפות בהם במכשיר זה אני חייב להעביר את כולם בתוכנה MPEG4MODIFIER שצורכת הרבה IO. לפעמים מתעסק עם קבצי וידאו חותך\עורך\מדביק תרגום. אלו גם דברים שצורכים IO.
agent__smith,
למה אתה מתכוון שאין בעיית תקציב? אם התקציב שלי הוא 10000 ש"ח, זה אומר שאין בעיית תקציב או שאתה מדבר על 40000 ש"ח?
stompy,
כן אני רוצה.
קודם כל לא לריב. דבר שני תודה רבה לכל המגיבים.
המחשב הוא מחשב אישי. אני רואה בו יוטיוב, גולש באינטרנט, מוריד אליו בלוריי מלא ופותח את קבצי הראר הגדולים עליו
כמו כן אני עדיין צופה ב DVDRIP על די וי די של פיוניר ועל מנת לצפות בהם במכשיר זה אני חייב להעביר את כולם בתוכנה MPEG4MODIFIER שצורכת הרבה IO. לפעמים מתעסק עם קבצי וידאו חותך\עורך\מדביק תרגום. אלו גם דברים שצורכים IO.
agent__smith,
למה אתה מתכוון שאין בעיית תקציב? אם התקציב שלי הוא 10000 ש"ח, זה אומר שאין בעיית תקציב או שאתה מדבר על 40000 ש"ח?
stompy,
כן אני רוצה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

בשביל זה לא לא צריך SSD ,גם כמה קשיחים מהירים יחסית בRaid 0 יתנו לך את תוספת הביצועים שאתה צריך .. SSD ונפח עדיין לא הולכים ביחד ..
- stompy
- חבר ותיק

stompy,...
אנשים לא שמים לב שיש כאלה שרוצים להשקיע בהכי טוב
ויש כאלה שתמיד ינסו לחסוך ולא מבינים
אני אשלח לך את המפרט בפרטי לא מגיע לאנשים שאני יתן להם פה תידע שלי וחבל שאני מרגיש ככה.
open up the gates
systems get replaced
open up the gates
systems get replaced
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
למה בפרטי? או שאתה לא מרגיש בנוח עם דעות של אחרים?
סה"כ הדרישות שלו נמוכות יחסית וכשאמרו "אין בעיית תקציב" הכוונה זה שאין צורל לבזבז את כל ה10K.
בכל מקרה לפי דעתי נכון שנפח +SSD לא הולכים ביחד, אני כן הייתי משקיע בעוד SSD 256GB~ בנוסף לזה שמיועד למערכת הפעלה.
סה"כ הדרישות שלו נמוכות יחסית וכשאמרו "אין בעיית תקציב" הכוונה זה שאין צורל לבזבז את כל ה10K.
בכל מקרה לפי דעתי נכון שנפח +SSD לא הולכים ביחד, אני כן הייתי משקיע בעוד SSD 256GB~ בנוסף לזה שמיועד למערכת הפעלה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

אני כבר מתאר שהוא שלח לו שם i7 3770K , Corsair H100i , את הלוח "המקסים והנהדר של Asus" הmaximus v formula , בטח על הדרך זרק לשם GTX Titan וכנראה גם ספק כח מופלץ של Corsair כי הם נראים יפה.. אחרת אין סיבה שהוא לא היה מביא את המפרט על גבי הפורום עצמו .
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

הגיוני בהתחשב בזה שזה Titan מסורס ב65% מהמחיר.. ברור שהוא יהיה משתלם יותר, רק שלדעתי הוא עוד לא הגיע לארץ .