בקשר לטלוויזיה חדשה ועידן +
בוקר טוב=}
בשעה טובה קניתי טלוויזיה לבית... היה לי את הטלוויזיות הענקיות של פעם
יש לי צלחת וממיר שלא תומך בעידן +
עכשיו יש את החיבור בננות של הממיר ויש את האנטנה.... החיבור של האנטנה מתחבר בקושי לטלוויזיה (זה חיבור זמני אם מזיזים את הטלוויזיה זה נופל)
ככה שזה לא נוח בעליל
השתדרגתי ל LED
בטלוויזיה החדשה יש טיונר מובנה של עידן +
אני לא יודע מה לעשות בשביל לקלוט את השידורים את השידורים של עידן +
אז סתכלתי בחוברת כל מה שכתוב בה בהקשר הזה זה:
"חברו את הטלוויזיה לשקע אנטנה בקיר באמצעות כבל rf 75Ω"
לפי מה שהבנתי מזה זה שרק צריך לחבר לו אנטנה בשביל שהוא יקלוט את הערוצים.. כן???
אז יש את הצלחת (שהיא יכולה לשמש בתור אנטנה פצצה) שהשתמשתי בה עד עכשיו אבל הבעייה היא איך לחבר בין הצלחת לטלוויזיה??????
כי לאנטנה יש חיבור אחד ול LED יש חיבור שונה><
בשעה טובה קניתי טלוויזיה לבית... היה לי את הטלוויזיות הענקיות של פעם
יש לי צלחת וממיר שלא תומך בעידן +
עכשיו יש את החיבור בננות של הממיר ויש את האנטנה.... החיבור של האנטנה מתחבר בקושי לטלוויזיה (זה חיבור זמני אם מזיזים את הטלוויזיה זה נופל)
ככה שזה לא נוח בעליל
השתדרגתי ל LED
בטלוויזיה החדשה יש טיונר מובנה של עידן +
אני לא יודע מה לעשות בשביל לקלוט את השידורים את השידורים של עידן +
אז סתכלתי בחוברת כל מה שכתוב בה בהקשר הזה זה:
"חברו את הטלוויזיה לשקע אנטנה בקיר באמצעות כבל rf 75Ω"
לפי מה שהבנתי מזה זה שרק צריך לחבר לו אנטנה בשביל שהוא יקלוט את הערוצים.. כן???
אז יש את הצלחת (שהיא יכולה לשמש בתור אנטנה פצצה) שהשתמשתי בה עד עכשיו אבל הבעייה היא איך לחבר בין הצלחת לטלוויזיה??????
כי לאנטנה יש חיבור אחד ול LED יש חיבור שונה><
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
צלחת יכולה לקלוט רק לוויינים, היא לא יכולה לקלוט את עידן+, אתה צריך אנטנה נפרדת.
יש ממירים שמגיעה איתם אנטנה פיצפונת בגודל של כ-10 ס"מ, שלפעמים עושה את העבודה אבל הרבה פעמים לא. אם קיבלת כזאת, תבדוק אותה. אם לא, אתה צריך לקנות אנטנה או לחבר לאנטנה רגילה (=לא צלחת) שעל הגג.
יש ממירים שמגיעה איתם אנטנה פיצפונת בגודל של כ-10 ס"מ, שלפעמים עושה את העבודה אבל הרבה פעמים לא. אם קיבלת כזאת, תבדוק אותה. אם לא, אתה צריך לקנות אנטנה או לחבר לאנטנה רגילה (=לא צלחת) שעל הגג.
אין שום אנטנה באריזה..... ואין לי אנטנה רגילה על הגג...NegativeIQ כתב:צלחת יכולה לקלוט רק לוויינים, היא לא יכולה לקלוט את עידן+, אתה צריך אנטנה נפרדת.
יש ממירים שמגיעה איתם אנטנה פיצפונת בגודל של כ-10 ס"מ, שלפעמים עושה את העבודה אבל הרבה פעמים לא. אם קיבלת כזאת, תבדוק אותה. אם לא, אתה צריך לקנות אנטנה או לחבר לאנטנה רגילה (=לא צלחת) שעל הגג....
אז איזה אנטנה אני צריך לקנות???
תודה על העזרה:)
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
תודה רבה בנאדם....dima_vy כתב:אם הקליטה באזור שלך תקינה תוכל להסתדר עם אנטנה כזאת:
http://www.ebay.com/itm/170885543653...
רק 2 שאלות:
1. מה אם הקליטה לא משהו??
2. איך האנטנה הזאת מסתדרת במזג האוויר גשום?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

1. זה תלוי יותר במקלט של טלויזיה עצמה. אני לאחרונה עברתי דירה, והבעיה אצלי שעוצמת קליטה אחלה, רק האיכות אפסית, בגלל ההחזרות מבניינים מסביב (מן מעגל קטן של בנינים גבוהים). כתוצאה מכך לרוב רואים בסדר גמור, אבל לפעמים טלויזיה לא מצליחה לפענח את האות. גם אם אנטנות אחרות אותו דבר.yanivuos כתב:תודה רבה בנאדם....dima_vy כתב:אם הקליטה באזור שלך תקינה תוכל להסתדר עם אנטנה כזאת:
רק 2 שאלות:
2. איך האנטנה הזאת מסתדרת במזג האוויר גשום?...
2. אין לי מושג, אבל לא נראה לי שתהיה בעיה
במקרה הזה ההמלצה של הרשות השניה (או איך שלא קוראים להם) היא לרכוש אנטנה מסוג יאגי.yanivuos כתב:תודה רבה בנאדם....dima_vy כתב:אם הקליטה באזור שלך תקינה תוכל להסתדר עם אנטנה כזאת:
רק 2 שאלות:
אנטנה כזו עולה ברחוב אלנבי 60 ש"ח ובאה עם כבל באורך 3 מטר.
בהשוואה לאנטנות הקטנות הקליטה אכן טובה יותר אבל לא מושלמת במקומות בעייתיים (כמו אצלי). אגב: ההפרעות גדולות יותר עם עידן+ דווקה בימים חמים ולא בימים גשומים.
שווא להשקיע 60 ש"ח ולנסות.
הוצאתי את האנטנה למרפסת חשופה לגמרי לפגעי מזג האוויר. מדובר בפלסטיק ואלומיניום אז נראה לי שלפחות שנה שלמה היא תחזיק מעמד. בינתיים היא שרדה את גל הגשמים שנפל עלינו בחודש מאי.
מקווה שעזרתי
-
- חבר מכור קשה

הי גיל!gilg7 כתב:במקרה הזה ההמלצה של הרשות השניה (או איך שלא קוראים להם) היא לרכוש אנטנה מסוג יאגי.yanivuos כתב:תודה רבה בנאדם....dima_vy כתב:אם הקליטה באזור שלך תקינה תוכל להסתדר עם אנטנה כזאת:
רק 2 שאלות:
אנטנה כזו עולה ברחוב אלנבי 60 ש"ח ובאה עם כבל באורך 3 מטר.
בהשוואה לאנטנות הקטנות הקליטה אכן טובה יותר אבל לא מושלמת במקומות בעייתיים (כמו אצלי). אגב: ההפרעות גדולות יותר עם עידן+ דווקה בימים חמים ולא בימים גשומים.
שווא להשקיע 60 ש"ח ולנסות.
הוצאתי את האנטנה למרפסת חשופה לגמרי לפגעי מזג האוויר. מדובר בפלסטיק ואלומיניום אז נראה לי שלפחות שנה שלמה היא תחזיק מעמד. בינתיים היא שרדה את גל הגשמים שנפל עלינו בחודש מאי.
מקווה שעזרתי
גיל...
ואיך העברת את הכבל למרפסת? אתה משאיר את החלון פתוח כך הזמן?
תודה
החלון סגור על הכבל כשהאנטנה עצמה במרפסת ואני מוותר על סגירה הרמטית של החלון והתריס.dima_vy כתב:הי גיל!
ואיך העברת את הכבל למרפסת? אתה משאיר את החלון פתוח כך הזמן?
תודה...
זה כמעט לא מורגש כי הכבל דקיק ומתקפל לפי המסילות של החלון והתריסים ומי שלא יודע לא רואה את זה.
אבל אני מודה שזה לא אידאלי כי כשמדליקים מזגנים בקיץ עדיף אטימה טובה של כל החלונות ותריסים.
מצד שני, לא מכערים את הסלון באנטנה.
אם זה יציק לי יום אחד, יש לי דרך לפתור את זה: משתמשים בשקע כבלים ליד הטלויזיה ככניסה ובכבל שבצינור-כבלים כמאריך אז ומוציאים את האנטנה מאיזור אחר בבית.
-
- חבר מכור קשה

האנטנה כזאת שיפרה לך את איכות הקליטה או את עוצמת הקליטה?gilg7 כתב:תקנה יאגי, 60 ש"ח בשביל הניסוי, אפילו בלי להוציא מהחלון.dima_vy כתב:אצלי זה לא יעבוד...
ברשות השניה יגידו לך לקנות יאגי לפני כל תשובה אחרת....
כן. הייתה לי כמה חודשים אנטנה קטנה שנותנים עם הממיר (כמו שראית באיביי).dima_vy כתב:האנטנה כזאת שיפרה לך את איכות הקליטה או את עוצמת הקליטה?gilg7 כתב:תקנה יאגי, 60 ש"ח בשביל הניסוי, אפילו בלי להוציא מהחלון.dima_vy כתב:אצלי זה לא יעבוד...
ברשות השניה יגידו לך לקנות יאגי לפני כל תשובה אחרת.......
גם אותה הוצאתי מהחלון והדבקתי את המגנט למעקה ברזל גדול שיש לי מחוץ לחלון.
עם האנטנה הקטנה בלי שום מיגנוט לא קלטתי כלום אבל עם מגנוט למשטח ברזל כמו המעקה קלטתי לא רע למרות שהממיר תמיד הראה עוצמה 50 אחוז וקליטה 50 אחוז.
הבעיה שהיו ימים, בעיקר חמים, עם הפרעות מוגזמות.
לפני 3 שבועות קניתי את היאגי וההפרעות פחתו משמעותית. אולי פעם בכמה שעות יש הפרעה קצרה מאוד.
הממיר מראה קליטה 90% ואיכות 60% הערך.