לאחרונה אנחנו רואים תחיה מחודשת בפורומים שלנו של שוק ה-HTPC מבוססי מחשבי מיני, זולים יחסית וחזקים מספיק לצרכים של צרכן המדיה הממוצע ומעלה.
למי שפיספס למשל, את הביקורת על ה-Arctic והמדריך המצויין להתקנת XBMC של TheWiz.

למרות ההתייחסות בשרשור זה למוצר כ-HTPC הוא לא מיועד לכך כמו שה-NUC לא מיועד לכך, הם אמורים להיכנס למשבצת של ה-Desktop שהגיע הזמן שיעלם.shlomiassaf כתב:בלי עינית IR?
איך בונים דבר כזה ולא שמים IR... לא חבל על הUSB והכיעור שזה מוסיף?...

היית מתלמשבצת של ה-Desktop שהגיע הזמן שיעלם....

אני מאוכזב בכללית מהנאנו שיש כיום כי הביצועים ירדו (אני עברתי על המון השוואות)the company is pushing Brix to be used in schools as well as for personal use and in businesses...
לגבי החלק הראשון של הפוסט שלך, קח בחשבון שהדור הבא של ה-NUC יצא עם i5 ו-i7 כך שאין בעיה מבחינת ביצועים.IamEzio כתב:אני לא חושב שהוא אמר משהו על זה שהקטנה של הטכנולוגיה משפרת את הביצועים ,לדעתי הוא התכוון לזה שלהרבה אנשים שמשתמשים במחשב שולחני אין צורך בחומרה חזקה הרבה מעבר למה שהם צריכים ושמבזבזת מקום וחשמל יקר.. ולכן המכשירים האלו יהיו מעולים להחליף את המחשבים השולחניים בשביל אנשים כאלו, ואני מסכים איתו .. גם מחשב MicroATX עדיין יהיה מבוסס על מעבד i3 או Pentium עם TDP של מעל 50W , יצרתך מארז שתופס מקום נכבד (גם אם זה הרבה פחות ממארז ATX "רגיל") , לעומת זאת אתה יכול עם הNUC להשיג מחשב שרץ על מעבד ULV עם TDP של 17W בסך הכל , חסכון דיי משמעותי בצריכת החשמל , המעבד הזה יהיה מעל ומעבר למה שצריך בשביל שימושים "משרדיים" וצפייה בסרטים מדי פעם ,והמקום שהוא תופס הוא מזערי ..
ואל תציע מחשב נייד כי להרבה מהאנשים המסכים במחשבים ניידים פשוט קטנים מדי והם רוצים את הנוחות שבמחשב שולחני עם מסך גדול ומקדלת ועכבר .
מצד שני יש את שוק הגיימינג , עיבוד המידע , עריכת וידאו ,עיצוב גראפי וכו' ,כל אלו יצתרכו את העוצמה שיש למעבדים השולחניים וכרטיסי המסך שזוללים מאות ואטים כדי לעשות את המשימות בצורה יעילה ומהירה (או חלקה במקרה של גיימינג) , ושם אין תחליף לDesktop ....