יצאה גרסה 6 בטה ל-SageTV - תוספות ועדכונים משמעותיים!
*** שימו לב! עד היום כל השדרוגים היו בחינם, שדרוג לגרסה 6 יתאפשר בחינם רק למי שרכש רשיון SageTV בגרסה 5. מי שרכש לפני כן (כמוני למשל - גרסה 1.4...) חייב לרכוש רשיון שדרוג במחיר 30$ אבל! רק ל-SageTV ולא לכל הקליינטים!
תמצית השינויים החשובים:
1. גישה ישירה ל-GOOGLE VIDEO
2. צלמית לכל קובץ וידאו (נחמד...)
3. הרחבת התמיכה בפורמטי וידאו ואודיו! MOV (Quicktime), 3GP, MP4, H.264 ו-לאודיו WMA, AAC (iTunes), FLAC, Ogg/Vorbis
4. תמיכה ב-DVB-S/C/T כולל הורדת לוח משדרים מ- DVB-S יעבוד ב-YES? - אני לא יודע...צריך לבדוק.
5. שיפורים בספריית הוידאו המיבא, מוסיקה ותמונות.
6. טיפול מלא ב-Aspect Ratio
7. המרת קבצים מ-MEPG-2 לכל פורמט שרוצים מתוך התוכנה - לחסכון במקום!
8. אפשרות ניגון DVD הנמצא ע"ג ה-HD - באקסטנדרים!
פנייה לבעלי כרטיס DVB-S -
היות ויש תמיכה ללוח משדרים מכרטיס ה-DVB בגרסה 6 של SAGETV, והיות ולי אין (עדיין ???) כרטיס DVB-S, אשמח אם מישהו שיש לו כרטיס DVB-S יבדוק את הנושא של לוח המשדרים!
באג מעצבן בגרסה 6.0.11 - לידיעתכם!
בספריית הסרטים המיובאת - אם שמות הספריות ו/או הקבצים בעברית - SAGETV חושב שאורך הסרט הוא 0 ולכן אי אפשר לדלג קדימה או אחורה רק לצפות, לעשות פאוז או לעצור. בנוסף לא מקבלים את הצלמית של הסרט שצריכה להיוצר אוטומטית.
עדיין לא ניסיתי את הגירסא החדשה (יש לי רתיעה מלגעת במערכת שעובדת היטב), אבל אני כמעט בטוח שעניין ה-EPG ל-YES דרך כרטיס DVB-S לא יעבוד.
יש לזה שתי סיבות לפחות:
1. מה שאנחנו צריכים מכרטיס ה-DVB-S זה רק ה-EPG, לא קליטת הערצים עצמם. הסיבה לכך ידועה: אין כרגע שום יכולת לקלוט את שידורי YES הישר למחשב בצורה דיגיטלית בגלל שיטת ההצפנה שלהם. אני די משוכנה שיהיה קשה עד כדי בלתי אפשרי לקשור בין ה-EPG ממקור אחד לערוצים ממקור אחר.
2. YES משדרת את ה-EPG ב-4 שפות בו זמנית. כדי להציגו בצורה נורמלית התוכנה צריכה לדעת לעבוד עם EPG בריבוי שפות, מה שאני מאוד מפקפק לגביו. כך, למשל, התוכנה MYTHEATRE (תוכנת הצפיה הטובה ביותר לדעתי כיום לשידורי DVB) לא תומכת בריבוי שפות ב-EPG ותמיד מציגה מידע EPG בשפה אחרת (כנראה לפי המידע הראשון שנקלט מתוך ה-DVB STREAM).
אני מקווה להגיע לניסוי ממשי של הגירסא החדשה לקראת סוף השבוע, ואז אדווח את ממצאיי.
mpogr,
אני נוטה להסכים אתך בקשר ל-EPG.
SAGETV יקשר בין הEPG לבין הכרטיס DVB-S הספציפי ולכן לא נוכל להשתמש ב-EPG לכרטיסים האנלוגיים.
בכל מקרה, שווה לנסות!
דרך אגב, חשבתי שאת ערוץ 2 ו-10 ניתן לקלוט ללא בעיה דרך כרטיס DVB-S (?) אם כך הדבר ונקבל לוח משדרים רק לערוצים אלו שיהיו משוייכים לכרטיס ה-DVB-S, נוכל לקבל הקלטות באיכות טובה יותר ועם דיוק EPG טוב יותר בערוצים הבעייתיים - 2 ו-10...חצי פתרון...אבל גם משהו...שאר ההקלטות בכרטיסים האנלוגיים עם EPG מ-XMLTV.
לגבי הערוצים 2 ו-10.
זה עדיין לא יעבוד. הסיבה לכך היא שה-EPG משודר רק על ה-TRANSPONDERS של YES ששם כל הערוצים מוצפנים, גם 2 ו-10.
הערוצים האלה משודרים ללא הצפנה אך ורק על ה-TRANSPONDER של הרשות השניה, אבל שם לא משודר כל מידע EPG!
לגבי קליטת הערוצים האלה דרך כרטיס ה-DVB-S, זה נחמד מאוד והיה אפשרי עד עכשיו רק באמצעות טריק של שימוש בדרייבר מיוחד שסמלץ כרטיס DVB-T על גבי כרטיס DVB-S. אני עשיתי את זה עם SAGE 5 וזה עבד מצויין ואפילו כתבתי על זה כאן בפורום, אבל, כמובן, התעצלתי לכתוב הוראות מפורטות איך לעשות את זה (וזה היה מאוד מורכב, אני חייב להודות).
אני מקווה הבגירסא החדשה זה יהיה הרבה יותר פשוט. כמו שאומרים נחיה ונראה...
הדבר העיקרי לפי דעתי זה התמיכה בכל הפורמטים בנגן הפנימי והכי חשוב זה מודול ההמרות שמאפשר לך לחסוך מקום בדיסק הקשיח וגם ממיר לפורמט של מובייל ואז אפשר לקחת לדרך סדרות ובעצם כל דבר בצ'יק צ'ק...