קודם כל, קיבלנו - אני ואשתי - החלטה אמיצה
אבל מה לעשות עם סלון? הרי אי אפשר להישאר בלי מוסיקה בכלל:). על כן, הרעיון הוא להתקין בתקרת הגבס (ההנמכה) רמקולים תקרתיים שקועיים, מחוברים לרסיבר שיחובר בתורו ל-NAS דירתי. בחירת הרסיבר תהיה כנראה קלה יותר - הוא צריך להיות עם אפשרות החיבור לרשת, לתמוך ב-UPnP / DLNA וכן להיות עם מסך מובנה גדול יחסית - כי לא יהיה לו מסך אחר. אבל זה לא הנושא כרגע. שאלת השאלות - איזה רמקול לבחור.
הלכתי לחנויות ושמעתי כמה רמקולים תקרתיים שקועיים - ולא התרשמתי במיוחד. ואז החלטתי לעשות דבר שלא יעשה
שוטטתי ברחבי הרשת, חיפשתי, חרשתי (גם לא הייתי מוכן לשלם מליונים, כי הרי מדובר במוסיקת רקע בעיקר, ולא סטראו איכותי באמת - המבנה של סלון והאקוסטיקה לא יאפשרו זאת ממילא). ומצאתי (אני חושב).
Noble Fidelity L-85
http://www.noble-fidelity.com/
באתרים רבים הם מוגדרים כטובים ביותר בקטגוריה, וגם המחיר סביר בעיניי - כ-350$ ליחידה.
הרמקולים באים בכמה גרסאות:
l-85 רמקולים רגילים.
L-85 LCRS - רמקולים עם הטיה של הטוויטר בזווית של 15 מעלות, כדי לתת אפשרות לכוון את כוון הצליל (מכאן השם - Left Center Right Surround
L-85 SPS רמקולים דו-ערוציים עם שני טוויטרים (Single Point Stereo), מיועדים כנראה למקומות קטנים אשר אינם מאפשרים להתקין 2 רמקולים.
ועכשיו יצאה גרסה חדשה L-85 MKii - ללא מסגרת ועם גרילים הניתנים לצביעה.
כמו שכתבתי - הביקורות משבחות, הרמקולים לא פעם קיבלו Best of category - בקיצור, לדעתי שווה לקנות "על בלנקו".
כתבתי לחברה (יושבת בנבדה בארה"ב), קיבלתי מהם תשובה שאין להם כל בעיה לארגן משלוח לישראל.
כלומר, הכל טוב ונשאר רק לבחור איזה גרסה לקנות וכמה. וכאן השאלה - אנא עזרו למקום את הרמקולים בסלון / מטבח לשמיעה מיטבית.
אני מתלבט בין 2 רמקולים "רגילים" לבין להוסיף להם עוד אחד SPS למטבח. האם אני צודק? האם לעשות קונפיגורציה אחרת?
מצורף תשריט הדירה, הסלון והמטבח מסומנים באדום. אז איפה, איזה וכמה? תודה מראש.