רמקולים שקועיים תקרתיים (in ceiling)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
andnaz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בעוד מספר שבועות - לאחר המתנה ארוכה - אקבל מפתחות מדירתי החדשה. וכמובן נושא הסאונד הוא אחד הנושאים החשובים שעולים.
קודם כל, קיבלנו - אני ואשתי - החלטה אמיצה :) - בסלון אין מקום לטלוויזיה. הצלחנו לייעד בשבילה חדר נפרד (ממ"ד) שם גם יעמדו הרמקולים האיכותיים יחסית שיש ברשותי כעת.
אבל מה לעשות עם סלון? הרי אי אפשר להישאר בלי מוסיקה בכלל:). על כן, הרעיון הוא להתקין בתקרת הגבס (ההנמכה) רמקולים תקרתיים שקועיים, מחוברים לרסיבר שיחובר בתורו ל-NAS דירתי. בחירת הרסיבר תהיה כנראה קלה יותר - הוא צריך להיות עם אפשרות החיבור לרשת, לתמוך ב-UPnP / DLNA וכן להיות עם מסך מובנה גדול יחסית - כי לא יהיה לו מסך אחר. אבל זה לא הנושא כרגע. שאלת השאלות - איזה רמקול לבחור.

הלכתי לחנויות ושמעתי כמה רמקולים תקרתיים שקועיים - ולא התרשמתי במיוחד. ואז החלטתי לעשות דבר שלא יעשה :lol: - לחפש ולקנות רמקול על סמך המלצות של מומחים, בלי לשמוע.
שוטטתי ברחבי הרשת, חיפשתי, חרשתי (גם לא הייתי מוכן לשלם מליונים, כי הרי מדובר במוסיקת רקע בעיקר, ולא סטראו איכותי באמת - המבנה של סלון והאקוסטיקה לא יאפשרו זאת ממילא). ומצאתי (אני חושב).
Noble Fidelity L-85
http://www.noble-fidelity.com/
באתרים רבים הם מוגדרים כטובים ביותר בקטגוריה, וגם המחיר סביר בעיניי - כ-350$ ליחידה.
הרמקולים באים בכמה גרסאות:
l-85 רמקולים רגילים.
L-85 LCRS - רמקולים עם הטיה של הטוויטר בזווית של 15 מעלות, כדי לתת אפשרות לכוון את כוון הצליל (מכאן השם - Left Center Right Surround
L-85 SPS רמקולים דו-ערוציים עם שני טוויטרים (Single Point Stereo), מיועדים כנראה למקומות קטנים אשר אינם מאפשרים להתקין 2 רמקולים.
ועכשיו יצאה גרסה חדשה L-85 MKii - ללא מסגרת ועם גרילים הניתנים לצביעה.

כמו שכתבתי - הביקורות משבחות, הרמקולים לא פעם קיבלו Best of category - בקיצור, לדעתי שווה לקנות "על בלנקו".

כתבתי לחברה (יושבת בנבדה בארה"ב), קיבלתי מהם תשובה שאין להם כל בעיה לארגן משלוח לישראל.

כלומר, הכל טוב ונשאר רק לבחור איזה גרסה לקנות וכמה. וכאן השאלה - אנא עזרו למקום את הרמקולים בסלון / מטבח לשמיעה מיטבית.
אני מתלבט בין 2 רמקולים "רגילים" לבין להוסיף להם עוד אחד SPS למטבח. האם אני צודק? האם לעשות קונפיגורציה אחרת?
מצורף תשריט הדירה, הסלון והמטבח מסומנים באדום. אז איפה, איזה וכמה? תודה מראש.

yyyo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

כתבת שהשימוש יהיה יותר למוסיקת רקע ולא לסטראו איכותי אז למה להשקיע 350$ ליחידה?!
בכל מקרה אצלי בבית יש מערכת קולנוע ביתית כאשר כל הרמקולים שקועים בתקרה(חוץ מהסאב כמובן)
הרמקולים שבשימוש אצלי הם JBL sp6 (גם בהם יש הטייה של הטוויטר אבל זה ממש לא קריטי), ושומעים מצויין.

לגבי מיקום הרמקולים, האם אתה מתכוון להשמע יהיה בו זמנית גם במטבח וגם בסלון? או שיהיה ניתן לשמוע תוכן שונה במקביל??

אני אישית הייתי ממקם 2 במרכז חדר הדיור, ו-2 נוספים במטבח(כך שאם כן תרצה לשמוע תוכן שונה במקביל יהיה לך לפחות הכנה ל-zone נוסף - מה גם שאם תלך על האופציה של הרמקולים לעיל תוכל להרשות לעצמך רמקול נוסף)

אגב, לגבי הרסיבר הייתי ממליץ Onkyo 709 (וכל השאר בסידרה) יהיו מצויינים עבור הדרישות שלך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”