ביקור אצל איש יקר: יוסי בר מבאר שבע
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
"שלום, שלום, שלום – היום זאת ההזדמנות שלך לקנות ובזול" – זה מה ששומעים בכניסה לחנות הותיקה של יוסי בר, טכנאי וחובב וינטאג' באר שבעי. הקלטה, המושמעת מהתקן המופעל כשקונה נכנס לחנות. יוסי, הנדסאי אלקטרוניקה ששירת בחיל האוויר עוד לפני מלחמת יום הכיפורים, עבר את כל שלבי התפתחות המכשור האלקטרוני. מנורות, טרנזיסטורים, מעגלים משולבים.
יש לו שתי חנויות, צמודות זו לזו, ברחוב הדסה 51 בבאר שבע. באחת, חלפים וחלקי אלקטרוניקה. זה, איך אומרים, הרגיל. מה שמעניין אותנו זו החנות הצמודה. יוסי מוכר בה ציוד וינטאג'. "הכל עובד. הכל עבר טיפול. יש לי פה מכשירים בני 50 ו-60 שנה וגם דברים קצת יותר חדשים, משנות השישים, השבעים והשמונים", הוא אומר אבל אני לא מקשיב. אני מרייר על טייפ מרנץ, שחגג 40, אבל נראה ממש צעיר.
אין חנויות וינטאג' בבאר שבע. הכי וינטאג' שאפשר למצוא, זה בשוק הבדואי בימי חמישי. עולים מחבר העמים, הנתונים במצוקה כלכלית, מנסים למכור מכשירי רדיו של פעם, שהביאו איתם משם. טלוויזיות מנורתיות קטנות (בשיטת SECAM). מכונות ידניות לפריסת נקניק. מנורות לילה.
אצל יוסי, גבי מדפים עמוסים, מונחים זה ליד זה מגברים קלאסיים, פטיפונים, טייפים, טלוויזיות CRT, הכל מתוחזק היטב ומוחזר לזוהרו המקורי. יוסי אומר כי למכשירים האלה יש נשמה מיוחדת, לא רק סאונד נהדר. “אתה יודע, פעם בנו מכשירים כדי לשרוד שנים רבות. בנו מסיבי. שנאים טובים. תצוגות יפות. והסאונד. כשאתה שומע תקליט, זה פשוט שונה. זו חווייה אחרת".
יש גם תקליטים בחנות. לא הרבה, לא מבחר, אבל יוסי רוצה להביא עוד. בעידן של ציוד סיני זול ודור שלם של בני נוער שבשבילו מוסיקה זה משהו שמורידים פירטי מהאינטרנט ושומעים דרך אוזניות זולות ממכשיר הסלולר, העובדה שאנשים נכנסים ומגלים עניין, יש בה כדאי לעורר תקווה.
יוסי הוא איש סבלני, עם ניסיון וידע רבים. הוא עונה לכולם. הוא מסביר לכולם. גם לילד שנכנס ושאל מה עושים עם פטיפון. נעים להיכנס לשם. חלק בגלל הציוד ובעיקר בגלל הזכרונות. ראיתי שם מטול שקפים (תקין לגמרי). טייפ סלילים מנורתי. מכונת כתיבה. הרבה מכשירי וידאו (הכל תקין, לרבות החלקים המכניים). טיונרים. כמה רמקולים. ועציצים.
"היה חבל לי לזרוק וידאו שהיה בלתי ניתן לתיקון, אז הפכתי אותו לעדנית קקטוסים. ואני גם עושה אמנות מנורות. לא זורקים מנורות שרופות. או ראשים של מכשירי וידאו. אני קורא לזה 'אמנות המיחזור'. זה יפה, לא?”.
יש לו לייזר דיסק חדש, בקופסא שלא נפתחה. ומצלמת וידאו בת כמה עשורים, שחור לבן, של RCA. היא מסיבית וכשמחזיקים אותה ביד, מרגישים את שפופרת הוידיקון מזמזמת. ועוד שניה היינו נשארים שם וזה כבר היה מסוכן. המגבר ההוא של מרנץ, נשבע לכם, קרץ לי.
יש לו שתי חנויות, צמודות זו לזו, ברחוב הדסה 51 בבאר שבע. באחת, חלפים וחלקי אלקטרוניקה. זה, איך אומרים, הרגיל. מה שמעניין אותנו זו החנות הצמודה. יוסי מוכר בה ציוד וינטאג'. "הכל עובד. הכל עבר טיפול. יש לי פה מכשירים בני 50 ו-60 שנה וגם דברים קצת יותר חדשים, משנות השישים, השבעים והשמונים", הוא אומר אבל אני לא מקשיב. אני מרייר על טייפ מרנץ, שחגג 40, אבל נראה ממש צעיר.
אין חנויות וינטאג' בבאר שבע. הכי וינטאג' שאפשר למצוא, זה בשוק הבדואי בימי חמישי. עולים מחבר העמים, הנתונים במצוקה כלכלית, מנסים למכור מכשירי רדיו של פעם, שהביאו איתם משם. טלוויזיות מנורתיות קטנות (בשיטת SECAM). מכונות ידניות לפריסת נקניק. מנורות לילה.
אצל יוסי, גבי מדפים עמוסים, מונחים זה ליד זה מגברים קלאסיים, פטיפונים, טייפים, טלוויזיות CRT, הכל מתוחזק היטב ומוחזר לזוהרו המקורי. יוסי אומר כי למכשירים האלה יש נשמה מיוחדת, לא רק סאונד נהדר. “אתה יודע, פעם בנו מכשירים כדי לשרוד שנים רבות. בנו מסיבי. שנאים טובים. תצוגות יפות. והסאונד. כשאתה שומע תקליט, זה פשוט שונה. זו חווייה אחרת".
יש גם תקליטים בחנות. לא הרבה, לא מבחר, אבל יוסי רוצה להביא עוד. בעידן של ציוד סיני זול ודור שלם של בני נוער שבשבילו מוסיקה זה משהו שמורידים פירטי מהאינטרנט ושומעים דרך אוזניות זולות ממכשיר הסלולר, העובדה שאנשים נכנסים ומגלים עניין, יש בה כדאי לעורר תקווה.
יוסי הוא איש סבלני, עם ניסיון וידע רבים. הוא עונה לכולם. הוא מסביר לכולם. גם לילד שנכנס ושאל מה עושים עם פטיפון. נעים להיכנס לשם. חלק בגלל הציוד ובעיקר בגלל הזכרונות. ראיתי שם מטול שקפים (תקין לגמרי). טייפ סלילים מנורתי. מכונת כתיבה. הרבה מכשירי וידאו (הכל תקין, לרבות החלקים המכניים). טיונרים. כמה רמקולים. ועציצים.
"היה חבל לי לזרוק וידאו שהיה בלתי ניתן לתיקון, אז הפכתי אותו לעדנית קקטוסים. ואני גם עושה אמנות מנורות. לא זורקים מנורות שרופות. או ראשים של מכשירי וידאו. אני קורא לזה 'אמנות המיחזור'. זה יפה, לא?”.
יש לו לייזר דיסק חדש, בקופסא שלא נפתחה. ומצלמת וידאו בת כמה עשורים, שחור לבן, של RCA. היא מסיבית וכשמחזיקים אותה ביד, מרגישים את שפופרת הוידיקון מזמזמת. ועוד שניה היינו נשארים שם וזה כבר היה מסוכן. המגבר ההוא של מרנץ, נשבע לכם, קרץ לי.
-
- יוסי בר. יחד עם אוצרות וינטאג'
-
- לייזר דיסק. סגור בקופסא
-
- טייפ סלילים מנורתי. אין כמו הסאונד שלו
דני בלר
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
אוצרות וינטאג'...? קצת נסחפת אח שלו
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

RAMIRAMI68
כשזה מה שיש, אז אלה אוצרות. במקום פעלה לפני כן חנות עתיקות יפהפייה, עם המון פריטים יפים, אשר לא נסגרה בגלל אי הצלחה, אלא מנסיבות אישיות של בעלת החנות. יוסי הוא אדם יקר. באמת. אני מאוד מכבד אנשים עם ידע טכני כמו שלו ועם הניסיון שיש לו. אז פרגנתי ביד רחבה, מה יש. מילים חמות לא הורגות אף אחד. מה שאהבתי בחנות זה שכל הפריטים מתוחזקים היטב. הוא העיר לחיים דברים שאחרת, היו נזרקים. העיר לחיים חשמלית וגם אסטתית.
rooster
תודה. למעשה, יש בדרום הרבה אנשים ששומרים על הגחלת. שני רחובות ממני יש בחור שבונה מגברי מנורות.
SHMUELM
תודה רבה.
כשזה מה שיש, אז אלה אוצרות. במקום פעלה לפני כן חנות עתיקות יפהפייה, עם המון פריטים יפים, אשר לא נסגרה בגלל אי הצלחה, אלא מנסיבות אישיות של בעלת החנות. יוסי הוא אדם יקר. באמת. אני מאוד מכבד אנשים עם ידע טכני כמו שלו ועם הניסיון שיש לו. אז פרגנתי ביד רחבה, מה יש. מילים חמות לא הורגות אף אחד. מה שאהבתי בחנות זה שכל הפריטים מתוחזקים היטב. הוא העיר לחיים דברים שאחרת, היו נזרקים. העיר לחיים חשמלית וגם אסטתית.
rooster
תודה. למעשה, יש בדרום הרבה אנשים ששומרים על הגחלת. שני רחובות ממני יש בחור שבונה מגברי מנורות.
SHMUELM
תודה רבה.
-
- עוד מגברים.
-
- מצלמת RCA. שחור לבן
-
- אמנות אנלוגית. עדיף למחזר מאשר לזרוק
דני בלר
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

raniburg
דויטש האבא נפטר לפני זמן לא רב. היה חבר טוב של אבי ז"ל. הבת שלו מנהלת היום את העסק. הבעל של חדווה מבלנקט נפטר לפני שנים ומאז היא מנהלת את המקום. אנחנו חברים טובים. כהן באמת כשאין ברירה.
היום, לצערנו, לא מתקנים. הרבה פעמים מצאתי ליד הפחים ציוד שכל מה שדרוש הוא - קצת ניקוי, קצת ספריי מגעים. סוויץ' חדש. פיוז. רצועה.
מאיפה אתה בארץ?
דויטש האבא נפטר לפני זמן לא רב. היה חבר טוב של אבי ז"ל. הבת שלו מנהלת היום את העסק. הבעל של חדווה מבלנקט נפטר לפני שנים ומאז היא מנהלת את המקום. אנחנו חברים טובים. כהן באמת כשאין ברירה.
היום, לצערנו, לא מתקנים. הרבה פעמים מצאתי ליד הפחים ציוד שכל מה שדרוש הוא - קצת ניקוי, קצת ספריי מגעים. סוויץ' חדש. פיוז. רצועה.
מאיפה אתה בארץ?
דני בלר
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
סליחה אבל מדוע נפגעת כל כך?beller כתב:RAMIRAMI68
rooster
SHMUELM
תודה רבה....
לא זכור לי שדיברתי רעה אודות האדם הנכבד שעליו כתבת,כבודו במקומו מונח,פשוט כתבת על ''אוצרות וינטאג''' שיש בחנות ולא קלטתי אפילו אוצר אחד שכזה,לא כל מכשיר וינטאג' הוא אוצר ידידי.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
כיף לקרוא וכיף לדעת שעוד יש חנויות כאלו. 
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
הי
הוא גם קונה יד שנייה? יש לי סוני CRT מסך רחב 32 בטכנולוגית 100/120Hz Advanced במצב חדש שבשנת 2000 עלתה 12,000 שח. היא במשקל עצום בגלל העומק (להבדיל מה CRT מהדור האחרון שלצורכי חסכון במקום ומשקל, בעלות עומק מוגבל, ואיתו גם הגיאומטריה. הטלביזיה עברה כיול מקצועי מתוך תפריט הטכנאי כולל אפשרו של פונקציות חבויות ו TWEAKS שונים... מעניין אם הוא ידע להעריך דבר כזה.. למכור לאדם פרטי לא ממש משתלם, אלא אם כן מדובר במשהו שמבין ויודע מה הוא רוצה.. אחרת אני מקבל הצעות מגוכחות כמו 500 שח עם הטענה הנדושה שהיום אפשר להשיג LCD HD ב 1200 שח בגודל כזה...
הוא גם קונה יד שנייה? יש לי סוני CRT מסך רחב 32 בטכנולוגית 100/120Hz Advanced במצב חדש שבשנת 2000 עלתה 12,000 שח. היא במשקל עצום בגלל העומק (להבדיל מה CRT מהדור האחרון שלצורכי חסכון במקום ומשקל, בעלות עומק מוגבל, ואיתו גם הגיאומטריה. הטלביזיה עברה כיול מקצועי מתוך תפריט הטכנאי כולל אפשרו של פונקציות חבויות ו TWEAKS שונים... מעניין אם הוא ידע להעריך דבר כזה.. למכור לאדם פרטי לא ממש משתלם, אלא אם כן מדובר במשהו שמבין ויודע מה הוא רוצה.. אחרת אני מקבל הצעות מגוכחות כמו 500 שח עם הטענה הנדושה שהיום אפשר להשיג LCD HD ב 1200 שח בגודל כזה...
הבת שלו? כל הזמן חשבתי שהיא אשתו.. אין שום דמיון.. היא ממש לא נראית דויטש.. יותר כמו צנעני...beller כתב:raniburg
מאיפה אתה בארץ?...
בוקר טוב תמונות יפות מאוד בהצלחה ליוסי וחנותו אני מאוד מקווה שגם המחירים נוחים מה שמאפשר לאנשים עניים כמוני לרכוש מוצרים שלא יכולתי לרכוש כשהיו חדשים.חוץ מזה בוא נאמר שזבל של אחד עדיין אוצר לאחר בהזדמנות אני יעלה תמונות של האוצר שליותגיד לי מה אתה חושב רמי קח את החיים באהבה כמו הציוד שאתה אוהב
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
כתיבה יפה ומרגשת. תודה 
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
אני יכול להבין את הטענה שסאונד אנלוגי נעים יותר מדיגיטלי, ולכן אנשים משיגים ציוד ישןSexter כתב:הי
הוא גם קונה יד שנייה? יש לי סוני CRT מסך רחב 32 בטכנולוגית 100/120Hz Advanced במצב חדש שבשנת 2000 עלתה 12,000 שח. היא במשקל עצום בגלל העומק (להבדיל מה CRT מהדור האחרון שלצורכי חסכון במקום ומשקל, בעלות עומק מוגבל, ואיתו גם הגיאומטריה. הטלביזיה עברה כיול מקצועי מתוך תפריט הטכנאי כולל אפשרו של פונקציות חבויות ו TWEAKS שונים... מעניין אם הוא ידע להעריך דבר כזה.. למכור לאדם פרטי לא ממש משתלם, אלא אם כן מדובר במשהו שמבין ויודע מה הוא רוצה.. אחרת אני מקבל הצעות מגוכחות כמו 500 שח עם הטענה הנדושה שהיום אפשר להשיג LCD HD ב 1200 שח בגודל כזה......
אבל איפה בדיוק טלויזיה כזו מתעלה על מסך מודרני? חוץ מנוסטלגיה ואספנות איזה ערך מוסף יש לה?
לא מכיר אנשים שנהנים מאיכות של קלטת וידאו ישנה יותר מעותק HD.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
דני תודה על המידע והשיתוף
לא ידעתי שיש כל-כך הרבה בעלי מקצוע שמתעסקים עם וינטאז' שם בדרום. מעניין...
יש כאן מישהו עם מגבר מנורות של Telefunken??? זה צריך להיות חתיכת פרוייקט
יש תמונות של ה-Tele?
יש כאן מישהו עם מגבר מנורות של Telefunken??? זה צריך להיות חתיכת פרוייקט
יש תמונות של ה-Tele?