קיר טלויזיה - מיקום סנטר (כולל סקיצות)
היי
אני מתכנן עכשיו קיר טלויזיה בסלון, ומתלבט במיקום הסנטר.
נתון מזנון מתחת לקיר טלויזיה, בגובה 65 ס"מ. השאלה אם כדאי למקם את הסנטר כמקובל מתחת לטלויזיה (+30 ס"מ מתחת לטלויזיה), ואז הגובה של הטלויזיה התחתון יהיה כ-97 ס"מ,
או למקם את הסנטר מעל לטלויזיה ואז להשאיר רק פס של +10 ס"מ מתחת לטלויזיה, גובה הטלויזיה התחתון במקרה הזה יהיה כ- 77 ס"מ.
ברשותי "LCD 46, מצרף סקיצות. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.
אני מתכנן עכשיו קיר טלויזיה בסלון, ומתלבט במיקום הסנטר.
נתון מזנון מתחת לקיר טלויזיה, בגובה 65 ס"מ. השאלה אם כדאי למקם את הסנטר כמקובל מתחת לטלויזיה (+30 ס"מ מתחת לטלויזיה), ואז הגובה של הטלויזיה התחתון יהיה כ-97 ס"מ,
או למקם את הסנטר מעל לטלויזיה ואז להשאיר רק פס של +10 ס"מ מתחת לטלויזיה, גובה הטלויזיה התחתון במקרה הזה יהיה כ- 77 ס"מ.
ברשותי "LCD 46, מצרף סקיצות. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.
-
- אופציה 1 סנטר מתחת לטלויזיה
-
- אופציה 2, סנטר מעל לטלויזיה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
על איזה גודל TV מדובר? מה מרחק הצפייה?
בכל מקרה, גובה TV תחתון של 97 ס"מ נשמע לי גבוה מדי לצפיה נורמלית בסלון, ואין שום מניעה מהצבת הסנטר מעל ה-TV מה שבאמת חשוב זה שהסנטר יהיה ממורכז ביחס ל-TV, וכמה שיותר קרוב אליה - פחות קריטי עקרונית אם מלמעלה או מלמטה (למרות שבשני המקרים עדיף לבצע התקנה שתאפשר לך לכוונן אותו למעלה/למטה כדי להגיע לביצועים אופטימליים...)
בכל מקרה, גובה TV תחתון של 97 ס"מ נשמע לי גבוה מדי לצפיה נורמלית בסלון, ואין שום מניעה מהצבת הסנטר מעל ה-TV מה שבאמת חשוב זה שהסנטר יהיה ממורכז ביחס ל-TV, וכמה שיותר קרוב אליה - פחות קריטי עקרונית אם מלמעלה או מלמטה (למרות שבשני המקרים עדיף לבצע התקנה שתאפשר לך לכוונן אותו למעלה/למטה כדי להגיע לביצועים אופטימליים...)
אני לא מבין איך זה אפשרי....העיינים והאוזנים לא כל כך רחוקים זה מזה.
avilior כתב:כלל האצבע הוא שהטלויזיה תמוקם בצורה כזאת שהנקודה שנמצאת בשליש התחתןן של המסךצתהיה *** ישר עם העין בישיבה והסנטר ימוקם בגובה האוזן. נסה לראות איך זה מסתדר לך....
אם השליש התחתון של הטלוויזיה צריך להיות בגובה העיינים אז השליש התחתון של הטלוויזיה הוא גם בגובה האוזנים , אז איך אפשר למקם שם את הסנטר. לפי כלל האצבע הסנטר צריך להיות על השליש התחתון של הטלוויזיה.
מישהו יכול להסביר