כיצד מחשבים גודל מסך מקסימלי אפשרי בהנתן גודל הקיר?
לא בטוח שהמספרים נכונים, לכן חשוב לי להבין את שיטת החישוב:
נניח שרוחב הקיר הוא 3.4 מטר, ובקיזוז מקום לדברים אחרים, יש לי נטו 3 מטר רוחב קיר,
ונניח שהגובה מהריצפה לתיקרה הוא 2.4 מטר, ומכיוון שהלוח לא מתחיל ממש מהתקרה ולא מסתיים בריצפה,
נניח שיש לי 1.5 מטר נטו גובה.
מה כעת? כיצד מחשבים מכאן את גודל המסך המקסימלי האפשרי לתלייה על הקיר הנ"ל?
נניח שרוחב הקיר הוא 3.4 מטר, ובקיזוז מקום לדברים אחרים, יש לי נטו 3 מטר רוחב קיר,
ונניח שהגובה מהריצפה לתיקרה הוא 2.4 מטר, ומכיוון שהלוח לא מתחיל ממש מהתקרה ולא מסתיים בריצפה,
מה כעת? כיצד מחשבים מכאן את גודל המסך המקסימלי האפשרי לתלייה על הקיר הנ"ל?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
זה תלוי איזה מקרן אתה קונה ובאיזה מרחק אתה מתכוון להתקין אותו מקיר שעליו יותקן המסך. ברגע שתדע את זה תוכל לדעת מה הגודל המינימאלי והמקסימלי שאתה יכול לפתוח.ארגוט כתב:לא בטוח שהמספרים נכונים, לכן חשוב לי להבין את שיטת החישוב:
מה כעת? כיצד מחשבים מכאן את גודל המסך המקסימלי האפשרי לתלייה על הקיר הנ"ל?...
הכוונה שלי היא ללא קשר למקרן, נניח שהמקרן מאפשר מה שארצה ללא בעיה,istarmini כתב:זה תלוי איזה מקרן אתה קונה ובאיזה מרחק אתה מתכוון להתקין אותו מקיר שעליו יותקן המסך. ברגע שתדע את זה תוכל לדעת מה הגודל המינימאלי והמקסימלי שאתה יכול לפתוח.ארגוט כתב:לא בטוח שהמספרים נכונים, לכן חשוב לי להבין את שיטת החישוב:
מה כעת? כיצד מחשבים מכאן את גודל המסך המקסימלי האפשרי לתלייה על הקיר הנ"ל?......
השאלה שלי היא פיזית, בהנתן גודל קיר, איזה גודל מסך מקסימלי אני יכול לתלות עליו,
שזו שאלה מתמטית אני מניח.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

באיזה פורמט מסך אתה מעוניןן 16x9 או 1:2.35 ?ארגוט כתב:הכוונה שלי היא ללא קשר למקרן, נניח שהמקרן מאפשר מה שארצה ללא בעיה,istarmini כתב:זה תלוי איזה מקרן אתה קונה ובאיזה מרחק אתה מתכוון להתקין אותו מקיר שעליו יותקן המסך. ברגע שתדע את זה תוכל לדעת מה הגודל המינימאלי והמקסימלי שאתה יכול לפתוח.ארגוט כתב:לא בטוח שהמספרים נכונים, לכן חשוב לי להבין את שיטת החישוב:
מה כעת? כיצד מחשבים מכאן את גודל המסך המקסימלי האפשרי לתלייה על הקיר הנ"ל?......
שזו שאלה מתמטית אני מניח....
16X9 זה הפורמט הנפוץ, ו 1:2.35 זה פורמט של סרטים?istarmini כתב:באיזה פורמט מסך אתה מעוניןן 16x9 או 1:2.35 ?ארגוט כתב:הכוונה שלי היא ללא קשר למקרן, נניח שהמקרן מאפשר מה שארצה ללא בעיה,istarmini כתב:זה תלוי איזה מקרן אתה קונה ובאיזה מרחק אתה מתכוון להתקין אותו מקיר שעליו יותקן המסך. ברגע שתדע את זה תוכל לדעת מה הגודל המינימאלי והמקסימלי שאתה יכול לפתוח.ארגוט כתב:לא בטוח שהמספרים נכונים, לכן חשוב לי להבין את שיטת החישוב:
שזו שאלה מתמטית אני מניח.......
אשמח לדעת את אופן החישוב עבור שניהם.
תודה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לגבי הפורמטים התשובה היא כן.ארגוט כתב:16X9 זה הפורמט הנפוץ, ו 1:2.35 זה פורמט של סרטים?istarmini כתב:ארגוט כתב:הכוונה שלי היא ללא קשר למקרן, נניח שהמקרן מאפשר מה שארצה ללא בעיה,istarmini כתב:זה תלוי איזה מקרן אתה קונה ובאיזה מרחק אתה מתכוון להתקין אותו מקיר שעליו יותקן המסך. ברגע שתדע את זה תוכל לדעת מה הגודל המינימאלי והמקסימלי שאתה יכול לפתוח.ארגוט כתב:לא בטוח שהמספרים נכונים, לכן חשוב לי להבין את שיטת החישוב:
באיזה פורמט מסך אתה מעוניןן 16x9 או 1:2.35 ?...
תודה....
שמע זה חשבון כיתה א׳ אבל זה גם תלוי מה גודל המסגרת החיצונית של המסך וזה שונה מחברה לחברה. כדי לקבל כיוון כנס לפה
http://www.carada.com/
יש לך שם שתי רמות של מסגרות ,שלכל אחד יש את גודל המסך ברוטו( כולל המסגרת) ואת מידות שטח הצפיה נטו.
המידות באינץ אז תכפיל ב 2.54
בהצלחה
tאם זה חשבון כיתה א', לא הבנתי מה הבעיה לכתוב את אופן החישובistarmini כתב:לגבי הפורמטים התשובה היא כן.ארגוט כתב:16X9 זה הפורמט הנפוץ, ו 1:2.35 זה פורמט של סרטים?istarmini כתב:ארגוט כתב:הכוונה שלי היא ללא קשר למקרן, נניח שהמקרן מאפשר מה שארצה ללא בעיה,istarmini כתב:זה תלוי איזה מקרן אתה קונה ובאיזה מרחק אתה מתכוון להתקין אותו מקיר שעליו יותקן המסך. ברגע שתדע את זה תוכל לדעת מה הגודל המינימאלי והמקסימלי שאתה יכול לפתוח.ארגוט כתב:לא בטוח שהמספרים נכונים, לכן חשוב לי להבין את שיטת החישוב:
תודה....
שמע זה חשבון כיתה א׳ אבל זה גם תלוי מה גודל המסגרת החיצונית של המסך וזה שונה מחברה לחברה. כדי לקבל כיוון כנס לפה
יש לך שם שתי רמות של מסגרות ,שלכל אחד יש את גודל המסך ברוטו( כולל המסגרת) ואת מידות שטח הצפיה נטו.
בהצלחה...
לא משנה המקרן, לא משנה מסגרת חיצונית וכו'.
נניח והשטח שעליו אני רוצה להקרין מאופיין באורך A (במטרים) וגובה B (במטרים),
כיצד מ A ו B אני מסיק את הגודל המקסימלי באינצ' האפשרי?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ארגוט כתב:גודל המסך נמדד באורך האלכסון.istarmini כתב:tאם זה חשבון כיתה א', לא הבנתי מה הבעיה לכתוב את אופן החישובארגוט כתב:לגבי הפורמטים התשובה היא כן.istarmini כתב:16X9 זה הפורמט הנפוץ, ו 1:2.35 זה פורמט של סרטים?ארגוט כתב:הכוונה שלי היא ללא קשר למקרן, נניח שהמקרן מאפשר מה שארצה ללא בעיה,istarmini כתב:זה תלוי איזה מקרן אתה קונה ובאיזה מרחק אתה מתכוון להתקין אותו מקיר שעליו יותקן המסך. ברגע שתדע את זה תוכל לדעת מה הגודל המינימאלי והמקסימלי שאתה יכול לפתוח.ארגוט כתב:לא בטוח שהמספרים נכונים, לכן חשוב לי להבין את שיטת החישוב:
שזו שאלה מתמטית אני מניח.[/quote
תודה....
בהצלחה...
לא משנה המקרן, לא משנה מסגרת חיצונית וכו'.
נניח והשטח שעליו אני רוצה להקרין מאופיין באורך A (במטרים) וגובה B (במטרים),
כיצד מ A ו B אני מסיק את הגודל המקסימלי באינצ' האפשרי?...
יש לך בסיס A וגובה B לפי משפט פיתגורס האלכסון C יהיה שווה לשורש ריבועי של A בריבוע + B בריבוע.
אבל אולי תסביר לי מה הקטע של המתמטיקה עכשיו? כנס לקישור שנתתי לך. תבחר גודל מסך נניח 106 אינץ ותבדוק מה המידות החיצוניות שלו והאם נכנס לך בשטח הקיר, נכנס ויש עוד מקום? סבבה בדוק 110 אינץ וככה תתקדם....
מכיוון שאני לא רוצה לבצע ניסוי וטעייה אלא להבין.
אם הגובה נטו הוא 1.5 מטר והאורך נטו הוא 3.5 מטר, משפט פיתגורס נותן לי 3.8 מטר,
מה אני עושה עם 3.8? זה אורך האלכסון של הקיר, כיצד מכאן אני מקבל את גודל המסך (או יותר נכון, הקיר), באינץ'?
אם הגובה נטו הוא 1.5 מטר והאורך נטו הוא 3.5 מטר, משפט פיתגורס נותן לי 3.8 מטר,
מה אני עושה עם 3.8? זה אורך האלכסון של הקיר, כיצד מכאן אני מקבל את גודל המסך (או יותר נכון, הקיר), באינץ'?
נערך לאחרונה על ידי ארגוט ב 22/05/2013 16:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

נו הסברתי לך מה יש עוד להבין????
צלע אחת של המשולש אורכה 3.5 מטר כלומר 350 ס״מ
צלע שניה של המשולש אורכה 1.5 מטר כלומר 150 ס״מ
היתר ( כלומר האלכסון) גודלו יהיה שווה לשורש ריבועי של 350 בריבוע + 150 בריבוע.
התוצאה של זה היא שאורך היתר שמתקבל הוא 380.7 ס״מ.
תחלק את זה 2.54 כדי לקבל אינץ ותקבל 149.9 אינץ יענו מסך ענקקקקקקקקקק.
עכשיו זה נטו שטח צפיה. יש גם מסגרת שצריך לקחת בחשבון ולכן תאלץ להסתפק בשטח צפיה קטן יותר.
תתחדש.
צלע אחת של המשולש אורכה 3.5 מטר כלומר 350 ס״מ
צלע שניה של המשולש אורכה 1.5 מטר כלומר 150 ס״מ
היתר ( כלומר האלכסון) גודלו יהיה שווה לשורש ריבועי של 350 בריבוע + 150 בריבוע.
התוצאה של זה היא שאורך היתר שמתקבל הוא 380.7 ס״מ.
תחלק את זה 2.54 כדי לקבל אינץ ותקבל 149.9 אינץ יענו מסך ענקקקקקקקקקק.
עכשיו זה נטו שטח צפיה. יש גם מסגרת שצריך לקחת בחשבון ולכן תאלץ להסתפק בשטח צפיה קטן יותר.
תתחדש.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

סדר בבלאגן ברשותך.
הסברתי לך איך מחשבים אלכסון במשולש.
לגבי יחסי המסך אז ככה
16x9 זה בשפה המקצועית 1.78:1 כלומר בהנתן אורך של 350 ס״מ כדי לקבל יחס 16x9 הגובה צריך להיות 196.6 ס״מ
עכשיו שיש לך את האורך והגובה תחזור למשפט פיתגורס ותחשב את האלכסון שמתקבל ביחס הזה.
אותו הדין לגבי הפורמט הרחב שהוא 2.35:1
יש לך אורך 350 אז הגובה הנדרש לפורמט הרחב הוא כ 148.7 ס״מ מכאן תוכל לחשב את האלכסון שמתקבל לפורמט זה.
לגבי יחסי המסך אז ככה
16x9 זה בשפה המקצועית 1.78:1 כלומר בהנתן אורך של 350 ס״מ כדי לקבל יחס 16x9 הגובה צריך להיות 196.6 ס״מ
עכשיו שיש לך את האורך והגובה תחזור למשפט פיתגורס ותחשב את האלכסון שמתקבל ביחס הזה.
יש לך אורך 350 אז הגובה הנדרש לפורמט הרחב הוא כ 148.7 ס״מ מכאן תוכל לחשב את האלכסון שמתקבל לפורמט זה.
istarmini כתב:סדר בבלאגן ברשותך.
לגבי יחסי המסך אז ככה
יש לך אורך 350 אז הגובה הנדרש לפורמט הרחב הוא כ 148.7 ס״מ מכאן תוכל לחשב את האלכסון שמתקבל לפורמט זה....
אכן, אם אני רוצה פורמט 16:9, אז רוחב של 350 דורש גובה של 196 ולכן לא מתאים,
לכן בפורמט 16:9 גובה של 150 משאיר רוחב של 270 ובהתאם לחישוב משפט פיתגורס והמרה לאינצ'ים מקבלים "120.
ובאותו האופן, עבור פורמט 4:3 מקבלים "100
ועבור 1:2.35 (שזה בגדול היחס של הקירות נטו בפועל) מקבלים גודל של "150.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

סבבה העיקר הכל ברור.ארגוט כתב:istarmini כתב:סדר בבלאגן ברשותך.
לגבי יחסי המסך אז ככה
יש לך אורך 350 אז הגובה הנדרש לפורמט הרחב הוא כ 148.7 ס״מ מכאן תוכל לחשב את האלכסון שמתקבל לפורמט זה....
אכן, אם אני רוצה פורמט 16:9, אז רוחב של 350 דורש גובה של 196 ולכן לא מתאים,
לכן בפורמט 16:9 גובה של 150 משאיר רוחב של 270 ובהתאם לחישוב משפט פיתגורס והמרה לאינצ'ים מקבלים "120.
ובאותו האופן, עבור פורמט 4:3 מקבלים "100
ועבור 1:2.35 (שזה בגדול היחס של הקירות נטו בפועל) מקבלים גודל של "150....
תתחדש