עזרה לארון תקשורת
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
שלום לכולם..
קצת עזרה וסדר בראש בבקשה..
השחלתי בביתי כבלים מסוג cat6 stp לכיוון ארון התקשורת. סה"כ כ20 קוים. לכל מחשב שלחתי 3 ולאיזורי טלויזיות שלחתי 4 ואפילו 5.
בנתיים חיברתי לחצתי קונקטורים וחיברתי לראוטר בזק באופן זמני. אגב הקונקטורים האלה מעצבנים לאללה..
בקיצור כעת החלטתי שהגיע הזמן לסיים את הארון. מה אני צריך לקנות כדי להנות מהמהירות הכי גבוהה שניתן.
איזה סוויצ או מתג מומלץ? כמו כן לגבי השקעים, האם שקעי cat5e יספיקו? או להתעקש ולחפש cat6? יש לציין שcat6 יקרים משמעותית בהתחשב שיש לי איזה 20 שקעים. cat5 זה סדר גודל של 7 שקלים לעומת כ30שקלים cat6 ואם זה אורגינל גוויס וכאלה זה גם מגיע ל50 ו60 שקל.
תודה מראש.
קצת עזרה וסדר בראש בבקשה..
השחלתי בביתי כבלים מסוג cat6 stp לכיוון ארון התקשורת. סה"כ כ20 קוים. לכל מחשב שלחתי 3 ולאיזורי טלויזיות שלחתי 4 ואפילו 5.
בנתיים חיברתי לחצתי קונקטורים וחיברתי לראוטר בזק באופן זמני. אגב הקונקטורים האלה מעצבנים לאללה..
בקיצור כעת החלטתי שהגיע הזמן לסיים את הארון. מה אני צריך לקנות כדי להנות מהמהירות הכי גבוהה שניתן.
איזה סוויצ או מתג מומלץ? כמו כן לגבי השקעים, האם שקעי cat5e יספיקו? או להתעקש ולחפש cat6? יש לציין שcat6 יקרים משמעותית בהתחשב שיש לי איזה 20 שקעים. cat5 זה סדר גודל של 7 שקלים לעומת כ30שקלים cat6 ואם זה אורגינל גוויס וכאלה זה גם מגיע ל50 ו60 שקל.
תודה מראש.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
תלוי בגודל של ארון תקשורת שלך...
אם יש אפשרות פאטץ' פאנל יהיה חיבור עדיף, תקני ונוח.
אם אין חיבור תקע מיועד לCAT6 יהיה פתרון יעיל ומהיר.
לרוב לוקחים שקעים תואמי גוויס ולא את המקוריים כי שקע קיסטון CAT6 מתאים גם לשקע תואם.
העלות כמו שרשמת כ20 ש"ח ליחידה...
אם יש אפשרות פאטץ' פאנל יהיה חיבור עדיף, תקני ונוח.
אם אין חיבור תקע מיועד לCAT6 יהיה פתרון יעיל ומהיר.
לרוב לוקחים שקעים תואמי גוויס ולא את המקוריים כי שקע קיסטון CAT6 מתאים גם לשקע תואם.
העלות כמו שרשמת כ20 ש"ח ליחידה...
אם כבר מראים תמונה של ארון התקשורת שלי
מנצל את ההזדמנות לשבח את העבודה היפה שיבגני (ג'קסי) עשה אצלי בבית.
מצ"ב גם תמונה של הארון כולו (מצטער על האיכות. זו תמונה שמצאתי במקרה איתי).
כל מי שרוצה לראות איך נראה ארון מדוגם יכול לעבור בבנימינה (יהיה גם קפה).
בן
מצ"ב גם תמונה של הארון כולו (מצטער על האיכות. זו תמונה שמצאתי במקרה איתי).
כל מי שרוצה לראות איך נראה ארון מדוגם יכול לעבור בבנימינה (יהיה גם קפה).
בן
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

נראה ב2 התמונות שזה אותו ארון.. אבל בתמונה הראשונה זה נראה חיבורי קרונות כאלו.. ובשניה חיבורי שקע תקע...
מה מטרתו של הפאצ פאנל?
ומה לגבי הסוויץ? מה מומלץ?
מה מטרתו של הפאצ פאנל?
ומה לגבי הסוויץ? מה מומלץ?
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

בתמונה הראשונה הפאצ׳ פאנל פתוח ואתה רואה את חיבורי החוטים שמגיעים אליו מהבית ובתמונה השניה, הוא מכוסה.aharon2312 כתב:נראה ב2 התמונות שזה אותו ארון.. אבל בתמונה הראשונה זה נראה חיבורי קרונות כאלו.. ובשניה חיבורי שקע תקע...
מה מטרתו של הפאצ פאנל?
ומה לגבי הסוויץ? מה מומלץ?...
החוטים שמגיעים מהשקעים בבית מחוברים לפאצ׳ פאנל ישירות. שאר החיבורים הם באמצעות כבלים עם תקעי תקשורת בקצותיהם.
מטרות הפאצ׳ פאנל:
1) מונע צורך להתעסק עם החוטים הארוכים שמגיעים מהקיר
2) מאפשר עבודה ײַומיומית עם כבלים קצרים ונוחים (ושתקלה בהם נפתרת בהחלפה פשוטה שלהם)
3) עושה סדר בארון
בן
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אהרון אתה חייב לסדר את הארון דחוף !!
כבלי RG6 לפינה אחת, טלפוניה לפינה שנייה, שקעי חשמל בחלקו העליון, חיבור פאנל לכבלי רשת, חיבור ראוטר ומתג עם אפשרות גישה נוחה לחיווט וצפייה בנוריות ביקורת...
אם יש לך ידע וסט אזיקונים תתחיל לבד, תפרסם בDIY... אם לא, תעזר באנשי מקצוע שנמצאים בפורום
אצליך זה נראה כמו ארון 52 או אולי יותר?
דוגמה מצורפת לארון גדול פנימי...
כבלי RG6 לפינה אחת, טלפוניה לפינה שנייה, שקעי חשמל בחלקו העליון, חיבור פאנל לכבלי רשת, חיבור ראוטר ומתג עם אפשרות גישה נוחה לחיווט וצפייה בנוריות ביקורת...
אם יש לך ידע וסט אזיקונים תתחיל לבד, תפרסם בDIY... אם לא, תעזר באנשי מקצוע שנמצאים בפורום
אצליך זה נראה כמו ארון 52 או אולי יותר?
דוגמה מצורפת לארון גדול פנימי...
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

בדיוק בשביל זה פניתי אליכם.. תורו של הארון הגיע...
אז מה אני צריך לרכוש? ראוטר או סוויץ? מדובר ב24 פורטים.. איזה מותג נחשב אמין ואיכותי?
ואני הולך לדגם את הארון הזה..
אז מה אני צריך לרכוש? ראוטר או סוויץ? מדובר ב24 פורטים.. איזה מותג נחשב אמין ואיכותי?
ואני הולך לדגם את הארון הזה..
השאלה היא אם אתה צריך לנצל את כל הכבלים שהעברת, או שחלקם מיועדים לחיבורים עתידיים?
וכמובן איזה מהירויות אתה צריך? אם אתה מעביר למחשב 3 כבלים ומתכנן לחבר את שלושתם למחשב על מנת לכבל מהירות חיבור של 3Gbps אז תצטרך מתג שתואם את זה.
אם העברת 3 כבלים, אבל כרגע אתה צריך לחבר רק כבל אחד, אז אין סיבה אתה צריך פחות שני חיבורים במתג.
וכמובן איזה מהירויות אתה צריך? אם אתה מעביר למחשב 3 כבלים ומתכנן לחבר את שלושתם למחשב על מנת לכבל מהירות חיבור של 3Gbps אז תצטרך מתג שתואם את זה.
אם העברת 3 כבלים, אבל כרגע אתה צריך לחבר רק כבל אחד, אז אין סיבה אתה צריך פחות שני חיבורים במתג.
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

חלק מהחיבורים עתידיים אבל אני רוצה שהציוד כבר יהיה מושלם.
למחשב שלחתי 3 קוים. אחד למחשב אחד למדפסת ועוד אחד כרגע מיותר..
למסך שלחתי 4 קוים. 1למסך 2לרסיבר 3 לסטרימר 4 כרגע מותר. וכן הלאה.. יש לי למשל פינת מחשב מתוכננת נוספת שגם שם 3 קוים אבל כרגע אין שם מחשב.
אבל בכל זאת אני חושב שכדאי שאתקין כבר ציוד מושלם שלא אצטרך סתם לשדרג בעתיד.
למחשב שלחתי 3 קוים. אחד למחשב אחד למדפסת ועוד אחד כרגע מיותר..
למסך שלחתי 4 קוים. 1למסך 2לרסיבר 3 לסטרימר 4 כרגע מותר. וכן הלאה.. יש לי למשל פינת מחשב מתוכננת נוספת שגם שם 3 קוים אבל כרגע אין שם מחשב.
אבל בכל זאת אני חושב שכדאי שאתקין כבר ציוד מושלם שלא אצטרך סתם לשדרג בעתיד.
ראשית דרוש נתב.
השיקול בקניית נתב הוא מהירות התקשורת האלחוטית שדרושה, והעומס. וכמובן גידול עתידי.
אם העומס הוא נמוך, אז ניתן להשאיר את הנתב של בזק.
אם העומס גדול מידי על הנתב הזה אז tp-1043 יעשה את העבודה. זה נתב בתקן N מהירות תיאורטית של עד 300Mpbs.
אם מכוון גם לגידול עתידי , הייתי ממליץ על TP-4300 או אולי אפילו על TP-4900 שיגיע לשוק בחודשים הקרובים.
עכשיו לחיבורים הקווים.
לפי הבנתי מדובר על 3 מחשבים - דורשים מהירות של 1Gbps
ועוד כ17 חיבורים להתקנים אחרים - דורשים מהירות של 100Mbps.
אם אני מבין נכון אז תוכל להשתמש ב3 יציאות מהנתב על מנת לחבר את המחשבים שדורשים מהירות גבוהה.
ואת היציאה הרביעית לחבר למתג 100Mbps עם כמות היצאות הדרוש למכשירים האיטיים יותר.
כגון http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=821349
במידה ותרצה לחבר את כולם על 1Gbps המחיר פשוט יקפוץ
השיקול בקניית נתב הוא מהירות התקשורת האלחוטית שדרושה, והעומס. וכמובן גידול עתידי.
אם העומס הוא נמוך, אז ניתן להשאיר את הנתב של בזק.
אם העומס גדול מידי על הנתב הזה אז tp-1043 יעשה את העבודה. זה נתב בתקן N מהירות תיאורטית של עד 300Mpbs.
אם מכוון גם לגידול עתידי , הייתי ממליץ על TP-4300 או אולי אפילו על TP-4900 שיגיע לשוק בחודשים הקרובים.
עכשיו לחיבורים הקווים.
לפי הבנתי מדובר על 3 מחשבים - דורשים מהירות של 1Gbps
ועוד כ17 חיבורים להתקנים אחרים - דורשים מהירות של 100Mbps.
אם אני מבין נכון אז תוכל להשתמש ב3 יציאות מהנתב על מנת לחבר את המחשבים שדורשים מהירות גבוהה.
ואת היציאה הרביעית לחבר למתג 100Mbps עם כמות היצאות הדרוש למכשירים האיטיים יותר.
כגון http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=821349
במידה ותרצה לחבר את כולם על 1Gbps המחיר פשוט יקפוץ
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

חישוב מעניין.
אז בעצם אתה אומר שהמודם נתב שאקבל מבזק ישמש אותי לצרכנים הכבדים? זה יעביר לי 1 גיגה? והאם סטרימר עלי לחשב כמחשב לצורך העניין?
ומשם לצאת למתג פשוט יותר? לרסיבר מדפסת וכו? האם יש מתגים משולבים 100 ו1 גיגה?
אז בעצם אתה אומר שהמודם נתב שאקבל מבזק ישמש אותי לצרכנים הכבדים? זה יעביר לי 1 גיגה? והאם סטרימר עלי לחשב כמחשב לצורך העניין?
ומשם לצאת למתג פשוט יותר? לרסיבר מדפסת וכו? האם יש מתגים משולבים 100 ו1 גיגה?
המתג שהבאתי משלב 2 יציאות של 1G ו24 יציאות של 100 מגה
בקשר לסטרימר השאלה היא אם הוא משמש רק להזרמת מדיה או משמש גם לאחסון מדיה.
אם מדובר רק על הזרמה, אז אין צורך ביותר מ100 מגה.
אם הוא משמש גם לאחסון. אז אולי יש צורך ב1G שיאפשר להעביר אליו קבצים מהר יותר.
בקשר למודם-נתב של בזק. בכל מקרה יש לך אותו. אז תוכל לראות אם הוא עומד בעומס.
הבעיה העיקרית שלו היא לא המהירות של 1G, בזה הוא יעמוד בלי בעיה.
הבעיה היא עומס חיבורים לרשת (כאשר עובדים עם שיתוף קבצים טורנט/אמיול)
אם הוא לא יעמוד בעומס הזה, אז בעתיד תוכל לקנות נתב שכן עומד ולהפוך את המודם של בזק למודם בלבד.
נ.ב.
שכחתי רק לשאול איזה מודם יש לך. החדשים הם עם 1G. אם יש לך ישן יותר אז כדאי להחליפו.
בקשר לסטרימר השאלה היא אם הוא משמש רק להזרמת מדיה או משמש גם לאחסון מדיה.
אם מדובר רק על הזרמה, אז אין צורך ביותר מ100 מגה.
אם הוא משמש גם לאחסון. אז אולי יש צורך ב1G שיאפשר להעביר אליו קבצים מהר יותר.
בקשר למודם-נתב של בזק. בכל מקרה יש לך אותו. אז תוכל לראות אם הוא עומד בעומס.
הבעיה העיקרית שלו היא לא המהירות של 1G, בזה הוא יעמוד בלי בעיה.
הבעיה היא עומס חיבורים לרשת (כאשר עובדים עם שיתוף קבצים טורנט/אמיול)
אם הוא לא יעמוד בעומס הזה, אז בעתיד תוכל לקנות נתב שכן עומד ולהפוך את המודם של בזק למודם בלבד.
נ.ב.
שכחתי רק לשאול איזה מודם יש לך. החדשים הם עם 1G. אם יש לך ישן יותר אז כדאי להחליפו.
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

עדיין אין לי מודם.. אני גולש דרך וויפיי של גיסי שמעבר לקיר.
קנה סוויץ של 24 פורטים של 1Gb כדוגמת:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799740
מחיר סביר ביותר.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799740
מחיר סביר ביותר.