איך המטחנות של GRAEF?
לא כ"כ מכיר את החברה. מחפש מטחנה שתשב ליד הסילביה במשרד... נתתי את הרוקי לאחי הקטן. אולי מתישהו הסילביה תתחלף אז אני מנסה כבר לכוון גבוה.
בקיצור איך ה-CM90, CM80 ודומותיהן?
בקיצור איך ה-CM90, CM80 ודומותיהן?
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
יש לי את הCM90 ליד גאג'יה בייבי (ומקציף טוויסטר פרו). זו המטחנה הראשונה שאני משתמש בה אז אין לי למה להשוות. גם המכונה לא מספיק היי-אנד כדי להוציא אספרסו איכותי במיוחד, לכן אני מכין אתה רק את ההפוך בבוקר.
מה שכן, הקונספט של הטיימר (90 לעומת 80 כמדומני) מיותר לחלוטין. קשה להגיע למדידה קונסיסטנית בעזרת זמן, מה גם שהתכנות עצמו הוא מבוסס ניסוי וטעיה. מעדיף ליישר לאותו גובה בידית ולזרוק מעט קפה. חוץ מזה בשנה וחצי היא נתקעה רק פעם אחת וטופלה באמיגו.
מה שכן, הקונספט של הטיימר (90 לעומת 80 כמדומני) מיותר לחלוטין. קשה להגיע למדידה קונסיסטנית בעזרת זמן, מה גם שהתכנות עצמו הוא מבוסס ניסוי וטעיה. מעדיף ליישר לאותו גובה בידית ולזרוק מעט קפה. חוץ מזה בשנה וחצי היא נתקעה רק פעם אחת וטופלה באמיגו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זאת מטחנה שפעם נמכרה בשם WPM.
זאת וורסיה סינית למטחנות הקוניות כמו לליט, אסקסו איימיני ואיבריטל. (כולן אותו דבר בסוף)
זאת וורסיה סינית למטחנות הקוניות כמו לליט, אסקסו איימיני ואיבריטל. (כולן אותו דבר בסוף)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

רק חייב תיקון קטן אם יצרתי על המטחנה רושם רע מדי - בהשוואה לבתי קפה, האספרסו שיוצא (לפחות לי) ממנה יותר ראוי לשתייה, והטחינה נראית אחידה, אתמול העברתי מדרגה 4 לדרגה 3, ויש סימנים שמתקרבים לזנב העכבר הכימעט מושלם. חבל רק שאני לא עובד עם פולים טריים.
אם מותר אז אוסיף מניסיוני הדל
המטחנה הראשונה שלי היא ה CM80. רכשתי אותה לפני כשנתיים וחצי. השימוש העיקרי שלה היה טחינה למקינטה ולקפה שחור. בגדול את שניהם היא עשתה מעולה. חשוב לציין שהיא עשויה ברובה מפלסטיק ולכן צריך להיות עדין איתה בזמן הניקוי. כמו כן לאחר הניקוי הראשון (שבו פתחתי את הראש של המטחנה) היא 'יצאה מכיוון' חזרתי לחנות בטענה שמכונה לא טוחנת באותו אופן שהיה מקודם (למעשה על השלב הכי גס היא טחנה מאוד דק ועל השלב הדק ביותר היא לא טחנה בלבד). המוכר הראה לי כיצד מכוונים אותה וכך נפתרה הבעיה. העניין שלשמו ציינתי את סיפור זה הוא שבאופן בו ניתן לכוון את הטחנה הוא גרוע מאוד, למעשה מה שעושים זה מרחיקים או מקרבים את אחד הלהבים כך שלאחר טחינה הרווח שנוצר (כתוצאה מההרחקה או הקרבה) מתמלא בקפה וכך הוא נשאר קבוע. בקיצור תיכנון לקוי.
סיכום:
1. עלות יקרה עבור התועלת (שימשה בעיקר למקינטה, ושחור לא ניסיתי אותה על מכונה).
2. תיכנון לקוי וחומרים זולים (פלסטיק)
3. טחינה יחסית אחידה ומעט גושים
4. מצליחה להפיק טחינה גסה ודקה באופן מספק בהחלט.
חשוב לי לציין שאני משווה אותה למטחנה של B005 של בזרה אשר משמשת אותי להכנת אספרסו בעוד שה CM80 רק לשחור ומקינטה.
מקווה שעזרתי, סילחו לי עם כתבתי דברים לא נכונים, הכל נאמר מהנסיון עם המטחנה.
המטחנה הראשונה שלי היא ה CM80. רכשתי אותה לפני כשנתיים וחצי. השימוש העיקרי שלה היה טחינה למקינטה ולקפה שחור. בגדול את שניהם היא עשתה מעולה. חשוב לציין שהיא עשויה ברובה מפלסטיק ולכן צריך להיות עדין איתה בזמן הניקוי. כמו כן לאחר הניקוי הראשון (שבו פתחתי את הראש של המטחנה) היא 'יצאה מכיוון' חזרתי לחנות בטענה שמכונה לא טוחנת באותו אופן שהיה מקודם (למעשה על השלב הכי גס היא טחנה מאוד דק ועל השלב הדק ביותר היא לא טחנה בלבד). המוכר הראה לי כיצד מכוונים אותה וכך נפתרה הבעיה. העניין שלשמו ציינתי את סיפור זה הוא שבאופן בו ניתן לכוון את הטחנה הוא גרוע מאוד, למעשה מה שעושים זה מרחיקים או מקרבים את אחד הלהבים כך שלאחר טחינה הרווח שנוצר (כתוצאה מההרחקה או הקרבה) מתמלא בקפה וכך הוא נשאר קבוע. בקיצור תיכנון לקוי.
סיכום:
1. עלות יקרה עבור התועלת (שימשה בעיקר למקינטה, ושחור לא ניסיתי אותה על מכונה).
2. תיכנון לקוי וחומרים זולים (פלסטיק)
3. טחינה יחסית אחידה ומעט גושים
4. מצליחה להפיק טחינה גסה ודקה באופן מספק בהחלט.
חשוב לי לציין שאני משווה אותה למטחנה של B005 של בזרה אשר משמשת אותי להכנת אספרסו בעוד שה CM80 רק לשחור ומקינטה.
מקווה שעזרתי, סילחו לי עם כתבתי דברים לא נכונים, הכל נאמר מהנסיון עם המטחנה.
- Mario12
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: mario12
- נתן תודות: 306 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
ממש לא ממליץ. הייתה לי CM90. צעצוע סיני.
כעבור מס' חודשים בשימוש ביתי שווקה חיים. לא אמינה.
חוץ מזה לא טחנה מספיק דק. שלחו אותי למעבדה. שם שחקו עם זה פעמיים. טרטרו אותי.
בעיית החשמל חזרה...מגעים או משהו...
בסוף עברתי ל-K3 והחיים דבש...
הייתי לוקח רוקי מיד-2 למשרד.
כעבור מס' חודשים בשימוש ביתי שווקה חיים. לא אמינה.
חוץ מזה לא טחנה מספיק דק. שלחו אותי למעבדה. שם שחקו עם זה פעמיים. טרטרו אותי.
בעיית החשמל חזרה...מגעים או משהו...
בסוף עברתי ל-K3 והחיים דבש...
הייתי לוקח רוקי מיד-2 למשרד.
לא מנסיון, אלא מקריאה בלבד, המטחנות הידניות כדוגמת האריו מוציאות תוצאה טובה ועקבית אך דורשות זמן רב של מאמץ פיזי שלא מתאים לכולם. יש שירשורים בנושא גם בפורום שלנו.
יש מספר מטחנות ידיניות גדולות יותר (כדוגמת פארוס של אורפן אספרסו - ראה כאן פירוט גם לגביה וגם לגבי ההאריו http://www.orphanespresso.com/ESPRESSO- ... c_279.html) שהן לא זולות במיוחד אך נראה שהן קלות לתפעול ונותנות תוצאה טובה.
נראה לי שזה כלל לא גימיק ובאופן אישי נראה לי קוסם ומגניב למדי להגיע לטחינת אספרסו טובה בסטייל ובשקט...
קראתי פעם שרשור שלם בקופיגיק או הומבריסטה על מספר מטחנות ידניות כאלה וחלקן ממש מעוצבות יפה, אם אצליח אחפש ואעלה קישור בהמשך.
יש מספר מטחנות ידיניות גדולות יותר (כדוגמת פארוס של אורפן אספרסו - ראה כאן פירוט גם לגביה וגם לגבי ההאריו http://www.orphanespresso.com/ESPRESSO- ... c_279.html) שהן לא זולות במיוחד אך נראה שהן קלות לתפעול ונותנות תוצאה טובה.
נראה לי שזה כלל לא גימיק ובאופן אישי נראה לי קוסם ומגניב למדי להגיע לטחינת אספרסו טובה בסטייל ובשקט...
קראתי פעם שרשור שלם בקופיגיק או הומבריסטה על מספר מטחנות ידניות כאלה וחלקן ממש מעוצבות יפה, אם אצליח אחפש ואעלה קישור בהמשך.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

ואו, זה ביצוע ממש נקי וקלאסי, עושה חשק לשדרג (גם וגם, וגם)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
המרחק בין דרגות הטחינה גדול - לא באמת מתאים.
ה HG1 זה משהו אחר - עולה יותר מסילביה ורוקי ביחד...
ה HG1 זה משהו אחר - עולה יותר מסילביה ורוקי ביחד...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- sterns
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 122
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
- יצירת קשר:
קצת על ה-CM80
נתחיל בדברים הטובים
1 - הטחנה הקלה ביותר לניקוי. קל לפרק ולנקות. - יש מטחנות שניקוי זו מלאכת מחשבת
2 - כשמוציאים את הפעמון הקפה לא נשפך - למשל I-MINI
3 - גוף מתכת.
דברים פחות טובים
1 - משרעת קטנה - הסבר -
המכונה מגיעה עם כיוון לציבור באירופה - לקפה פילטר, ואש אפילו ב-FINE היא לא מצליחה לטחון לאספרסו שלא לדבר לטורקי.
היצרן מצרף באחרונה שייבה שמכניסים ומגביהים את גלגל השינים הקוני וזה משנה דרסטית את הטחינה לאספרסו באמצע וטורקי ב-FINE אבל הגס לא מספיק גס.
2- קפיצות די גדולות בהשוואה לסטפלס
נתחיל בדברים הטובים
1 - הטחנה הקלה ביותר לניקוי. קל לפרק ולנקות. - יש מטחנות שניקוי זו מלאכת מחשבת
2 - כשמוציאים את הפעמון הקפה לא נשפך - למשל I-MINI
3 - גוף מתכת.
דברים פחות טובים
1 - משרעת קטנה - הסבר -
המכונה מגיעה עם כיוון לציבור באירופה - לקפה פילטר, ואש אפילו ב-FINE היא לא מצליחה לטחון לאספרסו שלא לדבר לטורקי.
היצרן מצרף באחרונה שייבה שמכניסים ומגביהים את גלגל השינים הקוני וזה משנה דרסטית את הטחינה לאספרסו באמצע וטורקי ב-FINE אבל הגס לא מספיק גס.
2- קפיצות די גדולות בהשוואה לסטפלס
מחבר הספר "מדריך הקפה"
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
בקיצור, הקפה הוא ממש חגיגה.
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
בקיצור, הקפה הוא ממש חגיגה.