מגבר חדש, פרה חדש - שרשור חדש! למבינים מקצוענים בלבד!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.

אחרי תקופה ארוכה בלי השתתפות משמעותית מצידי (לימודים...) הגיע הזמן לעדכון מצב ארוך מן הרגיל.

אם אתם זוכרים, עד לא מזמן עבדתי עם מגבר בשם SAE 2200 וקדם מגבר מנורות מקיט סיני ב50 דולר.

לפני כמה חודשים החלטתי שהגיע הזמן לשדרג את הפרה והזמנתי קיט בשם Octal CCDA מחברה בשם GLASSWARE (ידוע בעיקר בקיט בשם AIKIDO). הפרה עובד על מנורות 6SN7 ומגיע כALL IN ONE כאשר המעגל אספקת כוח יושב על אותו הPCB כמו מעגל הפרה עצמו. את השנאי המתאים ליפפתי בדרום תל אביב. אני רוצה להודות Form78HiFi שעזר לי בהרכבת הפרה וסיפק לי VARIAC בשביל ההפעלה הראשונה.

[img2=550x412]https://lh5.googleusercontent.com/-61Ty ... 205115.jpg[/img2]

[img2=550x412]https://lh6.googleusercontent.com/-MN2S ... 150404.jpg[/img2]

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-N_Yz ... 225705.jpg[/img2]

תמונה

כמו שאפשר לראות, הפרה עדיין יושב במארז זמני (מאוד). אני שוקד בימים אלו (במעט זמן שיש לי..) על בניה של מארז יעודי. כרגע הוא אמור להראות כך (למרות שהוא עוד אמור להתפתח מאוד):
[img2=550x309]https://lh3.googleusercontent.com/-S_Le ... s800/1.JPG[/img2]

השינוי המשמעותי הנוסף שעשיתי הוא החלפת המגבר שהיה לי. חיפשתי לא מעט זמן מגבר חדש וראוי ואני מודה - חיפשתי מכשיר מודרני ולא וינטאג'.. הסיבה העיקרית היית שרציתי "שקט נפשי" - מכשיר שלא יעשה לי בעיות, לא יצטרך שיפוץ ויעבוד מההתחלה. אז רציתי.. מהר מאוד קניתי את אחד המגבר המפורסמים ביותר משנות ה70 - LUXMAN M2000:

[imgbig]http://img.canuckaudiomart.com/uploads/ ... lifier.jpg[/imgbig]

לצערי גיליתי במהרה שהחשש שלי היה מוצדק, וארבע שעות בלבד אחרי שהוא נחת אצלי בבית הוא נותק ועבר לתיקון אצל יאיר פורמן - שעשה עבודה לא פחות מ-מ-ד-ה-י-מ-ה!!! המכשיר נשמע מעולה מההתחלה, אבל יאיר לקח אותו לשלב הבא והעניק לו חיים חדשים על ידי שיפוץ קפדני ומחושב היטב. הPOWRE SUPPLY תוכנן מהיסוד, כל הטרנזיסטרים (שהתגלו במזוייפים מתיקון קודם 8O )הוחלפו ואיתם מספר רק של קבלים עתיקים. תודה ענקית יאיר.

הרמקולים שלי לא השתנו כמובן, וכנראה שגם לא ישתנו בתקופה:
[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-rJbM ... 174722.jpg[/img2]
למי שלא יודע - מדובר בTANNOY DUAL CONCENTRIC בקוטר 15 שבניתי בעצמי.. אני עוד לא שמעתי רמקול שמתחרה איתו (בטח שבטווח המחיר הזה), אבל אני כמובן משוחד :roll:

ואיך התוצאה הכוללת - מדהימה! המערכת מפורטת מאוד, ההפרדה מעולה והבמה חדה וברורה. עכשיו כל שנותר לי זה לשדרג את המקור שלי (DAC ופונו סטייג' חדשים).

:wink:

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #2 

נראה תאווה לעיניים כל הסט והקיט שהזמנת
הערה קטנה שלי - לא ראיתי את כל המרכיבים אך נראה לי שחסר לך פיוז (בפרה) הגנה וכן הארקה. שווה להשקיע בהארקה איכותית של כל הפרה למניעת זימזומים והימהומים
בהצלחה
יוסי

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

כמו שרשמתי.. הפרה במארז זמני בלבד. במארז הסופי יהיה פיוז והכל יהיה מוארק למארז. למיטב ידיעתי רצוי שלא להתחבר להארקה של הבית (אבל אולי אני טועה..)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #4 

תהנה (Y) ואני שמח במיוחד לשמוע שבסופו של דבר הלקסמן כן מתאים לך.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #5 

Tankpopper היזהר !!
למניעת התחשמלות המארז המתכתי חייב להיות מאורק לרשת הביתית !
אם תרצה לעשות נקודת אדמה "צפה" בקדם תוכל לחבר את כל האדמה לנקודה אחת מבודדת או לחבר לרשת באמצעות GROUND LOOP BREAKER (חפש בגוגל) להארקה הביתית.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #6 

כל הכבוד (Y) ותתחדש על הלקסמן
מחכים לראות את המארז,ואז תוכל לעבור לשלב הבא- מקדם, למגבר מלא

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

תתחדש!

הלוקסמן זו כבר ממש מקפצה לא?
ממה שאני זוכר הוא לא היה ממש זול

אגב - מה זה שם מאחור? יש שם איזה קנווד?

תהנה

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

התמונה של הרמקולים ישנה למדי.. המגבר שמחובר שם הוא LUXMAN L100 שהיה אצלי לתקופה ולא קנווד.

ואכן, הלוקסמן הוא קפיצת מדרגה משמעותית מאוד, שהפכה משמעותית עוד יותר אחרי הטיפול של יאיר. אני באמת לא יכול להתאפק בעניין הזה, וכן אני יודע שיאיר כותב כאן בפורום - אבל השירות שקיבלתי ממנו היה מעל ומעבר, הוא חקר את הבעיה לעומק, שיתף אותי בהכל ושאל לדעתי בכל שלב ושלב ולבסוף החזיר לי מכשיר בכמה רמות מעל מה שנתתי לו - והכל במסגרת תקציב מצומצמת מאוד יחסית. באמת כל הכבוד, גם על איכות העבודה וגם על רמת השירות.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #9 

:איי: :wtf: :התייאשתי: ידעתי שברגע שנעלמת מכאן, זה אומר שאתה עסוק בלימודים או באיזה DIY מגניב או בשניהם. מה שבטוח הוא זה שתמיד אפשר לתפוס אותך עם מלחם ביד.

באמת קפיצת מדרגה הלוקסמן הזה. חתיכת קפיצה - לא סתם. אין עליהם. חברה מדהימה עם ליין של מוצרים ברמה של Trio ומקינטוש. ספר בבקשה איך הוא נשמע :בבקשה: גם הוסף קצת פורנו של הבפנוכו שלו....

אני גם מצטרף ליוסי באזהרה בעניין ההארקה. רוב התאונות קורות בדיוק בשלב הזה של 'משהו זמני - עד ש...' סך הכל, עד ששבת אלינו לפורום - לא היינו רוצים להפרד ממך בנסיבות כאלה.... (f)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #10 

VERY NICE !!!
המארז בלבן - מ ה מ ם לדעתי, מעניין איך תהיה התוצאה שלו... (Y)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

קצת פורנוגרפיה (לפני השיפוץ):

תמונה

תמונה

[img2=550x310]https://lh4.googleusercontent.com/-HPZf ... AG0044.jpg[/img2]

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #12 

איזה בניה יש ללקסמן הזה.

אני מת על הדיוק של היפנים. הקבלים , השנאי ושאר החלקים בלקסמן הזה מסודרים כמו סושי על הצלחת.
תתחדש.
יש לYaqin פונו סטייג'ים מבוססי מנורות במחירים נמוכים שמקבלים ביקורות לא רעות ברשת, אם אתה מחפש.
נערך לאחרונה על ידי rooster ב 21/05/2013 18:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #13 

איזה יופי! (Y)
מלווה את כל ההתפתחויות במערכת שלך ואוהב את הסאונד והכיוון.
הלוקסמן מכשיר מרשים ואני גם מאוד אוהב את ה"לוק" שלו, או במילים של ידידנו - המכשיר נראה טרזן בן של ממותה! :wink: .
מנסיוני, יש מצב שאחרי הטיפול המסור של יאיר הוא מוציא צלילים שלוקסמן לא בטוח מכירים ממנו...

שים מים על האש ו (b) במקרר - מגיע לשמוע בהזדמנות הראשונה
Rust never sleeps

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”