עזרה בחיבור סטרימר נוסף לרשת הביתית
עובדות המקרה:
תשתית: הוט
מודם: HOTBOX
המודם מחובר למחשב וכן ליציאת התקשורת של הכבלים וכן לנקודת רשת בחדר.
בסלון ישנה נקודת רשת נוספת, אליה מחובר דרך כבל רשת סטרימר 1 מסוג POPBOX
ברצוני להוסיף סטימר נוסף בחדר השינה, בחדר השינה ישנה נקודת כבלים נוספת, ונקודת טלפון כרגע אין נקודת רשת.
השאלה כיצד אני מחבר את הסטרירמר בחדר השינה לרשת הביתית כך שהמחשב והסטרימר יתקשרו?
האם אני צריך לקשר את נקודת התקשורת בחדר המחשב לנקודת תקשורת בחדר השינה, להעביר בעצם כבל רשת ואז לחבר את הסטרימר אליו? ואז שני הסטימרים יהיו מחוברים לרשת ויתקשרו עם המחשב?
בהמשך לכך, האם אני צריך לחבר את נקודת התקשורת השנייה בחדר השינה ליציאה נוספת של המודם? כך שבעצם מהמודם יצאו שני כבלים של רשת אחד שמגיע לסלון ואחד שמגיע לחדר שינה?
תשתית: הוט
מודם: HOTBOX
המודם מחובר למחשב וכן ליציאת התקשורת של הכבלים וכן לנקודת רשת בחדר.
בסלון ישנה נקודת רשת נוספת, אליה מחובר דרך כבל רשת סטרימר 1 מסוג POPBOX
ברצוני להוסיף סטימר נוסף בחדר השינה, בחדר השינה ישנה נקודת כבלים נוספת, ונקודת טלפון כרגע אין נקודת רשת.
השאלה כיצד אני מחבר את הסטרירמר בחדר השינה לרשת הביתית כך שהמחשב והסטרימר יתקשרו?
האם אני צריך לקשר את נקודת התקשורת בחדר המחשב לנקודת תקשורת בחדר השינה, להעביר בעצם כבל רשת ואז לחבר את הסטרימר אליו? ואז שני הסטימרים יהיו מחוברים לרשת ויתקשרו עם המחשב?
בהמשך לכך, האם אני צריך לחבר את נקודת התקשורת השנייה בחדר השינה ליציאה נוספת של המודם? כך שבעצם מהמודם יצאו שני כבלים של רשת אחד שמגיע לסלון ואחד שמגיע לחדר שינה?
תודה, אין לי ממש ארון תקשורת מסודר...אז מניח שמתג לא רלוונטי לא?JEXY כתב:אכן כן, אתה צריך ששני הכבלים יהיו מחוברים בין הראוטר לסטרימרים...
אם יש לך עוד מקום בצינור תשחיל עוד כבל, אם אין, תרכיב מתג בארון תקשורת דירתי....
בהמשך לאמור, האם אני יכול לעשות את המהלך הבא: לקחת את כבל הרשת שיוצא לסלון (מחובר כאמור בנקודת הבסיס למודם), לחבר אותו ל-מתג ואז לעשות פיצול כך שכבל רשת אחד ילך לסטרימר וכבל רשת נוסף יצא מהמתג וילך לתעלה אחרת שבסוף מגיעה לחדר שינה ואז לחדר שם את הכבל לסטרימר?
יש לך המלצה על מתג זול ואמין?
בהמשך לאמור,
באם למשל אני עובר לתשתית של בזק, כך שכל נקודות הטלפון משמשות גם כחיבור לאינטרנט, באם אני מחבר את המודם של בזק לאחת מנקודות הטלפון בצד אחד ולמחשב שני, אז באם אחבר את הסטרימר לנקודת טלפון נוספת תהיה רשת ביתית קווית? זה אפשרי? יש כבל טלפון-רשת?
אני מאוד מבולבל מכך.
תודה
באם למשל אני עובר לתשתית של בזק, כך שכל נקודות הטלפון משמשות גם כחיבור לאינטרנט, באם אני מחבר את המודם של בזק לאחת מנקודות הטלפון בצד אחד ולמחשב שני, אז באם אחבר את הסטרימר לנקודת טלפון נוספת תהיה רשת ביתית קווית? זה אפשרי? יש כבל טלפון-רשת?
אני מאוד מבולבל מכך.
תודה
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
לא. כבל טלפון אינו יכול לשמש ככבל רשת.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
שאלה נוספת, באם המודם מחובר דרך כבל רשת לנקודת רשת ומהנקודה הזאת יוצא כבל רשת נוסף, האם אפשר לחבר את כבל הרשת השני למתג ואז להוציא הסתעפות אחת למחשב והסתעפות אחת לסטרימר ועדיין הרשת הביתית תעבוד?
בהנחה שמדובר ברשת המבוססת על CAT6 במהירות של 1G איזה מתג/נתב צריך לקנות?
בהנחה שמדובר ברשת המבוססת על CAT6 במהירות של 1G איזה מתג/נתב צריך לקנות?
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
בהחלט. אתה יכול להתייחס ל-SWITCH כמפצל רשת -- ב-SWITCH של 5 כניסות מחברים כבל אחד ויש אפשרות לחבר עוד 4 מחשבים. SWITCH של 1G תוכל למצוא ב-ZAP במחירים שמתחילים ב-150 שקל+/-.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אפשר לעשות הכל כל עוד התשתית שלך היא בשיטת כוכב...
יותר נוח יהיה אם תצרף שרטוט של תשתיות בדירה ועוד יותר נוח ופרקטי זה שאיש מקצוע יבדוק את התשתית וייעץ לך לגבי אופן חיבור הנכון עבורך בהתאם לתשתית.
יותר נוח יהיה אם תצרף שרטוט של תשתיות בדירה ועוד יותר נוח ופרקטי זה שאיש מקצוע יבדוק את התשתית וייעץ לך לגבי אופן חיבור הנכון עבורך בהתאם לתשתית.
שלום,JEXY כתב:אפשר לעשות הכל כל עוד התשתית שלך היא בשיטת כוכב...
יותר נוח יהיה אם תצרף שרטוט של תשתיות בדירה ועוד יותר נוח ופרקטי זה שאיש מקצוע יבדוק את התשתית וייעץ לך לגבי אופן חיבור הנכון עבורך בהתאם לתשתית....
הזמנתי אתמול איש בתחום, לצערי התעלות שלי עמוסות ולא ניתן להשחיל יותר כבלים לחדר הרצוי, לכן אעביר את כבל הרשת חיצונית לדירה ואקדח לתוך הקירות
לפני שאתה רץ לקדוח חורים לרשת חיצונית:eranar12 כתב:שלום,JEXY כתב:אפשר לעשות הכל כל עוד התשתית שלך היא בשיטת כוכב...
יותר נוח יהיה אם תצרף שרטוט של תשתיות בדירה ועוד יותר נוח ופרקטי זה שאיש מקצוע יבדוק את התשתית וייעץ לך לגבי אופן חיבור הנכון עבורך בהתאם לתשתית....
הזמנתי אתמול איש בתחום, לצערי התעלות שלי עמוסות ולא ניתן להשחיל יותר כבלים לחדר הרצוי, לכן אעביר את כבל הרשת חיצונית לדירה ואקדח לתוך הקירות...
אם תחליף את כבל הטלפון שלך בכבל רשת תוכל להעביר דרכו גם רשת 100Mb וגם שני קווי טלפון.
אופציה נוספת היא מתאם רשת על גבי רשת החשמל.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
תודה, העניין שנקודת הטלפון רחוקה מאוד מהמיקום של הסטרימר אותו אני רוצה להציב בחדר השינה ואשר דורש את חיבור הרשת, לכן באופציה זאת יהיה כבל ארוך מאוד שילך מתחת למיטה ועל הקירshayf כתב:לפני שאתה רץ לקדוח חורים לרשת חיצונית:eranar12 כתב:שלום,JEXY כתב:אפשר לעשות הכל כל עוד התשתית שלך היא בשיטת כוכב...
הזמנתי אתמול איש בתחום, לצערי התעלות שלי עמוסות ולא ניתן להשחיל יותר כבלים לחדר הרצוי, לכן אעביר את כבל הרשת חיצונית לדירה ואקדח לתוך הקירות...
אם תחליף את כבל הטלפון שלך בכבל רשת תוכל להעביר דרכו גם רשת 100Mb וגם שני קווי טלפון.
אופציה נוספת היא מתאם רשת על גבי רשת החשמל....