תשלום ללא התראה עבור ממיר בתום תקופת ההטבה: עבירה על חוק הגנת הצרכן?
-
bomba6
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 17
חברת HOT.
לפני שנה הצרפתי למסלול Hot More, בו הממירים ניתנו ללא פיקדון.
לאחר שנה (החודש) הופיעו בחשבון חיובים עבור 2 ממירים.
שיחת טלפון להוט, והנציגה אומרת שהטבת הממירים היתה לשנה, ובסופה, כך כתוב בחוזה, יהיה תשלום על הממירים.
באף אחת מהחשבוניות האחרונות (החל מינואר השנה לצורך העניין) *לא* הופיעה אף הודעה המתריעה כי תמה תקופת ההטבה והחל מחודש מאי יהיה תשלום על ממירים.
האם בכך הוט עוברת על חוק הגנת הצרכן?
(כמו כן: מחיר ערוץ פרימיום מסויים עלה מ-18 ש"ח ל-22 ש"ח, במה שהוט מכנה "זכותה להעלות מחירים בהתאם למדד". גם על כך לא היתה הודעה בחשבוניות. האם יש להם חובה לפרסם את העליה במחיר?)
תודה רבה.
לפני שנה הצרפתי למסלול Hot More, בו הממירים ניתנו ללא פיקדון.
לאחר שנה (החודש) הופיעו בחשבון חיובים עבור 2 ממירים.
שיחת טלפון להוט, והנציגה אומרת שהטבת הממירים היתה לשנה, ובסופה, כך כתוב בחוזה, יהיה תשלום על הממירים.
באף אחת מהחשבוניות האחרונות (החל מינואר השנה לצורך העניין) *לא* הופיעה אף הודעה המתריעה כי תמה תקופת ההטבה והחל מחודש מאי יהיה תשלום על ממירים.
האם בכך הוט עוברת על חוק הגנת הצרכן?
(כמו כן: מחיר ערוץ פרימיום מסויים עלה מ-18 ש"ח ל-22 ש"ח, במה שהוט מכנה "זכותה להעלות מחירים בהתאם למדד". גם על כך לא היתה הודעה בחשבוניות. האם יש להם חובה לפרסם את העליה במחיר?)
תודה רבה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
גם אצלי זה ככה. אמנם סכומים קטנים יחסית (קצת פחות מ-2 ש"ח לממיר) אבל עדיין מרגיז מבחינה עקרונית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
bomba6
-
- חבר שרק התחיל

אמת, זה לא הסכום, זה העיקרון.
הניסוח של חוק הגנת הצרכן מעט מעורפל, אבל אומר את הבא:
הניסוח של חוק הגנת הצרכן מעט מעורפל, אבל אומר את הבא:
אני מנסה להיכנס לראש, ולנסות להבין האם זה שנתנו את הממירים ב-0 ש"ח זו הטבה שניתנה בעבור העיסקה, והאם לפי החוק סיום ההטבה הזו דינו מועד סיום העסקה.13א. עסקה לתקופה קצובה (תיקון: תשס"ח) 6
(א) בסעיף זה -
"מועד סיום העסקה או ההתחייבות" - אחד ממועדים אלה, לפי העניין:
(2) מועד סיום התקופה שבה נרכשים טובין או שירותים במחיר מוזל או שניתנת הטבה אחרת בעבורם לפי פסקה (2) להגדרה האמורה;...
- nerya40
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1221
זה היה רשום לך בתקנון המבצע:
"לאחר 12 חודשים הלקוח ישלם דמי שכירות חודשית עבור כל ממיר על סך 1.90 ש"ח עד לסיום תקופת ההטבה."
ולגבי העלאת מחירי הערוצים גם זה רשום בתקנון, והייתה הודעה על כך באתר שלהם, בממיר ובאתרי החדשות למיניהם.
"לאחר 12 חודשים הלקוח ישלם דמי שכירות חודשית עבור כל ממיר על סך 1.90 ש"ח עד לסיום תקופת ההטבה."
ולגבי העלאת מחירי הערוצים גם זה רשום בתקנון, והייתה הודעה על כך באתר שלהם, בממיר ובאתרי החדשות למיניהם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
אבל אף אחד לא טרח ליידע אותנו על זה כשהצטרפנו לאחד המסלולים במבצע...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- nerya40
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1221
אכן היו צריכים ליידע אותך במעמד ההצטרפות, ואם לא יידעו אותך אתה מוזמן לפנות לשירות הלקוחות ולהתלונן על כך.pixies כתב:אבל אף אחד לא טרח ליידע אותנו על זה כשהצטרפנו לאחד המסלולים במבצע......
רוב הסיכויים שיחזירו לך חזרה את הממירים ללא עלות.
כיום במבצעים החדשים זה לא ככה, הממירים הם חלק מהמבצע והמחיר שלהם לא משתנה באמצע.
-
bomba6
-
- חבר שרק התחיל

אני לא מתנער מכך שזה רשום בתקנון המבצע.nerya40 כתב:זה היה רשום לך בתקנון המבצע:
ולגבי העלאת מחירי הערוצים גם זה רשום בתקנון, והייתה הודעה על כך באתר שלהם, בממיר ובאתרי החדשות למיניהם....
השאלה היא איך מכבסים ולמה קוראים "הטבה". האם החבילה עצמה היא "הטבה" או שההנחה על המחירים היא הטבה.
בנוסף, בחוק נקבע ש:
"תקופת ההודעה" - התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד.
(ב) בעסקה לתקופה קצובה (...) יודיע העוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; המועד האמור יצוין גם בכל אחד מאלה:
(1) בחוזה, אם קיים חוזה בכתב, או במסמך לפי הוראות סעיף 14ג(ב);
(2) בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום, הנשלחת לצרכן בתקופה שתחילתה שלושה חודשים לפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, (...)
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
אצלי קרה החודש בדיוק אותו הדבר. לא זכור לי שמישהו ציין במפורש מה יקרה לאחר שנה.
בשיחה עם שירות הלקוחות הם מתנערים ואומרים "זה כתוב בחוזה".
מישהו פה באמת הצליח לקבל את דמי השכירות בחזרה? מרגיז.
בשיחה עם שירות הלקוחות הם מתנערים ואומרים "זה כתוב בחוזה".
מישהו פה באמת הצליח לקבל את דמי השכירות בחזרה? מרגיז.
- Eksh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 267
ממירים ללא עלות זה הטבה. לפעמים זה גם חלק מהמבצע אבל לרוב ממיר אחד בנוסף או משהו
ואצלי בהוט הם שולחים לי למייל שאני עושה שינוי, ושם יש את התקנון. זה אולי נראה מסריח אבל למיטב ידיעתי זה חוקי לחלוטין. גם בטלפון אמורים להודיע לך אבל אם יש נספח מבצע שהכל מפורט שמה ולא קראת ואז אמרת לא ידעת אז..
ואצלי בהוט הם שולחים לי למייל שאני עושה שינוי, ושם יש את התקנון. זה אולי נראה מסריח אבל למיטב ידיעתי זה חוקי לחלוטין. גם בטלפון אמורים להודיע לך אבל אם יש נספח מבצע שהכל מפורט שמה ולא קראת ואז אמרת לא ידעת אז..