תשלום ללא התראה עבור ממיר בתום תקופת ההטבה: עבירה על חוק הגנת הצרכן?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
bomba6 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

חברת HOT.
לפני שנה הצרפתי למסלול Hot More, בו הממירים ניתנו ללא פיקדון.
לאחר שנה (החודש) הופיעו בחשבון חיובים עבור 2 ממירים.

שיחת טלפון להוט, והנציגה אומרת שהטבת הממירים היתה לשנה, ובסופה, כך כתוב בחוזה, יהיה תשלום על הממירים.

באף אחת מהחשבוניות האחרונות (החל מינואר השנה לצורך העניין) *לא* הופיעה אף הודעה המתריעה כי תמה תקופת ההטבה והחל מחודש מאי יהיה תשלום על ממירים.
האם בכך הוט עוברת על חוק הגנת הצרכן?

(כמו כן: מחיר ערוץ פרימיום מסויים עלה מ-18 ש"ח ל-22 ש"ח, במה שהוט מכנה "זכותה להעלות מחירים בהתאם למדד". גם על כך לא היתה הודעה בחשבוניות. האם יש להם חובה לפרסם את העליה במחיר?)

תודה רבה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

גם אצלי זה ככה. אמנם סכומים קטנים יחסית (קצת פחות מ-2 ש"ח לממיר) אבל עדיין מרגיז מבחינה עקרונית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bomba6 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אמת, זה לא הסכום, זה העיקרון.
הניסוח של חוק הגנת הצרכן מעט מעורפל, אבל אומר את הבא:
13א. עסקה לתקופה קצובה (תיקון: תשס"ח) 6
(א) בסעיף זה -
"מועד סיום העסקה או ההתחייבות" - אחד ממועדים אלה, לפי העניין:
(2) מועד סיום התקופה שבה נרכשים טובין או שירותים במחיר מוזל או שניתנת הטבה אחרת בעבורם לפי פסקה (2) להגדרה האמורה;
...
אני מנסה להיכנס לראש, ולנסות להבין האם זה שנתנו את הממירים ב-0 ש"ח זו הטבה שניתנה בעבור העיסקה, והאם לפי החוק סיום ההטבה הזו דינו מועד סיום העסקה.

nerya40
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221

שליחה

זה היה רשום לך בתקנון המבצע:
"לאחר 12 חודשים הלקוח ישלם דמי שכירות חודשית עבור כל ממיר על סך 1.90 ש"ח עד לסיום תקופת ההטבה."
ולגבי העלאת מחירי הערוצים גם זה רשום בתקנון, והייתה הודעה על כך באתר שלהם, בממיר ובאתרי החדשות למיניהם.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

אבל אף אחד לא טרח ליידע אותנו על זה כשהצטרפנו לאחד המסלולים במבצע...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

nerya40
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221

שליחה

pixies כתב:אבל אף אחד לא טרח ליידע אותנו על זה כשהצטרפנו לאחד המסלולים במבצע...
...
אכן היו צריכים ליידע אותך במעמד ההצטרפות, ואם לא יידעו אותך אתה מוזמן לפנות לשירות הלקוחות ולהתלונן על כך.
רוב הסיכויים שיחזירו לך חזרה את הממירים ללא עלות.
כיום במבצעים החדשים זה לא ככה, הממירים הם חלק מהמבצע והמחיר שלהם לא משתנה באמצע.

bomba6 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

nerya40 כתב:זה היה רשום לך בתקנון המבצע:
"לאחר 12 חודשים הלקוח ישלם דמי שכירות חודשית עבור כל ממיר על סך 1.90 ש"ח עד לסיום תקופת ההטבה."
ולגבי העלאת מחירי הערוצים גם זה רשום בתקנון, והייתה הודעה על כך באתר שלהם, בממיר ובאתרי החדשות למיניהם.
...
אני לא מתנער מכך שזה רשום בתקנון המבצע.
השאלה היא איך מכבסים ולמה קוראים "הטבה". האם החבילה עצמה היא "הטבה" או שההנחה על המחירים היא הטבה.

בנוסף, בחוק נקבע ש:
"תקופת ההודעה" - התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד.
(ב) בעסקה לתקופה קצובה (...) יודיע העוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; המועד האמור יצוין גם בכל אחד מאלה:
(1) בחוזה, אם קיים חוזה בכתב, או במסמך לפי הוראות סעיף 14ג(ב);
(2) בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום, הנשלחת לצרכן בתקופה שתחילתה שלושה חודשים לפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, (...)

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

אצלי קרה החודש בדיוק אותו הדבר. לא זכור לי שמישהו ציין במפורש מה יקרה לאחר שנה.
בשיחה עם שירות הלקוחות הם מתנערים ואומרים "זה כתוב בחוזה".
מישהו פה באמת הצליח לקבל את דמי השכירות בחזרה? מרגיז.

Eksh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267

שליחה

ממירים ללא עלות זה הטבה. לפעמים זה גם חלק מהמבצע אבל לרוב ממיר אחד בנוסף או משהו

ואצלי בהוט הם שולחים לי למייל שאני עושה שינוי, ושם יש את התקנון. זה אולי נראה מסריח אבל למיטב ידיעתי זה חוקי לחלוטין. גם בטלפון אמורים להודיע לך אבל אם יש נספח מבצע שהכל מפורט שמה ולא קראת ואז אמרת לא ידעת אז..

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”