שלום לאנשי הפורום,
רציתי להתייעץ עמכם לגבי בעיה שהופיעה לי במערכת הסטריאו בבית.
לאחרונה איכות הסאונד אינה טובה כמו שהייתה בעבר, ניכר שבצד אחד שומעים פחות טוב ובעוצמה נמוכה יותר מהצד השני.
קצת רקע, מערכת סטריאו שבנויה כך:
CD->DAC->PRE AMP-> 2 x Monoblock AMP ->2x DIY Speakers
בניסיון לאתר את מקור הבעיה, שיחקתי עם החיבורים השונים.
1. החלפתי בין הכבלים (ימין\שמאל) שיוצאים מה- PRE לכיוון ה- מגברים הצד שבו שמעו טוב הופך לבעייתי והצד הבעייתי נשמע טוב.
ולכן הסקתי שהדרך מה- PRE אל הרמקולים תקינה בשני הצדדים.
2. כמו כן החלפתי בין הכבלים (ימין\שמאל) שנכנסים ל- PRE מה- DAC והצד הבעייתי נשאר בעייתי והצד שבו שומעים טוב נשאר טוב.
ולכן הסקתי שהדרך מ-CD אל ה-PRE תקינה גם כן.
ניסיתי גם כניסות אחרת ב-PRE ללא שיפור...
זה נראה שהבעיה קשורה ל- PRE מדובר ב Musical Fidelity X-P100.
שאלותיי הן:
ל-PRE יש יחידת כוח חיצונית עם חיבור מיוחד (שמורכב מ 5 חוטים), האם יתכן שהבעיה נובעת מיחידה זו ?
האם יש לכם רעיון איך אני יכול לבדוק את זה באופן עצמאי ?
אם אכן הבעיה ב- PRE, האם יש מקום מומלץ לתקן ציוד של Musical Fidelity או שכל טכנאי סטריאו יעשה את העבודה ?
תודה מראש,
צחי
איכות סאונד ירודה בצד אחד.
שלום
הייתי מציע לך לעשות בדיקה פשוטה - תחליף את הכבל המחבר בין הPRE לPOWER בכדי לבודד את הבעיה - האם היא באמת ב PRE או אולי בכבל ?
במידה והיא אכן בפרה, נדרשת התערבות כירורגית, ממליץ על ביקור אצל הטכנאי (במידה ולך אין הכישורים לפתוח ולבדוק)
בהצלחה
הייתי מציע לך לעשות בדיקה פשוטה - תחליף את הכבל המחבר בין הPRE לPOWER בכדי לבודד את הבעיה - האם היא באמת ב PRE או אולי בכבל ?
במידה והיא אכן בפרה, נדרשת התערבות כירורגית, ממליץ על ביקור אצל הטכנאי (במידה ולך אין הכישורים לפתוח ולבדוק)
בהצלחה
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
קרוב לודאי שיחידת הכוח אם לקויה הייתה גורמת לליקוי זהה בשני הערוצים. אפשר לבדוק זאת רק בעזרת החלפת אחת מהשתיים בהשאלה ממישהו.kimel כתב:שלום לאנשי הפורום,
רציתי להתייעץ עמכם לגבי בעיה שהופיעה לי במערכת הסטריאו בבית.
לאחרונה איכות הסאונד אינה טובה כמו שהייתה בעבר, ניכר שבצד אחד שומעים פחות טוב ובעוצמה נמוכה יותר מהצד השני.
זה נראה שהבעיה קשורה ל- PRE מדובר ב Musical Fidelity X-P100.
שאלותיי הן:
ל-PRE יש יחידת כוח חיצונית עם חיבור מיוחד (שמורכב מ 5 חוטים), האם יתכן שהבעיה נובעת מיחידה זו ?
האם יש לכם רעיון איך אני יכול לבדוק את זה באופן עצמאי ?
אם אכן הבעיה ב- PRE, האם יש מקום מומלץ לתקן ציוד של Musical Fidelity או שכל טכנאי סטריאו יעשה את העבודה ?
תודה מראש,
צחי...
לא כל טכנאי סטריאו מסוגל לפתור בעיות כאלה, בדרך כלל כיום כל מה שטכנאי יודע זה להחליף כרטיס או יחידה, ולא לתקן.
בחיפה נשאר שריד אולי אחרון - בני טסלר מאודיופיל.