למנה אחת של אספרסו ארוך - האם עלי להשתמש במקינטה של שתי כוסות
ולשים כמות קפה טחון של כוס אחת? וכמה מים?
האם ניתן להכין מנת אספרסו רגילה במקינטה
של שתי כוסות או שעדיף לקנות מקינטה של כוס אחת?
תודה
שאלה לגבי אספרסו ארוך במקינטה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הי,
במקינטה חייבים תמיד להשתמש בכמות המלאה של הקפה. אי אפשר לשים פחות קפה, כי יתקבל קפה דלוח.
גם כמות המים חייבת להיות מלאה. אי אפשר לשים פחות מים, כי לא תקבלי קפה.
כדי להכין מנה של אספרסו ארוך (לא כפול), יש להכין מנה של אספרסו קצר (30 מ"ל קפה) ולהוסיף 30 מ"ל מים חמים.
אם את מתכננת להכין רק לעצמך, אז בהחלט עדיף מקינטה של מנה אחת.
אם יש סיכוי שתרצי יותר קפה או להכין לעוד אורח, אז עדיפה מקינטה זוגית. רק קחי בחשבון שתאלצי להכין תמיד מנה כפולה.
והמלצה אישית: אני תמיד אעדיף מקינטה זוגית. גם כשאני שותה לבד, אני מוזג מנה וחצי, בד"כ. כמו כן, לפעמים במקינטה לא כל המים עוברים דרך הקפה, ולכן יצא שתקבלי פחות ממנה אחת.
במקינטה חייבים תמיד להשתמש בכמות המלאה של הקפה. אי אפשר לשים פחות קפה, כי יתקבל קפה דלוח.
גם כמות המים חייבת להיות מלאה. אי אפשר לשים פחות מים, כי לא תקבלי קפה.
כדי להכין מנה של אספרסו ארוך (לא כפול), יש להכין מנה של אספרסו קצר (30 מ"ל קפה) ולהוסיף 30 מ"ל מים חמים.
אם את מתכננת להכין רק לעצמך, אז בהחלט עדיף מקינטה של מנה אחת.
אם יש סיכוי שתרצי יותר קפה או להכין לעוד אורח, אז עדיפה מקינטה זוגית. רק קחי בחשבון שתאלצי להכין תמיד מנה כפולה.
והמלצה אישית: אני תמיד אעדיף מקינטה זוגית. גם כשאני שותה לבד, אני מוזג מנה וחצי, בד"כ. כמו כן, לפעמים במקינטה לא כל המים עוברים דרך הקפה, ולכן יצא שתקבלי פחות ממנה אחת.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
ֳ₪ֳ ֳ®ֳ÷ ֳ¹ֳ²ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ ֳ¸ֳ ֳ©ֳ÷ֳ© ֳ®ֳ·ֳ©ֳ°ֳ¨ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ®ֳ°ֳ₪ ֳ ֳ§ֳ÷ ֳ¹ֳ²ֳ¥ֳ¹ֳ₪ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ₪. ֳ·ֳ°ֳ©ֳ÷ֳ© ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¥ֳ÷ֳ© ֳ®ֳ·ֳ©ֳ°ֳ¨ֳ₪ ֳ²ֳ ֳ ֳ´ֳ¹ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ¬ֳ®ֳ°ֳ₪ ֳ ֳ§ֳ÷ ֳ ֳ¥ ֳ¹ֳ¬ֳ¥ֳ¹, ֳ¹ֳ¬ ֳ ֳ©ֳ¬ֳ±ֳ₪. ֳ²ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ ֳ°ֳ©ֳ±ֳ©ֳ÷ֳ©, ֳ«ֳ¹ֳ ֳ°ֳ±ֳ₪ ֳ ֳ£ֳ¥ֳ¥ֳ§
what's next?