שאלת כדאיות שידרוג
שלום לכולם,
אני מתחיל לחשוב על רכישת מערכת קולנוע ביתית, מאד רצינית, בתקציב של 60.000 שקל. לפני שאני מתחיל להסתובב ולשמוע ולשאול, רציתי לשאול שתי שאלות בסיסיות:
1. כל הספריה שלי מורכבת מסרטים mkv בפורמט DTS. האם לדעתכם (!!) הפורמט הזה מצדיק רמקולים ברמת מחיר כזאת?
2. היום יש לי רסיבר ברמת כניסה, מלפני 7-8 שנים, שכמובן לא מפענח את הפורמטים המתקדמים יותר. האם יש הצדקה ברכישת רסיבר, מתוך התקציב שציינתי, אם אני לא רואה סרטים שהם לא DTS?
תודה מראש לעונים
אני מתחיל לחשוב על רכישת מערכת קולנוע ביתית, מאד רצינית, בתקציב של 60.000 שקל. לפני שאני מתחיל להסתובב ולשמוע ולשאול, רציתי לשאול שתי שאלות בסיסיות:
1. כל הספריה שלי מורכבת מסרטים mkv בפורמט DTS. האם לדעתכם (!!) הפורמט הזה מצדיק רמקולים ברמת מחיר כזאת?
2. היום יש לי רסיבר ברמת כניסה, מלפני 7-8 שנים, שכמובן לא מפענח את הפורמטים המתקדמים יותר. האם יש הצדקה ברכישת רסיבר, מתוך התקציב שציינתי, אם אני לא רואה סרטים שהם לא DTS?
תודה מראש לעונים
I choose not to run
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
לדעתי רמות תקציב כאלו רלוונטיות בעיקר לאודיופילים שהדגש אצלם הוא מוסיקה ,ולא קולנוע.
אם הדגש הוא קולנוע בעיקר, לדעתי אפשר להסתפק בתקציב צנוע יותר.
אבל זאת רק דעתי...
אם הדגש הוא קולנוע בעיקר, לדעתי אפשר להסתפק בתקציב צנוע יותר.
אבל זאת רק דעתי...
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
אני רחוק מלהיות אודיופיל, אבל כמובן שאני מצפה לשמוע מוזיקה damn good. גם אם זה אומר לרכוש מגבר במיוחד לזה. יכול להיות ששגיתי בתקציב שהקציתי ויכול להיות שלא. זה עוד מוקדם בשבילי לדעת כי עוד לא התחלתי בחיפושים. אני רק רוצה לשמוע מוזיקה ולראות סרטים באיכות המירבית במסגרת התקציב שיש ברשותי. אז אולי כן יש הצדקה למערכת רמקולים בתקציב כזה, לאיש כזה?
ושלא יהיו טעויות, אני לא מלא בכסף ולקח לי הרבה זמן לחסוך את זה.
I choose not to run
אני מפרסם מערכת קולנוע בליגה בין לאומית במחיר מצחיק כולל אחריות.almog333 כתב:אני רחוק מלהיות אודיופיל, אבל כמובן שאני מצפה לשמוע מוזיקה damn good. גם אם זה אומר לרכוש מגבר במיוחד לזה. יכול להיות ששגיתי בתקציב שהקציתי ויכול להיות שלא. זה עוד מוקדם בשבילי לדעת כי עוד לא התחלתי בחיפושים. אני רק רוצה לשמוע מוזיקה ולראות סרטים באיכות המירבית במסגרת התקציב שיש ברשותי. אז אולי כן יש הצדקה למערכת רמקולים בתקציב כזה, לאיש כזה?ושלא יהיו טעויות, אני לא מלא בכסף ולקח לי הרבה זמן לחסוך את זה.
...
40 שנה לך תיזכור..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
תקציב מכובד בהחלט.almog333 כתב:אני רחוק מלהיות אודיופיל, אבל כמובן שאני מצפה לשמוע מוזיקה damn good. גם אם זה אומר לרכוש מגבר במיוחד לזה. יכול להיות ששגיתי בתקציב שהקציתי ויכול להיות שלא. זה עוד מוקדם בשבילי לדעת כי עוד לא התחלתי בחיפושים. אני רק רוצה לשמוע מוזיקה ולראות סרטים באיכות המירבית במסגרת התקציב שיש ברשותי. אז אולי כן יש הצדקה למערכת רמקולים בתקציב כזה, לאיש כזה?ושלא יהיו טעויות, אני לא מלא בכסף ולקח לי הרבה זמן לחסוך את זה.
...
כמה נקודות:
א. אין צורך בשום בעל מקצוע לליווי,כפי שהומלץ פה , הם ינגסו לך בחלק מהתקציב וחבל. אנחנו פה ניתן לך עזרה,לא פחות טובה ואולי אפילו יותר, בכל מה שצריך.
ב.למה אתה מגביל את עצמך לפורמטים נחותים ? למה לא להתחיל להשתמש בתכנים ובפורמטים מתקדמים ולמקסם את החוויה?
ג.תעלה שרטוט של החלל .
ד.אילו רמקולים באים בחשבון ? מדפיים ? ריצפתיים?
ה. מה לגבי מקרן?
ו. בגדול רמקולים זה המוןןןןן טעם אישי ואתה תצטרך לפקוד חנויות ולהאזין.
אני חושב שגם קולנוע שווה השקעה לא פחות ממוזיקה. ציוד טוב יתן לך מענה גם וגם.
אנחנו פה לכל שאלה
בהצלחה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היי almog333 וערב טובalmog333 כתב:שלום לכולם,
תודה מראש לעונים...
מרוח הדברים שכתבת לא ברור מה אתה מחפש.
60,000 אלף אכן תקציב מכובד אך הוא מתקצר ברגע שמכניסים מקרן מהשורה, פרוססור איכותי והגברה רב ערוצית שלא נדבר על רמקולים, על כן לדעתי תהיה יותר קונקרטי במה שאתה מחפש ותנסה לתייג ולכוון.
הכי חשוב
האם יד 2 היא אופציה? מפני שב60k השקעה תקבל ציוד של 120 ויותר.
לגבי הפורמטים החדשים, האם יצא לך לשמוע אותם?
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום,
מספר הערות בקצרה:
1. קראתי היטב את שתי הודעותיו של פותח השרשור, ואינני מוצא בשום מקום שהוא מזכיר את המילה מקרן.
60k .2 זה תקציב חלומי לציוד אודיו.
בוודאי שעם 150k היה ניתן לעשות דברים עוד יותר יפים, אבל הרי אין לזה גבול.
3 גם אם המערכת מיועדת לק"ב בלבד, רכיבים איכותיים יכולים לייצר סאונד נהדר, שיעשיר מאוד את חווית הצפייה.
( נכון שיש תלות רבה בחלל. ככל שתנאי החדר מתאימים למטרה, כך ניתן יהיה להפיק יותר מהציוד )
4. לגבי הגברה, אם הרמקולים שייבחרו יהיו נצילים ולא קשים במיוחד לדחיפה (עכבה נמוכה), יתכן שרסיבר איכותי יכול להספיק.
לא בהכרח יהיה צורך במגבר כוח.
מספר הערות בקצרה:
1. קראתי היטב את שתי הודעותיו של פותח השרשור, ואינני מוצא בשום מקום שהוא מזכיר את המילה מקרן.
60k .2 זה תקציב חלומי לציוד אודיו.
בוודאי שעם 150k היה ניתן לעשות דברים עוד יותר יפים, אבל הרי אין לזה גבול.
3 גם אם המערכת מיועדת לק"ב בלבד, רכיבים איכותיים יכולים לייצר סאונד נהדר, שיעשיר מאוד את חווית הצפייה.
( נכון שיש תלות רבה בחלל. ככל שתנאי החדר מתאימים למטרה, כך ניתן יהיה להפיק יותר מהציוד )
4. לגבי הגברה, אם הרמקולים שייבחרו יהיו נצילים ולא קשים במיוחד לדחיפה (עכבה נמוכה), יתכן שרסיבר איכותי יכול להספיק.
לא בהכרח יהיה צורך במגבר כוח.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
מצטער להיות הפארטי פופר, אבל DAMN GOOD זה מושג מאוד סובייקטיבי. לצורך העניין, מערכת הסטריאו שלי עולה 60K - ועוד היד נטויה. אם תבסס מערכת כדי שתשרת אותך בעיקר לק"ב, תהיה לך פשרה בסטריאו - ולהיפך. אפשר לעשות דברים יפים - אבל קח בחשבון - האיכות משתנה בין אדם לאדם.almog333 כתב:אני רחוק מלהיות אודיופיל, אבל כמובן שאני מצפה לשמוע מוזיקה damn good. גם אם זה אומר לרכוש מגבר במיוחד לזה. יכול להיות ששגיתי בתקציב שהקציתי ויכול להיות שלא. זה עוד מוקדם בשבילי לדעת כי עוד לא התחלתי בחיפושים. אני רק רוצה לשמוע מוזיקה ולראות סרטים באיכות המירבית במסגרת התקציב שיש ברשותי. אז אולי כן יש הצדקה למערכת רמקולים בתקציב כזה, לאיש כזה?ושלא יהיו טעויות, אני לא מלא בכסף ולקח לי הרבה זמן לחסוך את זה.
...
מחזק מאוד את ההמלצה ללכת על יד שניה.
new-guy, הרמקולים שלך מגניבים לגמרי, אבל בתקציבים של הבחור - אפשר יותר.
האמת? אם המערכת רק לק"ב, לא הייתי שולל סטאפ שלם של קליפש, פלוס איזה סאב של SVS/JL, אולי אפילו שניים מהם; מקרן ואיזה ימאהה/פיוניר ושלום על ישראל.
תודה לכל העונים והמנסים לעזור.
עדיין לא ביקשתי עזרה בבחירה של רכיבים. אני אעשה את זה אחרי שאסתובב בחנויות ואראה מה קולע לטעמי - ואז אשוב כדי לקבל מכם גושפנקה (בכל הקשור לתימחור, לדעה הכללית של המוצר שאבחר ולהתאמה לחלל הסלון).
יש לי ספרייה של קרוב לאלף סרטים, רובם המכריע הם mkv 720p DTS. גם הסרטים העתידיים יהיו באותו פורמט בגלל הנפח הקטן יחסית. מה לעשות שאני אוהב לאגור את הסרטים אצלי
,
לכן אודה על תשובות לשאלות שאיתן פתחתי את הפוסט.
אגב, אין בכוונתי לרכוש מקרן והתקציב לא כולל מסך.
לא יצא לי לשמוע את הפורמטים החדשים, אבל הכנתי לי כבר כמה סרטים בפורמט remux לשעת הצורך.
וד"ש למרטין שקפץ אלי לעזור לי עם הרמקולים טריאנגל בכפ"ס, לפני שלוש שנים בערך (מעניין אם תזכור
)
עדיין לא ביקשתי עזרה בבחירה של רכיבים. אני אעשה את זה אחרי שאסתובב בחנויות ואראה מה קולע לטעמי - ואז אשוב כדי לקבל מכם גושפנקה (בכל הקשור לתימחור, לדעה הכללית של המוצר שאבחר ולהתאמה לחלל הסלון).
יש לי ספרייה של קרוב לאלף סרטים, רובם המכריע הם mkv 720p DTS. גם הסרטים העתידיים יהיו באותו פורמט בגלל הנפח הקטן יחסית. מה לעשות שאני אוהב לאגור את הסרטים אצלי
לכן אודה על תשובות לשאלות שאיתן פתחתי את הפוסט.
אגב, אין בכוונתי לרכוש מקרן והתקציב לא כולל מסך.
לא יצא לי לשמוע את הפורמטים החדשים, אבל הכנתי לי כבר כמה סרטים בפורמט remux לשעת הצורך.
וד"ש למרטין שקפץ אלי לעזור לי עם הרמקולים טריאנגל בכפ"ס, לפני שלוש שנים בערך (מעניין אם תזכור
נערך לאחרונה על ידי almog333 ב 20/05/2013 0:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.
I choose not to run
רן - damn good למישהו שרחוק מלהיות אודיופיל. האם זו תאור מופשט מדי? או דרישה מופרזת בתקציב כזה, על אף שהיעוד הוא בעיקר לקולנוע ביתי?
אגב, אין לי בעיה עם יחד שניה - אבל אז אני אוריד את התקציב באיזה חצי
אגב, אין לי בעיה עם יחד שניה - אבל אז אני אוריד את התקציב באיזה חצי
I choose not to run
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
1. כן הייתי משקיע ברסיבר חדש ואיכותי, גם אם אתה עובד עם DD ו-DTS. איכות הפרוססינג ההגברה (במיוחד לעומת הרסיבר הנוכחי שלך) וה-RC - משמעותית יותר טובה בדגמים האלו. ההבדל יהיה מאוד גדול.
2. לגבי סטריאו - קצת בעייתי לענות, לא יודע מה הסטנדרט שלך. יכול להגיד לך שכשאני האזנתי למגבר ק"ב שלי (אונקיו 875 - ספינת דגל מ-2008) הוא לא הספיק לי בעליל; וזה עוד בתקופה שהחזקתי רמקולים של 7.5K כחדשים; הגברת סטריאו וינטאג' שעלתה 500 ש"ח (אבל כמה אלפים טובים בשנות ה-80 המוקדמות) ודאק שעלה כחדש 800 ש"ח עשו לו בית ספר.
2. לגבי סטריאו - קצת בעייתי לענות, לא יודע מה הסטנדרט שלך. יכול להגיד לך שכשאני האזנתי למגבר ק"ב שלי (אונקיו 875 - ספינת דגל מ-2008) הוא לא הספיק לי בעליל; וזה עוד בתקופה שהחזקתי רמקולים של 7.5K כחדשים; הגברת סטריאו וינטאג' שעלתה 500 ש"ח (אבל כמה אלפים טובים בשנות ה-80 המוקדמות) ודאק שעלה כחדש 800 ש"ח עשו לו בית ספר.
נערך לאחרונה על ידי ran_carney ב 20/05/2013 21:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
מניסיון ונקודת מבטי בנושא:
לא הייתי הולך על רסיבר מסיבה פשוטה שאחרי יומיים הוא כבר מתיישן, כאשר רוב ההשקעה בו היא מבחינה טכנולוגית ולא ברמת איכות הרכיבים.
אתה רוצה איכות, לך על פרוססור סטייל: THETA, CLASSE, ANTHEM, KRELL, MARK LEVINSON
אילו מכשירים שיתנו לך ביצועים "אודיופילים" או אך שלא תקראו לזה במוזיקה דו ערוצית ויוכולים להחליף קדמים למינהם ייעודיים, וכמובן קולנוע איכותי בכל הקשור לאיכות השמע
לטעמי ומניסיוני, כאשר עושים פשרה ורוכשים רסיבר בשביל טכנולוגיה מתפשרים על איכות סאונד.
כמו שאיפה לקבל סאונד מאוזן, מתוק ומרגש מסטיראאו, כך (אצלי לפחות) גם הקולנוע.
וניתן לעשות זאת בלי מיליון מכשירים נפרדים, תאמין לי פרוססור כגון: THETA (אפילו קזבלנקה 1 הוותיק, מדהים כמה הוא נשמע מוזיקלי ואיכותי
) או CLASSE (מודל SSP600 כפי שאריאל מהאתר מוכר) יעשה הרבה סדר בראש, וניתן לרכוש אותם ביד 2 במחירי מציאה.
הניסיון שלי אומר שבכדי להנות באמת מהיתרונות של הפורמטים החדשים צריכים גם מכשיר שידע להעביר אותם כראוי, ומכשיר שכזה עולה חא מעט כסף...
כרטיסים של dts master ו-DD trueHD עולים (פר כרטיס) החל מ-20$ כרטיס ומגיע ל-1500$ כרטיס
, תעשו את החשבון
כנ"ל אגב עם כרטיסים של DD ושל DTS.
ושלא נתחיל לדבר על איכות כרטיסי ה-DACים (המרה מסיגנל דיגיטלי לאנאלוגי) שנעה בין דולרים בודדים לכרטיס לכרטיסי-DACים של כמה אלפי דולרים טובים
לדעתי ומנוקדת מבטי (חשוב לציין) ברסיברים (ו-כרגע אני לא מדבר על ה-flagships למינהם מהיצרנים המוכרים) ישנה פשרה אדירה בכל הקשור לאיכות הרכיבים/כרטיסים, כמובן שכל מכשיר פונה לקהל יעד אחר וכיס אחר
,
במידה ואתה מחפש איכות בסאונד והפורמטים החדשים לא מדגדגים לך בקצות האצבעות ואתה מחפש יותר מלראות שכתוב על הצג במכשיר dts master וכו'...או מיתוג HDMI
שווה לך בהמלצה חמה ממני, כאשר תתחיל ללכת לבדוק ציוד, להסתכל על הפרוססורים הוותיקים יותר ואם יש היכולת - לך על THETA ביד 2 חד וחלק
אם תמצא מדובר בחברה הטובה ביותר להמרה דיגיטלית
ה-dts וה-DD בפרוססורים מהסוג הזה, נשמעים כ"כ טוב וגורמים לך לחשוב, שקצת עובדים עלינו בעיניים עם כל שוק הרסיברים למינהם (קרי פורמטים חדשים
)
קצת חומר למחשבה
אם תירצה עוד אינפורמציה והכוונה, אשמח לעזור לך בפרטי.
לא הייתי הולך על רסיבר מסיבה פשוטה שאחרי יומיים הוא כבר מתיישן, כאשר רוב ההשקעה בו היא מבחינה טכנולוגית ולא ברמת איכות הרכיבים.
אתה רוצה איכות, לך על פרוססור סטייל: THETA, CLASSE, ANTHEM, KRELL, MARK LEVINSON
אילו מכשירים שיתנו לך ביצועים "אודיופילים" או אך שלא תקראו לזה במוזיקה דו ערוצית ויוכולים להחליף קדמים למינהם ייעודיים, וכמובן קולנוע איכותי בכל הקשור לאיכות השמע
לטעמי ומניסיוני, כאשר עושים פשרה ורוכשים רסיבר בשביל טכנולוגיה מתפשרים על איכות סאונד.
כמו שאיפה לקבל סאונד מאוזן, מתוק ומרגש מסטיראאו, כך (אצלי לפחות) גם הקולנוע.
וניתן לעשות זאת בלי מיליון מכשירים נפרדים, תאמין לי פרוססור כגון: THETA (אפילו קזבלנקה 1 הוותיק, מדהים כמה הוא נשמע מוזיקלי ואיכותי
הניסיון שלי אומר שבכדי להנות באמת מהיתרונות של הפורמטים החדשים צריכים גם מכשיר שידע להעביר אותם כראוי, ומכשיר שכזה עולה חא מעט כסף...
כרטיסים של dts master ו-DD trueHD עולים (פר כרטיס) החל מ-20$ כרטיס ומגיע ל-1500$ כרטיס
ושלא נתחיל לדבר על איכות כרטיסי ה-DACים (המרה מסיגנל דיגיטלי לאנאלוגי) שנעה בין דולרים בודדים לכרטיס לכרטיסי-DACים של כמה אלפי דולרים טובים
לדעתי ומנוקדת מבטי (חשוב לציין) ברסיברים (ו-כרגע אני לא מדבר על ה-flagships למינהם מהיצרנים המוכרים) ישנה פשרה אדירה בכל הקשור לאיכות הרכיבים/כרטיסים, כמובן שכל מכשיר פונה לקהל יעד אחר וכיס אחר
במידה ואתה מחפש איכות בסאונד והפורמטים החדשים לא מדגדגים לך בקצות האצבעות ואתה מחפש יותר מלראות שכתוב על הצג במכשיר dts master וכו'...או מיתוג HDMI
שווה לך בהמלצה חמה ממני, כאשר תתחיל ללכת לבדוק ציוד, להסתכל על הפרוססורים הוותיקים יותר ואם יש היכולת - לך על THETA ביד 2 חד וחלק
ה-dts וה-DD בפרוססורים מהסוג הזה, נשמעים כ"כ טוב וגורמים לך לחשוב, שקצת עובדים עלינו בעיניים עם כל שוק הרסיברים למינהם (קרי פורמטים חדשים
קצת חומר למחשבה
אם תירצה עוד אינפורמציה והכוונה, אשמח לעזור לך בפרטי.
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 21/05/2013 16:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אבל אתה חייב להסכים שיש משהו במה שהוא כותב.itay123 כתב:אני מציע לך לערוך את מה שאתה רושם, לא לעניין, יש לך בעיה כלשהיא איתי, קח אותה לפרטי, הגזמת ידידי הצעירran_carney כתב:אתה יודע איתי, קטע. אתה לא היחיד עם נסיון של שנים. אתה לא היחיד שהתנסה עם מגוון של ציוד.
אתה כן היחיד שכל דבר שהוא מחזיק הוא פאר היצירה וההתגלות השניה של ישו, עד שהוא מוכר אותו והוא הופך ל"יותר מדי עבודה"; "מצוין אבל מצאתי יותר טוב"; כל שאר השטויות שאתה כותב. אתה הכותב הכי לא אובייקטיבי שאני מכיר, וחבל לי על אנשים שעלולים לא להבין את זה.
יום נהדר...
...
לאורך השנים זו ההתנהלות שחוזרת על עצמה.
תמשיכו בפרטי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
מניסיון שלי של השבועות האחרונים:
1).שווה לשם קולנוע ביתי וסטריאו איכותי לרכוש פרוססור ופאוור רב ערוצי בנפרד
2). להשכלה כללית מנסיון אישי - כשרסיבר משמש כפרה אווט ומחברים לו פאוור רב ערוצי - זה לא עושה כלום לאיכות הסאונד, רק נותן לו יותר ווליום.
3). אם אתה רוצה dame good גם בסטריאו - ויש לך טריאנגל בבית - לך על ארקם!!!
(לי יש טריאנגל) avp888+power 777 יתנו לך תוצאה חלומית!!!!
אם זה קצת עובר את התקציב שלך - תקנה את הפרוססור ומגבר רב ערוצי של חברה אחרת מייד שנייה
אני מכירה משהו שיכול לעזור לך ברכישה בתנאים נוחים (אני קצת עושה לו פרסומת אבל הוא הרוויח את זה ביושר).
2). להשכלה כללית מנסיון אישי - כשרסיבר משמש כפרה אווט ומחברים לו פאוור רב ערוצי - זה לא עושה כלום לאיכות הסאונד, רק נותן לו יותר ווליום.
אם זה קצת עובר את התקציב שלך - תקנה את הפרוססור ומגבר רב ערוצי של חברה אחרת מייד שנייה
אני מכירה משהו שיכול לעזור לך ברכישה בתנאים נוחים (אני קצת עושה לו פרסומת אבל הוא הרוויח את זה ביושר).
מיכל את עדיין עם 2 רמקולים בלבד?או שפיספסתי איזה שדרוגון בשבוע האחרון?michal20600 כתב:מניסיון שלי של השבועות האחרונים:
אני מכירה משהו שיכול לעזור לך ברכישה בתנאים נוחים (אני קצת עושה לו פרסומת אבל הוא הרוויח את זה ביושר)....
40 שנה לך תיזכור..
- michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
לגבר החדש -
יש לי גם סנטר ואחוריים ...
לא כתבתי על זה כלום כי זה אצלי בהשאלה. אני לא סגורה על זה שאני רוצה דווקא אותם
אבל הסראונד... ואי ואי ואי... איך חייתי עד כה עם שני רצפתיים אני לא יודעת...
יש לי גם סנטר ואחוריים ...
לא כתבתי על זה כלום כי זה אצלי בהשאלה. אני לא סגורה על זה שאני רוצה דווקא אותם
אבל הסראונד... ואי ואי ואי... איך חייתי עד כה עם שני רצפתיים אני לא יודעת...
נערך לאחרונה על ידי michal20600 ב 26/05/2013 14:25, נערך פעם 1 בסך הכל.