פירפורים בנירוסטה?
היי,
היה פה בזמנו פוסט מכונן של מוטי על מקינטות נירוסטה שגרם לי לרכוש אחת. לשאלתכם, ביאלטי Musa.
אני כבר די זמן עורך בה ניסויים שונים (עובי טחינה, כמות נוזלים וכד') ואני מרגיש שזה לא זה.
יש לי בריקה, ויש לי מקינטה רגילה ובשניהם אני מקבל תוצאות משביעות רצון. בנירוסטה, משום מה, המוקה לא זולגת באופן חלק ושקט אלא במתזים (מעין פולסים כאלו) ותוך כדי השמעת חירחורים. יש לזה יתרון כי כך אני יודע - כמו בבריקה - לרוץ אל הכיריים אבל האם כך זה אמור להיות?
בנוסף, למרות שאני ממלא מים כמעט עד שסתום הביטחון הכמות שנשארת במיכל התחתון גדולה ולמרות שאני לא מכבה את האש עם תחילת יציאת הנוזל כמות גדולה מהמים לא מצליחה לעלות. שוב, האם זה נורמלי?
ולסיום, העובדה שאני לא מכבה את האש מיד עלולה לשרוף לי את הקפה? את הגומי? אם אכבה מיד אקבל בערך 10cc של מוקה.
מומחי העל, תודה מראש!
היה פה בזמנו פוסט מכונן של מוטי על מקינטות נירוסטה שגרם לי לרכוש אחת. לשאלתכם, ביאלטי Musa.
אני כבר די זמן עורך בה ניסויים שונים (עובי טחינה, כמות נוזלים וכד') ואני מרגיש שזה לא זה.
יש לי בריקה, ויש לי מקינטה רגילה ובשניהם אני מקבל תוצאות משביעות רצון. בנירוסטה, משום מה, המוקה לא זולגת באופן חלק ושקט אלא במתזים (מעין פולסים כאלו) ותוך כדי השמעת חירחורים. יש לזה יתרון כי כך אני יודע - כמו בבריקה - לרוץ אל הכיריים אבל האם כך זה אמור להיות?
בנוסף, למרות שאני ממלא מים כמעט עד שסתום הביטחון הכמות שנשארת במיכל התחתון גדולה ולמרות שאני לא מכבה את האש עם תחילת יציאת הנוזל כמות גדולה מהמים לא מצליחה לעלות. שוב, האם זה נורמלי?
ולסיום, העובדה שאני לא מכבה את האש מיד עלולה לשרוף לי את הקפה? את הגומי? אם אכבה מיד אקבל בערך 10cc של מוקה.
מומחי העל, תודה מראש!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מים ממלאים עד לשסתום.
מתזים יכולים להיות בגלל כמות קפה קטנה, לא מספיק מים, מקניטה נקייה מדי.
אל תכבה ישר - חכה לזליגה עד לשליש מהחלק העליון.
תנסה למשוך את נקודת הכיבוי עוד - ותטעם.
מתזים יכולים להיות בגלל כמות קפה קטנה, לא מספיק מים, מקניטה נקייה מדי.
אל תכבה ישר - חכה לזליגה עד לשליש מהחלק העליון.
תנסה למשוך את נקודת הכיבוי עוד - ותטעם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אז שיחקתי עם זה כפי שציינתי. אני לא רוצה להגיע לטחינה מדי גסה כי בבריקה אני מקבל תוצאה מצויינת מהעובי הזה. בכל מקרה נתתי כמה סיבובים לכיוון של טחינה עבה יותר.
על הטענה של עפר לא חשבתי שהמקינטה עדיין חדשה והתעלה לא משומנת מספיק. נמשיך לתת לה צ׳אנס...
על הטענה של עפר לא חשבתי שהמקינטה עדיין חדשה והתעלה לא משומנת מספיק. נמשיך לתת לה צ׳אנס...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קודם כל - קח בחשבון שמקינטה רגילה הרבה יותר רגישה לעובי הטחינה מאשר הבריקה, כי הלחץ בה נמוך יותר.
בבריקה, מה שלא תשים, תקבל התפרצות מטורפת של קפה (לפעמים נראה לי שאפילו קפה שחור יעבוד שם
).
אז חשוב מאוד לטחון נכון וגם לשים כמות נכונה של קפה.
אם המים לא עוברים בקלות, זה אומר שהטחינה כנראה דקה מדי. עם הבריקה אין בעיה, כאמור.
איך הקפה, מול הקפה של הבריקה? שונה, נכון?
בבריקה, מה שלא תשים, תקבל התפרצות מטורפת של קפה (לפעמים נראה לי שאפילו קפה שחור יעבוד שם
אז חשוב מאוד לטחון נכון וגם לשים כמות נכונה של קפה.
אם המים לא עוברים בקלות, זה אומר שהטחינה כנראה דקה מדי. עם הבריקה אין בעיה, כאמור.
איך הקפה, מול הקפה של הבריקה? שונה, נכון?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
שונה מאוד עד כדי כך שאין לי מושג אם זה קפה אחר או סתם קפה שרוף...
אם תגיד לי שאצלך בנירוסטה הזרימה חלקה אז בהחלט אלך על טחינה גסה יותר.
דרך אגב, הצינורית שממנה מתפרץ המשקה הרבה יותר ארוכה וגבוהה מהקונוס הסטנדרטי של מקינטות פשוטות. אולי גם לזה יש השפעה כי הנוזל צריך 'להתאמץ' יותר בטיפוס כלפי מעלה.
אם תגיד לי שאצלך בנירוסטה הזרימה חלקה אז בהחלט אלך על טחינה גסה יותר.
דרך אגב, הצינורית שממנה מתפרץ המשקה הרבה יותר ארוכה וגבוהה מהקונוס הסטנדרטי של מקינטות פשוטות. אולי גם לזה יש השפעה כי הנוזל צריך 'להתאמץ' יותר בטיפוס כלפי מעלה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כך זה גם נראה אצלי, כשהטחינה דקה מדי: הזרימה לא חלקה - היא במתזים וחרחורים, בערך כפי שאתה מתאר. אבל כך זה גם נראה במקינטת אלומיניום אחרת, שפעם השתמשתי בה. אין קשר לחומר המקינטה.
אולי המבנה של הביאלטי הזו שונה במיוחד, אני לא יודע.
נסה לשחק עם גובה הטחינה, זו ההשערה הראשונה שלי.
אולי גם מדובר באש חזקה/חלשה מדי.
אבל הייתי מתחיל עם טחינה.
לגבי הטעם, אם זה שונה מהותית מהמקינטה *הרגילה* שלך, אז יש כאן משהו בהחלט לא תקין. הנירוסטה נותנת קפה שונה מהבריקה, אבל לא מהותית שונה ממקינטת אלומיניום רגילה, כי מדובר באותה החליטה. ההבדל הוא רק בטעם של האלומיניום מול הניטרליות של הנירוסטה. אבל זה ניואנס.
אולי המבנה של הביאלטי הזו שונה במיוחד, אני לא יודע.
נסה לשחק עם גובה הטחינה, זו ההשערה הראשונה שלי.
אולי גם מדובר באש חזקה/חלשה מדי.
אבל הייתי מתחיל עם טחינה.
לגבי הטעם, אם זה שונה מהותית מהמקינטה *הרגילה* שלך, אז יש כאן משהו בהחלט לא תקין. הנירוסטה נותנת קפה שונה מהבריקה, אבל לא מהותית שונה ממקינטת אלומיניום רגילה, כי מדובר באותה החליטה. ההבדל הוא רק בטעם של האלומיניום מול הניטרליות של הנירוסטה. אבל זה ניואנס.
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 17/05/2013 11:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
יוחזר הברווז לאלתר !
תשחק עם עצמת האש, אני נוהג להנמיך אותה מעט כשהקפה מתחיל לזלוג ואז הזרימה הרבה יותר חלקה ומתפרצת ממש לקראת הסוף כשרוב המים יצאו.
תמיד נשאר לי טיפה מים כשאני מפרק אבל יוצא לפחות 50 מ״ל מהמקינטה הזוגית והקפה מאוד טעים.
תשחק עם עצמת האש, אני נוהג להנמיך אותה מעט כשהקפה מתחיל לזלוג ואז הזרימה הרבה יותר חלקה ומתפרצת ממש לקראת הסוף כשרוב המים יצאו.
תמיד נשאר לי טיפה מים כשאני מפרק אבל יוצא לפחות 50 מ״ל מהמקינטה הזוגית והקפה מאוד טעים.
תגיד מוטי המחיר של הברווז לא היה פשוט גבוהמידי ? מחלק מנות וזה אבל עובדה שלא הצלחת למכור
לא רראיתי הבדל בין מקינטות שקשור לניירוסטה או אלומיניום. ראיתי הבדלים בין מקינטות שלדעתי היו קשורים למבנה שונה. אם כבר נירוסטה יכולה להתאים לדרך בה אני מכין, סגירת הלהבה מיד כשהקפה מתחיל לזלוג
לא רראיתי הבדל בין מקינטות שקשור לניירוסטה או אלומיניום. ראיתי הבדלים בין מקינטות שלדעתי היו קשורים למבנה שונה. אם כבר נירוסטה יכולה להתאים לדרך בה אני מכין, סגירת הלהבה מיד כשהקפה מתחיל לזלוג
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתה צוחק? כמעט כל יום היה טלפון על הברווז, אבל הוא פשוט לא רצה ללכת! הגיעו אנשים, ראו אותו, עשו לו דיגי דיגי במחלק המנות שלו, אבל ברגע האמת, כשהוא היה צריך לעזוב, הוא לא הסכים. וכמו שאתה יודע, כשברווז לא מסכים, אפילו רובוסטה לא תזיז אותו.
אצלי, אם אני מכבה את האש ממש כשמתחיל הקפה לזלוג, אני לא מקבל מיצוי של כל המים. אני חייב להמתין קצת, לסגור קצת אחרי האמצע.
אולי זה באמת עניין של מבנה ספציפי של כל מקינטה.
אצלי, אם אני מכבה את האש ממש כשמתחיל הקפה לזלוג, אני לא מקבל מיצוי של כל המים. אני חייב להמתין קצת, לסגור קצת אחרי האמצע.
אולי זה באמת עניין של מבנה ספציפי של כל מקינטה.