אני שמח לפתוח את הדיון הראשון שלי בפורום.
כל משפחתי יושבת סביבי בעת הקלדת הודעתי הראשונה בדיון זה.
אני נרגש!
אשמח לדעת מפי חברי הפורום הנכבדים תשובה לשאלה המטרידה אותי כבר כ-3 ימים.
מה זה צלחת אליפטית? האם זו צלחת רגילה? אופסט?
זה טוב יותר או פחות?
והאם זה שיקול בבחירת רכיבים כלשהם?
תודה מראש לכל המשיבים
נערך לאחרונה על ידי drors01 ב 16/05/2013 8:51, נערך 2 פעמים בסך הכל.
כן ניסיתי גוגל ולמעשה אני מגיע לכאן בדיוק מהקישור הזה. הדיון שם לא היה לי ברור. הוא אומר ש:
"PrimeFocus היא צלחת עגולה
Offset היא צלחת אליפטית "
אחר כך מישהו אומר "יש לי שתי צלחות אליפטיות (OFFSET) בגודל 100*90 שקניתי לפני כשנתיים "
זה נשמע שזה גם נראה אליפסה 90X100 אבל צלחות ה-OFFSET שראיתי נראות עגולות ולא אליפסה.
צלחת אליפטית היא צלחת שאינה עיגול מושלם אלא אליפסה. מיקוד של צלחת עגולה הוא נקודה (נקודת פוקאל) ולכן צלחת עגולה צריכה לפנות בדיוק רב ללוויין שאליה היא מכוונת. הנקודה של המוקד זה המיקום של ה lnb אשר משמש לקליטה.
מדוע שלא נרצה צלחת עגולה? יש כמה סיבות. שיטה אחרת היא להשתמש בצלחת אליפטית ובמקום לכוון בדיוק לצלחת, מכוונים לזווית מסויימת שבה העוות של הצלחת ״נעלם״ במקרה כזה הצורה של הצלחת תלכד את האות למיקוד אחד למרות שהצלחת לא פונה בדיוק מול הלווין.
היתרון של צלחת כזו היא שהיא קטנה בהרבה (תופסת פחות שטח) ולכן גם זולה יותר. היא פחות יעילה מצלחת עגולה אבל אפשר להתקין אותה על חלון, למשל (יש המון כאלה באירופה) בעוד שצלחת עגולה עם לויין שממש מעל הראש ניתן להתקנה בגג בלבד.
תודה על התשובה בהחלט סיפקת חומר למחשבה.
אני הייתי בתהליך רכישה ולא רציתי לגלות שקניתי משהו לא סטנדרטי.
אני מניח ש....
בצלחת אופסט החזר הקרניים דומה לאופטיקה גיאומטרית, האות מתכנס לאיזור המוקד מאינסוף נקודות.
כנראה שהשוליים של הצלחת יעילים פחות בהחזרה ולכן בעצם מחוץ לטווח הנחוץ. אני גם חושב שהשמטתם גם תורמת ליצירת מבנה חזק יותר מצלחת עגולה ולכן היא אולי תהיה דקה יותר.
אני מניח שבצלחת כזו היעילות היא פונקציה גם של סימטריות ולכן עיווט היכול להגרם לפני או בגלל ההתקנה ואו מזג אוויר קשה הינו מאוד טראגי.
מעניין מדוע לא מספקים חיזוקים לצלחת לעוד נקודות בהיקף. הרי הם יכולים לשפר את אורך החיים ואיכות האות המתקבלת בזמן מזג אוויר קשה.