ערכת מקינטה בריקה שלמה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
just4u32 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,
לאחר שיטוט בן מספר ימים בפורום (הנפלא דרך אגב), ואהבה הולכת וגדלה לקפה איכותי, החלטתי סוף סוף לקנות מכשור מתאים.

החלטתי שלפני שאעבור למכונות למיניהן, אנסה את הבריקה. נראה כמו פיתרון זול יותר, ומכשור כניסה מתאים לעולם הקפה. המטרה היא שוטים של "אספרסו" (כן, אני יודע שהבריקה נותנת מוקה והוא חלש יותר), וקפוצ'ינו (כן, אני יודע שקפוצ'ינו עושים מאספרסו).

מאחר שאני דיי סגור על הקנייה, אשמח להמלצות במספר תחומים. ראוי לציין כי אני אעדיף לקנות את כל הציוד במקום אחד בתנאי שהבדלי המחירים לא משמעותיים. אז יאללה,
1. מאיפה לקנות את המקינטה בריקה (מקום זול ואמין)? נתקלתי בהמלצה על החנות הזו . עדיין מומלץ לקנות שם או שיש מקום זול יותר?
2. מאיפה לקנות מקציף? טוטוקרמה נראה לי בסדר גמור. גוגל הביא אותי ל כאן . נראה מחיר הגיוני, ולא הצלחתי למצוא את המקציף בחנות שהזכרתי בסעיף הקודם.
3. מאיפה לקנות טוחן פולים? ראיתי את זה ואת זה. תכלס, עדיף אוטומטי, אבל גם ידני זה בסדר גמור. (אולי אפילו עדיף מבחינת רמת הטחינה?)
4. מאיפה לקנות פולים איכותיים לטחינה ביתית?
5. שימוש במי ברז מסוננים מקובל או רק מים מינרלים?

אני יודע שביקשתי הרבה, אבל תחשבו על החובבן הבא שייכנס לאשכול הזה והכל יהיה לו מוכן לקנייה :P

תודה רבה על העזרה ועל העבודה המבורכת שאתם עושים כאן בפורום!

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

1. המחירים שהראית הם בסדר גמור אבל בפעם האחרונה שבדקתי היה מחסור חמור של בריקות 2 בארץ, אולי תנסה לברר על קנייה באמזון דרך buy2usa, יכול לצאת משתלם יותר, וגם תקבל את הדגם המעודכן של הבריקה (מצ"ב תמונה)
2. כנ"ל
3. אם ידני זה בסדר גמור הייתי הולך על מטחנה של Hario. אין מה להשוות את המטחנות שהראית (=להבים) להריו, זו פשוט ליגה אחרת. אנשים יגידו לך שהבריקה סלחנית ומטחנת להבים תספיק וכו'- אני לא מסכים, מנסיוני המשקעים שמתקבלים בשימוש עם מטחנת להבים ובריקה הם על גבול הבלתי נסבלים.
אולי שווה לבדוק אופציות ביד 2 שיוכלו לשמש אותך לאספרסו ביום שתחליט להשתדרג.
4. לא ציינת איפה אתה גר. אם רכישה אונליין זו אופציה אז סקרטו קפה וNEGRO הם השמות החמים. (את שניהם ניסיתי בבריקה ואהבתי מאוד.)
5. לא חושב שיש בעיה במי ברז, מה שכן כמו בכל דבר מה שאתה שם זה מה שאתה מקבל, זאת אומרת שככל שהמים יהיו טעימים לך יותר באופן טבעי הקפה יהיה טעים לך יותר,
לגבי אבנית אין מה לדאוג

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

שתי נקודות, בהמשך לתגובה המפורטת והיפה של bnaya_d מעלי:

1. לגבי מטחנה: זה מאוד עניין אישי. אם אתה מוכן לטחון ידנית, אז לך על Hario, אבל היא יקרה יותר מהפתרונות שהבאת.
במקינטה אתה לא תרגיש הבדל גדול מספיק (למען האמת, אני מוכן להתערב שאף אחד לא ירגיש שום הבדל) בין מטחנה ידנית למטחנת להבים.

2. חשוב שתזכור לנקות את תחתית המקינטה (החלק הפנימי של מיכל המים) עם נייר סופג, מיד לאחר כל שימוש. אחרת, תקבל עובשים וירוקת בתחתית (ראה פוסטים בנושא הזה בעבר).

חוצמזה, שאני ממליץ לך מאוד לנסות גם מקינטה מנירוסטה (ראה כאן).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

fishi8
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

קודם כל, ברוך הבא!
לגבי מטחנה, מוטי, אני לא כ"כ מסכים איתך. בבריקה שלי אני שם לב טוב מאוד בין קפה שנטחן במטחנת להבים חשמלית פשוטה לבין מטחנה ידנית נורמלית. אפילו עשיתי מבחן עיוור וממש אפשר גם להריח את ההבדל וגם לראות את המשקעים בתחתית כוס האספרסו.
לי יש את המטחנה הזו (http://www.amazon.com/Porlex-JP-30-Stai ... ee+grinder) ואני מרוצה ממנה עד הגג.
לגבי מקינטה, נכון ללפני חודש, בירושלים יש מלאי מצומצם של בריקה 2 ו-4 אצל fecafeואצל הדוכן קפה בקניון הדר. אצל שניהם זה לא לתצוגה אבל מידי פעם יש להם.
אגב, אם אתה מאזור ירושלים אז אצל fecafe אתה יכול לקנות קפה טחון נהדר.

just4u32 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה לכולם.
דרך buy2usa באמאזון, בריקה 2 תעלה 310 ש"ח, וטוטוקרמה תעלה 250 (!) ש"ח.

כלומר, יקר יותר.
אשמח לחנויות בארץ.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #6 

fishi8, אני אשמח לטעום בעצמי את ההבדל בין מטחנה ידנית למטחנת להבים, עם בריקה. אנסה בהזדמנות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #7 

תגיד מה המחירים שאתה מוצא בארץ. אני אוכל להמליץ על אי ביי איטליה. במידה ואתה מעוניין אשלח לך קישור אצל מי שמצאתי שמוכן לשלוח.

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

לאחר מספר מקינטות אלומניום ומקינטת נירוסטה אחת אני מצטרף להמלצה על נירוסטה :)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #9 

יש בריקה חדשה בארץ, ראיתי בדומו וגם בחנות הממתקים והקפה שבאלנבי 107 תל אביב.

המחיר עלה לכיוון 330...

לגבי מטחנה אני ממליץ בחום על ההריו או הפורלקס שמסוגלות לטחון גם למכונת אספרסו פשוטה, איכות טחינה מעולה והן מאוד עמידות וניידות גם לטיולים.

just4u32 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה רבה לכולכם!

רכשתי מקינטה בריקה בDOMO הרצליה, יחד עם מקציף טוטוקרמה. עשיתי את הקפה והקפוצ'ינו הראשונים וטעמתי אותם למרות שהומלץ על "הרצה" של פעמיים-שלוש. הטעם היה מעולה!
קניתי קפה של לוואצה באריזת לחץ לפי המלצת המוכר והוא אכן היה טעים. כמובן שאני מתכוון לקנות פולים בעתיד.

לשאלתכם, אני גר ברחובות.

טוחן פולים לא קניתי כי היו שם רק מכשירים אוטומטיים. אפשר אתר/חנות טובה להזמין ממנה את אחד הטוחנים שהמלצתם?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

תזמין מאיביי... ההריו עולה כ 40 דולר כולל משלוח.

http://www.ebay.com/itm/Hario-MSS-1B-Mi ... 27d2d019b2

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

הפורלקס זהה להריו אבל עשויה נירוסטה עמידה, לדעתי שווה את ה 10 דולר הפרש:

http://www.ebay.com/itm/PORLEX-MINI-Cer ... 1c31769998

roni12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

קניית פולים ועוגות ברחובות

שליחה #13 

יש חנות בשם "חנות קפה" ברחוב אחד העם ,צמוד לאחת הקונדטוריות הטובות שיש ( קרוב לקצה המתחבר לרחוב יעקב)

roni12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

האם מטחנת הקפה הידנית מתאימה גם לתבלינים ?

שליחה #14 

האם אפשר לטחון פלפל שחור טחינה דקה מאוד ואחידה ?
תודה

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

לדעתי כן אבל קח בחשבון שכנראה יהיו לך טעמי לוואי בקפה אחר כך אלא אם אתה מחפש קפה מתובל ;-)

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #16 

בריקה יש באיביי סביב 275 ש"ח וטוטוקרמה אם אתה מחפש את הקטן (3 כוסות) אז סביב 150 ש"ח. המחירים שהזכרתי כוללים משלוח.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”