חדשות רעות בזירת SED

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78854
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #1 

כידוע, טושיבה וקנון מתכננות להוציא את הטכנולוגיה החמה ביותר בתחום המסכים הדקים מזה שנים - SED, עליה דיברנו רבות והתרשמנו מאוד מתצוגות בתערוכות.

החברות במקור תכננו להוציא את היחידות הראשונות במהלך 2006, אך התאריך נדחה שוב ושוב. מכיוון שאיכות התמונה בכל התצוגות היתה פנומנלית, הבעיה היא ככל הנראה שילוב של בעיות כלכליות (המחירים היורדים מאוד של LCD ופלאזמה) וכן בעיות יצור המוניות של הטכנולוגיה.

בעיות היצור אמורות היו להיפטר במהלך 2006 בכדי להגיע לקו הסיום (מכירת מוצרים בחנויות) במהלך 2007. ככל הנראה זה כבר לא יהיה ב-2007.

כרגע החברות מדברות על 2008, כתוצאה מבניית מפעל חדש לייצור מסכי SED בטאישי אשר מתוכנן לייצר 75,000 פאנלים SED בכל חודש (כמות מזערית ביחס ל-LCD ופלאזמה כיום). תאריך הסיום הוא רבעון ראשון של 2008, אך גם זה כנראה לא סולידי.

אם יתפספס תאריך היעד הזה, החברה לא תספיק לייצר מסכים בכדי לעמוד בציפיות היצור לקראת האוליפיאדה בביג'ין 2008 וזה יהיה חדשות רעות מאוד לשתי החברות.

טכנולוגית, מדובר, כידוע, במסכים ברמה שלא ידענו כמותה. החברות מתכננות לשווק את המסכים תחת שמותיהן של שתי החברות - כל אחת בנפרד, כאשר מדובר על מסכי 720P בגודל של 37" ומסכי 1080P בגודל של 45" (אם כי יתכן ויתמקדו בסוג אחד בכדי להגיע ליעד של 2008).

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

מה המקור לידיעה?
יש לינק?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

באסה..נו, טוב, נתפשר על פלזמת HD בינתיים.....
ברצינות, ההודעה הזו גורמת לי לפחות, לרדת מהגדר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

חבל, מה יגידו כל המוכרים בחנויות חשמל שכבר אמרו ללקוחות ש-"פלזמה זה אאוט"?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

dannyZ,

המקור הוא הודעה משותפת של שתי החברות ביפן מיום חמישי שעבר.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

אני חשבתי על כמות גדולה יותר של יכולת יצור , 75000 פנלים זו כמות קטנה מידי מה שהופך את הטכנולוגיה ליקרה ומרחיקה את האזרח הממוצע בעוד מספר שנים מטכנולוגיה זו.

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

MartinHSabag כתב:באסה..נו, טוב, נתפשר על פלזמת HD בינתיים.....
ברצינות, ההודעה הזו גורמת לי לפחות, לרדת מהגדר.
...
למה מה קרה?! כולה שנה עיכוב.
לא נורא.
בין כה וכה הדור הראשון והשני יהיו יקרים מדי, יסבלו ממחלות ילדות ולא יספקו את הסחורה מבחינה טכנית, כךשבמקרה האופטימי תעבורנה 3 שנים מרגע ההשקה ועד שהטכנולוגיה תהפוך לכדאית לצרכן הביקורתי.
אז במקום לשבת על הגדר 4 שנים תשב 5. בין כה וכה לאחר שנה, שנה וחצי, כבר יירדם לך הישבן... :wink:

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #8 

_falou_

לדעתי לשבת על הגדר צריך להיות עניין של שנה שנתיים גג , כל מה שמעבר זה מוגזם ואין בו תכלית,
לחכות לטכנולוגיה מסויימת 5 שנים זה יותר מידי והרי ברור שכאשר טכנולוגיה זו תתקרב אלינו בצעדי ענק ותהיה נגישה לכל דורש תפציע טכנולוגיה נוספת ומדהימה הרבה יותר שתהיה נגישה גם בעוד חמש שנים נוספות ומה אתה מציע אז גם לחכות ?

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

lironk כתב:_falou_

לדעתי לשבת על הגדר צריך להיות עניין של שנה שנתיים גג , כל מה שמעבר זה מוגזם ואין בו תכלית,
לחכות לטכנולוגיה מסויימת 5 שנים זה יותר מידי והרי ברור שכאשר טכנולוגיה זו תתקרב אלינו בצעדי ענק ותהיה נגישה לכל דורש תפציע טכנולוגיה נוספת ומדהימה הרבה יותר שתהיה נגישה גם בעוד חמש שנים נוספות ומה אתה מציע אז גם לחכות ?
...
אני חושב שכנראה הציניות שלי השאירה אותי לא ברור.

כעיקרון לחכות לטכנולוגיה חדשה שתצא "בקרוב" זה אף פעם לא כדאי כי מרגע שטכנולוגיה מושקת ועד שהיא מבשילה עובר פרק זמן של לפחות, במינימום של המינימום, שנתיים-שלוש. יש לזה כל פעם סיבה אחרת, אבל תמיד משהו לא ידפוק בהתחלה ו/או המוצר החדש יהיה יקר מדי.
במקרה הכי גרוע, עד שהטכנולוגיה החדשה תפציעה טכנולוגיות והתפתחויות קיימות ו/או חדשות אחרות כבר יכו אותה שוק על ירך (אירידיום מישהו?).

בעניין כמה זמן כדאי לשבת על הגדר, זו גם פונקציה של גודל ההוצאה, מידת שביעות הרצון מהמצב הנוכחי, מידת השיפור שאמור להגיע וכו'.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

אני חושב שכל העניין של "לחכות עד שטכנולוגיה תבשיל" הוא WAY OVERHYPED. רק לפני כחודשיים קניתי PC כאשר קיבלתי אותו רק אחרי שבועיים, בגלל המעבד בו, CORE 2 DUO, שווק שבוע אחרי ההזמנה בעולם. ארכיטקטורת מעבד חדשה לחלוטין של אינטל, כאשר היו כאלה שהמליצו לי ללכת על מעבד מדור ישן יותר בטענה שהוא יותר "בשל". בפועל קיבלתי מעבד חזק יותר מכל דור קודם של מעבדים, גם של INTEL וגם של AMD עם צריכת חשמל נמוכה יותר, וקר יותר... ואין שום בעיות WHATSOEVER.

אני זוכר שעופר ראה את הSED בפעולה בפעם הראשונה באיזושהי תערוכה בחו"ל, ואמר שאיכות התמונה הייתה כמה דרגות מעל כל טכנולוגיה נוכחית בכל הפרמטרים. מחלת הילדות היחידה היא שכשעופר שאל מה המחיר של מסך כזה, אז התשובה הייתה שאם הוא שואל בכלל אז אין לו מספיק כסף :D
עופר תקן אותי אם טעיתי בפרטים :)

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

sunny_jim כתב:בפועל קיבלתי מעבד חזק יותר מכל דור קודם של מעבדים, גם של INTEL וגם של AMD עם צריכת חשמל נמוכה יותר, וקר יותר... ואין שום בעיות WHATSOEVER.
...
רק שתי נקודות:

1. זו לא טכנולוגיה חדשה, זו אבולוציה של טכנולוגיה קיימת.

2. יש לך אפליקציה שעושה בכלל שימוש ביכולות העיבוד המקבילי של המעבד או שזה מקרה קלאסי של טכנולוגיה שקיימת הרבה לפני התוכנה שתעשה בה שימוש?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

sunny_jim,

לא טעית בפרטים :)

_falou_

1. במידה מסויימת גם SED זו התפתחות אבולוציונית שמשלבת אלמנטים מ-CRT, LCD ופלאזמה...
2. טיפה סטינו מנושא השרשור הזה.

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

oferlaor כתב: 1. במידה מסויימת גם SED זו התפתחות אבולוציונית שמשלבת אלמנטים מ-CRT, LCD ופלאזמה....
...
זו טכנולוגיה חדשה עם מפעל חדש ושיטת ייצור אחרת. עיבוד פרללי זה עסק ישן מאוד, רק שלא בעולם ה-PC. אין כאן פריצת דרך, רק משהו שכרגע הוא גימיק כי צריך גם אפליקציה שיודעת לעשות שימוש בעיבוד פרללי על מנת להפיק מכך תועלת (אם אני לא טועה צריך גם מערכת הפעלה מתאימה). אני מסייג שאיני בטוח בדברי, כי אני מכיר את הנושא מעולם ה-MF.

זה מאוד דומה למה שקרה עם כניסת ה-CD. הטכנולוגיה הציעה יתרונות מסויימים כבר מהתחלה, אבל גם המכשירים וגם המדיה היו מאוד מאוד יקרים. בנוסף, האיכות של רב הדיסקים היתה מחורבנת, בגלל האופן בו העבירו את התקליטים הישנים לטכנולוגיה החדשה.

אין כמעט דוגמא למוצר חדש לגמרי טכנולוגית שהיה משתלם מבחינת עלות/תועלת עם יציאתו. מי שאוהב טכנולוגיה פר-סה ואוהב לקנות טכנולוגיות חדשות ייקנה ויהנה תמיד, אבל זה לא מי שמחפש עלות/תועלת.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #14 

_falou_ כתב:
sunny_jim כתב:בפועל קיבלתי מעבד חזק יותר מכל דור קודם של מעבדים, גם של INTEL וגם של AMD עם צריכת חשמל נמוכה יותר, וקר יותר... ואין שום בעיות WHATSOEVER.
...
רק שתי נקודות:

1. זו לא טכנולוגיה חדשה, זו אבולוציה של טכנולוגיה קיימת.

2. יש לך אפליקציה שעושה בכלל שימוש ביכולות העיבוד המקבילי של המעבד או שזה מקרה קלאסי של טכנולוגיה שקיימת הרבה לפני התוכנה שתעשה בה שימוש?
...
דווקא לא בדיוק. בכל ה"דורות" האחרונים של מעבדים ב5 השנים האחרונות, כל מעבדי הPENTIUM 4 היו מבוססים על ארכיטקטורת הNETBURST, וכאן מדובר על ארכיטקטורה חדשה, CONROE (ומרום למחשבים ניידים, למרות שבניידים יש כבר את היונה שמבוססת על כמעט אותה הארכיטקטורה) עם ליטוגרפית ייצור חדשה של 65 ננו מטר. הם התחילו הכל FROM SCRATCH, מעבד שונה לחלוטין, עם מפעל יצור שונה משלו. אז בהחלט יכול לצאת מצב תיאורתי שיש בו מחלות ילדות.

עכשיו לגבי העיבוד המקבילי, לכל אחד מאיתנו יש אפליקציה כזאת. היא נקראת מערכת הפעלה. לצערי עדיין לא היה לי קורס מע' הפעלה(יהיה לי אבל בסמסטר הבא! :) ) אבל אני כן יודע שמע' הפעלה מבוססת על הרבה PROCESSES\THREADS שרצים במקביל, ולכן כמה שיש לך יותר מעבדים לטפל בכל אחד בנפרד, ככה יותר טוב. זה אבל תיאוריה..
בפרקטיקה, זה פשוט עולם אחר! למשל, כשאני עושה צריבת דיסק, אז רק ליבה אחת מטפלת בצריבה. בכל הפעולות האחרות כמו גלישה באינטרנט וכו', הליבה השניה מטפלת, וכך אתה לא מרגיש ירידה בביצועים כתוצאה מהצריבה. תאמין לי שזה דבר הרבה יותר מהפכני ממה שחשבת. יש כבר כמה אנשים מאד מקושרים בעולם עם מעבדים מרובעי ליבות, וAMD תוציא את ה4X4 שלה בקרוב... וכמו כן יש גם תצורות של 8 ליבות. זה העתיד, מעבדים מרובי ליבות.

מצטער על הסטיה מהנושא :)

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

נכון, אבל אל תשכח שיש לך רק HDD אחד שמריץ את המ"ה ואת ה paging file וזה צוואר הבקבוק ברוב הפעולות היומיומיות.
וחוץ מזה SED זה אחלה (סתם שלא תגידו שסטינו מהנושא :wink: )

BooYaka
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #16 

האם טכנולוגית הSED עדיפה על הOLED מבחינת איכות תמונה ורזולוציות?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

רזולוציה כנראה שלא (גודל הפיקסלים גדולים יותר).
איכות תמונה - זה מושג קצת רחב, תנסה להיות יותר מפורט - קונטרסט, בהירות וכו'.

מבחינת אורך חיים , שזו הבעיה העיקרית כיום של OLED, בטוח !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

כמעט בכל פרמטר (פרט לגודל פיקסל) - SED מביס את כל הטכנולוגיות המתחרות כיום.

OLED היא הבטחה שהוחמצה. הבעיה העיקרית שלא הצליחו להתגבר עליה זה אורך חיים קצר - כלומר, חוזק האור הופך חלש באופן מהיר למדי. זה מתאים יותר לטכנולוגיות כמו טלפונים סלולריים שלא מחזיקים יותר משנתיים שלוש, אבל פחות במסכים שאנשים מצפים מהם להחזיק כמה שנים טובות.

charny
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 244

שליחה #19 

האם ב-SED יש צריבה?
הרי מדובר על משטח פוספור....

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

charny,

עקרונית כן. העניין הוא שהתקדמו עם זה כ"כ במסכי CRT, ומכיוון שמדובר בפוספורים זהים, בעצם השיפור יהיה כנראה קיים גם במקרה של SED.

המשמעות היא שתהיה צריבה, אבל היא תהיה בכמה סדרי גודל פחות משמעותית מכפי שהיא כיום במסכי פלאזמה.

יתכן שהמשמעות תהיה שלא יהיה צורך להמנע כלל מפסים שחורים בצדי המסך או מעל ומתחת למסך...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”