בתקופה בה סרטי הבלו-ריי המלאים השתלטה כמעט לחלוטין על הרגלי הצפייה שלנו, כולנו מכירים את התחושה שלעיתים לסרט שהורדנו אין תרגום מתאים ומסונכרן.
לעיתים הבעיה נפתרת בקלות בעזרת השהייה לפני\אחרי של כמה שניות.
לפעמים, הבעיה הופכת להיות יותר מורכבת היות והתרגום המוצע הינו בקצב פריימים אחר מזה שצריך לאותו סרט שברשותנו. היינו יכולים להתגבר על הבעיה הזו בקלות אלמלא היינו יודעים את הקצב פריימים המקורי של הסרט שלפיו סנכרנו את הסרט - דבר שקשה מאוד לנחש.
לפתרון הבעיה הזו ואודות למשתמש האדיב gimm, מצאתי את הכלי Subtitle framerate changer, שבעזרתו ניתן להמיר את כתובית מקצב פריימים אחד לאחר.
אבל שוב, "מה עוזר לי הכלי הזה אם מלכתחילה אני לא יודע מהו קצב הפריימים המקורי של הסרט שלפיו סנכרנו את הכתוביות?", אתם בטח שואלים. אז נכון, לא ידוע לי קצב הפריימים המקורי אבל מה שאני יכול לנסות הוא פשוט לקחת את הקצב פריימים של הסרט שיש ברשותי (אפשר לבדוק בקלות בעזרת media player classic) ולטעון אותו ב-output, וב-input אפשר לנסות את כל האפשרויות (אין כל-כך הרבה) ולבדוק את כולם הסרט עצמו.
אך לעיתים גם זה לא עוזר, ויש ברשותנו "סרט סורר" ששום כתובית באתרי התרגום לא תימצא מסונכרנת בשבילו ואף אחת מהשיטות שהצגתי מעל לא תעזור לסנכרן אותו.
סרטים אלה, הם בד"כ תוצאה של המון חלקים\בלוקים של קבצים המרכיבים קובץ אחד (את הסרט עצמו) ולכן ייתכן כי התרגום יהיה לא מסונכרן מתחילת הסרט ועד סופו בהפרשים שונים.
כך קורה כי אם סנכרנו את הכתוביות שיתאימו לתחילת הסרט, הם לא יתאימו לאמצע\סוף הסרט. היות וההשהיה שצריך לתת לכתוביות משתנה מחלק אחד למשנהו. רק אם ניקח את התרגום ונפצל אותו למספר הבלוקים שמרכיבים את הסרט, ואז נסנכרן כל קטע מהכתוביות לאותו בלוק, ואז לבסוף נחבר את כל הקטעים לקובץ כתובית אחד, רק אז התרגום יתאים לסרט בצורה מושלמת, וזו, כאמור, עבודת פרך שיכולה להימשך זמן יותר מפי שניים מאורך הסרט עצמו.
יש עוד פתרון, לטעון את קובץ הסרט ב-subtitle workshop, יחד עם קובץ הכתוביות, ואז לבחור כמה נקודות ראשיות בסרט (נניח הכתובית הראשונה, האחרונה ואחת באמצע) ולסנכרן אותן לסרט עצמו, ואז בלחיצה אחת, התרגום יסנכרן את עצמו באופן אוטומטי (לפי חישוב לא מדויק שהתוכנה עושה) לכל הסרט. זה היה אפשרי אלמלא היה אפשר לנגן את הסרט ב-subtitle workshop. אבל התוכנה הזו לא מסוגלת לנגן קבצים גדולים (כמו 30-40 ג'יגה) וגם אם כן, היא לא מסוגלת לנגן קבצי m2ts, שאיתם כמעט תמיד אני עובד.
מישהו חווה את מה שתיארתי ומצא לכך פתרון? מישהו מכיר פתרון שכן יכול לעזור?
אשמח גם לפתרון בעזרת ה-subtitle workshop.
כך נוכל גם להעלות תרגומים לאתרי התרגום גם לגירסאות אחרות של כותרי בלו-ריי ממה שמוצע שם. (למשל סרט בגירסת U.S, שאינו תואם לגירסה שיצאה ברוסיה כמה שבועות לפני, ושהתרגומים באתרים הם תרגומים שסונכרנו לפי רוסיה, ואינם תואמים לגירסה שיצאה ב-US ויותר איכותית ברבה).
תודה.