מעוניין בשדרוג המערכת, זקוק לעזרתכם
שלום רב!
אגש לעניין...
זו המערכת הנוכחית שלי:
Sony Bravia 48"
Onkyo TX-SR503E רסיבר
Rotel RA-1070 קדמיים
2x B&W 6.5" CWM-6160 I.W קדמיים
2x B&W 6.5" CWM-6160 I.W אחוריים
B&W LCR-3 S2 סנטר
B&W AS-1 סאב
Sony BDP-S470 נגן בלוריי
Philips Pronto TSU9600 שלט
HTPC
ועוד כמה אביזרים...
כל זה אזור מס' 1, פינת הטלויזיה.
בסלון, אזור 2, יש לי שני קדמיים שקועים של B&W.
בנוסף, בגינה, אזור 3, יש עוד שני קדמיים של B&W בנויים לחוץ.
השליטה וההוצאת אותות לכל האזורים מתבצעת ע"י הרסיבר והמגבר במקביל.
הפיצול, שאמור היה לעבוד, היה אמור לאפשר לי לשמוע מאותו מקור בכל האזורים במקביל, תוך הוספה\החסרה של אזורים בזמן אמת דרך הפרונטו. זה שהוא לא עובד - סיפור ארוך. את כל המערכת, הכבילה, התשתיות, ביצעה חברת שירותי אודיו וידאו\בית חכם מקצועית.
אני מתכנן שדרוג מקיף למערכת. אני מעוניין להוסיף עוד שני אזורים - שני רמקולים (קדמיים, סטריאו בעצם) בשניהם, להחליף לרסיבר\מעבר\מגבר וכו' שיתיאמו לפורמטי האודיו וידאו החדשים (הנוכחי כבר מיושן), וככה גם לצמצם את כל הכבילה במערכת ושתהיה מבוססת HDMI. כמו כן אני מחליף את ה- HTPC ל- Mac Mini, והכי חשוב - סוף סוף לגרום לפיצול לעבוד.
סה"כ הדרישות פשוטות:
- לשמוע מאותו מקור בכל האזורים (סטריאו)
- לצפות ולשמוע סרט בסראונד באזור 1, ולשמוע סטריאו מסורס אחר בכל שאר האזורים
- לצפות בסרט בלבד באזור 1, ולשמוע סטריאו מאותו סורס בכל שאר האזורים
שזה יהיה קל לתפעול, יציב ואמין ועם מינימום הגדרות והתעסקויות (המערכת להוריי).
עכשיו... השאלה היא כזו: איך אני עושה את כל זה? האם להשאר עם פרונטו? האם השדרוג שאני מתכנן הוא הכרחי (במובן של הבאת רסיבר חדש וכו')? האם כדאי לפנות שוב לחברת צד שלישי?
תודה מראש
(נ.ב. - מה אתם אומרים על הרעיון של שמיעת מוזיקה בסראונד?)
אגש לעניין...
זו המערכת הנוכחית שלי:
Sony Bravia 48"
Onkyo TX-SR503E רסיבר
Rotel RA-1070 קדמיים
2x B&W 6.5" CWM-6160 I.W קדמיים
2x B&W 6.5" CWM-6160 I.W אחוריים
B&W LCR-3 S2 סנטר
B&W AS-1 סאב
Sony BDP-S470 נגן בלוריי
Philips Pronto TSU9600 שלט
HTPC
ועוד כמה אביזרים...
כל זה אזור מס' 1, פינת הטלויזיה.
בסלון, אזור 2, יש לי שני קדמיים שקועים של B&W.
בנוסף, בגינה, אזור 3, יש עוד שני קדמיים של B&W בנויים לחוץ.
השליטה וההוצאת אותות לכל האזורים מתבצעת ע"י הרסיבר והמגבר במקביל.
הפיצול, שאמור היה לעבוד, היה אמור לאפשר לי לשמוע מאותו מקור בכל האזורים במקביל, תוך הוספה\החסרה של אזורים בזמן אמת דרך הפרונטו. זה שהוא לא עובד - סיפור ארוך. את כל המערכת, הכבילה, התשתיות, ביצעה חברת שירותי אודיו וידאו\בית חכם מקצועית.
אני מתכנן שדרוג מקיף למערכת. אני מעוניין להוסיף עוד שני אזורים - שני רמקולים (קדמיים, סטריאו בעצם) בשניהם, להחליף לרסיבר\מעבר\מגבר וכו' שיתיאמו לפורמטי האודיו וידאו החדשים (הנוכחי כבר מיושן), וככה גם לצמצם את כל הכבילה במערכת ושתהיה מבוססת HDMI. כמו כן אני מחליף את ה- HTPC ל- Mac Mini, והכי חשוב - סוף סוף לגרום לפיצול לעבוד.
סה"כ הדרישות פשוטות:
- לשמוע מאותו מקור בכל האזורים (סטריאו)
- לצפות ולשמוע סרט בסראונד באזור 1, ולשמוע סטריאו מסורס אחר בכל שאר האזורים
- לצפות בסרט בלבד באזור 1, ולשמוע סטריאו מאותו סורס בכל שאר האזורים
שזה יהיה קל לתפעול, יציב ואמין ועם מינימום הגדרות והתעסקויות (המערכת להוריי).
עכשיו... השאלה היא כזו: איך אני עושה את כל זה? האם להשאר עם פרונטו? האם השדרוג שאני מתכנן הוא הכרחי (במובן של הבאת רסיבר חדש וכו')? האם כדאי לפנות שוב לחברת צד שלישי?
תודה מראש
(נ.ב. - מה אתם אומרים על הרעיון של שמיעת מוזיקה בסראונד?)
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
מצטער מראש, אני לא יכול לעזור. כל מה שאני יכול להגיד לך שרוב המשתמשים בפורום גם כן לא יודעים לעבוד עם הדרישות שלך. הן פשוטות על הנייר, אבל בביצוע צריך לדעת איך ליישם את זה.
נסה לפנות למשתמש הפורום JEXY, אולי יוכל לעזור. בהצלחה!
נסה לפנות למשתמש הפורום JEXY, אולי יוכל לעזור. בהצלחה!
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
לדעתי כמו שכתב לך רן, היעזר בבעל מקצוע בתחום, הדרישות מורכבות,
רק הערה אחת שלא יכולתי להתעלם ממנה..
לשמוע מוזיקה בסראוונד, זה בערך כמו לראות סרט שובר קופות מסמארטפון..
מוד סראוונד "מוד ספונג'ה" פשוט הורג לחלוטין את הסאוונד, מוזיקה שומעים בסטריאו..
רק הערה אחת שלא יכולתי להתעלם ממנה..
לשמוע מוזיקה בסראוונד, זה בערך כמו לראות סרט שובר קופות מסמארטפון..
מוד סראוונד "מוד ספונג'ה" פשוט הורג לחלוטין את הסאוונד, מוזיקה שומעים בסטריאו..
הבנתי... תודה!
הייתי מעוניין יום אחד להחזיק בידע (איך מתחילים???) שיאפשר לבנות את המערכת שלי, בתור מקצוען ומבין בתחום - החשש שלי בפנייה לחברות ייעוץ מקצועיות הוא שלמשוואה נכנסת נקודת מבטו של איש המכירות, שמייצג חברות ומותגים מסוימים, ולא בהכרח את מה שהכי נכון ומתאים לי, והכי גרוע - יש לו את הרצון והשאיפה למכור מוצרים ודברים שאולי אינם נחוצים לדרישותיי לגמרי...
הייתי מעוניין יום אחד להחזיק בידע (איך מתחילים???) שיאפשר לבנות את המערכת שלי, בתור מקצוען ומבין בתחום - החשש שלי בפנייה לחברות ייעוץ מקצועיות הוא שלמשוואה נכנסת נקודת מבטו של איש המכירות, שמייצג חברות ומותגים מסוימים, ולא בהכרח את מה שהכי נכון ומתאים לי, והכי גרוע - יש לו את הרצון והשאיפה למכור מוצרים ודברים שאולי אינם נחוצים לדרישותיי לגמרי...
אנסה לענות לך לפחות על חלק ממה שכתבת :
קודם כל לא כ"כ הבנתי כמה איזורים יש - כתבת "סרט באיזור 1 , וסטריאו ממקור אחר בשאר האיזורים"
האם שאר האיזורים נחשבים כולם כאיזור אחד נוסף ? זאת אומרת סה"כ 2 איזורים.
זה משנה מאוד מכיוון שיש הבדל גדול במחיר בין רסיבר עם ZONE 2 , לרסיבר עם ZONE 3 . (הבדל שיכול להגיע אלפי שקלים)
קיימת אופציה נוספת יותר זולה , להפעלה מרובת איזורים , כאשר היציאות ל ZONE 2 , 3 הן ללא הגברה
(יש המון רסיברים שתומכים ZONE 2 PRE OUT )
זה אומר שאתה משרשר רסיבר נוסף , פשוט יחסית, שרק יתפקד כמגבר בלבד לכניסות שהוא קיבל מרסיבר המקור ,
והוא בעצמו לא מבצע שום פיענוח .
קודם כל לא כ"כ הבנתי כמה איזורים יש - כתבת "סרט באיזור 1 , וסטריאו ממקור אחר בשאר האיזורים"
האם שאר האיזורים נחשבים כולם כאיזור אחד נוסף ? זאת אומרת סה"כ 2 איזורים.
זה משנה מאוד מכיוון שיש הבדל גדול במחיר בין רסיבר עם ZONE 2 , לרסיבר עם ZONE 3 . (הבדל שיכול להגיע אלפי שקלים)
קיימת אופציה נוספת יותר זולה , להפעלה מרובת איזורים , כאשר היציאות ל ZONE 2 , 3 הן ללא הגברה
(יש המון רסיברים שתומכים ZONE 2 PRE OUT )
זה אומר שאתה משרשר רסיבר נוסף , פשוט יחסית, שרק יתפקד כמגבר בלבד לכניסות שהוא קיבל מרסיבר המקור ,
והוא בעצמו לא מבצע שום פיענוח .
אנסה להסביר טוב יותר:
ישנם חמישה אזורים.
חדר טלויזיה
סלון
מטבח
גינה 1
גינה 2
הדרישה היא היכולת לנגן מוזיקה מאותו מקור בכל האזורים, עם היכולת לכבות\להדליק\להנמיך\להגביר כל אזור on-the-fly, במהלך הניגון, דרך שלט. ציינתי באופן מיוחד את חדר הטלויזיה כי זה האזור היחיד שהוא 5.1, כל השאר הם סטריאו, וככזה הוא משמש גם לצפייה בטלויזיה וסרטים - לכן, אני מעוניין להיות מסוגל לנגן סרט, דרך הממיר או הבלו-ריי, בסראונד מלא, עם תמונה כמובן, בחדר טלויזיה, ובאותו הזמן לנגן מוזיקה בסטריאו מ- source אחר (מדיה סנטר נגיד) בכל שאר האזורים, או בחלקם - ושוב, עם היכולת להחסיר, להוסיף, להגביר ולהנמיך אזורים בזמן אמת, ולשנות את ה- source שממנו מוזן כל אזור (אם למשל מאסתי בסרט ואני רוצה להחליף למוזיקה, כך שהאזור יסתנכרן לפי השיר שמתנגן כרגע בכל שאר האזורים).
אני חושב שזה פחות מסובך ממה שזה נשמע...
ישנם חמישה אזורים.
חדר טלויזיה
סלון
מטבח
גינה 1
גינה 2
הדרישה היא היכולת לנגן מוזיקה מאותו מקור בכל האזורים, עם היכולת לכבות\להדליק\להנמיך\להגביר כל אזור on-the-fly, במהלך הניגון, דרך שלט. ציינתי באופן מיוחד את חדר הטלויזיה כי זה האזור היחיד שהוא 5.1, כל השאר הם סטריאו, וככזה הוא משמש גם לצפייה בטלויזיה וסרטים - לכן, אני מעוניין להיות מסוגל לנגן סרט, דרך הממיר או הבלו-ריי, בסראונד מלא, עם תמונה כמובן, בחדר טלויזיה, ובאותו הזמן לנגן מוזיקה בסטריאו מ- source אחר (מדיה סנטר נגיד) בכל שאר האזורים, או בחלקם - ושוב, עם היכולת להחסיר, להוסיף, להגביר ולהנמיך אזורים בזמן אמת, ולשנות את ה- source שממנו מוזן כל אזור (אם למשל מאסתי בסרט ואני רוצה להחליף למוזיקה, כך שהאזור יסתנכרן לפי השיר שמתנגן כרגע בכל שאר האזורים).
אני חושב שזה פחות מסובך ממה שזה נשמע...
תשמע..
איני יודע כמה עמוק הכיס שלך מגיע , לימהה יש רסיבר ZONE 4 - דגם RX-Z11 , בנוסף הוא גם 11.2 .
תוכל לראות סרט 5.1 בסלון , וגם לנגן 3 מקורות סאונד נוספים ב 3 חדשים שונים בבית ,
וכמובן לשלוט על הווליום בנפרד עבור כל איזור .
לינק לרסיבר :
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=model
כתוב שהוא עולה 5,500 $ , אין לי מושג כמה הוא עולה בארץ..
לגבי האיזור החמישי
תוכל לשרשר אליו עוד רמקולים מהרסיבר , תיהיה לך שליטה על הווליום שלהם
אבל הם ינגנו את אותו תוכן של אחד מהאיזורים האחרים.
איני יודע כמה עמוק הכיס שלך מגיע , לימהה יש רסיבר ZONE 4 - דגם RX-Z11 , בנוסף הוא גם 11.2 .
תוכל לראות סרט 5.1 בסלון , וגם לנגן 3 מקורות סאונד נוספים ב 3 חדשים שונים בבית ,
לינק לרסיבר :
לגבי האיזור החמישי
אבל הם ינגנו את אותו תוכן של אחד מהאיזורים האחרים.
תודה על העזרה.
pessik, ניתן להסתכל על כל אזורי המערכת בשני מובנים, מנקודת המבט של הסורסים:
1) אכן מדובר בשני אזורים בלבד, כיוון אף פעם לא ינוגנו יותר משני סורסים במקביל. כלומר, או שינוגן אותו סורס בכל האזורים (מוזיקה), או סורס אחד בפינת טלויזיה (סרט, יס), ואותו סורס בכל שאר האיזורים, שאותם אפשר לכנות 'אזורי המוזיקה בלבד' - הם סטריאו, הם יוכלו לנגן רק מוזיקה וזה תפקידם (גם פינת הטלויזיה הינה איזור מוזיקה, אבל גם אזור סרטים).
2) במובן השני, אכן מדובר בחמישה אזורים. אמנם לא אנגן יותר משני סורסים במקביל, ולעולם לא אנגן יותר מסורס מוזיקה אחד בכל 'אזורי המוזיקה' (האזורים קרובים יחסית זה לזה, תהיה קקפוניה) אבל אני כן רוצה שליטה ייחודית לכל אזור של הפעלה-כיבוי-הגברה-הנמכה.
הוצעו לי גם מערכות מבית Crestron ו- Savant שאמורות לענות על דרישותיי. מה אתם אומרים עליהן ואיך הן מתאימות למקרה שלי?
pessik, ניתן להסתכל על כל אזורי המערכת בשני מובנים, מנקודת המבט של הסורסים:
1) אכן מדובר בשני אזורים בלבד, כיוון אף פעם לא ינוגנו יותר משני סורסים במקביל. כלומר, או שינוגן אותו סורס בכל האזורים (מוזיקה), או סורס אחד בפינת טלויזיה (סרט, יס), ואותו סורס בכל שאר האיזורים, שאותם אפשר לכנות 'אזורי המוזיקה בלבד' - הם סטריאו, הם יוכלו לנגן רק מוזיקה וזה תפקידם (גם פינת הטלויזיה הינה איזור מוזיקה, אבל גם אזור סרטים).
2) במובן השני, אכן מדובר בחמישה אזורים. אמנם לא אנגן יותר משני סורסים במקביל, ולעולם לא אנגן יותר מסורס מוזיקה אחד בכל 'אזורי המוזיקה' (האזורים קרובים יחסית זה לזה, תהיה קקפוניה) אבל אני כן רוצה שליטה ייחודית לכל אזור של הפעלה-כיבוי-הגברה-הנמכה.
הוצעו לי גם מערכות מבית Crestron ו- Savant שאמורות לענות על דרישותיי. מה אתם אומרים עליהן ואיך הן מתאימות למקרה שלי?
מערכת מולטי רום
כמו שכתב yanivol
של sonos זה הפתרון הכי סקסי ונוח לביצוע
http://www.tres.co.il/sonos/brand/news_item.php?oid=3
כמו שכתב yanivol
של sonos זה הפתרון הכי סקסי ונוח לביצוע
http://www.tres.co.il/sonos/brand/news_item.php?oid=3
- michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
כתבתי לך בפרטי -
ואשיב בציבורי -
יש איש מקצוע מקסים שיצא לי לפגוש , ממנו רכשתי פרוססור ארקם. האיש עוסק בהתקנת מערכות חכמות - כולל סטריאו וקולנוע ביתי
בשביל שתבין למה אני ממליצה עליו:
הוא התעסק עם המכירה של הארקם במסגרת שירות VIP שהעניק ללקוח שלו. לא היה לא אינטרס אישי למכור
אחרי שהוא מכר לי את הארקם - הוא הציע להגיע אלי לכינרת בשביל לעזור לי לחבר ולהגדיר הכל והוא אכן עשה כך - ביום שבת!!! ולא ביקש החזר דלק או משהו דומה. יצא לי לשוחח איתו כמה שעות, במהלך ההתקנה של הארקם אצלי בבית, והתרשמתי ביותר מיושרו, היכרותו עם היבואנים, אנשי המכירות והחנויות בארץ ומהבנתו בתחום. הוא הזכיר לי את ארץ ישראל הישנה והטובה, שבה לאנשים היה חשוב להיות שלמים עם המצפון והמוסר שלהם, שלא העזו להונות, לרמות ולסדר את לקוחותיהם תמורת עוד כמה ג'ובות.
אני ממליצה לך בחום שתתקשר אליו והוא יעזור לך. שווה לשלם לו קצת ולקבל תמורה מצויינת.
ואשיב בציבורי -
יש איש מקצוע מקסים שיצא לי לפגוש , ממנו רכשתי פרוססור ארקם. האיש עוסק בהתקנת מערכות חכמות - כולל סטריאו וקולנוע ביתי
בשביל שתבין למה אני ממליצה עליו:
הוא התעסק עם המכירה של הארקם במסגרת שירות VIP שהעניק ללקוח שלו. לא היה לא אינטרס אישי למכור
אחרי שהוא מכר לי את הארקם - הוא הציע להגיע אלי לכינרת בשביל לעזור לי לחבר ולהגדיר הכל והוא אכן עשה כך - ביום שבת!!! ולא ביקש החזר דלק או משהו דומה. יצא לי לשוחח איתו כמה שעות, במהלך ההתקנה של הארקם אצלי בבית, והתרשמתי ביותר מיושרו, היכרותו עם היבואנים, אנשי המכירות והחנויות בארץ ומהבנתו בתחום. הוא הזכיר לי את ארץ ישראל הישנה והטובה, שבה לאנשים היה חשוב להיות שלמים עם המצפון והמוסר שלהם, שלא העזו להונות, לרמות ולסדר את לקוחותיהם תמורת עוד כמה ג'ובות.
אני ממליצה לך בחום שתתקשר אליו והוא יעזור לך. שווה לשלם לו קצת ולקבל תמורה מצויינת.
- michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
pessik כתב:תשמע..
לינק לרסיבר :
לגבי האיזור החמישי
אבל הם ינגנו את אותו תוכן של אחד מהאיזורים האחרים....
יש רסיבר ארקם 600 באודיוגון - כולל תלת מימד -
http://app.audiogon.com/listings/receiv ... eous-07417
גם רב חדרים וגם סאונד שמימי