100MB בהוט עם איטיות בהורדה
עברתי ל100 בהוט אחרי שהייתי בבזק עם 30 מגה (מקסימום שאני יכול לקבל)
זה היה לפני יותר מחצי שנה, במשך כמה חודשים הכל היה בסדר
ואז בחודשים האחרונים התחילה האיטיות
בבדיקה באתר (ספיד הוט) אני מקבל 100 נורמלי
אבל כשאני מוריד קבצים גדולים כמו 500MB של בזק ב"ל (הספק שלי)
ההורדה מתחילה אומנם ב 8 10 מגה אבל אז עם הזמן יורדת ויורדת ויכולה להגיע לפעמים גם ל 800KB
*חשוב לציין שהפעלה מחדש של ההוטבוקס מסדרת את ההורדה לכמה דקות/שעות
אני מחובר קווית, מוריד לכונן SSD, מחובר ל 8 ערוצים (הורדה), אשמח לתת יותר פרטים אם צריך...
ניסיתי:
1. מחשב אחר - אותו דבר
2. אחרי ויכוח לא קטן עם הוט, טכנאי הגיע והחליף להוטבוקס "משודרג יותר" - אותו דבר
3. בדקתי עם ה WIFI - אין קשר
אני בקומה רביעית והכבל יורד לקומת קרקע שם הוא מחובר למפצל (כבל נוסף יותר ארוך לממיר בצד השני של הבית) ואז לקופסא, אז חשבתי על המפצל שהמליצו פה
אבל לפני זה אני רוצה לדעת אם זה יעזור לי בכלל (לפני כמה חודשים הכל היה בסדר)
או יותר נכון, זאת הבעיה? מה עוד יכול לגרום לזה?
תמונה לחיבורים מההוטבוקס, (עובד כמעט 23 שעות):
http://srv2.jpg.co.il/8/518f81844d88f.jpg
מישהו יכול להסביר לי מה זה SNMP ומה הלוג שלי אומר?:
http://srv2.jpg.co.il/3/518f818450772.jpg
תודה מראש.
זה היה לפני יותר מחצי שנה, במשך כמה חודשים הכל היה בסדר
ואז בחודשים האחרונים התחילה האיטיות
בבדיקה באתר (ספיד הוט) אני מקבל 100 נורמלי
אבל כשאני מוריד קבצים גדולים כמו 500MB של בזק ב"ל (הספק שלי)
ההורדה מתחילה אומנם ב 8 10 מגה אבל אז עם הזמן יורדת ויורדת ויכולה להגיע לפעמים גם ל 800KB
אני מחובר קווית, מוריד לכונן SSD, מחובר ל 8 ערוצים (הורדה), אשמח לתת יותר פרטים אם צריך...
ניסיתי:
1. מחשב אחר - אותו דבר
2. אחרי ויכוח לא קטן עם הוט, טכנאי הגיע והחליף להוטבוקס "משודרג יותר" - אותו דבר
3. בדקתי עם ה WIFI - אין קשר
אני בקומה רביעית והכבל יורד לקומת קרקע שם הוא מחובר למפצל (כבל נוסף יותר ארוך לממיר בצד השני של הבית) ואז לקופסא, אז חשבתי על המפצל שהמליצו פה
אבל לפני זה אני רוצה לדעת אם זה יעזור לי בכלל (לפני כמה חודשים הכל היה בסדר)
או יותר נכון, זאת הבעיה? מה עוד יכול לגרום לזה?
תמונה לחיבורים מההוטבוקס, (עובד כמעט 23 שעות):
http://srv2.jpg.co.il/8/518f81844d88f.jpg
מישהו יכול להסביר לי מה זה SNMP ומה הלוג שלי אומר?:
http://srv2.jpg.co.il/3/518f818450772.jpg
תודה מראש.
נשמע כמו traffic shaping רוב הסיכויים ב014 אבל אי אפשר לדעת. זאת אסטרטגיה טובה - מתחילים מהר ואז אחרי זמן קצר כשמי שמוריד לא מסתקל מורידים את הקצב.GolD007 כתב: אבל כשאני מוריד קבצים גדולים כמו 500MB של בזק ב"ל (הספק שלי)
תודה מראש....
השאלה היא אם אתה יכול לסבול כזאת נפילה . קובץ של 500MB ב 10.8MB/s יורד ב כ46 שניות. אם זה יקח 2 דקות זה לא כלכך נורא ואומר על קצב של 4MB/s ואז כנראה שחבילה של 30 מגה תספיק לך . בנקודת 6 דקות מדובר על אינטרנט 12mbps .
אני עם 014 ובזק בבדיקות סינטיות מגיע ל74/2.5~ והורדה מsteam (חנות משחקים דיגיטאלית ) לרוב לא עוברת את ה6.5MB שזה קצת יותר מ50 . עדיין בבזק המחיר לכל מהירות הוא 100 שקל כרגע אז אני לא אחסוך כלום אם אני אעבור לחבילה אחרת. אני חושב שמהחנות של EA אני מקבל מקסימום - זה כנראה תלוי בשרת ואולי גם מיקומו. התוצאות שלי עם הורדות ב014 מעורבות אבל לרוב הכל יורד בזמן מספיק סביר. כשמדובר במשחק חדש שאני קונה יש לי אינטרס שהוא ירד מהר אבל זה לא סבל שאני לא יכול לעמוד בו.
תודה Niseg אבל התפשרות על המהירות לא באה בחשבון (לפחות לא כל עוד אני יכול לעשות משהו לגביה)
מכמה סיבות:
1.היה בסדר במשך כמה חודשים...
2. יש לי שריטה לגבי המהירות לדוגמא: לפעמים אני ממש בוהה בIDM כשהוא מוריד לי פרק 1080P במהירות שמגיעה לפעמים גם ל 13MB! חח
3. ברוך השם אני עובד ומרוויח טוב ככה שאם היה מהירות 200 הייתי לוקח גם עם פי 3 מהמחיר! (אני רציני!), כן, שריטה
התקשרתי ושיגעתי את בנלאומי 3 פעמים ובכולם אותו דבר "בגלל שאתה בלי חייגן, לא יכולה להיות איטיות מצידנו"
מכמה סיבות:
2. יש לי שריטה לגבי המהירות לדוגמא: לפעמים אני ממש בוהה בIDM כשהוא מוריד לי פרק 1080P במהירות שמגיעה לפעמים גם ל 13MB! חח
3. ברוך השם אני עובד ומרוויח טוב ככה שאם היה מהירות 200 הייתי לוקח גם עם פי 3 מהמחיר! (אני רציני!), כן, שריטה
התקשרתי ושיגעתי את בנלאומי 3 פעמים ובכולם אותו דבר "בגלל שאתה בלי חייגן, לא יכולה להיות איטיות מצידנו"
שלום GolD007, גם אני בהוט ושידרגתי לפני מספר ימים ל 100 מגה ביט ונשארתי בספק בזק בינלאומי וגם שם שידרגתי ל 100 מגה-ביט (ללא תוספת מחיר, לאחר מעבר במחלקת שימור לקוחות ואיום בניתוק). אני יכול להגיד מבדיקות שעשיתי בימים האחרונים נראה לי שכל ה100 מגה ביט הזה הוא פשוט בלון שיווקי. אין לי שום טענות נגד HOT או בזק בינלאומי הספקים שלי. בבדיקת מהירות אני מקבל את ה100 מגה ביט על 2 מגה ביט נקי לשרת שלהם. (רק בתנאי שאני מחובר ישירות להוטבוקס. כשאני מחבר נתב המהירות יורדת ל 94/93 מגה-ביט בגלל שהנתב לא תומך כנראה בגי'גה חיבור ואני מחובר דרכו רק ב100 מגה ביט בכרטיס רשת ,אבל לפחות ה U/L נשאר על 2 מגה-ביט נקי. מה שבאמת קורה הוא שהם לא יכולים לספק 100 מגה-ביט נקי לחו"ל כי אחרת יפשטו רגל. אז מה שהם עושים הוא סעיף ה---****עד***100 מגה ביט ללא מהירות מינימלית, כך שבפועל אנחנו משלמים על חיבור 100 מגה-ביט אבל מקבלים, למשל לארה"ב ב FTP בפורט 21 אני מוריד בין 4 - ל 7 מגה ביט. (בחבילה הקודמת שהיתה לי של 12 מגה הורדתי בדיוק אותו הדבר). לאירופה ב FTP בפורט 21 אני מוריד בין 12 - 14 מגה ביט. קצת יותר מהר ממה שיה לי קודם שזה בין 9-11 מגה ביט......כלומר אם אתה גולש בחו"ל אין הבדל גדול בין חבילה של 12 מגה-ביט ל 100 מגה ביט ב HOT מלבד מהירות ה U/L של ה 2 מגה ביט..... ולמה בארץ אתה מקבל מהירות גבוהה יותר ? פשוט כי זה לא עולה להם כסף, ספקיות האינטרנט מחוברות בינהן בפירינג פנימי ומי שלא מחובר זה עובר דרך ה IIX שעולה להם בסה"כ 72000 שקל לשנה לחיבור של 10 גי'גה ביט. בקיצור משתלם לשדרג למי שצריך מהירות U/L גבוהה יותר. ועוד דבר שרציתי לציין, אפשר להוריד כמה קבצים בו זמנית וכך לנצל יותר רוחב הפס. אבל בהורדה בודדת הם מגבילים את המהירות. ולמה אני לא כועס כי אני משלם כרגע בדיוק כמו ששילמתי בעבר ומקבל קצת יותר. חבל שמשרד התקשורת לא מחייב את ספקיות האינטרנט לספק מהירות מינימלית לחו"ל ככה הבעיה היתה נפתרת.GolD007 כתב:תודה Niseg אבל התפשרות על המהירות לא באה בחשבון (לפחות לא כל עוד אני יכול לעשות משהו לגביה)
מכמה סיבות:
התקשרתי ושיגעתי את בנלאומי 3 פעמים ובכולם אותו דבר "בגלל שאתה בלי חייגן, לא יכולה להיות איטיות מצידנו"...
אולי תנסה שירות TAG3 ב013 לא יודע אם זה קיים ואם לקוחות פרטיים יכולים לקבל את זה. יש גם לCCC חבילת 100 מגה במחיר לא אטרקטיבי אבל אני לא יודע עד כמה אתה יכול לקבל 100% כל הזמן.GolD007 כתב:תודה Niseg אבל התפשרות על המהירות לא באה בחשבון (לפחות לא כל עוד אני יכול לעשות משהו לגביה)
מכמה סיבות:
התקשרתי ושיגעתי את בנלאומי 3 פעמים ובכולם אותו דבר "בגלל שאתה בלי חייגן, לא יכולה להיות איטיות מצידנו"...
בעבר רוחב פס לחול עלה איזה 200$ למגה לחודש והיום אולי זה עולה 100$. הספקית "מסבסדת" את החיבור ע"י זה שהיא מתמודדת עם העומס. כל חיבור dedicated יעלה איזה פי 10 או יותר ממה שלקוחות פרטיים משלמים. אתה יכול עדיין לברר.
אולי הוט אשמים בגלל שהם שמו יותר מדי אנשים על אותו הערוץ. עדיין מדובר בערוץ של 300mbps . אולי תנסה download manager שיודע לחלק את ההורדה לכמה חלקים.
לדרוש מקסימום 24/7 זאת לא דרישה סבירה ואם אתה מקבל את זה אתה בר מזל כי לספקיות פשוט אין מספיק רוחב פס לחו"ל בשביל לספק 100% לכולם. הדבר שהייתי מצפה לו הוא traffic shaping הוגן. אם אתה למשל מוריד כבד סביר שהספקית תוריד לך את הכסף ולא יהיה אכפת להם אם תעזוב כי אתה פשוט תעלה להם יותר. מורידים קלים הם טובים לספקית אז הם צריכים לקבל boost לקצב ההורדה שלהם .
עדיף תמיד לצ'פר את האוכלוסיות הגדולות בשביל שיביאו עוד לקוחות. בפרסומת של 014 הם אומרים שהם "מספר 1 לפי תפיסת הלקוחות" וזה הנתון היחידי שמעניין אותם . הספקיות מרוויחות מריבוי מנויים ואין להם שום סיבה לבזבז כסף שלא לצורך הבאת עוד לקוחות או הפקת רווח כלשהו. בגלל זה למרות הכבל התת ימי של בזק יש להם רק איזה 120gbps . אין להם שום סיבה להשיג יותר כי הם מאמינים ביכולת שלהם לרצות את רוב הלקוחות "הטובים" שלהם.
ה"כבל התת ימי" זאת ססמת שיווק בסך הכל . מה הלקוחות מבינים? . יש להם אולי צינור גדול לאירופה אבל הם בקושי מעבירים שם זרזיף . יש ל014 אפשרות להקפיץ את הרוחב פס שלהם במחיר הרבה יותר נמוך מאשר הספקיות האחרות אבל אין להם שום אינטרס לעשות זאת. בשביל להיות מספר אחת צריך להיות קצת יותר טוב ממספר 2 ולא יותר.
ל 013 קיים טאג 4 - אבל הוא יקר - סביב כמה עשרות דולרים בחודש - ולא שווה הרבה יותר מגיימר של 014 אשר עולה סביב 15 ש"ח..
אני חושב שגיימר של 014 בהחלט יכול לתת את הפתרון.
טאג 3 זה בסה"כ גיימר רגיל שנמכר ב 013 במסגרת החבילה העסקית...כלומר סוג של שיווק
אני חושב שגיימר של 014 בהחלט יכול לתת את הפתרון.
טאג 3 זה בסה"כ גיימר רגיל שנמכר ב 013 במסגרת החבילה העסקית...כלומר סוג של שיווק
תודה לכם
אתמול בלילה היה לי ניתוק, התקשרתי למוקד לראות אם זה ספציפי אליי והסתבר שזה היה לכל האזור
המוקדן ענה מהר אז אמרתי על הדרך נספר לו על הבעיה שלי (בפעם המי יודע כמה)
קיצר חפרתי לו בשאלות איזה חצי שעה ולמדתי לא מעט על הנושא חח
דבר אחד עדיין לא עשיתי וזה לנסות להחליף ספק! (למרות מה שהם אומרים)
באתי לעשות את זה אבל לפני זה אני בודק את המהירות ווואלה!!:
עכשיו אני מוריד ב 100 כמעט יציב כמו בחודשים הראשונים...(בלי להחליף ספק) אני יבדוק מאוחר יותר לראות מה קורה בשעות העומס
אבל בנתיים זה נראה שהבעיה היתה של הוט ולא בנלאומי.
אני אעדכן בהמשך...
עידכון:
שעת עומס - האיטיות בעיצומה!
מחר אני הולך להחליף ספק ונראה...
אתמול בלילה היה לי ניתוק, התקשרתי למוקד לראות אם זה ספציפי אליי והסתבר שזה היה לכל האזור
המוקדן ענה מהר אז אמרתי על הדרך נספר לו על הבעיה שלי (בפעם המי יודע כמה)
קיצר חפרתי לו בשאלות איזה חצי שעה ולמדתי לא מעט על הנושא חח
דבר אחד עדיין לא עשיתי וזה לנסות להחליף ספק! (למרות מה שהם אומרים)
באתי לעשות את זה אבל לפני זה אני בודק את המהירות ווואלה!!:
עכשיו אני מוריד ב 100 כמעט יציב כמו בחודשים הראשונים...(בלי להחליף ספק) אני יבדוק מאוחר יותר לראות מה קורה בשעות העומס
אבל בנתיים זה נראה שהבעיה היתה של הוט ולא בנלאומי.
אני אעדכן בהמשך...
עידכון:
שעת עומס - האיטיות בעיצומה!
מחר אני הולך להחליף ספק ונראה...