פרוססור או מגבר רב ערוצי
-
michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
לכל בעלי האופו 105/95 -
שאלה חוזרת מאחר ואני לא סגורה סופית על התשובה -
אם אני רוצה לשדרג את הסאונד של קולנוע ביתי והופעות חיות
ויש לי כרגע רסיבר פשוט
(ואופו 105)
האם אני זקוקה לפרוססור ומגבר
או פרה-ופאוור רב ערוצים ללא מרכיב הפרוססינג?
אני מבינה שבלי הפרוססינג אני אאלץ לוותר על יציאות HDMI
האם זה חיוני (בפרט לסרטים) או שסאונד אנאלוגי שיצא מהאופו יספיק ???
שאלה חוזרת מאחר ואני לא סגורה סופית על התשובה -
אם אני רוצה לשדרג את הסאונד של קולנוע ביתי והופעות חיות
ויש לי כרגע רסיבר פשוט
(ואופו 105)
האם אני זקוקה לפרוססור ומגבר
או פרה-ופאוור רב ערוצים ללא מרכיב הפרוססינג?
אני מבינה שבלי הפרוססינג אני אאלץ לוותר על יציאות HDMI
האם זה חיוני (בפרט לסרטים) או שסאונד אנאלוגי שיצא מהאופו יספיק ???
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תקציב?
פרה רב ערוצי זה מן הסתם פרוססור.
פרה דו ערוצי זה סיפור אחר אבל רב ערוצי זה מגיע ביחד עם פרוססינג או במילה אחרת פרוססור.
פרה דו ערוצי זה סיפור אחר אבל רב ערוצי זה מגיע ביחד עם פרוססינג או במילה אחרת פרוססור.
-
michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

אז אולי אני לא צריכה פרה אלא רק פאוור ?istarmini כתב:תקציב?
פרה דו ערוצי זה סיפור אחר אבל רב ערוצי זה מגיע ביחד עם פרוססינג או במילה אחרת פרוססור....
תקציב לא משנה כרגע
אני רוצה להבין עקרונית
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

האמת אין לי תשובה לשאלה שלך כי אני לא יודע האם ההגברה שלך מתאימה / לא מתאימה לרמקולים.michal20600 כתב:אז אולי אני לא צריכה פרה אלא רק פאוור ?istarmini כתב:תקציב?
פרה דו ערוצי זה סיפור אחר אבל רב ערוצי זה מגיע ביחד עם פרוססינג או במילה אחרת פרוססור....
תקציב לא משנה כרגע
אני רוצה להבין עקרונית...
הפרוססינג באופו אמור להיות איכותי אבל אז אין לך אופציה לשימוש ב RC .
בהתחשב בנתוני החדר שלך או סלון קטן כפי שהגדרת בעבר , אני בספק גדול אם כדאי לעלות לרמה של פרופסור
נפרד + פאוור עוד לפני שסיימת להרכיב בכלל חמישה או שבעה רמקולים.
מה שאני כנראה הייתי עושה בתקציב שאני אמור לנחש כי את אף פעם לא משתפת כמה באמת את רוצה להקציב
לשיפור המערכת , הייתי מתחיל עם שדרוג הרסיבר ( לדעתי הכיול שלו לוקה בחסר ).
אפשר ללכת מבלי להתפרע על אונקיו 818 , דנון , פיוניר סדרה lx המפורסמת ומשם להשלים סאב סנטר ואחוריים.
אחרי זה תעלי לליגה של פרוססורים , הגברה נפרדת. יש לך אחלה מקור כמו האופו אבל לא מאמין שהוא יכול
להחליף כיול של רסיבר גבוה עם כל הכבוד.
נראה לי שאת קופצת עשר מדרגות במכה במקום להבין מה קורה בדרך.. תשדרגי בתבונה ותלמדי טוב יותר מה לשדרג
בפעם הבאה. עם כל הכבוד את כנראה לא מיליונרית וכולנו לא כדי להיות בליגת הגדולים לפני שהזענו פעם אחת.
נפרד + פאוור עוד לפני שסיימת להרכיב בכלל חמישה או שבעה רמקולים.
מה שאני כנראה הייתי עושה בתקציב שאני אמור לנחש כי את אף פעם לא משתפת כמה באמת את רוצה להקציב
לשיפור המערכת , הייתי מתחיל עם שדרוג הרסיבר ( לדעתי הכיול שלו לוקה בחסר ).
אפשר ללכת מבלי להתפרע על אונקיו 818 , דנון , פיוניר סדרה lx המפורסמת ומשם להשלים סאב סנטר ואחוריים.
אחרי זה תעלי לליגה של פרוססורים , הגברה נפרדת. יש לך אחלה מקור כמו האופו אבל לא מאמין שהוא יכול
להחליף כיול של רסיבר גבוה עם כל הכבוד.
נראה לי שאת קופצת עשר מדרגות במכה במקום להבין מה קורה בדרך.. תשדרגי בתבונה ותלמדי טוב יותר מה לשדרג
בפעם הבאה. עם כל הכבוד את כנראה לא מיליונרית וכולנו לא כדי להיות בליגת הגדולים לפני שהזענו פעם אחת.
-
michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

אני אגיד לך מה מערכת השיקולים שלי -
בכל שידרוג משאירים מאחור כסף
אני מנסה להמנע מזה
ללכת מראש עם דברים איכותיים מאוד
ולהשאר איתם כמה שנים טובות
אם עושים חישוב כלכלי של כמות הכסף שנזרקת על כל שידרוג -
מגיעים לכך שניתן היה לרכוש ציוד הרבה יותר יקר ממה שיש בכל רגע נתון
אם הוא היה נחסך במקום זה.
לכן אני כבר קרוב לשנה רק עם רצפתיים
ולא קונה רמקולי סראונד פשוטים
ומשתדלת לחכות בסבלנות
כיוון המחשבה שלי היה -
לרכוש פרוססור + הגברה איכותיים
שיקפיצו לי את איכות הסראונד והסטראו
הסראונד יגיע למקיסמום והסטראו ישתפר ב 30 %
ואז
כשיהיה בית גדול,עוד כסף ומקום
להוסיף מגבר מנורות מפלצת וגמרנו
לא כיוון טוב?
בכל שידרוג משאירים מאחור כסף
אני מנסה להמנע מזה
ללכת מראש עם דברים איכותיים מאוד
ולהשאר איתם כמה שנים טובות
אם עושים חישוב כלכלי של כמות הכסף שנזרקת על כל שידרוג -
מגיעים לכך שניתן היה לרכוש ציוד הרבה יותר יקר ממה שיש בכל רגע נתון
אם הוא היה נחסך במקום זה.
לכן אני כבר קרוב לשנה רק עם רצפתיים
ולא קונה רמקולי סראונד פשוטים
ומשתדלת לחכות בסבלנות
כיוון המחשבה שלי היה -
לרכוש פרוססור + הגברה איכותיים
שיקפיצו לי את איכות הסראונד והסטראו
הסראונד יגיע למקיסמום והסטראו ישתפר ב 30 %
ואז
כשיהיה בית גדול,עוד כסף ומקום
להוסיף מגבר מנורות מפלצת וגמרנו
לא כיוון טוב?
-
michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

התחלתי ברף מתחילים -
כמו רבים וטובים
ועכשיו אני מנסה לקפוץ כמה כיתות
בגלל שאני לא עשירה גדולה
כמו רבים וטובים
ועכשיו אני מנסה לקפוץ כמה כיתות
בגלל שאני לא עשירה גדולה
-
michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

כלומר -LiorShap כתב:לדעתי לא. כי אף אחד לא הבטיח לך שאם תשקיעי יותר כסף התוצאה תהיה לשביעות רצונך.
ההפך, הסיכון הוא גבוה יותר בהרבה מאשר השקעה בשלבים....
אתה מנבא שבכל מקרה אחרי זמן מה
מתפתח תיאבון / עייפות מהציוד הקיים
והדחף לשדרגת מפציע??
מעניין
מיכל ערב טוב
את יודעת יש משהו מעט משעשע עם הפוסטים שלך (מתחיל להזכיר לי את הפוסטים של
men), את כמו men עם היד בתוך הכיס מחכה לרגע לשלוף שטרות או ויזה ולרכוש רכש שלא בהכרך את גם יודעת את משמעותו,
יקירתי אך את רוצה לשדרג את הקולנוע אצלך אם עדיין לא חווית אצלך אפילו סראוונד תקין ( קרי 5.1 או 7.1
)
עם שני רמקולים בפועל כפי שיש אצלך כיום , את לא שומעת קולנוע ואפילו לא מתקרבת לשם.
גם אם תרכשי פרוססור של 10,000$ עם שני רמקולים לא תקבלי דבר פרט לדו ערוצי.
תרגעי תנשמי אוויר, תרכשי ביד 2 איזה סוג מדפיים נחמד תחברי בינתיים ,כבר תשדרגי בכמה רמות את החוויה הקולנועית אצלך בהמשך סנטר וסאב, בסוף אם תרגישי שאת רוצה רף גבוה יותר תמכרי ביד 2 מקסימום תפסידי 10% ממוצר שכבר רכשת ביד 2, אני בעדך אבל את חייבת ראשית לקבל רפרנס מסויים ומשם להבין על מה לזרוק כסף (להשתדרג).
את יודעת יש משהו מעט משעשע עם הפוסטים שלך (מתחיל להזכיר לי את הפוסטים של
יקירתי אך את רוצה לשדרג את הקולנוע אצלך אם עדיין לא חווית אצלך אפילו סראוונד תקין ( קרי 5.1 או 7.1
עם שני רמקולים בפועל כפי שיש אצלך כיום , את לא שומעת קולנוע ואפילו לא מתקרבת לשם.
גם אם תרכשי פרוססור של 10,000$ עם שני רמקולים לא תקבלי דבר פרט לדו ערוצי.
תרגעי תנשמי אוויר, תרכשי ביד 2 איזה סוג מדפיים נחמד תחברי בינתיים ,כבר תשדרגי בכמה רמות את החוויה הקולנועית אצלך בהמשך סנטר וסאב, בסוף אם תרגישי שאת רוצה רף גבוה יותר תמכרי ביד 2 מקסימום תפסידי 10% ממוצר שכבר רכשת ביד 2, אני בעדך אבל את חייבת ראשית לקבל רפרנס מסויים ומשם להבין על מה לזרוק כסף (להשתדרג).
שאני אבין, הדילמה היא האם לרכוש פאוור רב ערוצי פלוס פרוססור כדי לחבר לזוג רמקולים בלבד?קירתי אך את רוצה לשדרג את הקולנוע אצלך אם עדיין לא חווית אצלך אפילו סראוונד תקין ( קרי 5.1 או 7.1 )
עם שני רמקולים בפועל כפי שיש אצלך כיום...
זה נשמע בערך כמו התלבטות האם לרכוש מגדש טורבו חדיש בזמן שאמצעי התחבורה הנוכחי הוא אופניים....
דור האופניים יהיו יותר מהירות עם מגדש טורבו לא?
מיכל השדרוג הבא שלך צריך להיות זוג רמקולים אחוריים, לאחר מכן סנטר ולאחר מכן סאב.
לפי דעתי שדרוג רסיבר או מעבר לפרוססר או פאוור או פרה הוא רק אחרי השלב שיש לך מערכת 5.1
מיכל השדרוג הבא שלך צריך להיות זוג רמקולים אחוריים, לאחר מכן סנטר ולאחר מכן סאב.
לפי דעתי שדרוג רסיבר או מעבר לפרוססר או פאוור או פרה הוא רק אחרי השלב שיש לך מערכת 5.1
DorM כתב:דור האופניים יהיו יותר מהירות עם מגדש טורבו לא?![]()
לפי דעתי שדרוג רסיבר או מעבר לפרוססר או פאוור או פרה הוא רק אחרי השלב שיש לך מערכת 5.1...
זה מה שרשמתי, לא
-
michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

בנים בנים...
אני הולכת על גם וגם
אין פה סתירה
גם וגם
אני זוממת לרכוש אחוריים וסנטר
ורוצה בה בעת לשדרג את הקולנוע + סטראו
אז אני שואלת
מה אני צריכה לרכוש בתחום ההגברה -
רק פאוור רב ערוצי
או פרוססור + פאוור
ההגיון שלי אומר שאין לי אמצעים ומקום
לאחסן כרגע מליון קופסאות
לכן גם רכשתי את האופו - גם CD גם סטרימר גם בלוריי וגם DAC
(באיכות גבוהה)
אז -
עם הנתונים האלה -
רק פאוור או גם פרוססור?
אני הולכת על גם וגם
אין פה סתירה
גם וגם
אני זוממת לרכוש אחוריים וסנטר
ורוצה בה בעת לשדרג את הקולנוע + סטראו
אז אני שואלת
מה אני צריכה לרכוש בתחום ההגברה -
רק פאוור רב ערוצי
או פרוססור + פאוור
ההגיון שלי אומר שאין לי אמצעים ומקום
לאחסן כרגע מליון קופסאות
לכן גם רכשתי את האופו - גם CD גם סטרימר גם בלוריי וגם DAC
(באיכות גבוהה)
אז -
עם הנתונים האלה -
רק פאוור או גם פרוססור?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא זה ולא זהאז -
עם הנתונים האלה -
רק פאוור או גם פרוססור?...
רסיבר רציני מהסדרות הגבוהות של אחת מהחברות כמו ארקם,אונקיו,ימאהה,דנון,פיוניר,מרנץ..... ובזה נגמר הסיפור.
הרסיבר יאפשר לך לעשות שימוש גם בחיבור HDMI וגם בחיבור רב ערוצי אנלוגי מהאופו.
רסיבר איכותי יתן לך גם RC איכותי למרות, שממה שאני זוכר, הבנת שזה לא שווה את ההתעסקות ,שזו כמובן ,טעות גדולה.
בהצלחה
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אינני יודע איזה רסיבר יש לך, והאם הוא מספק אותך לשמיעת מוסיקה. שאלה נוספת היא מסגרת תקציבית לשדרוג.
רסיבר 818 של אונקיו יעלה כ 4500 ש"ח מאמזון גרמניה תוכלי להתחיל איתו ובשלב הבא תהפכי אותו לפרוססור על ידי שידוך הגברה חיצונית.
לשם השוואה, פרוססור של אינטגרה כשל istarmini יעלה כ 9000 ש"ח ואז תצטרכי לשדך לו הגברה בדמות מגבר רב ערוצי, או מספר מגברים עם פחות ערוצים.
אפשרות סבירה לכיס אחרת הוא הפרוססור שצפוי לצאת כבר כמעט 3 שנים של אמוטיבה (1500 דולר + משלוח ומיסים).
על הנייר יש בו הכל, אבל לאמוטיבה יש נטייה לאחר מאד בהשקת מוצרים כך שאין לדעת מתי הוא באמת יושק, והפרוססורים שלהם יוצאים לשוק בגרסת ביטא הדורשת מליון שדרוגי קושחה עד ליציבות.
תמיד אפשר להתחיל ישר עם הפרוססור של קלאסה שיעלה בהתאם, istarmini יוכל לתת לך מושג לגבי המחירים.
רסיבר 818 של אונקיו יעלה כ 4500 ש"ח מאמזון גרמניה תוכלי להתחיל איתו ובשלב הבא תהפכי אותו לפרוססור על ידי שידוך הגברה חיצונית.
לשם השוואה, פרוססור של אינטגרה כשל istarmini יעלה כ 9000 ש"ח ואז תצטרכי לשדך לו הגברה בדמות מגבר רב ערוצי, או מספר מגברים עם פחות ערוצים.
אפשרות סבירה לכיס אחרת הוא הפרוססור שצפוי לצאת כבר כמעט 3 שנים של אמוטיבה (1500 דולר + משלוח ומיסים).
על הנייר יש בו הכל, אבל לאמוטיבה יש נטייה לאחר מאד בהשקת מוצרים כך שאין לדעת מתי הוא באמת יושק, והפרוססורים שלהם יוצאים לשוק בגרסת ביטא הדורשת מליון שדרוגי קושחה עד ליציבות.
תמיד אפשר להתחיל ישר עם הפרוססור של קלאסה שיעלה בהתאם, istarmini יוכל לתת לך מושג לגבי המחירים.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

במידה ואת מוותרת על כניסות hdmi ומוכנה להשתמש ביציאות האנלוגיות של האופו ניתן לארגן לך פרוססור מכובד ביותר ,שיתן לך מענה הייאנד גם בדו ערוצי, שאליו תשדכי הגברה רב ערוצית. במידה ואת בענין דברי איתי בפרטיyanivol כתב:אינני יודע איזה רסיבר יש לך, והאם הוא מספק אותך לשמיעת מוסיקה. שאלה נוספת היא מסגרת תקציבית לשדרוג.
תמיד אפשר להתחיל ישר עם הפרוססור של קלאסה שיעלה בהתאם, istarmini יוכל לתת לך מושג לגבי המחירים....
-
michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

מבין השיטין אני מבינה שאם היה לי הרבה כסף
היה עדיף לקנות פרוססור איכותי ומגבר
על פני רסיבר
שזה מה שהייתם מציעים לי
אז
אני הולכת בשלישי הזה לבדוק עם הציוד הנוכחי שלי
arcam avp888 ופאוור
ולשמוע את הטריאנגל קוורטט
ואני אעדכן אתכם לגבי מה הוחלט
היה עדיף לקנות פרוססור איכותי ומגבר
על פני רסיבר
שזה מה שהייתם מציעים לי
אז
אני הולכת בשלישי הזה לבדוק עם הציוד הנוכחי שלי
arcam avp888 ופאוור
ולשמוע את הטריאנגל קוורטט
ואני אעדכן אתכם לגבי מה הוחלט
-
michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

אני אענה לעצמי - ולכל החברה פה - אחרי שניסיתי בעצמי:
לחבר רסיבר שעולה 4500 באמזון גרמניה לפאוור רב ערוצי דרך הפרה אווט לא ישפר את איכות הסאונד - רק יגביר אותו.
לחבר את האופו 105 למגבר רב ערוצי ללא פרוססור - חבל... לא נשמע משהו.
הפרוססור הוא גם מעבד של המידע וגם פרה והוא עושה משהו מיוחד - שהאופו לא עושה והפאוור לא עושה והרסיבר הפשוט לא עושה (לא יודעת להסביר זאת במונחים טכניים). למקסם את האופו - צריך פרוססור ומגבר רב ערוצי או אולי רסיבר מפלצת. רסיבר של 4500 לא ישמע כמו פרוססור שעולה 6900$ ויש הבדל של שמיים וארץ באיכות!!! הייתי אומרת מעל 50% שיפור וכפי שציינתי קודם - זה לא בגלל ההגברה! (power הכוונה).
מי שאומר שקולנוע ביתי "תמיד ישמע טוב ושהבעיה היא בסטריאו" - שכדאי להשקיע ברסיבר פשוט בשביל קולנוע ובפרה-פאוור או משולב לסטריאו - ואז הקדמיים מוגברים ע"י הסטריאו והיתר ע"י הרסיבר - מציע פשרה ולא פיתרון אופטימלי. ואם כבר הולכים על סידור כזה - (רסיבר ומגבר סטריאו), אז מומלץ לפחות פרה ופאוור 3 ערוצי , ככה שהוא יוכל לשלוט גם על הסנטר.
לחבר רסיבר שעולה 4500 באמזון גרמניה לפאוור רב ערוצי דרך הפרה אווט לא ישפר את איכות הסאונד - רק יגביר אותו.
לחבר את האופו 105 למגבר רב ערוצי ללא פרוססור - חבל... לא נשמע משהו.
הפרוססור הוא גם מעבד של המידע וגם פרה והוא עושה משהו מיוחד - שהאופו לא עושה והפאוור לא עושה והרסיבר הפשוט לא עושה (לא יודעת להסביר זאת במונחים טכניים). למקסם את האופו - צריך פרוססור ומגבר רב ערוצי או אולי רסיבר מפלצת. רסיבר של 4500 לא ישמע כמו פרוססור שעולה 6900$ ויש הבדל של שמיים וארץ באיכות!!! הייתי אומרת מעל 50% שיפור וכפי שציינתי קודם - זה לא בגלל ההגברה! (power הכוונה).
מי שאומר שקולנוע ביתי "תמיד ישמע טוב ושהבעיה היא בסטריאו" - שכדאי להשקיע ברסיבר פשוט בשביל קולנוע ובפרה-פאוור או משולב לסטריאו - ואז הקדמיים מוגברים ע"י הסטריאו והיתר ע"י הרסיבר - מציע פשרה ולא פיתרון אופטימלי. ואם כבר הולכים על סידור כזה - (רסיבר ומגבר סטריאו), אז מומלץ לפחות פרה ופאוור 3 ערוצי , ככה שהוא יוכל לשלוט גם על הסנטר.
ממש לא מדויק.לחבר רסיבר שעולה 4500 באמזון גרמניה לפאוור רב ערוצי דרך הפרה אווט לא ישפר את איכות הסאונד - רק יגביר אותו....
הפוואר גם משפיע על הפרדת הערוצים, על הטווח הדינמי, ובמקרים מסוימים על גוון הצליל.
פרמטרים אלה הם קריטיים לאיכות הסאונד! שימוש בפאוור לא רק "מגביר את הווליום"...