התייעצות לגבי שינוי כולל ב setup הקיים בסלון מבחינת שידור\אחסון\שרת נתונים
בקצרה, אספר את ה setup הנוכחי שלי ומה אני רוצה לשנות. אשמח לקבל פידבק ודעה..
יש לי ראוטר של AVM Fritzbox 7390, עם תוכנה קצת אחרת והוא מוריד עבורי טורנטים, ומשתף את ההרדיסקים שמחוברים אליו ברשת (2TB 3.5" שמחוברים אליו ישירות ב USB)
טלויזיה 37" שכל מה שאני דורש ממנה זה לנגן סרטים וסדרות שמאוחסנים ברשת (נמצאים על ההרדיסק), יש לי מחובר אליה Minix x5 שזה מכשיר אנדרואיד נחמד אבל נתקע ומגמגם לפעמים.
מהראוטר נמתח כבל רשת שמתחבר לקופסת אנדרואיד ששואבת את המידע מהרשת.
הבעיות כרגע הן שתכנים כבדים לפעמים מקרטעים למרות חיבור LAN ישיר, אני משער שגם שרת הורדות וגם שליחת כל התוכן ברשת כבד עליו (באופן כללי אני לא מצליח לקרוא\לכתוב ממנו ביותר מ2-3MB/S ומדובר ב 300MBPS N)
התיכנון שלי הוא ראשית כל לשים סוויץ' בסביבת הטלויזיה ולהוריד את כל העומס מהראוטר.
איך העומס ירד? אני שוקל רכישה של 2 רספברי PI. למה 2?
כי זה לא מוצר הכי חזק שיש, ואני לא רוצה להכביד יותר מדי. אז מה אני מתכנן?
RPI אחד מחובר לTV ולהרדיסקים. ההרדיסקים משותפים ברשת.
RPI שני תפקידו להיות שרת טורנטים, גיבויים למחשבי מק (time machine) וכד'. אז האחד יהיה עסוק בהורדות וכד', והראשון רק לנגן תכנים ועוד ישירות מההרדיסק שמחובר אליו.
שניהם מחוברים לסוויץ' וככה העומס מהראוטר יורד.
באופן כזה הRPI ה1 רק מנגן קבצים לטלויזיה ויש כתיבה להרדיסק שלו מהרשת (מה RPI ה2)
יהיה עליו הפצה עם XBMC, שאני אוסיף לו כמה פלאגינים שמסתובבים פה בפורום, למשל הורדת כתוביות וכד'.
מה דעתכם על סידור כזה?
החששות היחידות שלי מה RPI זה התמודדות עם DTS. בעקרון אני צופה בתכני 720P ו 1080P בלבד. כל אותם ריפים של בלוריי של 8-13GB. אלו של 1080 באים עם DTS לרוב (ה 720P בדרכ גם AAC).
אשמח לשמוע מה דעתכם ואם יש המלצות לסוויץ' מסוים שיעבוד יותר טוב לצרכים שלי.
יש לי ראוטר של AVM Fritzbox 7390, עם תוכנה קצת אחרת והוא מוריד עבורי טורנטים, ומשתף את ההרדיסקים שמחוברים אליו ברשת (2TB 3.5" שמחוברים אליו ישירות ב USB)
טלויזיה 37" שכל מה שאני דורש ממנה זה לנגן סרטים וסדרות שמאוחסנים ברשת (נמצאים על ההרדיסק), יש לי מחובר אליה Minix x5 שזה מכשיר אנדרואיד נחמד אבל נתקע ומגמגם לפעמים.
מהראוטר נמתח כבל רשת שמתחבר לקופסת אנדרואיד ששואבת את המידע מהרשת.
הבעיות כרגע הן שתכנים כבדים לפעמים מקרטעים למרות חיבור LAN ישיר, אני משער שגם שרת הורדות וגם שליחת כל התוכן ברשת כבד עליו (באופן כללי אני לא מצליח לקרוא\לכתוב ממנו ביותר מ2-3MB/S ומדובר ב 300MBPS N)
התיכנון שלי הוא ראשית כל לשים סוויץ' בסביבת הטלויזיה ולהוריד את כל העומס מהראוטר.
איך העומס ירד? אני שוקל רכישה של 2 רספברי PI. למה 2?
כי זה לא מוצר הכי חזק שיש, ואני לא רוצה להכביד יותר מדי. אז מה אני מתכנן?
RPI אחד מחובר לTV ולהרדיסקים. ההרדיסקים משותפים ברשת.
RPI שני תפקידו להיות שרת טורנטים, גיבויים למחשבי מק (time machine) וכד'. אז האחד יהיה עסוק בהורדות וכד', והראשון רק לנגן תכנים ועוד ישירות מההרדיסק שמחובר אליו.
שניהם מחוברים לסוויץ' וככה העומס מהראוטר יורד.
באופן כזה הRPI ה1 רק מנגן קבצים לטלויזיה ויש כתיבה להרדיסק שלו מהרשת (מה RPI ה2)
יהיה עליו הפצה עם XBMC, שאני אוסיף לו כמה פלאגינים שמסתובבים פה בפורום, למשל הורדת כתוביות וכד'.
מה דעתכם על סידור כזה?
החששות היחידות שלי מה RPI זה התמודדות עם DTS. בעקרון אני צופה בתכני 720P ו 1080P בלבד. כל אותם ריפים של בלוריי של 8-13GB. אלו של 1080 באים עם DTS לרוב (ה 720P בדרכ גם AAC).
אשמח לשמוע מה דעתכם ואם יש המלצות לסוויץ' מסוים שיעבוד יותר טוב לצרכים שלי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לדעתי כל בעיות הקרטועים אצלך הן אך ורק בגלל הסטיק אנדרואיד, ואין צורך "להוריד עומס" מהראוטר אם יש בו מספיק חיבורי LAN.
ה-RPI מנגן כיום בלי בעייה תכני MKV של 720P ו-1080P, כולל DTS. בעית ה-DTS הייתה רק בגירסאות ישנות של ההפצות.
ה-RPI מנגן כיום בלי בעייה תכני MKV של 720P ו-1080P, כולל DTS. בעית ה-DTS הייתה רק בגירסאות ישנות של ההפצות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לגבי העומס דווקא נראה לי שכן, גם בעבר עם סטרימר של אסוס זה היה ככה.
פענוח DTS נעשה היום בתוכנה או חומרה?
זה מכשיר אנדרואיד די מוצלח בסה"כ, מעבד כפול ליבה של Rk3066 וגיגה ראם. הבעיות מתחילות ב 1080 וגם לא העובדה שזה לא 1080p אמיתי... בדומה חמאה מכשירי אנדרואיד
פענוח DTS נעשה היום בתוכנה או חומרה?
זה מכשיר אנדרואיד די מוצלח בסה"כ, מעבד כפול ליבה של Rk3066 וגיגה ראם. הבעיות מתחילות ב 1080 וגם לא העובדה שזה לא 1080p אמיתי... בדומה חמאה מכשירי אנדרואיד
רעיון גרוע לחבר לראוטר כוננים קשיחים, הזיכרון והמעבד מגבילים את מהירות העברת הנתונים וסתם מעמיס על הראוטר שזה לא אמור להיות תפקידו.
להוסיף מתג תקשורת לא יתרום רבות לדעתי.
אם מחברי הUSB של הRpi היו מספקים מספיק חשמל והיו עובדים כנדרש עם כונני USB חיצוניים (יש משתמשים שמדווחים על בעיות גם עם כוננים בעלי ספק כוח משלהם) אז זה היה פתרון טוב כשרת קבצים.
אך לא כך הדבר ולכן יש סיכוי לא רע שתצטרך רכזת USB טובה (לא *** סיני) עם ספק כוח חיצוני שתעלה לך עוד כ-100~200 ש"ח.
הפתרון הטוב ביותר הוא ללכת על NAS מוכן שיכלול גם תוכנת טורנטים, למי שמחפש NAS זול Qnap TS-112 ב-670 ש"ח בהחלט מהווה אופציה טובה לדעתי וגם תוכל לחבר את כונני הUSB שלך.
תציץ בביקורת הבאה
http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas- ... nap-ts-112
להוסיף מתג תקשורת לא יתרום רבות לדעתי.
אם מחברי הUSB של הRpi היו מספקים מספיק חשמל והיו עובדים כנדרש עם כונני USB חיצוניים (יש משתמשים שמדווחים על בעיות גם עם כוננים בעלי ספק כוח משלהם) אז זה היה פתרון טוב כשרת קבצים.
אך לא כך הדבר ולכן יש סיכוי לא רע שתצטרך רכזת USB טובה (לא *** סיני) עם ספק כוח חיצוני שתעלה לך עוד כ-100~200 ש"ח.
הפתרון הטוב ביותר הוא ללכת על NAS מוכן שיכלול גם תוכנת טורנטים, למי שמחפש NAS זול Qnap TS-112 ב-670 ש"ח בהחלט מהווה אופציה טובה לדעתי וגם תוכל לחבר את כונני הUSB שלך.
תציץ בביקורת הבאה
http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas- ... nap-ts-112
החיבור לראוטר בא ממקום של..האופציה הכי פחות גרועה.
כי אני לא אשאיר את המחשב שלי לעבוד יום ולילה..בגלל זה גם הפלתי על הראוטר את יכולת תיפעול הטורנטים
ברשותי 2 כונני 1TB 3.5", וזה מצער לשמוע שגם איתם ה RPI יכול להעלות בעיות.
NAS תמיד היתה אופציה אבל לא ידעתי שהם מציעים כ"כ הרבה אפשרויות
אז אני יכול לשתול בפנים את אחד הכוננים, והשני (והשלישי שכרגע לא ככ פעיל
) לחבר ב USB\ESATA.
הסתכלתי בדף המוצר פה, וזה נראה מדהים..כ"כ הרבה אפשרויות
האם הוא באמת מאפשר תפעול נוח כשרת הורדות ושידור תוכן?
מלבד כל התכונות, חלקן טובות עבורי וחלקן מיותרות, מעודד לראות שהוא גם תומך בצורה מלאה במק, שכרגע מהווה את מירב המחשבים בבית.
האם הכל עובד חלק מבחינת מערכת הקבצים ועברית?
האמת שאני פוזל לכיוון TS-220, וכבר שיכיל את 2 הכוננים שלי.
מהיכן אפשר לרכוש במחיר סביר? אם חו"ל מוזיל עלויות ...זו גם אופציה.
כי אני לא אשאיר את המחשב שלי לעבוד יום ולילה..בגלל זה גם הפלתי על הראוטר את יכולת תיפעול הטורנטים
ברשותי 2 כונני 1TB 3.5", וזה מצער לשמוע שגם איתם ה RPI יכול להעלות בעיות.
NAS תמיד היתה אופציה אבל לא ידעתי שהם מציעים כ"כ הרבה אפשרויות
אז אני יכול לשתול בפנים את אחד הכוננים, והשני (והשלישי שכרגע לא ככ פעיל
הסתכלתי בדף המוצר פה, וזה נראה מדהים..כ"כ הרבה אפשרויות
האם הוא באמת מאפשר תפעול נוח כשרת הורדות ושידור תוכן?
מלבד כל התכונות, חלקן טובות עבורי וחלקן מיותרות, מעודד לראות שהוא גם תומך בצורה מלאה במק, שכרגע מהווה את מירב המחשבים בבית.
האם הכל עובד חלק מבחינת מערכת הקבצים ועברית?
האמת שאני פוזל לכיוון TS-220, וכבר שיכיל את 2 הכוננים שלי.
מהיכן אפשר לרכוש במחיר סביר? אם חו"ל מוזיל עלויות ...זו גם אופציה.