מעוניין בקניית מערכת קולנוע ביתית בתקציב 10000 (גמיש)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
matanf12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני חדש פה בפורום ,
סוף סוף הגיע הזמן לקנות מערכת קולנוע , אז,
שימושים עיקריים, סרטים ומוזיקה ( כל סוגי המוזיקה, מקלאסית עד טראנסים )
תקציב 10000 וגמיש קצת.
אשמח להמלצות :)

תודה מראש .

מתן.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6630
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #2 

אתה מחפש רמקולים רצפתיים , מדפיים ,מעוניין בסאב-וופר ?

המערכת מיועדת לסלון גדול ? , חדר קטן ?

באופן כללי עדיף ללכת על מותגים ידועים
לגבי רסיבר לדוגמה : ימהה , פיוניר וכ'ו ..
לגבי רמקולים : JBL , WHARFEDALE , TANNOY וכ'ו..

מומלץ לגשת לחנות מתמחה ולהאזין (Y)

morke
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

לא אמליץ לך על רכיבים ספציפיים - אין לי מספיק נסיון ובשביל זה יש חנויות (פיוז, סטריאוסקופ ועוד).
כן אמליץ לך על הדבר הבא - בתור אחד שקנה פעם ראשונה מערכת לפני כחודשיים ועשה תיקונים בשבועיים-שלושה שאחרי (ספוילר: המשפט הבא הוא הכי חשוב בכל הפוסט הזה):
החלט מראש על שימושי המערכת: האם אתה מעוניין גם בהאזנה למוזיקה והאם חשוב לך שתהיה איכותית.
א. אם התשובה היא 'לא קריטי' - בחר איזה מגבר קולנוע ביתי שיתאים לתקציב שלך ושהמוכר בחנות (וחברי הפורום) ממליצים.
ב. אם התשובה היא "כן, קריטי. רוצה גם קולנוע ביתי וגם לשמוע מוזיקה באיכות גבוהה וליהנות מסטריאו כמו שצריך" אז תכנן את הקנייה שלך כך:
קח דיסקים (מוזיקה, סרטים) שאתה אוהב ומכיר טוב ולך לחנות מוכרת, תאם פגישה מראש והכן שעתיים בהם תשמע כמה סוגי רמקולים עם כמה סוגי מגברים. עד עכשיו לא חידשתי בכלום - עכשיו החלק החשוב אם איכות המוזיקה היא גם שיקול:
1. וודא שהרמקולים הקדמיים ישמעו לך מעולה בהאזנה לסטריאו (גם אם זה עולה עוד 1000 ש"ח). ודא שהמוכר יודע את זה כבר בתחילת ההדגמה, והשקע בכך זמן ראוי במהלך הפגישה בחנות.
2. שים מראש עוד כמה אלפי ש"ח על מגבר קולנוע ביתי שיש לו גם איכות סטריאו גבוהה מוכחת (כזו שעברה ביקורות באתרים כמו זה, כמו DTown וכמו What Hifi? למשל) ורצוי גםDAC מובנה איכותי - כלומר שהוא יכול לקרוא מוזיקה בפורמט דיגיטלי (מחשב, דיסק חיצוני, רשת ביתית) ולהמיר אותה לאות סטריאו אנלוגי כמו שצריך. יש סקירות באתר ובאתר DTown וחברי הפורום יכולים בטח להמליץ על מודלים ספציפיים.

למה זה קריטי בעיני: (או: לא נשלח אותך הביתה בלי סיפור)
אני באתי לחנות ואמרתי שאני מחפש מערכת קולנוע ביתי, וגם קצת למוזיקה. אחרי פגישת הדגמה וייעוץ קניתי מגבר קולנוע ביתי מצויין ורמקולים מעולים בעיני. כשהרכבתי את המערכת בבית (ואני מבסוט רצח מביצועי הק"ב שלה) והתחלתי לשמוע מוזיקה, הבנתי פתאום שאני גם נורא רוצה לשמוע מוזיקה באיכות גבוהה שתעיף לי את הסכך / תפתח לי את הצ'אקרות (או איך שאתה רוצה לקרוא לזה).
או אז נגררתי לקנות מגבר סטריאו נוסף (עוד 3000 ש"ח למגבר טוב יד שנייה) + חיווט מתאים לשרשור בין המגברים (עוד 600-700 ש"ח), ו-DAC ייעודי לחיבור המוזיקה מהמחשב למגבר הסטריאו (2000 ש"ח כולל חיווט מתאים).

אז מה היה לנו פה?
בגלל חוסר תכנון מוקדם ("מה הציפיות שלי מהמערכת?"), סה"כ יצא שהוצאתי עוד כ-6000 ש"ח לאחר הקנייה הראשונית, ויש לי עכשיו 2 מכשירים חשמליים נוספים שדורשים חיבורים איכותיים ויקרים, שנותנים לי תוצאה דומה לזו שהייתי מקבל אם הייתי קונה מגבר יקר יותר ב 5000 ש"ח (שלא לדבר על החוטים המיותרים, מקום האחסון הנוסף שהייתי צריך לקנות ולארגן, והחשמל שאני משלם כדי להפעיל את כל המכשירים האלה).

בקיצור - אם אתה מתכנן לשים 5000 ש"ח על מגבר קולנוע ביתי וחשוב לך גם סטריאו כמו שצריך - הגדל את התקציב מראש ושים עוד 5000 ש"ח על מגבר ק"ב שיודע גם לתת סטריאו איכותי.
הנה דוגמה:
http://www.dtown.co.il/articles/2778.html
או כזה מיד שנייה:
http://www.dtown.co.il/articles/2673.html

זה הזקן שלי, אם אתה מעוניין להתגלח עליו.

matanf12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

שלום,
תודה רבה על התגובות.
אני קצת בהלם על המחירים . וזה רק הרסיברים בלי הרמקולים ! ואני חושבתי שהתקציב שלי זה משהו ענק לדבר כזה.

המערכת מיועדת לסלון יחסית גדול ולמוזיקה ולסרטים.

אני לא מסוגל להוציא תקציב כזה רק על הרסיבר וגם זה נראה לי מוגזם!
בנוסף קצת קשה לי להביו, לא כל מערכת מסוגלת להוציא סטיריאו ? מה ההבדל בין מוזיקה לסרטים, הרי סאונד זה סאונד ? וצריך שיהיה איכותי.
אני מקווה שלא תצחקו על השאלות שלי :) .

אשמח להמלצות על כמה דגמים שאני אלך לשמוע בחנות בגבול התקציב.

בתודה מראש, מתן.

morke
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

כמובן שאין חובה להוציא סכום גבוה כזה. הכל שאלה של מה אתה מצפה מהמערכת.
גם אני התחלתי עם תקציב מתוכנן של 10,000 ש"ח (כמוך) ולכן חשבתי להציף בפניך את המסקנות שהגעתי אליהן אחרי שבועיים מיום הקנייה.

ולשאלתך - מגברי קולנוע ביתי מכילים מקודדים ומעגלים רבים שהסאונד עובר דרכם בדרך לרמקולים (בגלל החלוקה לערוצים שונים ומספר המקורות המרובה שהרסיבר עובד איתו, הצורך להעביר את הסאונד ל-5 עד 8 רמקולים שונים ועוד כל מיני דברים שאני לא מספיק מבין כדי לפרט לך). התוצאה של זה היא שהסיגנל עובר בהרבה מאד מעגלים עד שהוא מגיע לרמקולים, ואת סיגנל הסטריאו הנקי (שלא צריך יותר מהגברה בעצם) זה מחליש ומעוות בדרך.

רסיברים של ק"ב שיודעים להעביר את סיגנל הסטריאו בלי לפגוע בו הם יקרים יותר. פתרון חלופי הוא לקנות מגבר סטריאו יעודי, שמקבל דרך מעקף (bypass) את הסיגנל הסטריאופוני לפני העיבוד הדיגיטלי של הקולנוע הביתי, ומעביר אותו ישר לרמקולים.
זה בתאוריה. השאלה היא האם זה באמת מפריע לך בתור מאזין (או עד כמה האוזן שלך היא פיינשמקרית) - ואת זה תגלה רק כשתקשיב למגברים השונים בחנות. יכול להיות שזה בכלל לא רלוונטי, ומוזיקה כמו שיוצאת לך מהטלפון הסלולרי מספיקה לך בכלל, וגם רסיבר ק"ב באלפיים ש"ח ישמע לך מספיק טוב גם במוזיקה.

מה שאני מציע לך - לך לחנות או שתיים ותתרשם. רק תהיה מודע מראש לאפשרויות האלה (איכות הסטריאו ברסיבר ק"ב) ושאל את המוכר לגביהן. כדי שלא תחזור אחר-כך הביתה (כמוני) ותגיד לעצמך "למה הם לא אמרו לי את זה?!".
כך תוכל להחליט לפי מה שמתאים לשני הפרמטרים העיקריים בכל הסיפור: 1. האוזן (והעין) שלך. 2. התקציב שלך.
כמו שאמרתי, אני לא מכיר מודלים אחרים מאלה שיש לי בבית, ואין לי מספיק נסיון כדי לייעץ לך על מודלים קונקרטיים אחרים.

בכל מקרה - ובגלל שביקשת מודלים ספציפיים - המערכת שלי (שהיא אליפות העולם בעיני) - ללא רכיבי הסטריאו הנוספים:
רסיבר ק"ב Marantz 1603
רמקולים B&W 685
תצטרך להוסיף לזה נגן מדיה (אלא אם כן אתה מתחבר ממחשב / סטרימר או דרך הרשת, מה שטלויזיות חדשות יודעות לעשות), וחיווט מתאים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”