מעוניין ומתלבט לגבי רכישה של רסיבר קולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
guy33 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם .
יש ברשותי מערכת סטריאו בלמעלה מ50 אלף שקל , אבל נכנס בי החיידק לנסות להוסיף מערכת קולנוע ביתי
כלומר : רסיבר ,סנטר אחוריים סאב.

ראשית הרסיבר- אני מחפש רסיבר טוב במיוחד להופעות חיות וסרטים ללא פשרות.
לאחר שקראתי כאן ובררתי כמעט הכל על החברות והדגמים החדשים של השנה עם הפורמטים החדשים נשאלת בי השאלה הגדולה .האם הרסיברים משנים קודם לכן כמו Lx70 ימאהה 3800 ישמעו יותר טוב מהרסיברים חדשים ב סרטים ובהופעות חיות וגם במוסיקה סטריאו , מרסיברים עדכניים של השנה שנתיים האחרונות כגון : פיוניר lx55 ,ימאהה rxv 863, אונקיו 809 . ??? ואם כן או לא ומדוע (רק בגלל פורמטים חדשים של אודיו ) ???

שנית רמקול סנטר מה יותר איכותי וטוב להופעות חיות וסרטים :
dynaudio countor
focal סדרה 8
morel octave
polk audio csi a6
או הצעות נוספות ?
הרמקולים שלי הם דבור פידלטי כך שזה לא ממש רמקול לקולנוע ביתי יותר רגוע ורזה אבל הבנתי שלא חייבים אותו סוג גם את הסנטר ובקולנוע אני רוצה משהו עם מימד אחר ויפה

זהו לעת עתה אשמח להבהרות ועזרה המלצות תקציב שלי לא גבוה במיוחד כמה אלפים בודדים
תודה מראש

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

הסנטר הטוב ביותר עבורך הוא הסנטר שנשמע טונאלית הכי קרוב לקידמיים שלך ולכן רק אתה תוכל להגיד מי מבין האופציות שציינת הכי טוב עבורך.

סאב איכותי גם הוא תוספת חשובה לקולנוע ביתי והוא למעשה מה שנותן לך להרגיש כשצריך את המכות בבטן :lol: כמו שצריך.

מערכת כיול ברסיברים גם זו נקודה שצריך להתחשב בה בזמן קבלת החלטה. מערכות הכיול של אודסי , במיוחד XT32, שכלולות ברסיברים הבכירים של דנון,אונקיו,מרנץ.. מעולה . מערכת הכיול של הפיוניר פחות מוצלחת עבור המשתמש הסטנדרטי +. לגבי זו של ימאהה אין לי ממש נסיון איתה אבל נראה לי שהיא ממוקמת בין השתיים האחרות.

לגבי הרסיברים ובכן אני מתחבר לאונקיו לסוגיו. יש שאוהבים ימאהה ויש פיוניר, מרנץ,NAD,ארקם וכו...

אתה תצטרך לגשת ולהאזין בכדי לקבל החלטה איזה רסיבר מתאים לך מבחינת גוון הסאונד שהוא מוציא.

בהצלחה

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #3 

מה התקציב שתכננת ?
למעשה אתה צריך מערכת שלמה מלבד קדמיים.
כדי להתאים לקדמיים שלך סנטר הייתי מתייעץ גם עם אייל פור , אני מניח שהוא מכיר את הרמקולים האלו יותר טוב
מהחברים כאן.

לגבי סאב ישנן עשרות אפשרויות טובות , כנ"ל אחוריים ורסיבר.
הכל מתחיל ונגמר בתקציב .

בהצלחה.

guy33 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

ראשית תודה .
אך למעשה לא הצלחתי להיבין מהדברים לאיזה כיוון עלי ללכת לרסיברים החדשים ברמת ביניים או לרסיברי העל שהיו לפני מספר שנים כמו למשל 3800 של ימאהה או lx70 של פיוניר ?
האם יש ירידה או עלייה באיכות השמע בקולנוע הביתי ובהופעות חיות בפורמטים הגבוהים ??

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #5 

ב 3800 אישית לא הייתי נוגע. יכול להיות שהדעות יהיו חלוקות לדבריי אך המערכת כיול שם מיושנת ועברה מהפכה
בימהה עם יציאת דגמי 10XX,20XX,30XX .
עדיף לרדת לרסיבר 1020 של ימהה במקום 3800 , או להבדיל אונקיו 818 ופיוניר LX56.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”