בעיה בחיבור ישיר של המכונה
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אתמול חיברתי סוף סוף את המכונה לצנרת מים של הבית עם צינור 3/8 מסוכך ומקטין לחץ מכוון ל-2 באר.
אחרי שעתיים של בדיקות שהכל עובד פיקס גם במכונה וגם שאין נזילות כיביתי את המכונה והלכתי לישון. בבוקר המכונה נדלקה כרגיל ב-6 ואחרי שעה וחצי הכנתי קפה והלכתי לעבודה כשהמכונה כבויה והכל נראה תקין.
בערב שחזרתי המכונה נדלקה בחמש ובשש אני רואה את הלחץ בדוד על 2 באר ממש באזור האדום, מים נזלו מתחתית המכונה וגם טיפטף מים למגש הריקון מהפתח שיוצאים מים בסיום חליטה.
פתחתי את המכונה והדלקתי שוב וכשהלחץ עלה שוב גבוה יצאו מים מהשובר ואקום, לא ראיתי נזילות בצנרת אז אני מניח שאלו המים שהגיעו לתחתית.
מה יכולה להיות הבעיה? מה יכול לגרום ככה ללחץ פתאום לעלות כשעברתי לחיבור ישיר?
אני אנסה עכשיו לחזור למיכל ונראה מה יהיה.
אחרי שעתיים של בדיקות שהכל עובד פיקס גם במכונה וגם שאין נזילות כיביתי את המכונה והלכתי לישון. בבוקר המכונה נדלקה כרגיל ב-6 ואחרי שעה וחצי הכנתי קפה והלכתי לעבודה כשהמכונה כבויה והכל נראה תקין.
בערב שחזרתי המכונה נדלקה בחמש ובשש אני רואה את הלחץ בדוד על 2 באר ממש באזור האדום, מים נזלו מתחתית המכונה וגם טיפטף מים למגש הריקון מהפתח שיוצאים מים בסיום חליטה.
פתחתי את המכונה והדלקתי שוב וכשהלחץ עלה שוב גבוה יצאו מים מהשובר ואקום, לא ראיתי נזילות בצנרת אז אני מניח שאלו המים שהגיעו לתחתית.
מה יכולה להיות הבעיה? מה יכול לגרום ככה ללחץ פתאום לעלות כשעברתי לחיבור ישיר?
אני אנסה עכשיו לחזור למיכל ונראה מה יהיה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לדעתי אין קשר לחיבור ישיר... בהנחה שהפרסוסטאט מתפקד תקין אז גוף החימום אמור להתנתק לפי הכיול וב 2 באר שסתום הבטחון היה נפרץ מזמן ומשחרר לחץ.
אולי יש יותר מידי מים בדוד, נסה להוציא מים (לפחות 2 כוסות) דרך הברז כשמכונה חמה ותראה מה קורה אחרי שהמכונה ממלאת מים.
ניקזת גם אדים ?
אולי יש יותר מידי מים בדוד, נסה להוציא מים (לפחות 2 כוסות) דרך הברז כשמכונה חמה ותראה מה קורה אחרי שהמכונה ממלאת מים.
ניקזת גם אדים ?
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

שסתום הביטחון אכן נפרץ וגרם למים לצאת למגש הריקון דרך צינורית מהשסתום למגש.כפיר_ש כתב:לדעתי אין קשר לחיבור ישיר... בהנחה שהפרסוסטאט מתפקד תקין אז גוף החימום אמור להתנתק לפי הכיול וב 2 באר שסתום הבטחון היה נפרץ מזמן ומשחרר לחץ.
ניקזת גם אדים ?...
מה דווקא כשחיברתי ישיר החליט הסיראי להתקלקל?
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

בדיקות נוספות:
1. עברתי למיכל מים (סוויץ חשמלי) אבל עדיין השארתי את הצינור מחובר למכונה
הדלקתי את המכונה ולמשך עשרים דקות הלחץ התנהג לפי הכיול בדיוק, הוצאתי מים מהדוד דרך ברז המים חמים עד שגרם למכונה למלא אוטמטי חוסרים ואז נראה שהדוד שוב התמלא יותר מידי והלחץ עלה ל2 באר והשסתום נפרץ.
2. סגרתי לגמרי את הברז שמוביל מים למכונה והמשכתי לעבוד כמובן עם מיכל, רוקנתי מים מהדוד שוב דרך ברז המים החמים ועכשיו כבר עשרים דקות הכל תקין.
אם ימשיך להיות תקין אפשר להגיד שאיכשהו זה קשור לחיבור ישיר, אולי הברז של החיבור ישיר נתקע במצב פתוח וגורם למילוי תמידי של הדוד?
1. עברתי למיכל מים (סוויץ חשמלי) אבל עדיין השארתי את הצינור מחובר למכונה
הדלקתי את המכונה ולמשך עשרים דקות הלחץ התנהג לפי הכיול בדיוק, הוצאתי מים מהדוד דרך ברז המים חמים עד שגרם למכונה למלא אוטמטי חוסרים ואז נראה שהדוד שוב התמלא יותר מידי והלחץ עלה ל2 באר והשסתום נפרץ.
2. סגרתי לגמרי את הברז שמוביל מים למכונה והמשכתי לעבוד כמובן עם מיכל, רוקנתי מים מהדוד שוב דרך ברז המים החמים ועכשיו כבר עשרים דקות הכל תקין.
אם ימשיך להיות תקין אפשר להגיד שאיכשהו זה קשור לחיבור ישיר, אולי הברז של החיבור ישיר נתקע במצב פתוח וגורם למילוי תמידי של הדוד?
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

כן יש, רשמתי שיש סוויץ כזה למעבר בין חיבור ישיר למיכל ובנסיון הראשון העברתי אותו חזרה למיכל אבל לא סגרתי את הברז מהיציאה של המרכך ז״א למרות שעברתי לעבוד עם מיכל עדיין איכשהו זה שהצינור שמחובר למכונה היה עם לחץ מים השפיע על המכונה וכנראה הכניס מים לדוד כי בניסיון השני שסגרתי את הברז מהמרכך וכבר לא היה לחץ מים בצינור הכל עבד תקין כמו לפני שהתחלתי עם החיבור הישיר.כפיר_ש כתב:אין לך איזשהו מתג שאתה אמור להזיז במעבר לחיבור ישיר ?
ולגבי הלחץ התכוונתי כשאתה בחיבור ישיר....
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

אני רק מבהיר שכל מה שאני כותב לא נובע מהיותי מומחה טכני (קטונתי לעומת מומחים אחרים שיש פה באספקט הזה) אבל בוא מנסה לבצע מעין אלמינציה ברמה ההגיונית.
מה מראה שעון לחץ החליטה כשהמכונה כבויה ובזמן מילוי מים לדוד ?
אם הלחץ המופיע עד 3 באר זה בסדר.
בזמן העבודה עם חיבור ישיר אתה שומע את הברז החשמלי נסגר ונפתח ?
אם ברז מילוי הדוד לא תקין ולא נסגר אז מן הסתם היתה לך נזילה גם כשהמכונה כבויה כי המים היו ממשיכים להיכנס לדוד.
עכשיו זה לא נראה כמו בקר מילוי מים או מד גובה מים כי בעבודה עם מיכל הכל תקין.
תעשה עוד נסיון אחד, כשהמכונה חמה כבה אותה ורוקן מים מהברז לתוך כלי גדול ופתח גם את הסטימר.
כשהלחץ בדוד יתאפס סגור את הברזים של המים והקיטור, הוצא מאחור לגמרי את מיכל המים והעבר את המתג במכונה לחיבור ישיר, הרם את המכסה העליון של המכונה ופתח את מקור המים מהמרכך.
מבלי להדליק את המכונה אתה שומע מים זורמים לדוד ?
מה מראה שעון לחץ החליטה ?
אם הכל בסדר אחרי 2-3 דקות ואין שום נזילת מים בפנים הדלק את המכונה וצפה בתהליך שאיבת המים לדוד ולחץ על שובר הואקום מלמעלה כדי לוודא שהוא נשאר פתוח.
שומע את הברז החשמלי נפתח ?
מה מראה שעון לחץ החליטה בזמן מילוי המים?
המילוי נפסק ולא זולגים מים החוצה משובר הואקום ?
אם הכל בסדר תן למהונה להתחמם, כשהיא בלחץ רוקן קיטור ובדוק האם הוא יבש או שיוצאים מים - אם יוצאים הרבה מים יש יותר מידי מים בדוד.
אם הכל בסדר והקיטור יבש הורד כוס מים מהדוד והבט שוב בתהליך המילוי, אם הוא ארוך מידי ושוב הדוד מתמלא מידי אז ייתכן שיש בעיה כלשהי בבקר מילוי המים שלא מפסיק את המילוי בזמן.
אגב האזן לאורך מילוי המים וודא שהמשאבה מפסיקה ונדלקת יחד עם הקליק של הברז החשמלי כדי לוודא שהברז החשמלי לא נשאר פתוח אחרי שהמשאבה נסגרת.
אם אתה לא מצליח לבודד את המקור כנראה שאין ברירה ולהתייעץ עם מעבדה מקומית, אני משער שיש משהו שמפריע לברז החשמלי של הדוד להיסגר עד הסוף וזה אולי חתיכת לכלוך או שיש בו תקלה כלשהי.
לפי ההגיון שלי זה לא צץ בעבודה עם מיכל מים כי אין לחץ כניסה עם מיכל מים ורק המשאבה דוחפת מים לדוד כך שאם הברז לא נסגר עד הסוף זה לא נורא במקרה הזה.
בהצלחה שלומי, אל תתבאס...
מה מראה שעון לחץ החליטה כשהמכונה כבויה ובזמן מילוי מים לדוד ?
אם הלחץ המופיע עד 3 באר זה בסדר.
בזמן העבודה עם חיבור ישיר אתה שומע את הברז החשמלי נסגר ונפתח ?
אם ברז מילוי הדוד לא תקין ולא נסגר אז מן הסתם היתה לך נזילה גם כשהמכונה כבויה כי המים היו ממשיכים להיכנס לדוד.
עכשיו זה לא נראה כמו בקר מילוי מים או מד גובה מים כי בעבודה עם מיכל הכל תקין.
תעשה עוד נסיון אחד, כשהמכונה חמה כבה אותה ורוקן מים מהברז לתוך כלי גדול ופתח גם את הסטימר.
כשהלחץ בדוד יתאפס סגור את הברזים של המים והקיטור, הוצא מאחור לגמרי את מיכל המים והעבר את המתג במכונה לחיבור ישיר, הרם את המכסה העליון של המכונה ופתח את מקור המים מהמרכך.
מבלי להדליק את המכונה אתה שומע מים זורמים לדוד ?
מה מראה שעון לחץ החליטה ?
אם הכל בסדר אחרי 2-3 דקות ואין שום נזילת מים בפנים הדלק את המכונה וצפה בתהליך שאיבת המים לדוד ולחץ על שובר הואקום מלמעלה כדי לוודא שהוא נשאר פתוח.
שומע את הברז החשמלי נפתח ?
מה מראה שעון לחץ החליטה בזמן מילוי המים?
המילוי נפסק ולא זולגים מים החוצה משובר הואקום ?
אם הכל בסדר תן למהונה להתחמם, כשהיא בלחץ רוקן קיטור ובדוק האם הוא יבש או שיוצאים מים - אם יוצאים הרבה מים יש יותר מידי מים בדוד.
אם הכל בסדר והקיטור יבש הורד כוס מים מהדוד והבט שוב בתהליך המילוי, אם הוא ארוך מידי ושוב הדוד מתמלא מידי אז ייתכן שיש בעיה כלשהי בבקר מילוי המים שלא מפסיק את המילוי בזמן.
אגב האזן לאורך מילוי המים וודא שהמשאבה מפסיקה ונדלקת יחד עם הקליק של הברז החשמלי כדי לוודא שהברז החשמלי לא נשאר פתוח אחרי שהמשאבה נסגרת.
אם אתה לא מצליח לבודד את המקור כנראה שאין ברירה ולהתייעץ עם מעבדה מקומית, אני משער שיש משהו שמפריע לברז החשמלי של הדוד להיסגר עד הסוף וזה אולי חתיכת לכלוך או שיש בו תקלה כלשהי.
לפי ההגיון שלי זה לא צץ בעבודה עם מיכל מים כי אין לחץ כניסה עם מיכל מים ורק המשאבה דוחפת מים לדוד כך שאם הברז לא נסגר עד הסוף זה לא נורא במקרה הזה.
בהצלחה שלומי, אל תתבאס...
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

כפיר באמת תודה על העזרה וההשקעה.
לגבי הלחץ עם מיכל שהמכונה דלוקה תמיד על אפס כמובן וכשהיא מחוברת ישיר על 2 באר( גם שהיא כבויה - זה מה שמכוון במקטין לחץ).
עכשיו עוד נתון חשוב שנודע לי הבוקר שהאשה הבחינה במים זולגים מפתח העודפים ופתח הריקון למגש העודפים כבר בצהריים שהמכונה הייתה כבויה.
נראה לי שזה מאשר את מה שאתה אומר שבעבודה עם מיכל אין בעיה כי הלחץ אפס, השאלה מה קורה בחיבור ישיר שיש תמיד לחץ של 2 באר גם במנוחה.
לגבי הלחץ עם מיכל שהמכונה דלוקה תמיד על אפס כמובן וכשהיא מחוברת ישיר על 2 באר( גם שהיא כבויה - זה מה שמכוון במקטין לחץ).
עכשיו עוד נתון חשוב שנודע לי הבוקר שהאשה הבחינה במים זולגים מפתח העודפים ופתח הריקון למגש העודפים כבר בצהריים שהמכונה הייתה כבויה.
נראה לי שזה מאשר את מה שאתה אומר שבעבודה עם מיכל אין בעיה כי הלחץ אפס, השאלה מה קורה בחיבור ישיר שיש תמיד לחץ של 2 באר גם במנוחה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

אני מהמר על לכלוך או תקלה בברז החשמלי של הדוד הוא לא נסגר עד הסוף ומים ממשיכים לזרום פנימה לאט.
פתח ופרק אותו, נסה לנקות והרכב חזרה.
לפעמים יש לכלוך שנשאר לאחר הרכבת המכונה במפעל, לפעמים זה לכלוך שיוצא ממרכך חדש או מסנן ונתקע ועושה בעיות.
גם אם צריך להחליף ברז זה פשוט יחסית ומדובר בחלק יחסית זול שאפשר להשיג בקלות בארץ...
בהצלחה.
פתח ופרק אותו, נסה לנקות והרכב חזרה.
לפעמים יש לכלוך שנשאר לאחר הרכבת המכונה במפעל, לפעמים זה לכלוך שיוצא ממרכך חדש או מסנן ונתקע ועושה בעיות.
גם אם צריך להחליף ברז זה פשוט יחסית ומדובר בחלק יחסית זול שאפשר להשיג בקלות בארץ...
בהצלחה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה שאתה מתאר זה מצב שבו לחץ הרשת ממלא כל הזמן את הדוד.
או בעיה בבקר או בסולונואיד מילוי מים לדוד.
זה לא קרה לך עד עכשיו כי עבדת על המיכל ואז אין לחץ רשת קבוע בכניסה לסולונואיד
או בעיה בבקר או בסולונואיד מילוי מים לדוד.
זה לא קרה לך עד עכשיו כי עבדת על המיכל ואז אין לחץ רשת קבוע בכניסה לסולונואיד
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

זה אכן נראה כמו ברז חשמלי אבל עדיין לא ממש סגור על זה במאה אחוז ובעיקר איזה ברז הוא הבעייתי.
מכונה יש 3 ברזים חשמליים אחד לחיבור ישיר, אחד לעבודה עם מיכל ואחד למילוי הדוד.
עכשיו אם כמו שאתה אומר הברז מילוי לדוד הוא שתקול ולא נסגר הרמטית לפניו יש את הברז במחובר ממש לכניסת המים למכונה אז מה כשהמכונה כבויה הוא לא אמור להיות סגור? כי אם כן אז מים בככל לא היו מגיעים לברז של הדוד.
אפשר לראות בסרטון הזה את המכונה מבפנים עם הסבר של כל המערכת:
החלק המעניין מתחיל מדקה 3.
מכונה יש 3 ברזים חשמליים אחד לחיבור ישיר, אחד לעבודה עם מיכל ואחד למילוי הדוד.
עכשיו אם כמו שאתה אומר הברז מילוי לדוד הוא שתקול ולא נסגר הרמטית לפניו יש את הברז במחובר ממש לכניסת המים למכונה אז מה כשהמכונה כבויה הוא לא אמור להיות סגור? כי אם כן אז מים בככל לא היו מגיעים לברז של הדוד.
אפשר לראות בסרטון הזה את המכונה מבפנים עם הסבר של כל המערכת:
החלק המעניין מתחיל מדקה 3.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

הייתי מתחיל מהברז הבודד שנמצא בצד השני ואחראי למילוי הדוד.
אם הברז בכניסה היה נשאר פתוח לא נראה לי שהדוד היה מתמלא יותר מידי כי הברז של הדוד היה נסגר.
הברז הראשון ליד בקר מילוי המים נפתח רק בחיבור ישיר ומאפשר למים להגיע למשאבה (לחץ כניסה), השני קשור לעבודה עם מיכל מים ונפתח רק כשאתה שואב מים ממיכל המים וכשהמשאבה עובדת במצב של עבודה עם מיכל מים.
הברז האחרון כמו שאמרתי הוא החשוד כי הוא אחראי על מילוי הדוד, זה נראה ברז סטנדרטי של פרקר שממש זול להחליף במידה ותגלה שהוא תקול.
כאמור תתחיל ממנו (שווה לפרק את צנרת הסילקון שם ולבדוק אם יש לכלוך בכניסה אליו).
בהצלחה.
אם הברז בכניסה היה נשאר פתוח לא נראה לי שהדוד היה מתמלא יותר מידי כי הברז של הדוד היה נסגר.
הברז הראשון ליד בקר מילוי המים נפתח רק בחיבור ישיר ומאפשר למים להגיע למשאבה (לחץ כניסה), השני קשור לעבודה עם מיכל מים ונפתח רק כשאתה שואב מים ממיכל המים וכשהמשאבה עובדת במצב של עבודה עם מיכל מים.
הברז האחרון כמו שאמרתי הוא החשוד כי הוא אחראי על מילוי הדוד, זה נראה ברז סטנדרטי של פרקר שממש זול להחליף במידה ותגלה שהוא תקול.
כאמור תתחיל ממנו (שווה לפרק את צנרת הסילקון שם ולבדוק אם יש לכלוך בכניסה אליו).
בהצלחה.
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

שאני מעביר את הסוויץ למצב עבודה עם מיכל הברז הקרוב לבקר שמיועד לחיבור ישיר אמור להיסגר?
אם כן אז הוא לא נסגר כי שיחררתי את הצינור 3/8 שמחובר למכונה, העברתי למצב מיכל ולא סגרתי את החיבור שבתחתית עם הסופית שהגיעה עם המכונה ואז יצאו משם מים.(בעצם מים זרמו מהצנרת במכונה החוצה דרך הברז הזה שאמור להיות סגור)
יכול להיות שבכל זאת הוא הבעיה או שזה בכלל הבקר שלא מנהל את הברזים כמו שצריך?
עריכה:
במחשבה שנייה זה עדיין לא מסביר את הבעייה כי גם אם הוא תקול ונשאר פתוח עדיין הברז לפני הדוד
אמור להיות סגור ואז הדוד לא היה מתמלא עד הסוף.
בקיצור אין לי מושג איך להסביר את כל התופעות האלו.
אם כן אז הוא לא נסגר כי שיחררתי את הצינור 3/8 שמחובר למכונה, העברתי למצב מיכל ולא סגרתי את החיבור שבתחתית עם הסופית שהגיעה עם המכונה ואז יצאו משם מים.(בעצם מים זרמו מהצנרת במכונה החוצה דרך הברז הזה שאמור להיות סגור)
יכול להיות שבכל זאת הוא הבעיה או שזה בכלל הבקר שלא מנהל את הברזים כמו שצריך?
עריכה:
במחשבה שנייה זה עדיין לא מסביר את הבעייה כי גם אם הוא תקול ונשאר פתוח עדיין הברז לפני הדוד
אמור להיות סגור ואז הדוד לא היה מתמלא עד הסוף.
בקיצור אין לי מושג איך להסביר את כל התופעות האלו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בחיבור ישיר יש כל הזמן לחץ רשת על הצנרת.
אם יש בעיה בברז של מילוי הדוד זה יכול להתגלות כשיש עליו לחץ.
אם יש בעיה בברז של מילוי הדוד זה יכול להתגלות כשיש עליו לחץ.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תפרק ותרכיב עם פתוח בדיוק במידה.
תמיד לפתוח או לסגור כשפתוח שני נותן קונטרה כדי ששום דבר לא יתעקם או ייצא מהמקום.
אחרי סגירה תפעיל בלי להרכיב את הכיסויים כדי לזהות נזילות.
תמיד לפתוח או לסגור כשפתוח שני נותן קונטרה כדי ששום דבר לא יתעקם או ייצא מהמקום.
אחרי סגירה תפעיל בלי להרכיב את הכיסויים כדי לזהות נזילות.