האם ניתן להשתמש ב hotspot לגלישה במחשב בחו"ל
האם יש מניעה בנסיעה בחו"ל לגלוש במחשב הנייד באמצעות wifi כשהנייד משמש hotspot?
מעולם לא ניסיתי. תיאורטית לא צריכה להיות בעיה. אבל תהיתי אולי החברות הסלולריות מגבילות את זה (כדי שניקח מודם סלולרי.... למרות שבתכלס יש להם מוטיבציה שנגלוש בחו"ל)
כמובן שזה במסגרת תוכנית גלישה בחו"ל (לדוגמא בפסח פלאפון נתנו חבילה של 75 מ"ב ליום).
שאלה קשורה חלקית: ניסיתי לחפש בפורומים לפני שהעלתי שאלה חיפשת "hotspot חו"ל" וזה לא איפשר את החיפוש. למה? בגלל השימוש בראשי תיבות, אולי...
מעולם לא ניסיתי. תיאורטית לא צריכה להיות בעיה. אבל תהיתי אולי החברות הסלולריות מגבילות את זה (כדי שניקח מודם סלולרי.... למרות שבתכלס יש להם מוטיבציה שנגלוש בחו"ל)
כמובן שזה במסגרת תוכנית גלישה בחו"ל (לדוגמא בפסח פלאפון נתנו חבילה של 75 מ"ב ליום).
שאלה קשורה חלקית: ניסיתי לחפש בפורומים לפני שהעלתי שאלה חיפשת "hotspot חו"ל" וזה לא איפשר את החיפוש. למה? בגלל השימוש בראשי תיבות, אולי...
אני נוסע למקום בלי wifi.mp3lll כתב:אין סיבה שלא, מיותר לילוטין.
יש wifi בכל מקום, עדיף לרכוש סים זר....
זה לשימושים די קלים מבחינת תעבורה. אל די רבים וחיוניים. hotspot יותר נוח מהחלפת סים או טלפון נוסף. וגם ללא עלות נוספת כי החבילה בטלפון מספיקה.
גם ההגיון שלי אומר שאין סיבה שלא יעבוד. אבל עם חברות הסלולר אי אפשר לדעת, פתאום זה יחוייב בתעריפים הרגילים והמופרעים. או שבכלל ייחסם.
באתר של פלאפון לא מצאתי התייחסות. התקשרתי אליהם ואחרי 40 דקות המתנה התייאשתי (רק תזכורת לעבור לגולן. גם שם לא עונים אבל לפחות זולים ושוברי מונופולים).
יש מישהו שביצע את העניין. בפלאפון או בחברה אחרת?
- erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
יעבוד מצויין (Defy plus בנורווגיה 012 mobile)
הבעייה צצה בארץ כאשר קיבלנו את חשבון הטלפון......
תעשה לעצמך טובה ותחסוך כסף. תקנה סים מקומי עם חבילת גלישה. בכל צורה שהיא זה יצא לך יותר זול מאשר לקנות חבילת data מהארץ
תעשה לעצמך טובה ותחסוך כסף. תקנה סים מקומי עם חבילת גלישה. בכל צורה שהיא זה יצא לך יותר זול מאשר לקנות חבילת data מהארץ
השאלה היא האם החיוב לגלישה ב hotspot היה יקר כי לא היתה לכם כל חבילת גלישה או שהיתה והחלק שגלשתם ב hotspot חויב אחרת?erlich01 כתב:יעבוד מצויין (Defy plus בנורווגיה 012 mobile)
תעשה לעצמך טובה ותחסוך כסף. תקנה סים מקומי עם חבילת גלישה. בכל צורה שהיא זה יצא לך יותר זול מאשר לקנות חבילת data מהארץ...
סים מקומי לא יצא יותר זול כי אם הגלישה ב hotspot נחשבת כגלישה רגילה בטלפון אז אין עלות נוספת. זה בגלל שבכל מקרה אעשה חבילת גלישה.
לא נוח להחליף כל הזמן סים. את שלי אני צריך כל הזמן בשביל זמינות. וזה לא נוח כל הזמן להחליף.
אז השאלה כעת האם אפשר להכניס סים מקומי לנט סטיק של פלאפון (או ישן של סלקום אם אמצא אותו)?
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3547
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
היי רזי,
לשאלתך, השימוש ב-HOTSPOT בחו"ל לא כלול בחב' גלישה [מהארץ] ואתה תחויב בעלות רגילה של 10-15 ש"ח לכל מגה נוסף [תלוי בחברה שלך]
ניתן לראות בבירור את תשובתי בתנאי ההתקשרות בחב' גלישה של חו"ל בפרטנר ובסלקום כך שסביר מאוד להניח שהתנאים לא שונים בפלאפון [וממש לא מפתיע שהם לא מציינים זאת בהסכם התקשרות]
הפתרונות כפי שציינו מעלה:
1. להחליף את הסים ולהשתמש בו במכשיר המבוקש [מכשיר אחד גולש בכל פעם]
2. לרכוש 2 חב' גלישה נפרדות [בין אם זה סימים מהארץ או מחו"ל]
בהצלחה.
לשאלתך, השימוש ב-HOTSPOT בחו"ל לא כלול בחב' גלישה [מהארץ] ואתה תחויב בעלות רגילה של 10-15 ש"ח לכל מגה נוסף [תלוי בחברה שלך]
ניתן לראות בבירור את תשובתי בתנאי ההתקשרות בחב' גלישה של חו"ל בפרטנר ובסלקום כך שסביר מאוד להניח שהתנאים לא שונים בפלאפון [וממש לא מפתיע שהם לא מציינים זאת בהסכם התקשרות]
הפתרונות כפי שציינו מעלה:
1. להחליף את הסים ולהשתמש בו במכשיר המבוקש [מכשיר אחד גולש בכל פעם]
2. לרכוש 2 חב' גלישה נפרדות [בין אם זה סימים מהארץ או מחו"ל]
בהצלחה.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
באמת שאני לא מבין למה אנשים ממשיכים לעשות את הטעות הזאת ולקחת את ה-SIM מהארץ לחו"ל.
חבילות גלישה מהארץ אף פעם לא משתלמות בהשוואה למה שתוכל למצוא בחו"ל (אולי באירופה, למרות שמעולם לא גלשתי שם).
טיילתי במזרח הרחוק 4 חודשים והייתי יכול לקנות/להטעין SIM (ים) מקומיים כמעט בכל מקום.
בהודו קניתי SIM של Airtel עם כמות דקות לא קטנה וחבילת גלישה 1.2GB באיזור ה-85 ש"ח. חבר שלי לקח SIM של Vodafone ואצלו זה היה אפילו זול יותר.
אגב, תתכונן לזה שלא בכל מקום יהיה כיסוי סלולרי. בחו"ל הפריסה של האנטנות הרבה יותר מצומצמת מבארץ. יהיו מקומות שתוכל לגלוש בהם רק ב-Edge/GPRS.
בקיצור, אני ממליץ לך בחום לבדוק את תעריפי המפעילים הסלולריים המקומיים במדינה אליה אתה טס - יכול מאוד להיות שתופתע לטובה.
חבילות גלישה מהארץ אף פעם לא משתלמות בהשוואה למה שתוכל למצוא בחו"ל (אולי באירופה, למרות שמעולם לא גלשתי שם).
טיילתי במזרח הרחוק 4 חודשים והייתי יכול לקנות/להטעין SIM (ים) מקומיים כמעט בכל מקום.
בהודו קניתי SIM של Airtel עם כמות דקות לא קטנה וחבילת גלישה 1.2GB באיזור ה-85 ש"ח. חבר שלי לקח SIM של Vodafone ואצלו זה היה אפילו זול יותר.
אגב, תתכונן לזה שלא בכל מקום יהיה כיסוי סלולרי. בחו"ל הפריסה של האנטנות הרבה יותר מצומצמת מבארץ. יהיו מקומות שתוכל לגלוש בהם רק ב-Edge/GPRS.
בקיצור, אני ממליץ לך בחום לבדוק את תעריפי המפעילים הסלולריים המקומיים במדינה אליה אתה טס - יכול מאוד להיות שתופתע לטובה.
בד"כ אני חסיד גדול של סים מקומי. ולרוב הייתי עם המכשיר שלי עם סים מקומי ופעם ביום מחליף לבדוק סמס.
רק שלאחרונה אני חייב לשמור על זמינות מלאה גם בחו"ל. ולרוץ על אותו מכשיר עם הרבה החלפות זה מסורבל.
הפתרון הכי טוב זה נטסטיק שיש לי עם סים מקומי. השאלה האם הנטסטיק חסום ופתוח רק לסלקום/פלאפון. מישהו יודע?
רק שלאחרונה אני חייב לשמור על זמינות מלאה גם בחו"ל. ולרוץ על אותו מכשיר עם הרבה החלפות זה מסורבל.
הפתרון הכי טוב זה נטסטיק שיש לי עם סים מקומי. השאלה האם הנטסטיק חסום ופתוח רק לסלקום/פלאפון. מישהו יודע?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
razi_pazi, אם אני לא טועה, פלאפון מציעה חבילת גלישה בחו"ל של כמה מאות MB או 1GB באזור ה-150 ש"ח, אבל רק במדינות מסויימות.
ברור שזה יהיה יותר יקר מסים מקומי, אבל לשיקולך.
אין לך כנראה ברירה אלא לחכות שיענו לך במוקד של פלאפון...
ברור שזה יהיה יותר יקר מסים מקומי, אבל לשיקולך.
אין לך כנראה ברירה אלא לחכות שיענו לך במוקד של פלאפון...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
החיוב היה כי צרכתי data - לא כי גלשתי ב hotspot אבל זה היה מצב שלא אפשר לי דרך אחרתrazi_pazi כתב:השאלה היא האם החיוב לגלישה ב hotspot היה יקר כי לא היתה לכם כל חבילת גלישה או שהיתה והחלק שגלשתם ב hotspot חויב אחרת?erlich01 כתב:יעבוד מצויין (Defy plus בנורווגיה 012 mobile)
תעשה לעצמך טובה ותחסוך כסף. תקנה סים מקומי עם חבילת גלישה. בכל צורה שהיא זה יצא לך יותר זול מאשר לקנות חבילת data מהארץ...
סים מקומי לא יצא יותר זול כי אם הגלישה ב hotspot נחשבת כגלישה רגילה בטלפון אז אין עלות נוספת. זה בגלל שבכל מקרה אעשה חבילת גלישה.
לא נוח להחליף כל הזמן סים. את שלי אני צריך כל הזמן בשביל זמינות. וזה לא נוח כל הזמן להחליף.
אז השאלה כעת האם אפשר להכניס סים מקומי לנט סטיק של פלאפון (או ישן של סלקום אם אמצא אותו)?...
אבל אם אתה זקוק לזמינות למה שלא תבצע עקוב אחרי למספר בחו"ל? זה תמיד יוצא יותר זול ואם זה לא מתאפשר עדיף שהסים הישראלי יהיה תקוע בטלפון הישן של נוקיה ששוכב אצלך במגירה
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3547
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
הנטסטיק חסום רק לרשת פלאפון אך החוק מחייב אותם לפתוח את המכשיר לשימוש בכל הרשתות [בדומה למכשיר סלולרי רגיל]הפתרון הכי טוב זה נטסטיק שיש לי עם סים מקומי. השאלה האם הנטסטיק חסום ופתוח רק לסלקום/פלאפון. מישהו יודע?...
עליך ליצור קשר עם פלאפון ולדרוש מהם לפתוח את המכשיר לשימוש עם סימים של כל הרשתות.
תעשה בדיקה לפני שאתה טס והכנס לסטיק סים של חברה אחרת עם גלישה בארץ ונסה לגלוש.
בהצלחה.