בעיה בראוטר שמאבד סינכרון

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
BlackUnicorn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכם,
יש לנו רשת ביתית, רובה מחווטת למעט פלאפונים שמתחברים ב Wi-Fi.
ישנם מספר מכשירים שמחוברים לרשת, מחשב נייח, פלייסטיישן, סטרימר, ממיר יס.

אנחנו מחוברים בתשתית של בזק + נטויז'ן, 50 מגה.
הנתב הוא - Dlink 6740U.
יש לנו המון בעיות ברשת בבית בעיקר בכל הקשור ל- Wifi. אין לנו שכנים קרובים (מושבניקים) כך שאין סיכוי שמישהו משתמש ברשת, מה גם שהיא מוגנת בסיסמה.
כל כמה זמן האינטרנט מראה כאילו והוא מחובר, אבל הוא מאבד סינכרון ככל הנראה ושום אתר לא עולה. בד"כ זה כל האינטרנט, אבל לפעמים זה רק ה- WIFI.
אחרי כיבוי והדלקה של הראוטר הבעיה מסתדרת מעצמה, אבל זה ממש מעיק, זה קורה מספר רב של פעמים ביום, בעיקר בערב.
מבחינת בזק ונטוויז'ן - יכול להיות שהבעיה בראוטר. הזמנת טכנאי תעלה לי כסף כמובן (אני לא משלמת בעבור אחריות, ויש לנו את הראוטר במשך שנה, הוא שייך כעיקרון לבזק ואני מקבלת תמורתו זיכוי כל חודש, למשך שנתיים.. כך שיש לי עוד שנה).
אני שוקלת לקנות ראוטר חדש, אבל אני רוצה להתייעץ לפני כן, מהו הסיכוי שבאמת הבעיה בראוטר? האם עדיף לרכוש ראוטר חדש? או שיכול להיות שמסבנים אותי והבעיה היא בכלל בתשתית/ספק?
תודה

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

הי!
לפי התאור שלך יש לך בעיה או בנתב או בקו. הדרך לבדוק את זה היא לחבר את הנתב לשקע טלפון הראשון בכניסה לבית, ורצוי גם ללא מכשירים נוספים על הקו. אם הוא ימשיך לפול מסינכרון אני הייתי מזמין טכנאי בזק. החיוב על הטכנאי יהיה אך ורק אם יתגלה שהבעיה היא לא בציוד של בזק.
שקע הראשון בבית הוא תמיד של בזק (חוץ ממקרה ויש ארון תקשורת בתוך הבית, והקו מגיע לשם).

אני הייתי מזמין טכנאי בכל מקרה, כדי להמנע מקניית נתב. אגב, טכנאי בזק לא תמיד מחייבים את הלקוח גם כאשר זה היה ביקור סרק.

שימי לב גם, שנתב שתקני בחוץ הוא לרוב רק נתב, כך שתצטרכי מודם בכל מקרה. הנתב שלך יכול לשמש כמודם בלבד, אבל אם יש לו בעיה להסתנכרן, זה בכלל לא יפתור לך את הבעיה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”