לאן למען השם נעלמו טלויזיות ה CRT?
לאחרונה הסתובבתי להנהנתי בקניון ונכנסתי לאחת מחנויות האלקטרוניקה במקרה שלי שקם אלקטריק
התרשמתי מכל מגוון הפלסמות כבר בכניסה המשכתי פנימה ועברתי בחדר עם LCD בלבד
(לא משנה שהם מציגים רק דיסק הדגמה ולא שידור טלויזיה אמיתי אבל עזבו לא על זה אני רוצה לדבר)
בכל אופן הסתובבתי ואז שמתי לב שבשקט בשקט הוציאו את כל טלויזיות ה CRT והם בכלל לא מוכרים אותם הם אפילו נותנים עדיפות לפינת מכונות הקפה על פני אותן טלויזיות ישנות
אז נכון יבואו ויגידו לי "זמנם עבר" ,,, "כבר הפסיקו לייצר אותם".....
אבל זה לא מעניין אותי אני חושב שמן הראוי להתחשב בכל שכבות האוכלוסיה ולאפשר גם למי שלא יכול או לא מעוניין לרכוש מסך פלסמה או LCD לקנות טלויזה רגילה .
מה אתם אומרים...אני צודק?
נקודה למחשבה.
(לא משנה שהם מציגים רק דיסק הדגמה ולא שידור טלויזיה אמיתי אבל עזבו לא על זה אני רוצה לדבר)
בכל אופן הסתובבתי ואז שמתי לב שבשקט בשקט הוציאו את כל טלויזיות ה CRT והם בכלל לא מוכרים אותם הם אפילו נותנים עדיפות לפינת מכונות הקפה על פני אותן טלויזיות ישנות
אבל זה לא מעניין אותי אני חושב שמן הראוי להתחשב בכל שכבות האוכלוסיה ולאפשר גם למי שלא יכול או לא מעוניין לרכוש מסך פלסמה או LCD לקנות טלויזה רגילה .
נקודה למחשבה.
תמיד תקרא את האותיות הקטנות.
לך לסופרים הגדולים!
יש ליד הקופה ערימות של מכשירים...ומהסוג שיש לך בחדר
אתה בא ללובה הקופאית קונה 3 משחות שיניים ומקבל במבצע מסך 21''..
או מבצע הפיילוט הגדול והידוע
אתה קונה פיילה קטנה ופיילה בינונית ומקבל כהשלמת סט הפיילוט מסך פיילוט 25''
כבר נתתי לך שתי אופציות מאוד אטרקטיביות...
אם תרצה עוד -הרי אנחנו עובדים יחד,אשמח לעזור.
יש ליד הקופה ערימות של מכשירים...ומהסוג שיש לך בחדר
אתה בא ללובה הקופאית קונה 3 משחות שיניים ומקבל במבצע מסך 21''..
או מבצע הפיילוט הגדול והידוע
אתה קונה פיילה קטנה ופיילה בינונית ומקבל כהשלמת סט הפיילוט מסך פיילוט 25''
כבר נתתי לך שתי אופציות מאוד אטרקטיביות...
אם תרצה עוד -הרי אנחנו עובדים יחד,אשמח לעזור.
052-4200610
IL62 הידוע בישראל בשם ישראל היקר!
לא כל טלויזית CRT היא פיילוט
ישנן טלויזיות רגילות שאיכות הצפייה בהן לא נופלת ואף עולה על פלסמה כך שההכללה שאתה עושה לא במקום
אבל אני שואל שאלה עקרונית, למה להוציא לחלוטין ולמנוע מהקונה את האפשרות לקנות מוצר שעדיין חי וקיים????
האם הרצון למכור כמה שיותר LCD מעוור את עיני המוכרים בישראל וגורם להם להשתמש בכלי הזה כדי לא להשאיר לך הרבה בררות אלא להתלבט בין מסך פלסמה ל LCD ואפילו לא לחשוב על טלויזיה רגילה?
אם ככה המחשבה שלהם אז צר לי לומר זה: ב ז י ו ן
לא כל טלויזית CRT היא פיילוט
ישנן טלויזיות רגילות שאיכות הצפייה בהן לא נופלת ואף עולה על פלסמה כך שההכללה שאתה עושה לא במקום
אבל אני שואל שאלה עקרונית, למה להוציא לחלוטין ולמנוע מהקונה את האפשרות לקנות מוצר שעדיין חי וקיים????
האם הרצון למכור כמה שיותר LCD מעוור את עיני המוכרים בישראל וגורם להם להשתמש בכלי הזה כדי לא להשאיר לך הרבה בררות אלא להתלבט בין מסך פלסמה ל LCD ואפילו לא לחשוב על טלויזיה רגילה?
אם ככה המחשבה שלהם אז צר לי לומר זה: ב ז י ו ן
התשובה הייתה בהומור!
עקב החשש שלי שלא תבוא מחר לעבודה אענה ברצינות..
רוב החברות הרציניות הפסיקו לייצר טלויזיות כאלו ומה שנמכר הם עודפים מהמחסנים ו\או מסכים ביניים זולים שעדיין מייצרים עבור ישראל(ראה סקירה של מרטין בביקורו בסין)
עדיין טלויזית CRT טושיבה או סוני או לווה אופטה 100 הרץ תביך בתמונת טלויזיה כל מסך דק שאני מכיר היום...אין מה לעשות
מחירם של המסכים שאני מתאר פה יהיה משהו כמו 6-7-8 אלף שקל לגודל 34'' חדש
מולם יעמדו מסכי המדבקה LCD בגודל 32'' בעלןת של 4-5-6 אלף שקל ותופסים שטח חנות ומחסן אפסי....
מה נראה לך שאנשים יקנו????
זאת התשובה לשאלה!!!!
עקב החשש שלי שלא תבוא מחר לעבודה אענה ברצינות..
רוב החברות הרציניות הפסיקו לייצר טלויזיות כאלו ומה שנמכר הם עודפים מהמחסנים ו\או מסכים ביניים זולים שעדיין מייצרים עבור ישראל(ראה סקירה של מרטין בביקורו בסין)
עדיין טלויזית CRT טושיבה או סוני או לווה אופטה 100 הרץ תביך בתמונת טלויזיה כל מסך דק שאני מכיר היום...אין מה לעשות
מחירם של המסכים שאני מתאר פה יהיה משהו כמו 6-7-8 אלף שקל לגודל 34'' חדש
מולם יעמדו מסכי המדבקה LCD בגודל 32'' בעלןת של 4-5-6 אלף שקל ותופסים שטח חנות ומחסן אפסי....
מה נראה לך שאנשים יקנו????
זאת התשובה לשאלה!!!!
052-4200610
אתה רוצה לומר לי שהקונים כ"כ פטאטיים שהם קונים את הכד ולא מה שבתוכו (עזוב את המחיר)
הם באים רואים את ה LCD הדק והיפה רואים איזה דיסק הדגמה שברובו מתמקד באיזה בחורה ליד בריכה שלא זזה מהכיסא וחושבים שככה יראו בבית את משחק הכדורגל השבועי ואז קונים???
מה עד כדי כך רמת האינטיליגנציה בישראל נמוכה
הם באים רואים את ה LCD הדק והיפה רואים איזה דיסק הדגמה שברובו מתמקד באיזה בחורה ליד בריכה שלא זזה מהכיסא וחושבים שככה יראו בבית את משחק הכדורגל השבועי ואז קונים???
מה עד כדי כך רמת האינטיליגנציה בישראל נמוכה
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
חשבתי על זה,
אכן המציאות השתנתה,
בכל מקום רואים רק מסכים "דקים",
זה נוח לסוחרים (הובלה,אחסנה,תצוגה יעילה וזולה),
זה נוח ללקוחות ( תופס פחות מקום בסלון - במזנון וכו', )
כל העיתונות מלאה בפרסומות של מסכים דקים,
כל התצוגות בחנויות כנ"ל,
שטיפת מוח ארצית . ( ואולי עולמית )
אכן המציאות השתנתה,
בכל מקום רואים רק מסכים "דקים",
זה נוח לסוחרים (הובלה,אחסנה,תצוגה יעילה וזולה),
זה נוח ללקוחות ( תופס פחות מקום בסלון - במזנון וכו', )
כל העיתונות מלאה בפרסומות של מסכים דקים,
כל התצוגות בחנויות כנ"ל,
שטיפת מוח ארצית . ( ואולי עולמית )
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
SBN,
תתפלא לשמוע, אבל מרבית הטלויזיות crt דווקא כן פיילות...
כלומר, פרט למעט מאוד חברו, כל הייצרנים הגדולים מפסיקים לייצר crt.
גם מכשירי vcr נעלמים מהאופק. הסיבה פשוטה- כלכלת שוק... המחירים נמוכים והרווח כ"כ קטן שלא שווה לייצר או למכור יותר.
רק חברות כמו tcl הסינית ממשיכות לייצר שפורפרות, ולא ידוע עוד לכמה זמן.
תתפלא לשמוע, אבל מרבית הטלויזיות crt דווקא כן פיילות...
כלומר, פרט למעט מאוד חברו, כל הייצרנים הגדולים מפסיקים לייצר crt.
גם מכשירי vcr נעלמים מהאופק. הסיבה פשוטה- כלכלת שוק... המחירים נמוכים והרווח כ"כ קטן שלא שווה לייצר או למכור יותר.
רק חברות כמו tcl הסינית ממשיכות לייצר שפורפרות, ולא ידוע עוד לכמה זמן.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
המצב אכן קשה.
סה"כ מדובר בטרנד (וזה לא משנה אם הסיבות שהובילו ליצירתו הן נכונות).
וכמו כל טרנד, שמתחיל לבעלי ממון רב בלבד, הוא הפך לנגיש יותר ויותר - וכך הקונה הממוצע מרגיש שהוא קונה מוצר "יוקרתי" ביום שהוא קונה מסך דק.
וכן - רב האנשים אכן קונים את הכד ולא מה שבתוכו.
הבעיה היא לוידאופילים האמיתיים:
מצד אחד, קשה מאד למצוא CRT רציניות (לא מייבאים, לא מייצרים וכו'), שהיו עולות לכל היותר 10K.
מצד שני, באותו מחיר לא ניתן למצוא מסך דק משביע רצונו של הוידאופיל. אם חפצה נפשך באיכות, תקנה מסכי עילית כמו שעופר סוקר ב 60K...
סה"כ מדובר בטרנד (וזה לא משנה אם הסיבות שהובילו ליצירתו הן נכונות).
וכמו כל טרנד, שמתחיל לבעלי ממון רב בלבד, הוא הפך לנגיש יותר ויותר - וכך הקונה הממוצע מרגיש שהוא קונה מוצר "יוקרתי" ביום שהוא קונה מסך דק.
וכן - רב האנשים אכן קונים את הכד ולא מה שבתוכו.
הבעיה היא לוידאופילים האמיתיים:
מצד אחד, קשה מאד למצוא CRT רציניות (לא מייבאים, לא מייצרים וכו'), שהיו עולות לכל היותר 10K.
מצד שני, באותו מחיר לא ניתן למצוא מסך דק משביע רצונו של הוידאופיל. אם חפצה נפשך באיכות, תקנה מסכי עילית כמו שעופר סוקר ב 60K...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6050
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
באותו עניין, בשוק המיקצועי הפסיקו גם ליצר CRT וזו בעיה כי אנחנו למשל, (אני עוסק בתחום התוכן לטלבזיה), חייבים CRT כמוניטור broadcast reference, ואין כאלה חדשים.
יש כבר יוזמות של אנשים/חברות שמשפצות CRT (מקצועיות) כדי שאפשר יהיה להמשיך לעבוד איתן.
זה פשוט לא יאומן, סוני אומרת לנו תקנו LCD והם יודעים בעצמם שזה לא משתווה ל CRT.
יש את הצד השני שאומר שממילא לכולם בקרוב כבר יהיו פלזמות ו LCD, אז נוכל גם אנחנו להשתמש במסכים דקים כסטנדרט.
ברור שהדור החדש רחוק מיכולות CRT וכמו שזה נראה, הם בחיים לא יגיעו לזה. אולי ה SED או משהו אחר.
יש כבר יוזמות של אנשים/חברות שמשפצות CRT (מקצועיות) כדי שאפשר יהיה להמשיך לעבוד איתן.
זה פשוט לא יאומן, סוני אומרת לנו תקנו LCD והם יודעים בעצמם שזה לא משתווה ל CRT.
יש את הצד השני שאומר שממילא לכולם בקרוב כבר יהיו פלזמות ו LCD, אז נוכל גם אנחנו להשתמש במסכים דקים כסטנדרט.
ברור שהדור החדש רחוק מיכולות CRT וכמו שזה נראה, הם בחיים לא יגיעו לזה. אולי ה SED או משהו אחר.
מה שאני לא מבין זה, איך שבסוף שנות ה 90 הרוב היו מוכנים לרכוש אך רק 29 CRT בלא
יותר מ 5K, אבל לפתע כיום לרוב אין בכלל בעיה לרכוש מסכים דקים ב 10-20K...
אישית במקום לרכוש מסך דק, הייתי רוכש CRT 29 מדבקה ב 1K לטלוויזיה ומקרן 720P
לסרטים, וכך נהנה משני העולמות כמעט באותו מחיר ( ואני לא הראשון שחושב ככה ).
לסרטים, וכך נהנה משני העולמות כמעט באותו מחיר ( ואני לא הראשון שחושב ככה ).
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
HazooM כתב:מה שאני לא מבין זה, איך שבסוף שנות ה 90 הרוב היו מוכנים לרכוש אך רק 29 CRT בלא
לסרטים, וכך נהנה משני העולמות כמעט באותו מחיר ( ואני לא הראשון שחושב ככה )....
תשובה פשוטה להתנהגות הצרכנית: בסוף שנות ה90 היינו במיתון ובשנה האחרונה הייתה צמיחה רצינית. זה לא קשור ספציפית למסכים דקים, הם במקרה מוצר צריכה פופולארי היום.HazooM כתב:מה שאני לא מבין זה, איך שבסוף שנות ה 90 הרוב היו מוכנים לרכוש אך רק 29 CRT בלא
יותר מ 5K, אבל לפתע כיום לרוב אין בכלל בעיה לרכוש מסכים דקים ב 10-20K......
HazooM כתב: אישית במקום לרכוש מסך דק, הייתי רוכש CRT 29 מדבקה ב 1K לטלוויזיה ומקרן 720P
לסרטים, וכך נהנה משני העולמות כמעט באותו מחיר ( ואני לא הראשון שחושב ככה )....
משה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בגדול אתה צודק, אבל אף אחד לא רוצה להחזיק מלאי שלא נמכר.SBN כתב:לאחרונה הסתובבתי להנהנתי בקניון ונכנסתי לאחת מחנויות האלקטרוניקה במקרה שלי שקם אלקטריק
נקודה למחשבה....
זה עניין של ביקוש מול היצע. כנראה שאין ביקוש ולכן החנויות הגדולות ( גדול = רשתות בכל הארץ ) כמעט ולא מחזיקות טלביזיות כאלה.
לעומת זאת חנויות שנחשבות "נחותות יותר" מחזיקות מלאי די גדול של CRT's ( בדרך כלל טלביזיות שעולות להם 50 דולר ומיובאות מסין ) ואלו נמכרות בטווחי מחירים של 300-1200 שקל.
עשה חיפוש בעיתוני סוף השבוע. יש פרסומות מאוד גדולות של חנויות כאלה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בכל פעם שאני רואה טלוויזיית Plasma או LCD ב-20K ש"ח, אני מלטף אותה ואומר לה בקול רך וענוג - אל תבכי חמודה, אבל יש לך עוד הרבה הרבה מה ללמוד מהטושיבה 32 CRT שיש לי בבית.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
לדעתי ב-CRT 29" 50Hz רואים נורא ואיום.
ול-100Hz גם יש בעיות משלו.
אני משווה בין CRT 29" 100Hz של סוני בבית של הורים שלי, שהם קנו לפני 5 שנים, לבין ה-LCD 8ms, 50Hz שאני קניתי השנה, שניהם עלו כ-7-8K, ואני לא מרגיש שום רגשי נחיתות. שלא נדבר על יתרונות ה-16:9.
היום אנשים קונים CRT רק בגלל שזה יותר זול. ל-CRT 29" 100Hz אין כמעט דרישה כי הוא עדיין יקר, כ-5-6K ש"ח.
ה-29" 50Hz זה בעיקר הפיילוטים שעולים כ-2K.
ה-25" נעלמו לגמרי (ממש אין) לטובת LCD 26 שעולים אותו דבר.
ה-21" עדיין נמכרים למרות שגם להם יש תחרות מצד ה-LCD 20" שנמכרים היום מאד בזול.
בקיצור, אין ל-CRT עתיד.
ול-100Hz גם יש בעיות משלו.
אני משווה בין CRT 29" 100Hz של סוני בבית של הורים שלי, שהם קנו לפני 5 שנים, לבין ה-LCD 8ms, 50Hz שאני קניתי השנה, שניהם עלו כ-7-8K, ואני לא מרגיש שום רגשי נחיתות. שלא נדבר על יתרונות ה-16:9.
היום אנשים קונים CRT רק בגלל שזה יותר זול. ל-CRT 29" 100Hz אין כמעט דרישה כי הוא עדיין יקר, כ-5-6K ש"ח.
ה-29" 50Hz זה בעיקר הפיילוטים שעולים כ-2K.
ה-25" נעלמו לגמרי (ממש אין) לטובת LCD 26 שעולים אותו דבר.
ה-21" עדיין נמכרים למרות שגם להם יש תחרות מצד ה-LCD 20" שנמכרים היום מאד בזול.
בקיצור, אין ל-CRT עתיד.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: