מה קורה עם מחירי הרמקולים בארץ ?
אני מתחיל להתעניין באופן טכני לאחרונה במגברים מיניאטורים מבוססי הגברה Class-D (למיטב הבנתי המושג Class-T הוא לא יותר מיח"צ ובעצם נופל בקטגוריית ה-Class-D).
כמובן שלהגברה כזו צריך לצרף זוג רמקולים מתאימים, העדפה שלי היא לצמד זוג מדפיים, אציין מראש שאני לא מבין במיוחד בנושא מבחינת "מותגים" ומושגים "אודיופילים" הם בולשיט גדול מבחינתי.
ברירת המחדל שלי להשוואה מבחינת זמינות ומחיר בארץ היא האתר זאפ, לקחתי בחשבון שאמצא מחירים "רשמיים" כלומר תיאום מחירים בין חנויות עקב הוראות יבואנים כאשר יש פתח להורדת מחירים בסגירת עסקה אך מצאתי מבחר עלוב (מי זו בכלל Pure Acoustics ?) ומחירים מופרזים ביותר.
איך שאני רואה זאת אין שום דבר מיוחד בצמד רמקולים מדפיים בסיסיים, יש קופסה מלוח MDF, רמקול וטויטר אז למה כל כך יקר ?
לעומת זאת חיפוש קצר באמזון עם הגבלת מחיר ל-150$ נותן מבחר גדול יותר של מותגים, מבצעים שווים שלא משאירים מקום לספק, לא משתלם לרכוש בארץ.
הנה מס' דוגמאות מאמזון:
Sony SS-B1000 ב70$, חישוב זריז באתר BUY2USA עם שילוח ימי נותן עלות סופית של כ-106$.
Cerwin Vega RE-16 ב80$.
Dayton Audio B652 ב52$.
האם העלות הסופית הגבוהה יחסית של רמקולים בארץ היא כתוצאה מהעלויות הגבוהות שעל הסוחרים הישראליים לשאת או עקב רצון בלעשוק את הלקוחות וחוסר תחרות או בכלל עקב מבחר מצומצם או שלא קיים כלל של דגמי בסיס.
בכל מקרה אני נוטה לא לרכוש בארץ גם אם העלויות משתוות.
כמובן שלהגברה כזו צריך לצרף זוג רמקולים מתאימים, העדפה שלי היא לצמד זוג מדפיים, אציין מראש שאני לא מבין במיוחד בנושא מבחינת "מותגים" ומושגים "אודיופילים" הם בולשיט גדול מבחינתי.
ברירת המחדל שלי להשוואה מבחינת זמינות ומחיר בארץ היא האתר זאפ, לקחתי בחשבון שאמצא מחירים "רשמיים" כלומר תיאום מחירים בין חנויות עקב הוראות יבואנים כאשר יש פתח להורדת מחירים בסגירת עסקה אך מצאתי מבחר עלוב (מי זו בכלל Pure Acoustics ?) ומחירים מופרזים ביותר.
איך שאני רואה זאת אין שום דבר מיוחד בצמד רמקולים מדפיים בסיסיים, יש קופסה מלוח MDF, רמקול וטויטר אז למה כל כך יקר ?
לעומת זאת חיפוש קצר באמזון עם הגבלת מחיר ל-150$ נותן מבחר גדול יותר של מותגים, מבצעים שווים שלא משאירים מקום לספק, לא משתלם לרכוש בארץ.
הנה מס' דוגמאות מאמזון:
Sony SS-B1000 ב70$, חישוב זריז באתר BUY2USA עם שילוח ימי נותן עלות סופית של כ-106$.
Cerwin Vega RE-16 ב80$.
Dayton Audio B652 ב52$.
האם העלות הסופית הגבוהה יחסית של רמקולים בארץ היא כתוצאה מהעלויות הגבוהות שעל הסוחרים הישראליים לשאת או עקב רצון בלעשוק את הלקוחות וחוסר תחרות או בכלל עקב מבחר מצומצם או שלא קיים כלל של דגמי בסיס.
בכל מקרה אני נוטה לא לרכוש בארץ גם אם העלויות משתוות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הלכתי לקנות ציורים מקוריים. נסיתי להסביר לצייר שזה רק מסגרת עץ, בד וטיפה צבע אבל הוא לא השתכנע...
האם מבחינה טכנולוגית משהו השתנה ברמקולים ?, דבר שדורש להחזיק צוות ענק של מחקר ופיתוח, מבחינת חומרים האם יש שוני ? מחינת שיטות ייצור שמחייב בניית מפעלים חדשים ?oferlaor כתב:הלכתי לקנות ציורים מקוריים. נסיתי להסביר לצייר שזה רק מסגרת עץ, בד וטיפה צבע אבל הוא לא השתכנע......
אם התשובה לשאלות אלו היא שלילית אז עלות המוצר מורכבת מעלויות חומרים, ייצור, שילוח וגזירת קופון של כל מי שנמצא בשרשרת (סוחרים, מיסים ...), אך נראה לי שמי שנמצא אצלנו בסוף השרשרת גוזר קופון גבוה מדי.
האסוציאציה שלך לגבי אומנות בהחלט מתאימה לעולם ה"אודיופילי" שאין לו שום קשר למציאות ונתונים מדעיים אלא לרגש.
הבעיה שלי היא עם מחיר גבוה או חוסר במוצרים מיצרנים מוכרים שאינם חברות מדבקה ברמת הכניסה.
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
שאלת שתי שאלות שונות:
1. מה יש ברמקולים שהופך אותם ליקרים?
חומרים, תכנון, שיווק וכל ההוצאות הנלוות שיש לבעל עסק, במקרה הזה ליצרן.
2. מדוע יש פערי מחירים גדולים בין ארה"ב למשל לארץ?
כאן התשובה מורכבת יותר ואינה חד משמעית. לא כל היבואנים מתמחרים בצורה דומה את המוצרים שלהם ביחס למחירם בארץ המקור.
תוכל להשוות תמחורים של יבואנים שונים וכך לגלות היכן הפערים קטנים יותר.
מספר טיפים: זאפ אינו אינדיקציה לכלום. אתה עשוי לגלות מחירים נמוכים משמעותית בשיחה ישירה עם המוכר.
יד שניה, תצוגה, מבצעים מיוחדים ועוד- כל אלו שיטות להשיג תמורה גבוהה יותר לשקל שלך.
1. מה יש ברמקולים שהופך אותם ליקרים?
חומרים, תכנון, שיווק וכל ההוצאות הנלוות שיש לבעל עסק, במקרה הזה ליצרן.
2. מדוע יש פערי מחירים גדולים בין ארה"ב למשל לארץ?
כאן התשובה מורכבת יותר ואינה חד משמעית. לא כל היבואנים מתמחרים בצורה דומה את המוצרים שלהם ביחס למחירם בארץ המקור.
תוכל להשוות תמחורים של יבואנים שונים וכך לגלות היכן הפערים קטנים יותר.
מספר טיפים: זאפ אינו אינדיקציה לכלום. אתה עשוי לגלות מחירים נמוכים משמעותית בשיחה ישירה עם המוכר.
יד שניה, תצוגה, מבצעים מיוחדים ועוד- כל אלו שיטות להשיג תמורה גבוהה יותר לשקל שלך.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
כמה הערות
1. פיתוח. כל היצרנים מפתחים. יש המון ניסויים בחומרים שונים, עיצובים שונים, דרייברים שונים (או במקרה של יצרני דרייברים - גם כאן יש הרבה ניסויים). מרבית היצרנים מוציאים עיצוב אחד לפחות כל שנה. תהליך הפיתוח של רמקול הוא יקר וסבוך. אם היית רואה למשל את מה שחברות כמו מג׳יקו או YGA עושות ואת עלות הפיתוח היית מבין כמה שזה יקר (רק לראות איך בנוי רמקול של מג׳יקו מבפנים גורם לי להזיע).
2. עלויות השווק וה overhead שונות בכל מדינה. לפעמים הכמויות שנמכרות בישראל נמוכות עד כדי כך שהחנות או היבואן צריך להעלות את המחירים בכדי שיהיה כלכלי לייבא את המוצר בכלל. בתחום הסטריאו זה אפילו קיצוני יותר.
3. כמעט אף פעם מחיר של מוצר יוקרה הוא אינו פונקציה של עלויות החומרים. כשמדובר בעבודת יד (ע״ע סונוס פאבר שבוחרים ידנית עצים, בונים כל רמקול ידנית מההתחלה ועד הסוף) קשה עוד יותר לתמחר. לעיתים קרובות המחיר הוא שאלה של מיצוב. זה מוזר אבל ברכבי יוקרה זה לא שונה בהרבה.
4. ככל שהמחיר של מוצר יוקרה גבוה יותר והמוצר יותר קשה להשגה, כך יעריך בעליה יותר את המוצר. אני בטוח ש tesla s זה רכב מעולה - האם הוא שווה את המחיר ההזוי ואת התור המטורף והארוך? אם מודדים את זה במונחים כלכליים כנראה שלא.
1. פיתוח. כל היצרנים מפתחים. יש המון ניסויים בחומרים שונים, עיצובים שונים, דרייברים שונים (או במקרה של יצרני דרייברים - גם כאן יש הרבה ניסויים). מרבית היצרנים מוציאים עיצוב אחד לפחות כל שנה. תהליך הפיתוח של רמקול הוא יקר וסבוך. אם היית רואה למשל את מה שחברות כמו מג׳יקו או YGA עושות ואת עלות הפיתוח היית מבין כמה שזה יקר (רק לראות איך בנוי רמקול של מג׳יקו מבפנים גורם לי להזיע).
2. עלויות השווק וה overhead שונות בכל מדינה. לפעמים הכמויות שנמכרות בישראל נמוכות עד כדי כך שהחנות או היבואן צריך להעלות את המחירים בכדי שיהיה כלכלי לייבא את המוצר בכלל. בתחום הסטריאו זה אפילו קיצוני יותר.
3. כמעט אף פעם מחיר של מוצר יוקרה הוא אינו פונקציה של עלויות החומרים. כשמדובר בעבודת יד (ע״ע סונוס פאבר שבוחרים ידנית עצים, בונים כל רמקול ידנית מההתחלה ועד הסוף) קשה עוד יותר לתמחר. לעיתים קרובות המחיר הוא שאלה של מיצוב. זה מוזר אבל ברכבי יוקרה זה לא שונה בהרבה.
4. ככל שהמחיר של מוצר יוקרה גבוה יותר והמוצר יותר קשה להשגה, כך יעריך בעליה יותר את המוצר. אני בטוח ש tesla s זה רכב מעולה - האם הוא שווה את המחיר ההזוי ואת התור המטורף והארוך? אם מודדים את זה במונחים כלכליים כנראה שלא.
יד שניה
ציוד אודיו יד שניה יתן לך את התמורה הכי טובה לכסף, גם ברמקולים וגם בהגברה.
בכל מקרה ,ברמת המחירים שציינת, לא תגיע רחוק עם חדש.
נסה למצא מוניטורים ביד שניה במחיר של 1000 ש"ח + איזה רסיבר במחיר דומה (אחרת תצטרך גם DAC)
בכל מקרה ,ברמת המחירים שציינת, לא תגיע רחוק עם חדש.
נסה למצא מוניטורים ביד שניה במחיר של 1000 ש"ח + איזה רסיבר במחיר דומה (אחרת תצטרך גם DAC)
אנשים כל הזמן מתבלבלים בנושא הזה - על ציוד אודיו וכדומה אין מכס + מע"מ, אלא מס קניה + מע"מ. ברגע שעוברים סכום רכישה מסוים, עם מוצרים מסויימים (כמו חלקי חילוף לרכב), אז יש מכס + מס קניה + מע"מ.slarti כתב:עוד נקודה חשובה - על ציוד אודיו יש מכס ולא רק מע"מ. כשקונים ב-BUY2USA מוצרים בפחות מ-300$, אנו משלמים רק את המעמ (ואף אותו לא אם המוצר בפחות מ-75$). היבואן הסדיר צריך לשלם גם את המעמ והמכס....