סקירה – Raspberry Pi לעומת Arctic MC001 בתור מכונת XBMC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

אתחיל בהקדמה קצרה. ההיסטוריה שלי בסטרימינג לא היתה חזקה. בשעתו קניתי Xtreamer Pro – מוצר נוראי לטעמי האישי. השתמשתי בו מספר פעמים ספורות והפסקתי. מאז ועד לפני מספר שבועות השתמשתי לסירוגין ביכולות הסטרימינג המובנות בטלוויזיה (סמסונג) ובסטרימינג מהלפטופ. זה לא היה אופטימלי, אבל אחרי החווייה עם ה-Xtreamer לא ממש רציתי לחזור לעולם הזה (וכן, אני יודע שיש עוד דברים...) . לפני מספר שבועות התוודעתי לעולם ה-XBMC. ראיתי אותו אצל חבר שהתקין HTPC והשתמש בו, והתרשמתי מאוד. כמובן שבאותו היום כבר התקנתי אותו על הלפטופ והתחלתי להבין את העוצמה שלו, ומכאן התחלתי לחפש כיצד אוכל לארגן סטרימר מבוסס XBMC בבית – אחד לסלון ואחד לחדר השינה (אגב, לאחר הגדרה מתאימה, שניהם עובדים מול DB מרכזי על הנאס, ככה שיש סנכרון מלא בספריה. מומלץ). ככה הגעתי לנסות את ה-Raspberry Pi, ואחריו את ה-Arctic.

Raspberry Pi

כשהתחלתי לחפש, ה-Raspberry Pi נשמע כמו הפתרון האולטימטיבי. קטן, זול, צורך מעט חשמל. יש לו Build מוכן של OpenELEC/XBMC. מושלם.

מחיר - ה-Raspberry Pi עולה 35$, אבל זה כמובן רק בתיאוריה. זה לא כולל משלוח, לא בארץ, לא כולל קופסה, חשמל, SD, וכו'. לאחר התלבטות הזמנתי את ה-RPi באמאזון, עם משלוח ל-BUY2USA. סה"כ העלות הגיעה לכ-100$ (365 ש"ח) המורכבים כלהלן – רסברי – 40$, קופסה – 7.5$, משלוח – 10$, שלט + חיישן אינפרא + משלוח – 16$, איחוד חבילות – 6$, משלוח לארץ – 20$. חשוב לשים לב שזה כבר כולל שלט (לא חייבים. אפשר היה לחסוך פה 20$ ולוותר על שלט), אבל זה לא כולל כבל HDMI, כרטיס SD, חשמל מיקרו USB, או מתאם ויירלס. במקרה, את כל הפריטים הנ"ל כבר היה לי בבית, כך שהם לא עלו. אבל עבור האדם הממוצע מהישוב, מדובר על תוספת של כ-100-150 ש"ח. בסה"כ הייתי אומר שחבילה מלאה של RPi תעלה כ-500 ש"ח. לא מאוד יקר בשביל סטרימר טוב, אבל רחוק מאוד מה-"35$" המובטחים (כמובן שאפשר להסתדר בלי שלט, בלי ויירלס אם יש איך להעביר כבל וכו').

התקנה ושימוש – יש לי רק מילים טובות להגיד על החברה של OpenELEC. ההתקנה היתה פשוטה, והכל עבד מהשניה הראשונה, כולל השלט ללא כל קונפיגורציה. אני לא משתמש בויירלס כך שזה נחסך ממני. אחרי קצת הגדרות מינימאליות (עבודה מול DB מרכזי, כיוונון גודל המסך בהגדרות הוידאו, הגדרת כתובת IP קבועה לטובת השליטה מהטלפון והאיירפליי), הכל עובד חלק – אני משתמש בו לראות סדרות וסרטים שנמצאים על ה-NAS, להשמיע מוזיקה באיירפליי, לראות יוטיוב באיירפליי, ולהתחבר לרדיו אינטרנט. עוד פיצ'ר נחמד הוא ה-HDMI CEC. ה-RPi בחדר השינה מחובר אצלי לטלוויזיה סמסונג. ניתן לשלוט ב-RPi מהשלט של הטלויזיה (לטעמי זה לא מספק פתרון מלא. למשל לא ניתן לפתוח את התפריט באמצע הנגינה בשביל להכנס להגדרות ולבחור Subtitles), אבל זה בהחלט שימושי לדברים הרגילים, כמו פליי, פאוז, וכו'. וגם, אם משתמשים בשלט בטלפון, ברגע שבחרת משהו לנגן, הטלויזיה תעבור לבד לכניסה של ה-RPi. חביב מאוד.

ביצועים – פה מגיע החלק הכואב של ה-RPi. הוא חלש. זה לא סוף העולם, אבל זה גם לא כיף מאוד. מבחינת וידאו ב-HD, אין בעיה. המעבד הגרפי שלו סוחב מצוין, ווידאו HD עובד מצוין. הבעיה היא המסביב. הרבה אנשים יגידו שהממשק קצת זוחל – זה, נכון, אבל לטעמי הבעיה היא לאו דווקא ברספונסיביות של הממשק עצמו, כמו של פעולות "מורכבות". זה נכון שכשזזים בחיצים זה מגיב טיפה לאט אבל מתרגלים לזה מהר (וכפי שנאמר בסקירה שנעשתה פה, זה לא נופל בביצועים מסטרימרים פופולאריים). הבעיה מתחילה כשפותחים תפריטים שה-XBMC צריך לטעון בהם קצת דברים, למשל כשמנסים להוריד כתוביות, או להוסיף Addon. פתאום מרגישים שה"Working…" לוקח הרבה זמן. שוב – למי שמחפש את הפתרון הזול, אפשר (בכיף) לחיות עם ה-RPi, ואני מתכוון לחיות איתו בתור הסטרימר שלי בחדר שינה. אבל הייתי אומר חויית השימוש היא רק טובה, לא מצוינת. (למי שתוהה לעניין ה-Overclocking – שיחקתי עם זה. ה-RPi שהגיע אלי מסכים לאוברקלוק, אבל מתחיל להתקע אם מעלים וולטאז'. לכן אני כרגע עובד בו באוברקלוקינג מתון בלבד. יחד עם זה, בשלב שניסיתי Overclocking אגריסיבי, לא התרשמתי שהשיפור בביצועים מאוד משמעותי).

בעיות ומגבלות – כמובן שעל הדרך גיליתי גם קצת בעיות. למשל, יש לי פרקים של סדרה (ישנה) ב-XVID. הקודק בהם הם קודדו עושה ל-RPi חיים קשים. מכיוון שזה לא HD, זה לא מטופל על ידי מעבד הוידאו אלא על ידי המעבד הרגיל, והתמונה פשוט כל הזמן נתקעה. בסופו של דבר נאלצתי לקדד אותם במחשב מחדש ב-MKV (באופן מעניין – זה היתה רק עונה אחת של הסדרה הנ"ל. תכנים אחרים של SD ב-XVID שיש לי מנגנים יופי). עוד בעיה (דבילית למדי) – ה-RPi יודע להכבות מהשלט, אבל לא להדלק מהשלט. זה אומר שאם מכבים אותו בטעות, צריך להגיע אל מאחורי הטלוויזיה (שם הוא נמצא אצלי), ולהוציא ולהכניס את החשמל. בנוסף, היציאות האנלוגיות שלו לא מאוד איכותיות. זה לא רלוונטי ב-HDMI, אבל למי שצריך גם יציאות אנלוגיות כדאי להיות מודע לנושא. עוד דברים ששווה להיות מודע אליהם – ה-RPi לא תומך בחלק מהפורמטים של הוידאו Out of the Box. הוא גם לא מסוגל להתמודד עם DTS (אבל כמובן יכול להעביר ב-Passthrough למכשיר תומך). הוא לא מאפשר fast-forward to backward, למעט קפיצות של 30 שניות בעזרת החץ קדימה/אחורה, שלוקחות לא מעט זמן (זה אומר שקשה נגיד לרוץ חצי שעה קדימה). הפתרון – שליטה מהטלפון שם אפשר פשוט לגרור את הסרט לנקודה הרלוונטית. ומגבלה אחרונה (וקטנה) – אין את הצלילים של הממשק. הם מבוטלים.

חשוב להדגיש שלמרות המגבלות והביצועים, בסה"כ מדובר בפתרון טוב (וזול) ל-XBMC, אם כי לא מושלם.

Arctic MC001

אז לאחר שסיימתי להתקין ולהתרשם מה-Raspberry Pi, החלטתי שהביצועים אמנם מספקים, אבל שלטובת הסלון, אשמח למשהו קצת יותר חזק, אם אפשר, בעלות סבירה. וכך הגעתי ל-Arctic MC001. חשוב לציין שכל נושא הזמינות של הארקטיק נראית בעייתית. אני הצלחתי לרכוש אותו ב-100$ באמאזון, אולם כרגע נראה שהוא לא זמין במחיר הזה (למרות שזה קצת בא והולך....). נכון לשניה זו בה אני כותב את הסקירה, הדגם היחיד הקיים במלאי הוא הדגם שכולל DVD ב-150$ (וגם ממנו נשארו רק 12 יחידות). יחד עם זה, נראה שמדי פעם מופיעים להם מלאים ושווה לרפרש.

המחיר - העלות של הארקטיק עבורי היתה כ-640 ש"ח. (100$, פלוס 21$ מיסים פלוס 55$ משלוח אווירי ב-BUY2USA. אם יש לכם מי שיביא את זה המחיר יורד פלאים). גם פה, כמו ב-Raspberry, לא הכל כלול. אמנם ה-Arctic מגיע עם חשמל (תקע אמריקאי. לא נדרש שנאי אבל כן נדרש מתאם), וכבל HDMI, וגם Wireless מובנה, אבל הגרסה הזו מגיעה ללא זכרון, וגם כן ללא דיסק או כרטיס SD. בנוסף, לא מגיע שלט בערכה שמחירו כ-12$ נוספים, אבל כמובן שחיישן IR קיים מובנה (עוד על נושא השלט בהמשך). בכל מקרה, במינימום יש צורך בזכרון (2גיגה יעלו כ-80 ש"ח), ובכרטיס SD, כך שיחד עם שלט העלות מגיעה לכ-800 ש"ח לחבילה מלאה.

התקנה ושימוש – שוב, רק מילים טובות על החברה של OpenELEC. ההתקנה היתה חלקה ביותר, והמכשיר עבד תוך זמן קצר. שוב, הגדרות מינימאליות בסיסיות (DB מרכזי וכו'), והסטרימר עובד (גם פה לא נדרשתי להגדיר רשת אלחוטית. הבנתי שהדבר אינו מאוד אינטואיטיבי ב-OpenELEC). יחד עם זה, מיד לאחר ההתקנה, ראיתי שה-XBMC לא מצליח לראות Add-ons. קראתי על כך קצת באינטרנט והוצעו הצעות שונות (כמו להגדיר DNS אחר...). שיחקתי עם זה כמה פעמים וזה לא נפתר, ובסוף אחרי עוד ריבוט אחד (שלפניו לא שיניתי כלום בהגדרות...) זה הסתדר. קצת מציק. בנוסף, נכון לרגע זה, עדיין לא הצלחתי להפעיל שלט IR מול הארקטיק. הוא מגיע עם חיישן IR, ואמור לכאורה לתמוך בשלט MCE, אולם זה לא עובד Out of the Box. אני משער שבימים הקרובים אמצא פתרון. בכל מקרה, בדיעבד, הייתי מוסיף 12$ ורוכש את השלט המקורי שלהם. אני *משער* שהוא עובד Out of the Box.

ביצועים – פה כמובן טמון ההבדל המרכזי. ה-XBMC על ה-Arctic הוא מהיר מאוד. למעשה אני לא מרגיש הבדל בינו לבין הביצועים של ה-XBMC על הלפטופ שלי (ויש לי לפטופ חזק). הממשק חלק, רספונסיבי, ונעים. כל תפריט וכל מקום שנכנסים אליו, מגיב בזריזות. והמערכת ממשיכה להגיב בזריזות גם כשהיא עושה עוד דברים (למשל כשהLibrary Updater עובד ב-Arctic, לא מרגישים אותו. ב-RPi מרגישים מאוד). וכל זה עם גיגה זכרון בלבד (בשבוע הבא אשדרג ל-2 גיגה, אבל בינתיים זה עובד מצוין גם עם גיגה אחד). כמובן שכל התכנים עובדים מצוין (כולל אותם XVID סוררים שנאלצתי לקודד מחדש לטובת ה-RPi).

חשוב להדגיש שכל המגבלות והחסרונות שציינתי בהקשר של ה-RPi, לא קיימים כאן. זה מכשיר חזק, והוא עובד נהדר. הפיצ'ר היחיד בו ה-Arctic לוקה בחסר הוא ה-CEC. בהיותו PC עם כרטיס ATI, איננו מגיע עם HDMI CEC. אחרי שגיליתי את נפלאות ה-CEC ב-RPi, זה בהחלט פיצ'ר שחבל שאיננו.

סיכום והשוואה

בסיכומו של דבר – שני המכשירים נותנים מענה טוב לסטרימר XBMC, שלדעתי עולה מבחינת חוויית השימוש על פני סטרימרים מסחריים.

למי שמחפש את הפתרון *הזול ביותר* למכונת XBMC, הרסברי פי הוא עדיין הפתרון הזה. בסכום של כ-500 ש"ח לחבילה מלאה (וכ-300 ש"ח ללא שלט או ויירלס), מקבלים מכונת XBMC עובדת שמסוגלת לנגן תכני HD מהרשת בצורה טובה מאוד.

למי שמחפש את הפתרון שנותן, לטעמי האישי, את התמורה הטובה ביותר לכסף, ה-Arctic MC001 (בהנחה שמשיגים אותו במחיר אטרקטיבי), בחבילה מלאה של כ-800 ש"ח, נותן מכונת XBMC חזקה הרבה יותר עם חויית שימוש מהירה ונעימה יותר.

תמורת עוד 300 ש"ח בסה"כ, מקבלים מכונה חזקה ומהירה עם הרבה זכרון, עם אוסף יציאות אנלוגיות ודיגיטליות איכותיות, מתאם רשת גיגה, ומתאם רשת אלחוטי מובנה, חויית XBMC מלאה ללא מגבלות, ויכולות הרחבה רבות (ניתן להשתמש בזה כמובן כ-HTPC מלא עם וינדוס עליו, אם מתקינים HD בעלות לא גבוהה). זאת אל מול חסרונות קטנים (לטעמי) של גודל (ה-Arctic כמובן גדול הרבה יותר מה-RPi), צריכת חשמל, והיעדר HDMI CEC.

ועוד מילה אחת אחרונה.... יש סעיף אחד, סוביקטיבי מאוד, שבו ה-RPi מנצח בענק – וזה סעיף ה"גיק-שיק". למי שזה מדבר אליו, יש ב-RPi קסם מסוים, שלא קיים ב-Arctic. ה"צעצוע" הזה, בגודל כרטיס אשראי, שעולה (בבסיס שלו) פחות מארוחה במסעדה לא יקרה, שדוחפים לקופסת פלסטיק ומחברים לו מטען מיקרו USB מטלפון ישן, והוא "מחשב" לכל דבר, שמנגן סרטים, ואפשר להתחבר אליו ב-SSH, ולשחק לו באוברקלוקינג – הוא צעצוע מדהים. ה-Arctic כמובן נותן הרבה תמורה לכסף, אבל הוא הרבה יותר "מיושב".

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

תודה על הסקירה המושקעת וההשוואה המפורטת.
אני מסכים עם כל מה שכתבת, מדוייק ונכון.
אדגיש רק לגבי העלויות של RPI שכל עוד מתחברים לרשת קווית, לא מחברים כונן קשיח חיצוני שאין לו ספק מתח משלו, ומשתמשים בטלוויזיה התומכת ב-HDMI-CEC, העלות היא 200-300 ש"ח כולל משלוח (לוח+קופסא+ספק).
למי שאין תמיכה ב-HDMI-CEC בטלוויזיה, סט חדש של מקלדת ועכבר אלחוטיים של לוג'יטק עולים כיום קצת פחות מ-100 ש"ח ברשתות המחשבים בארץ, וסט של שלט ומקלט MCE IR עולים הרבה פחות באיביי. יש גם את האפשרות לחבר עצמאית מקלט IR קטנטן ישירות ללוח שהיא עוד יותר זולה - הוזכרה כאן ע"י dhead2009.

אז המחיר הכולל של 500 ש"ח שציינת שעלול להרתיע כאן את הגולשים הוא לדעתי רק עבור מי שצריך ממש ערכת אביזרים שלמה כמו דונגל רשת אלחוטית (שמאוד לא מומלצת להזרמת תכני HD בכל מקרה) וגם USB HUB עם מתח חיצוני בשביל לחבר כונן קשיח ללא מתח עצמאי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #3 

מצטרף להערה של pixies בנוגע לעלות ה-Raspberry Pi.
קודם כל רכישה דרך אמזון היא החלטה שגוייה, מומלץ לרכוש דרך החנות של RS (ראה סעיף רכישת RPi ב-FAQ) בעלות של כ60$ כולל: לוח, ספק, מארז ומשלוח.
תוסיף 40 ש"ח לכרטיס SD Class 10 של 8GB, מקסימום של 18$ עבור שלט מebay וכ-50 ש"ח לכרטיס רשת אלחוטי.
בסה"כ בסביבות ה380 ש"ח, ויתור על כרטיס רשת אלחוטי ורכישת שלט זול יותר תביא אותך לסביבות ה300 ש"ח לא קרוב אפילו ל500 ש"ח שציינת.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #4 

לגבי הביצועים ופורמטי וידאו אין שום קשר בין היותו של תוכן ברזולוצית "HD" לבין פענוח בחומרה.
מה שמשנה זה הקידוד xvid מקודד בגרסה 2 של mpeg4, לדעתי לא צריכה להיות בעיה או מגבלה לפענח קידוד בחומרה אלא אם הקידוד לא נעשה נכון.
אני מניח שהתוכן המדובר הוא ישראלי (מי מוריד היום תוכן SD ?), כך שהבעיה כנראה היא בקידוד, יש חוקים מאוד נוקשים לסצינה העולמית שנוגעים גם בפן של תאימות קודקים כך שהתוכן יפעל כראוי ויפוענח בחומרה (נגע בעבר לעניין פענוח בכרטיסים גרפיים של NVIDIA ו-ATI).

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #5 

סקירה מעולה. מקיפה מאוד. קצת הורדת לי את החשק עם החסרונות של הRPI אבל אני מתאר לעצמי שצריך לקחת אותם בחשבון כשמבינים שהוא אמור להיות בכלל אמצעי לימודי ולא יועד להיות סטרימר במקור.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #6 

השוואה נחמדה
אך עיקר ההשוואה לדעתי שגוי ואסביר
אתה משווה בין מחשב לכל דבר המבוסס מעבד ATOM ION לגאדג'ט שלא מתקרב לביצועיו - ברור כי כל ההשוואה כאן נוטה לכיוון המחשב ובצדק.
בדבר ה-RPI הוא מספק את הצרכים הבסיסיים לשמם הוא נרכש.. אי אפשר לדרוש יותר מדי ביחס לחומרה וכל המידע מצויין אחד לאחד על המוצר ככה שגם אין הבטחות למשתמש ואין אכזבה - מה שקנית זה מה ששילמת.
לי אישית היה ניסיון מר עם ה-RPI, האם הייתי קונה אותו שוב ומנסה? אולי אם הייתי באמת זקוק לזה... נכון לעתה אני ה-Xtreamer Ultra שלי מספיק לי מעל ומעבר כבר המון זמן :P

תודה בכל מקרה על ההשוואה, היה כיף לקרוא (Y)

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כמה תשובות...

1. לעניין העלות - אני מסכים לחלוטין שניתן לבנות סטרימר מבוסס RPi בכ-300 ש"ח וזה גם מוזכר בסקירה (וגם, אני שילמתי כ-360 ש"ח בסה"כ... לא 500 :-)). הסיבה שאני מזכיר את ה-500 היא כי האדם הממוצע מחפש סטרימר כולל שלט, ויפי וכו. (ואגב - מחיר הרכישה באתר RS, כשניסיתי לרכוש, היה 250 ש"ח כולל מארז ומשלוח. לא 60$. תוסיף לזה שלט והגעת למחיר דומה). בכל מקרה - מסכים שאפשר להסתדר בסדר גודל של 300 ש"ח, ללא ויפי ושלט. (אגב - גם אני בעד לא להשתמש בויפי, אבל לא לכולם זה מסתדר בבית...)

2. לגבי ה-CEC, זה אכן פיצ'ר חמוד, אבל התחושה שלי שהחוייה לא מספקת. יש דברים שלא ניתן לעשות מה-CEC. כמובן שאפשר לוותר על שלט ולהשתמש ב-XBMCRemote בטלפון, אבל שוב, אני מדבר על חוייה שוות ערך לסטרימר.

3. לגבי הקידוד - התוכן כנראה לא היה מקודד כמו שצריך (ולא, לא מדובר במשהו ישראלי, וזה היה ריפים של INTERNAL). שוב - זה רק בעונה אחת ספציפית של סדרה מסוימת (ישנה). יש לי תכנים אחרים שהם עדיין מימי ה-SD שעובדים טוב.

4. ואחרון חביב - לגבי ההשוואה לאטום - אני חושב שהטיעון שזה "משהו אחר לגמרי" הוא לא רלוונטי, כשפער המחיר כל כך קטן. אם הייתי יכול ב-700 שקל לקנות HTPC עם Intel Dual Core 2.4GHZ, כרטיס NVIDIA חדיש ו16 גיגה זכרון, גם הייתי משווה. אני חושב שזה בדיוק הנקודה - אנשים מתלהבים מה-RPi כפתרון זול, אבל תמורת תוספת לא מאוד גדולה, אפשר להגיע ל-Arctic, שהוא בליגה אחרת. לטעמי חויית השימוש ב-Arctic+XBMC עולה על סטרימרים מסחריים שעולים יותר (דוגמת DUNE וכו'). בעבר, HTPC מבוסס אטום היה דבר שהתקרב ל-2000 שקל. היום, כשאפשר בפחות מ-1000 שקל להשיג את ה-Arctic, לטעמי אין בכלל תחרות. הסיבה היחידה לטעמי ללכת לכיוון ה-RPi היא כשהתקציב באמת באמת מוגבל, וההפרש הנ"ל משמעותי.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #8 

benny -

חולק עליך בנוגע לחוסר הרלבנטיות לכאורה של ההשוואה.
מכיוון שאנחנו מדברים על שתי חתיכות חומרה שבשתיהן אפשר להתקין את אותה תוכנת מדיה סנטר (XBMC) שבסופו של דבר שתשמש בדיוק לאותם צרכים - אז להשוואה יש ערך, למרות הסיטואציה המובנית של "לא כוחות".
אני מניח שיש לא מעט אנשים ששוקלים רכישה של HTPC כלשהו לטובת XBMC ושמעו על ה-RPI שכביכול נותן את "אותה פונקציונליות" אבל במחיר "הרבה יותר נמוך". לאותם אנשים ההשוואה של slarti תעשה סדר בראש.

כשלעצמי יש לי Arctic בסלון ועלתה בראשי המחשבה לרכוש את ה-RPI לחדר השינה בדיוק כמו שמתאר slarti (ועוד עם מסך סמסונג בשני המקומות...) - כך שעבורי השרשור הזה בהחלט עוזר. והוא לא הוריד לי את המחשבה מהראש :P

תודה slarti (Y)

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

gimm - לך על זה. הוא בהחלט מתאים בתור סטרימר לחדר שינה. יש דברים שטיפה איטיים, אבל זה לא ברמה בלתי נסבלת, והוא קטן ומתחבא מאחורי הטלויזיה (הוא שוקל כל כך מעט, שלא ממש צריך להניח אותו, פשוט לחבר אותו עם כבל HDMI מלופף והוא נשאר תלוי עליו מאחורי הטלוויזיה :)

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

אפשר לעשות הכל עם CEC

שליחה #10 

הבעיה היחידה היא בהקלדת טקסט, כי אז צריך להשתמש במקלדת ON SCREEN של XBMC, בדיוק כמו שקורה עם XBMC על ATV - שם עובדים עם השלט של ה-APPLE TV.

כל דבר אחר עובד מעולה. אגב, קפיצה בסרטים - חץ למעלה מקפיץ ב-10 דק' וחץ למטה חוזר 10 דק'. אם אתה על רשת קווית זה עובד מעולה, תוך שניות זה ממשיך לנגן מהמקום החדש. על WIFI זה יהיה טיפה יותר איטי אבל גם לא נורא.
(רק עכשיו עשיתי ניסיונות עם דונגל אלחוטי תקן N).

את הפאי קניתי ב-290 ש"ח. 200 עלה הלוח, קופסא וחשמל. כרטיס זיכרון של SANDISK 8 GB עלה לי 30 ש"ח בערך וכרטיס רשת אלחוטי של EDIMAX עוד 60 ש"ח.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #11 

כלומר - מי שמתחבר לרשת קווית יכול לרכוש לוח+קופסה+חשמל+כרטיס SD ב-230 ש"ח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

מאיפה קנית ב-200 שקל כולל קופסה, לוח וחשמל? ממה שאני רואה בליון, המחיר (כולל משלוח לארץ) של קופסה פלוס לוח פלוס חשמל זה סדר גודל של 260 שקל, ולזה צריך להוסיף SD ב-30. כלומר סה"כ 290 שקל. לא כולל ויפי או שלט.

ולגבי השלט של הטלוויזיה ב-HDMI, הוא שמיש אבל לא מאוד נח (לי לפחות). למשל אין כפתור Home, מה שאומר שכל פעם צריך ללחוץ על ה-Back מיליון פעמים בשביל לחזור. שמיש כן, אבל לא סופר נח. אני משתמש ב-HDMI CEC בזמן שאני רואה משהו (לעשות Pause, להקפיץ אחורה, וכו'), אבל לתפעול מלא זה לא מספק לטעמי. מה שכן, יש את השלט בטלפון שהוא די סבבה, וגם מאפשר להקליד שזה נפלא.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #13 

slarti כתב:מאיפה קנית ב-200 שקל כולל קופסה, לוח וחשמל? ממה שאני רואה בליון, המחיר (כולל משלוח לארץ) של קופסה פלוס לוח פלוס חשמל זה סדר גודל של 260 שקל, ולזה צריך להוסיף SD ב-30. כלומר סה"כ 290 שקל. לא כולל ויפי או שלט.

ולגבי השלט של הטלוויזיה ב-HDMI, הוא שמיש אבל לא מאוד נח (לי לפחות). למשל אין כפתור Home, מה שאומר שכל פעם צריך ללחוץ על ה-Back מיליון פעמים בשביל לחזור. שמיש כן, אבל לא סופר נח. אני משתמש ב-HDMI CEC בזמן שאני רואה משהו (לעשות Pause, להקפיץ אחורה, וכו'), אבל לתפעול מלא זה לא מספק לטעמי. מה שכן, יש את השלט בטלפון שהוא די סבבה, וגם מאפשר להקליד שזה נפלא.
...
פעם אחרונה שבדקתי 60$ כללו לוח, מארז, ספק ומשלוח מRS, זה כ-215 בשקלים לכך יש להוסיף את העמלת המרה.

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #14 

אני הזמנתי בערך לפני חודש
עלה לי הלוח עם מארז 186 שקל

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

קניתי בתחילת אפריל, נדמה לי

שליחה #15 

לוח, קופסא שלהם ושנאי של 1A עלו 200 ש"ח כולל משלוח. קניתי מ-RS COMPONENTS.
לא עשיתי משהו מיוחד, כנראה שבאותו זמן הפאונד היה נמוך :-)

shayhe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
שם מלא: שי
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

לגבי שלט

שליחה #16 

בלי קשר לפלטפורמה עליה מותקן XBMC
ניתן להשתמש באפליקציות לסמארטפונים ששולטים ב XBMC (כפי שצוין בכתבה)

למי שיש אנדרואיד חווית השליטה קופצת מדרגה בעזרת האפליקציה של yatse,
לדעתי עדיף על כל שלט וגם על ה CEC. ניתן לעיין בספרייה של המדיה דרך המכשיר,
לשלוח סרטונים מהיוטיוב לטלויזיה. לבחור ערוצים של עידן פלוס ישירות מהמכשיר מבלי להיכנס בכלל לתפריט
הרלוונטי ב XBMC, ליצור תור צפייה ועוד.

וכל זה בחינם למי שיש סמארטפון.

בקיצור חבל לקנות שלט, מקסימום לקנות מכשיר שמריץ אנדרואיד בזול

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”