המלצות לראש פטיפון ל-Rega RP3

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
לאחרונה התחלתי להקשיב ל-Vinyl שוב. אני נהנה מכל רגע. כמו תמיד, יש את חיידק השדרוגים, ואני תוהה אם אני יכול להפיק איכות גבוהה יותר מהמערכת שלי.

הפטיפון הוא Rega RP3, שמחובר ל-Rega TT PSU, ספק הכח שלהם. הראש שיש לי כרגע הוא ה-Rega Elys.

הפטיפון מחובר ל-Emotiva XSP-1 - קדם מגבר שכולל בתוכו Phono Stage מאוד מוצלח, ומאפשר לעבור בין Moving Magnet ל-Moving Coil ב-Impedance של 47,100,470 או 1000. הקדם-מגבר מחובר למגבר של Emotiva.

מבחינת המוסיקה שאני שומע, זה כולל בעיקר הרבה Motown ישנים והרבה מייקל ג'קסון מכל מתקופות, פלוס מגוון רחב כגון אוטיס רדינד, Queen, Bee Gees... בעיקר רוק, סול ופופ (בתקופות המוצלחות שלו), פחות ג'אז או קלאסית.

ה-Elys נותן לי איכות שמיעה בהחלט מספקת. הדברים שאני פחות אוהב בו זה שלפעמים ה-Midrage נשמע לא חלק, וברגעים מסויימים שבהם הזמר "צועק", זה גם יכול להישמע כמו Distortion. כמו כן, יש לו רגישות גבוהה ללכלוך על תקליטים. מדובר על מחט יחסית עבה והביקורת הזו נשמעת גם בפורומים אחרים ברשת. הראש מכוון ל-1.75g לפי המלצות היצרן (נבדק עם משקל מחט של shure) וה-Anti Skating בהתאם.

בבדיקות שקראתי ברשת, מצאתי המלצות חמות ל-Goldring 1012 gx, ל-Denon DL-301 MKII (Moving Coil) בין השאר. אני מתלבט גם לגבי הדגם המשודרג של Rega - Exact, למרות שאני לא אוהב את הרעיון שלא ניתן להחליף מחט בלבד.

התקציב שלי הוא עד 2,000 שקלים (במחירי חו"ל), כמובן שפחות זה עדיף אם אין תמורה משמעותית למחיר.

דבר אחד קריטי: אין לי מושג איך להחליף ראש פטיפון ואין לי כוונה להתעסק עם הנושא הזה ולהסתכן ב"לדפוק" משהו. הבנתי שלפעמים גם יש צורך להוסיף Spacers ודברים דומים... בקיצור - כשזה לא התחום שלי אני מודה שאין לי מושג קלוש בעניין. הייתי שמח להמלצה על מישהו שיכול להרכיב עבורי ראש פטיפון במחיר הוגן (דגש על הוגן :), עדיף מאזור הדרום.

תודה רבה!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

לפי כל הנתונים, הייתי ממליץ לך להתמקד ב-MM דווקא. יש בארץ כמה אפשרויות, אם כי לא המון.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”